Νέα

Η Κυβέρνηση καταργεί το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα 21 Grams
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 584
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kthniatros

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2008
Like
1
Πόντοι
1
ειμαι κτηνιατρος μου βγηκε η πιστη και να μπω και να βγω απ τη σχολη και εξακολουθει να μου βγαινει δουλευοντας στο ιατρειο μου και τωρα ερχεται η κυβερνηση να μου βαλει χαρατσι για να συντηρησει ολα τα κρατικοδιαιτα κομματοσκυλα του δημοσιου τομεα. δε με διορισε κανενας και οτι εχω πετυχει εχει γινει με δικους μου κοπους και μετα σου λεει ελευθερη οικονομια και φιλελευθερη ΝΔ κι αυτοι σοσιαληστες ειναι αλλα ιμιτασιον που θελουν να μας βουλιαξουν ολους στη ελλαδα του γκριζου και του μετριου

stevestar

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
1
δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν βλέπω φορολογική δήλωση ελεύθερου επαγγελματία με 3.000€ το χρόνο για 3 συνεχόμενα έτη μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι...

δηλαδη αποκλειεις την περιπτωση να μην τραβαει η δουλεια ενος ελευθερου επαγγελματια και οντως να φυτοζωει. Αν θεωρεις οτι ειναι φοροφυγαδες ολοι αυτοι τοτε και παλι εχει αποτυχει το κρατος στους ελεγκτικους του μηχανισμους και παιρνει η μπαλλα ολους. Με αυτο το σκεπτικο τοτε οταν καθε πολιτης λεει οτι ολοι οι πολιτικοι τα μουνοσκυλα τα παιρνουνε εχει δικιο. Βασει του παραπανω εξωφρενικου συλλογισμου δεν μπορεις να αποκλεισεις καποιους που δεν τα παιρνουνε οποτε καλο ειναι να μην μιλανε τα λαμογια καθε φορα που τους επιρριπτουν κατηγορια και να λενε ας μην το γενικευουμε, διοτι το ιδιο το κρατος θεωρει γενικευμενα οτι καθε ελευθερος επαγγελματιας η εισοδηματιας ειναι κλεφτης.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Αξιαγάπητε κύριε Υπουργέ, με όλη την εκτίμηση που σας έχω....ωσάν τον Παπαντωνίου θα καταντήσετε στο τέλος (αν και ήδη.....) .

μα θα το εύχεται να κατανήσει σαν το Γιάννο...μέσα στα δις και τα πλούτη!!!
αλητεία μεγάλη τα σημερινά μέτρα...ούτε το ΠΑΣΟΚ στα χειρότερά του δεν προέβη σε τέτοια φοροεπιδρομή...

kthniatros

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2008
Like
1
Πόντοι
1
οπως εχετε καταλαβει απ το προηγουμενο μου μηνυμα ειμαι φιλελευθερος στις τελευταιες ψηφισα καρατζαφερη και τωρα θα ψηφισω οικολογους δηλαδη το μεγαλυτερο εξωκοινοβουλευτικο κομμα για να προκυπτει πολυκομματικη βουλη και να χασουν την αυτοδυναμια ολοι του μηπως και σφιξουν λιγο οι κωλοι

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Το κράτος κλέβει εμάς κ εμείς το κράτος. Δεκαετίες τώρα αυτό γίνεται, γιατί οργιζεστε?? Το παιχνίδι γίνεται πιο σκληρό, αλλά αυτό έπρεπε να γίνει, είχε καταντήσει μονότονο πια...

OP
OP
2

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
προφανώς βρισκόμαστε στη χώρα που κυριαρχεί ο κλέψας του κλεψαντος... ΩΩΩΩΩ κλεφταραδες!
αλλά μάλλον το μυαλό που διαθέτω υπολοίπεται των 21gr...

Μάλλον, αλλά ακόμα και με το μυαλό που διαθέτεις σκέψου το εξής απλό: Αυτός που βγάζει 100.000 ευρώ και δηλώνει 3.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει 300 ευρώ, δηλαδή τίποτα. Ένας που βγάζει 15.000 ευρώ και τα δηλώνει θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον 1.050 ευρώ. Το καταλαβαίνεις αυτό ή να φωνάξω τη γάτα μου που το έχει ήδη καταλάβει, για να στο εξηγήσει;

rouli

Τιμημένος
Εγγρ.
31 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
δηλαδη αποκλειεις την περιπτωση να μην τραβαει η δουλεια ενος ελευθερου επαγγελματια και οντως να φυτοζωει. Αν θεωρεις οτι ειναι φοροφυγαδες ολοι αυτοι τοτε και παλι εχει αποτυχει το κρατος στους ελεγκτικους του μηχανισμους και παιρνει η μπαλλα ολους. Με αυτο το σκεπτικο τοτε οταν καθε πολιτης λεει οτι ολοι οι πολιτικοι τα μουνοσκυλα τα παιρνουνε εχει δικιο. Βασει του παραπανω εξωφρενικου συλλογισμου δεν μπορεις να αποκλεισεις καποιους που δεν τα παιρνουνε οποτε καλο ειναι να μην μιλανε τα λαμογια καθε φορα που τους επιρριπτουν κατηγορια και να λενε ας μην το γενικευουμε, διοτι το ιδιο το κρατος θεωρει γενικευμενα οτι καθε ελευθερος επαγγελματιας η εισοδηματιας ειναι κλεφτης.

δεν διαφωνώ σε ο,τι αναφέρεσαι για ελεγκτικούς μηχανισμούς.

αλλά αν εσύ έχεις βρει τον τρόπο να περνάς 3 χρόνια με 3-5000€ το χρόνο σε παρακαλώ να μου πεις κι εμένα τον τρόπο

rouli

Τιμημένος
Εγγρ.
31 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Μάλλον, αλλά ακόμα και με το μυαλό που διαθέτεις σκέψου το εξής απλό: Αυτός που βγάζει 100.000 ευρώ και δηλώνει 3.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει 300 ευρώ, δηλαδή τίποτα. Ένας που βγάζει 15.000 ευρώ και τα δηλώνει θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον 1.050 ευρώ. Το καταλαβαίνεις αυτό ή να φωνάξω τη γάτα μου που το έχει ήδη καταλάβει, για να στο εξηγήσει;

μην μπαίνεις στον κόπο, θα φωνάξω τη δικιά μου

ψι ψι ψι...

stevestar

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
1
Καθόλου εντύπωση δεν μου κάνει που η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των επαγγελματιών δηλώνει τόσα, και ακόμα λιγότερα, και ο αξιαγάπητος κύριος Υπουργός μας κάνει οτι δεν καταλαβαίνει.
Το πρόβλημα δεν είναι τι δηλώνει ο κάθε ένας επαγγελματίας αλλά που τα βρίσκει για να τα δηλώσει. Όταν μάλιστα διανύουμε και μια εποχή που η ρευστότητα της αγοράς χτυπάει πολικές θερμοκρασίες, κάποιοι είναι τυχεροί που δηλώνουν και εισόδημα.
Φυσικά και δεν είναι όλη η αγορά στα ίδια χάλια αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ζορίζεται.

:tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

θυμαμαι περιπτωση οπου ειχα παει σε εφορια να κλεισω ενα υποκαταστημα μας γιατι οντως δεν τραβουσε απο θεμα δουλειας και η μαλακω χοντρη διευθυντρια με περνουσε απο ανακριση ποιοε ειναι ο λογος που κλεινουμε γιατι θεωρουσε υποπτο να κλεινει τοσο γρηγορα (εντος ετους). Ειλικρινα ηθελα να την ξεχεσω και να της πω πως το γαμοκομμα της τα εχει κανει μανταρα και δεν τραβαει το εμποριο αλλα εχε χαρη που ηθελα την κολουπογραφη της να τελειωνω και να φυγω μεσα απο κει. Το να μαζευεις λεφτα με αυξησεις φορων ειναι πανευκολο, το να δημιουργεις χρημα και να αναπτυσεις την οικονομια ωστε να αυξηθουν εκ των πραγματων οι φοροι σου ειναι δυσκολο και εκει κανενας παπαρας δεν εχει λυση.

xilnik

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
31 Οκτ 2007
Κριτικές
210
Like
2.901
Πόντοι
13.165
20% η αυξηση στα τελη κυκλοφοριας και πολλοι νεοι φοροι,για φοροκαταιγιδα μιλανε οι ειδησεις..

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Το κράτος κλέβει εμάς κ εμείς το κράτος. Δεκαετίες τώρα αυτό γίνεται, γιατί οργιζεστε?? Το παιχνίδι γίνεται πιο σκληρό, αλλά αυτό έπρεπε να γίνει, είχε καταντήσει μονότονο πια...

είναι δυνατόν να κάνεις ειλικρινή δήλωση εισοδήματος σε ένα βρώμικο,διεφθαρμένο,τοκογλυφικό και άχρηστο Κράτος?

stevestar

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
1

η διαφορα μεγαλε ειναι οτι αν εσενα σε πιασουνε η θα στα παρουνε χοντρα η θα σε βαλουν μεσα. Το κρατος οχι μονο δεν παθαινει τιποτα αλλα δημιουργει και ευκαιριες σε λειτουργους του να πλουτιζουν εις βαρος σου.

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
η διαφορα μεγαλε ειναι οτι αν εσενα σε πιασουνε η θα στα παρουνε χοντρα η θα σε βαλουν μεσα. Το κρατος οχι μονο δεν παθαινει τιποτα αλλα δημιουργει και ευκαιριες σε λειτουργους του να πλουτιζουν εις βαρος σου.

Αν όμως...
Όποιος παίζει με την φωτιά θα πρέπει να ξέρει, οτι μπορεί κ να καεί. Αλλιώς δεν παίζει.

stevestar

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
1
Αν όμως...
Όποιος παίζει με την φωτιά θα πρέπει να ξέρει, οτι μπορεί κ να καεί. Αλλιώς δεν παίζει.

αυτο σου λεω. το κρατος παιζει με σιγουρο χαρτι ενω εσυ ρισκαρεις. για αυτον ομως που δεν θελει να ρισκαρει και παιζει τιμια το κρατος δεν τον αδικει και τον ληστευει καταφωρα?

OP
OP
2

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
είναι δυνατόν να κάνεις ειλικρινή δήλωση εισοδήματος σε ένα βρώμικο,διεφθαρμένο,τοκογλυφικό και άχρηστο Κράτος?

palermo90, αν δεν απατώμαι είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Πες μου, ως ελεύθερος επαγγελματίας, αυτό το μέτρο θα σε ωθήσει να κάνεις ειλικρινέστερες φορολογικές δηλώσεις ή θα σε κάνει να θέλεις να γαμήσεις (αν μπορείς) το κράτος; Γιατί ο Αλογοσκούφης είπε ότι το πνεύμα των νέων μέτρων είναι να ωθήσει τους επαγγελματίες να δηλώνουν τα πραγματικά εισοδήματά τους ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον, να ενοποιηθεί η κλίμακα φορολόγησης των επαγγελματιών με αυτήν των μισθωτών;

kthniatros

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2008
Like
1
Πόντοι
1
το κρατος το αποτελει μια αθλια νομεκλατουρα εργοπατεραδων ο μονος τροπος για να τιμωρηθουν αυτοι ειναι η ακυβερνησια αυτοι κινουν τα νηματα ειτε ειναι συμπολιτευομενοι ειτε αντιπολιτευομενοι

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
αυτο σου λεω. το κρατος παιζει με σιγουρο χαρτι ενω εσυ ρισκαρεις. για αυτον ομως που δεν θελει να ρισκαρει και παιζει τιμια το κρατος δεν τον αδικει και τον ληστευει καταφωρα?

Σωστά, ίσως αν η φοροδιαφυγή ήταν μικρότερη να μην είχαμε μέτρα σαν αυτά που ακούσαμε σήμερα.
Αλλά τι λέω τώρα, τα γουρούνια δεν χορταίνουν με τπτ...

kthniatros

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2008
Like
1
Πόντοι
1
6κομματικη  7κομματικη 8κομματικη π-ο-λ-υκομματικη βουλη

Stories

Νέο!

Stories