Οπότε φτάνουμε στο σημείο να πούμε πως καλύτερα είναι πάντα να ερευνούμε τι βάζουμε στο πιάτο μας, ώστε να μην καταλήξουμε μαλάκες.
Την στέβια την χρησιμοποιώ εδώ και 6 χρόνια ως διαβητικός και σε μορφή σκόνης για τον καφέ μου, ως υποκατάστατο ζάχαρης είναι θεμιτή για τον οργανισμό(πάντα σε επιτρεπτές ποσότητες) από την στιγμή που δεν έχει υδατάνθρακες αν και όχι τόσο νόστιμη όσο η κρυσταλλική ζάχαρη.
Σοκολάτες είναι μία πονεμένη κατηγορία από μόνη της και σου δίνω εν μέρη δίκιο. Προσπαθώ να αποφεύγω να τρώω γιατί ότι και να κάνουν, πάλι θα υπάρχουν θερμίδες, εφόσον κατά την παρασκευή χρησιμοποιούνται εκτός από ζάχαρη η στέβια, επίσης βούτυρο κακάο, σκόνη γάλακτος και άλλα πράγματα ανάλογα τον τύπο της σοκολάτας που θα παρασκευαστεί. Οπότε η διαφορά είναι μικρή έως και μηδαμινή. Φυσικά υπάρχουν και αξιόλογες εταιρίες (π.χ. Cavalier) οι οποίες έχουν κατορθώσει να παράγουν low fat σοκολάτες, χωρίς να παραπλανούν τον κόσμο (κάτι που δυστυχώς δεν κάνει η Ιον)