vlachodeutsch
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Δεκ 2008
- Like
- 4
- Πόντοι
- 66
τι μαυρα μεσανυχταμαυρα μεσανυχτα....
δεν ξερουν οι λαζογερμανοι γερμανικα?
τι μαυρα μεσανυχταμαυρα μεσανυχτα....
Ρωτάω λοιπόν το απλό:
Σε ποια χώρα θα δείτε να φουσκώνει από περηφάνεια κάποιος που εξυπηρετεί έναν ξένο, στα αγγλικά?
στην Ελλάδα ή στη Γερμανία?
ρωτάω ρε παιδί μου να μάθω!γιατι η διορθωση?
αμα σου λεω οτι απο γνωστο τα ξερεις...τι μαυρα μεσανυχτα
δεν ξερουν οι λαζογερμανοι γερμανικα?
πλακα κανεις ετσιρωτάω ρε παιδί μου να μάθω!
αν πας σε ένα μαγαζί να πάρεις κάτι και μιλήσεις στα αγγλικά, θα σε καλοδεχτεί ο μαγαζάτορας, ή θα σε στραβοκοιτάξει?
ασφή απάντηση έχεις?
δλδ οι λαζογερμανοι δεν ξερουν γερμανικα?αμα σου λεω οτι απο γνωστο τα ξερεις...
ρε φιλε τι λες, μου λες οτι εχεις ζησει και γερμανια, στο αεροδρομιο στον ελεγχο τους μιλας αγγλικα και σου απαντουν γερμανικα , ασε μα ρε φιλε που ξερεις τι γινεται..πλακα κανεις ετσι
μπερδευεις τους Γαλλους με τους Γερμανους
αν μπει εδω στην Ελλαδα καποιος Πακιστανος σε μαγαζι και μιλησει Αγγλικα θα νοιωσει υπερηφανος ο ιδιοκτητης η ο υπαλληλος?
δεν σε καταλαβαινω
βρε σεις!Στην Κίνα.
(Τώρα τι είδους επιχείρημα είναι αυτό, τι αποδεικνύει; )
και με τους γάλλους τα ίδια σκατά γλωσσικές εμπειρίες έχω!πλακα κανεις ετσι
μπερδευεις τους Γαλλους με τους Γερμανους
Δεν ισχύει....το πόσο αφ υψηλού κοιτάνε όποιον δεν ξέρει γερμανικά, μη μιλάς για μισές αλήθειες!
γιατί αν μιλήσουμε γενικά κι απέξω απ έξω (όπως εσύ μια και δεν ζεις εκεί) θα σου έλεγα πως αν ένας ξένος στην Ελλάδα,πάει σ ένα μαγαζί και μιλήσει αγγλικά, ο υπάλληλος θα νιώσει σαν περήφανος γλάρος που κατάφερε να τον κοροιδέψει στ αγγλικά!γιατί αν μιλήσουμε γενικά κι απέξω απ έξω (όπως εσύ μια και δεν ζεις εκεί) θα σου έλεγα πως αν ένας ξένος στην Ελλάδα,πάει σ ένα μαγαζί και μιλήσει αγγλικά, ο υπάλληλος θα νιώσει σαν περήφανος γλάρος που κατάφερε να τον εξυπηρετήσει στ αγγλικά!
Μπορεί (αν και δεν είναι σαν τους Γάλλους ή Βέλγους) αλλά θα εξυπηρετήσει.Στη Γερμανία, θα δυσανασχετήσει που δεν έχεις μάθει τη γλώσσα του ακόμα, ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΙΤΣΛΑΝΤ!
Φυσικά, ειδικά οι Πόντιοι.υπάρχουν δηλ γκετοποιημένοι έλληνες?
Σήμερα το πρωί, εχθές το βράδυ, το Σάββατο το απόγευμα, την Παρασκευή το απόγευμα.εσύ μίλησες αγγλικά ποτέ σε γερμανικό μαγαζί να δεις αντίδραση?
Διαφωνώ κάθετα.ΑΝΤΙΘΕΤΑ λέω στη Γερμανία θα του απαντήσει στα γερμανικά, ότι "εδώ είναι γερμανία και κοίτα να μάθεις γερμανικά τσογλάνι (το τσογλάνι δική μου προσθήκη )!
Διαφωνεί κανείς χωρίς κινέζικες υπεκφυγές?
έτσι ακριβώς!ρε φιλε τι λες, μου λες οτι εχεις ζησει και γερμανια, στο αεροδρομιο στον ελεγχο τους μιλας αγγλικα και σου απαντουν γερμανικα , ασε μα ρε φιλε που ξερεις τι γινεται..
να σε πω μια ιστοριαΛέω λοιπόν σε ΟΛΟΥΣ όσους μένουν Ελλάδα:
αν σ ένα μαγαζί κάποιος ξένος (άγγλος,γάλλος, πορτογάλος,πακιστανός, σενεγαλέζος που πουλάει σιντί) προσπαθήσει να μιλήσει αγγλικά, ο μαγαζάτορας ή ο υπάλληλος, θα νιώσει υπερήφανος που ξέρει καλά αγγλικά και τον εξυπηρέτησε!
IMHO πέφτεις σε παγίδα.Μπράβο στο Νίκο Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή. Τουλάχιστον θα υπάρχει μια πατριωτική φωνή στο δημοτικό συμβούλιο. Τόσα χρόνια νεοδημοκράτες, πασοκσήδες και ψευτοαριστεροί (κκεδες, συριζαίοι και λοιπές δυνάμεις) εξυπηρετούσαν τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου. Επιτέλους θα μιλήσει κάποιος και εκ μέρους του λαού.
τι ξερεις εσυ απο γερμανιαΔιαφωνώ κάθετα.
Καμία σχέση, απολύτως καμία.το πτυχίο αναγνωρίζεται απ τους γερμανούς (όταν το έχεις από ελληνικό πανεπηστήμιο) ΜΟΝΟΝ και ΕΦΟΣΟΝ πάρεις και το ανώτερο πτυχίο γερμανικής γλώσσας!
Λέω λοιπόν σε ΟΛΟΥΣ όσους μένουν Ελλάδα:
αν σ ένα μαγαζί κάποιος ξένος (άγγλος,γάλλος, πορτογάλος,πακιστανός, σενεγαλέζος που πουλάει σιντί) προσπαθήσει να μιλήσει αγγλικά, ο μαγαζάτορας ή ο υπάλληλος, θα νιώσει υπερήφανος που ξέρει καλά αγγλικά και τον εξυπηρέτησε!
τι ξερεις εσυ απο γερμανια
ουστ κωλορατσιστες