Νέα

Η καλυτερη Μπατμαν ταινια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Gun Club 181
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 93
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποια θεωρειτε την καλυτερη ταινια του σκοτεινου ιπποτη?

• Batman (1989)

Ψήφοι: 9 18,8%
  • Batman returns(1992)

Ψήφοι: 10 20,8%
  • Batman begins(2005)

Ψήφοι: 4 8,3%
  • The Dark Knight(2008)

Ψήφοι: 32 66,7%
  • αλλη

Ψήφοι: 2 4,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    48

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
ειναι να απορεις? Την τελευταια φορα που ο Κοστνερ ηταν μεγαλο ονομα στο Χολυγουντ η ΑΕΚ ειχε παρει πρωταθλημα και Πρωθυπουργος ηταν ο Μητσοτακης....
Ε οχι και εχει ξεπεσει,εχει γαμηθει να κανει ταινιες,επαιξε στο σουπερμαν,επαιξε στο Draft Day (καλο) επαιξε στο Black and White,στο Mcfarland
και ετοιμαζει και μια γκαγκστερικη..Καλα για διαφημισεις δεν ειναι αναγκη να εχει ξεπεσει καποιος,που να δεις κατι κουφες που επαιξαν τεραστια ονοματα.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537
Α σόρυ δε το πρόσεξα
Τέλεια ταινία και να θες δε γίνεται καλύτερη
Εξαιρετικό το μονοπλανο αλά the player του Altman στην αρχή
Ο μεγαλύτερος ένα ζωή αμερικανός σκηνοθέτης μη λέμε τα ιδια
Auteur κι οχι απλα κατασκευαστής

Μου ανοιγεις συνεχεια εκκρεμοτητες  :headbang:

Τωρα πρεπει να δω το The Player!

Οσο για το opening, κι εμενα με εντυπωσιασε, χωρις να μπορω να προσδιορισω τον ακριβη λογο (δεν εχω ακομα τις γνωσεις).
Παντως, αυτη η ταχεια κινηση της καμερας περιμετρικα μες στο κλαμπ, με την εμφανιση σχεδον ολων των πρωταγωνιστων... ηταν πολυ μαεστρικη.
Μαλιστα, σκεφτομουν πώς διαολο να το πετυχε.
Την τσουλισε πανω σε ροδακια, και μετα το εκανε fast-forward? (η μονη λογικη εξηγηση)
Ακομα κι ετσι, το αποτελεσμα ηταν πολυ "ομαλο". Δεν φαινοταν επιταχυνση.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Να δεις το magnolia πρωτα
Back to back με το short cuts του Altman
Εκει ειναι η " βαθειά " Αμερική
Το β ειναι βασισμένο σε διηγήματα του Ρέιμοντ Κάρβερ
Δες τα και τα λέμε

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Είχα ανοίξει παλια ένα θέμα με τίτλο "  desert island home theater "
Με 100 + 20 must see κατά την ταπεινή μου γνώμη
Ειναι κλειδωμένο πια
Ρίξε μια μάτια κατι μπορει να βρεις
Σίγουρα αυτά που ανέφερα παραπάνω

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537

Ναι, θα ελεγξω.
Γενικα, παντα ελεγχω οτιδηποτε μπει στη λιστα μου. Το μονο που "παιζει" ειναι οι προτεραιοτητες...

Οσο για τον Paul Thomas, εκατσα να διαβασω το βιογραφικο του, και μ' επιασαν τα διαολια μου (σε φαση "ποιος ειμαι", "πού παω", "δεν γαμιεστε ρε μαμα και μπαμπα, γαμω το σπιτι σας"... και τετοια. Αν το τσεκαρεις, θα καταλαβεις τι εννοω  ;))

Αρκετος κομπλεξισμος με ειχε βαρεσει διαβαζοντας και για τους Cohen - σε συνδυασμο με το fact οτι η πρωτη τους ταινια στοιχισε 1,5 εκατ., κατα το IMDB...

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Το boogie nights το έκανε κοντα στα 25 αν θυμάμαι καλα
Κι εμένα κατάθλιψη μ είχε πιάσει τοτε

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537
Το boogie nights το έκανε κοντα στα 25 αν θυμάμαι καλα
Κι εμένα κατάθλιψη μ είχε πιάσει τοτε

Ρε φιλε, οι καταβολες καθενος ειναι ΤΟΣΟ αδικες, ωστε σου 'ρχεται να βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο, ή να γελας.

Νταξει, σε καμια περιπτωση δεν αναιρουμε το ταλεντο (κι αυτο θεμα "καταβολων", κατα μεγαλο βαθμο...), αλλα το να εχεις για πατερα σου καποιον που ΘΕΛΕΙ να σε κανει σκηνοθετη, απο τα 8 σου, εχει ΠΟΛΥ μεγαλη διαφορα απ' το να εχεις τον δικο μου πατερα.
Γαμω το Χριστο μου μεσα, γαμω.  :headbang:

Φυσικα, το ιδιο ισχυει για τον πατερα του Σουμαχερ κ.ο.κ...
(Νομιζω, ο Προστ ηταν απ' τους ελαχιστους μετρ του μηχανοκινητου που δεν ειχαν παρακινηση/budget απ' την οικογενεια τους)

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.031
Πόντοι
456
Ρε φιλε, οι καταβολες καθενος ειναι ΤΟΣΟ αδικες, ωστε σου 'ρχεται να βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο, ή να γελας.

Νταξει, σε καμια περιπτωση δεν αναιρουμε το ταλεντο (κι αυτο θεμα "καταβολων", κατα μεγαλο βαθμο...), αλλα το να εχεις για πατερα σου καποιον που ΘΕΛΕΙ να σε κανει σκηνοθετη, απο τα 8 σου, εχει ΠΟΛΥ μεγαλη διαφορα απ' το να εχεις τον δικο μου πατερα.
Γαμω το Χριστο μου μεσα, γαμω.  :headbang:

Φυσικα, το ιδιο ισχυει για τον πατερα του Σουμαχερ κ.ο.κ...
(Νομιζω, ο Προστ ηταν απ' τους ελαχιστους μετρ του μηχανοκινητου που δεν ειχαν παρακινηση/budget απ' την οικογενεια τους)

Τεράστιο κοινωνικό θέμα, μεγάλες αλήθειες φίλε. Είμαστε ό,τι μας επέτρεψαν οι συγκυρίες (οικογένεια,τόπος,χρόνος κλπ) να είμαστε.

Traveller 2

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
153
Πόντοι
16
Απαντώ στο αρχικό ερώτημα: Batman for ever!

OP
OP
Gun Club 181

Gun Club 181

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
103
Πόντοι
166
ο "ρεαλιστικος" Μπατμαν του Νολαν περιλαμβανε μια μυστικη οργανωση νιτζα απο το θιβετ με αραβικα ψευδωνυμα(!) που ειχανε τα φραγκα (αγνωστο απο που) για να εξαγορασουνε τους μαφιοζους και τα μπατσικα του γκοθαμ μονο και μονο για να το "εξαγνισουνε" απο το εγκλημα καταστρεφοντας το  :2funny: :2funny: :2funny:

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Κριτικές
23
Like
418
Πόντοι
3.275
ο "ρεαλιστικος" Μπατμαν του Νολαν περιλαμβανε μια μυστικη οργανωση νιτζα απο το θιβετ με αραβικα ψευδωνυμα(!) που ειχανε τα φραγκα (αγνωστο απο που) για να εξαγορασουνε τους μαφιοζους και τα μπατσικα του γκοθαμ μονο και μονο για να το "εξαγνισουνε" απο το εγκλημα καταστρεφοντας το  :2funny: :2funny: :2funny:
Ναι, η Λεγεώνα των Δολοφόνων; Πού κολλάς σε αυτό;

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Κριτικές
23
Like
418
Πόντοι
3.275
Σε αυτό δεν φταίει ο Νόλαν.
Οι χαρακτήρες και τα ονόματα υπάρχουν στα κόιμκ απ' όπου και τα πήρε για την ταινία.

OP
OP
Gun Club 181

Gun Club 181

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
103
Πόντοι
166
Ο Νολαν προσπαθησε να ισορροπησει στην ιδια ταινια το Μπρους Γουειν,το Μπατμαν και τον εκαστοτε "Κακο".
Δεν τα καταφερε τοσο καλα,καθως και το κονσεπτ ηταν κυριως Γουειν Vs Villain,γεγονος που φαινεται
και απο το οτι και στις τρεις ταινιες η ταυτοτητα του ηρωα ειχε αποκαληφθει στον "κακο" αρκετα πριν το τελος.
Σκηνοθετικα και σεναριακα ειναι οι κορυφαιες ταινιες με θεμα ενα κομικ που χουμε δει.
Ειναι οι ταινιες που ξαναεκαναν τον κοσμο να ασχοληθει λιγο περισσοτερο με αυτο το ειδος σινεμα.
Προσωπικα θεωρω το Batman Begins αρκετα υποτιμημενο,ειναι η τελεια εισαγωγη στο ψυχισμο του ηρωα..
Γενικοτερα παντως καλο θα ναι να κριθουν σαν ενα συνολικο εργο,οχι ξεχωριστα.

Απο ολες τις υπολοιπες η μονη που δεν ειναι καλτ στα ματια μου ειναι το Returns.

το προβλημα ηταν αυτο....οτι οι ταινιες του Νολαν θυμιζαν κατασκοπευτικα/αστυνομικα θριλερ  και λιγοτερο κατι που ειναι βασισμενο σε καποιον ηρωα κομικ....γενικα αυτη η κριση "σκοτεινιλας" στις καινουργιες ταινιες με κομικ εχει καταντησει κουραστικη....Σε λιγο θα δουμε ταινια με τις υπαρξιακες αναζητησεις του θορ  :2funny: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom