Νέα

Η αλήθεια για το δημόσιο χρέος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 447
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Για το τραμ:

Κάτι ξέρουν τα Γαλλάκια που φτιάχνουν πάλι τραμ και ας έχουν από τα καλύτερα μετρό του κόσμου...

παπάρα εσύ και ο Βολταίρος μου γαμήσατε το θρέντ! εδώ μιλάμε για το δημόσιο χρέος, αν θέλετε ανοίξτε ένα άλλο θρεντ για το τραμ! :s&m_3:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Ελληνικές αλχημείες δια της πλαγίας... Wall Street

Σε απόκρυψη δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανάγονται στο δημόσιο χρέος της χώρας από τα εποπτικά όργανα των Βρυξελλών, συνέβαλαν κρυφές συναλλαγές της Wall Street με ελληνικές κυβερνήσεις, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα των New York Times.

Ειδικότερα, τα σχέδια που εκπονήθηκαν από τον όμιλο Goldman Sachs το 2001, φέροντας μάλιστα ονομασίες εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία (Αίολος και Αριάδνη), αποτέλεσαν συγκαλυμμένα δάνεια, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της Ευρωζώνης.

Σε αντάλλαγμα στη συμφωνία που προωθήθηκε ως συναλλαγματική συναλλαγή και όχι ως δάνειο, η Ελλάδα παραιτήθηκε από δικαιώματα σε τέλη αεροδρομίων και σε διόδια αυτοκινητόδρομων για τα επόμενα χρόνια. Η εν λόγω συμφωνία δεν κατεγράφη στα βιβλία εσόδων - εξόδων του ελληνικού κράτους και η προμήθεια της τράπεζας ανήλθε στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτή η συμφωνία, που έμεινε κρυφή γιατί θεωρήθηκε ως συναλλαγματική συναλλαγή και όχι ως δάνειο, βοήθησε την Αθήνα να πετύχει τους στόχους για το έλλειμμα που έθετε η Ευρώπη και να συνεχίσει να δανείζεται πάνω από τις δυνατότητες της», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Ανάλογη μάλιστα συμφωνία, που απερρίφθη από την ελληνική κυβέρνηση, υποστηρίζεται πως προτάθηκε από τον όμιλο Goldman Sachs στη χώρα μας και τον περασμένο Νοέμβριο, μικρό χρονικό διάστημα προτού η Αθήνα βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας οικονομικής ανησυχίας.

Η τακτική της Wall Street εξακολουθεί να εγείρει ερωτήματα, καθώς επιδείνωσε την οικονομική κρίση με το να διευκολύνει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αποκρύπτουν το τεράστιο ύψος των χρεών τους.

kauliarogatos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2008
Κριτικές
8
Like
1
Πόντοι
606
Σας παραθέτω ένα link του antinews όπου αναφέρεται με σαφήνεια που ανήκουν οι πραγματικές ευθύνες για το αστρονομικό δημόσιο χρέος της Ελλάδος. Αυτά γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου(ΠΑΣΟΚ) δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί!

Πω ρε μεγάλε πολύ πικραμένος είσαι, τι έγινε δεν πρόλαβε η ν.δ. να σε βάλει στο δημοσιο ή υπολόγιζες να σε βάλει το πασόκ και τώρα σου κάνουν τους δύσκολους?Ουστ ρε κομματόσκυλο, μας έχετε πρηξει τα αρχίδια όλοι εσείς , τρέξτε ρε πίσω από κανα βουλευτή και γλείψτε του τα αρχίδια ξεφτίλες

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Οι 300 της βουλης θελουν ολοι κρεμασμα για να σφιξουν οι κωλοι των υπολοιπων. Και μια βομβα επισης μας κανει...
Δυστυχως απο τοι φαινεται ο Ελληνας θελει μαστιγωμα, αλλιως δεν καταλαβαινει...σαν τα γαιδουρια ενα πραγμα..

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
παπάρα εσύ και ο Βολταίρος μου γαμήσατε το θρέντ! εδώ μιλάμε για το δημόσιο χρέος, αν θέλετε ανοίξτε ένα άλλο θρεντ για το τραμ! :s&m_3:

Γιατί νευρίασες;Την οικονομική κατάσταση της χώρας την επιβαρύνει ΚΑΙ το τραμ.Δες πόσες προσλήψεις έγιναν από το 2004 έως το 2009 από την κυβέρνηση του "καταληλότερου"...

Οι πελατειακές σχέσεις εκτροχίασαν τις προσλήψεις

Η ΤΡΑΜ ΑΕ, ξέχωρα των ανωτέρω δυστοκιών, έχει τη δυστυχία να χρησιμοποιείται και ως χωνευτήρι πελατειακών αντιλήψεων, όπως αποκάλυψε πρόσφατα και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, στην Τραμ ΑΕ, για την εξυπηρέτηση 24 συρμών απασχολούνται 148 οδηγοί, τη στιγμή που στη μελέτη της BVG (σύμβουλος κατασκευής του τραμ) αναφέρεται ότι για τη λειτουργία 35 συρμών, σε τρεις βάρδιες, απαιτούνται 102 οδηγοί.

Το 2009 διπλασιάστηκε (από 11 σε 21) ο αριθμός των ελεγκτών κομίστρου σε σχέση με το 2008 και αυξήθηκε κατά 30% ο αριθμός των εποπτών ασφαλείας, μολονότι δεν υπήρξε η παραμικρή αλλαγή στο μήκος της διαδρομής, τον αριθμό των συρμών και την επιβατική κίνηση, ενώ δεν καταγράφεται και αύξηση των εσόδων από την επιβολή προστίμων.

Συνολικά, στο «Τμήμα Ελέγχου και Εποπτείας» προσελήφθησαν 34 άτομα, σε σύνολο 77 ατόμων, που απασχολούνται στο τμήμα αυτό. Επίσης, πέρυσι διπλασιάστηκε (από 14 σε 28) ο αριθμός των απασχολούμενων στη δ/νση «Επικοινωνίας και Εμπορικής Εκμετάλλευσης», χωρίς να έχουν μεταβληθεί τα σχετικά μεγέθη, όπως είναι τα έσοδα από τις διαφημίσεις, ο αριθμός των συρμών, ο αριθμός των στάσεων και το μήκος της διαδρομής.

Την ίδια περίοδο προσελήφθησαν δεκατρία άτομα, επί συνόλου 62 υπαλλήλων, στη δ/νση Διοικητικού και Ανθρωπίνων Πόρων και 16 άτομα στη δ/νση Οικονομικού, επί συνόλου 67 υπαλλήλων, χωρίς να καταγράφεται οποιαδήποτε μεταβολή στο φόρτο εργασίας των δύο αυτών οργανικών μονάδων.

Τα… ευτράπελα δεν σταματούν εδώ, καθώς στη νομική υπηρεσία της εταιρείας (αριθμούσε ήδη 5 άτομα) έεγκρίθηκαν οι προσλήψεις τριών δικηγόρων, με το αιτιολογικό του… αυξημένου όγκου εργασίας ενόψει της επικείμενης επκτασης στον Πειραιά. Συνολικά, το 2009 έγιναν 154 προσλήψεις, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 των προσλήψεων στο διάστημα 2004 2008. Στο εσωτερικό της εταιρείας, πέραν των ανωτέρω επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, φημολογείται έντονα ότι δόθηκαν αυξήσεις (μεταξύ 100-500 ευρώ μηνιαίως) σε μερίδα εργαζομένων (περίπου 20 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων).

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
Περα απο τις οικονομικες αναλυσεις σας η ΟΥΣΙΑ ειναι μια ...

ΕΜΕΙΣ θα πληρωσουμε την νυφη την αγαμητη και κανεις αλλος....

Ελατε να ΚΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Καλα εκανα και δεν ψηφισα κανεναν ΚΕΡΑΤΑ την τελευταια δεκαετια

ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ ΕΓΩ  :headbang:

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Περα απο τις οικονομικες αναλυσεις σας η ΟΥΣΙΑ ειναι μια ...

ΕΜΕΙΣ θα πληρωσουμε την νυφη την αγαμητη και κανεις αλλος....

Ελατε να ΚΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Καλα εκανα και δεν ψηφισα κανεναν ΚΕΡΑΤΑ την τελευταια δεκαετια

ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ ΕΓΩ  :headbang:

πως ακριβώς δικαιώνεσαι?
με τη σταση σου αυτη πριμοδότησες το πρωτο κόμμα

αρα εισαι το ιδιο υπεύθυνος με αυτους που ψηφισαν ΝΔ για τη διακυβέρνηση της ΝΔ 2004-2009
και το ιδιο υπευθυνος με τους ΠΑΣΟΚους για τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 2009-

αν δεν ηθελες ΠΑΣΟΚ φιλάρα ας ψηφιζες κάτι άλλο, τωρα εισαι απλα ενας μαλάκας που λαικίζεις προπαθώντας να διώξεις απο πάνω σου και τις λιγοστες ευθυνες που σου δινει το πολίτευμά μας.

Και αν δεν σ αρεσει που καλείσαι να ψηφισεις, πες ευθεως οτι θα προτιμουσες μια βασιλεια ή μια χουντα... ή ντρεπεσαι?

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
πως ακριβώς δικαιώνεσαι?
με τη σταση σου αυτη πριμοδότησες το πρωτο κόμμα

αρα εισαι το ιδιο υπεύθυνος με αυτους που ψηφισαν ΝΔ για τη διακυβέρνηση της ΝΔ 2004-2009
και το ιδιο υπευθυνος με τους ΠΑΣΟΚους για τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 2009-

αν δεν ηθελες ΠΑΣΟΚ φιλάρα ας ψηφιζες κάτι άλλο, τωρα εισαι απλα ενας μαλάκας που λαικίζεις προπαθώντας να διώξεις απο πάνω σου και τις λιγοστες ευθυνες που σου δινει το πολίτευμά μας.

Και αν δεν σ αρεσει που καλείσαι να ψηφισεις, πες ευθεως οτι θα προτιμουσες μια βασιλεια ή μια χουντα... ή ντρεπεσαι?
μπρος γκρεμός και πίσω ρέμμα
όλοι απέδειξαν ότι είτε θα είναι στην εξουσία και θα τρώνει, είτε θα είναι τσιράκια των μεγάλων και θα τρώνε επίσης.
οπότε μην τον αποπέρνεις, και οι 300 που είναι στη βουλή είναι συννενοημένοι για αυτά που γίνονται. ;)

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
μπρος γκρεμός και πίσω ρέμμα
όλοι απέδειξαν ότι είτε θα είναι στην εξουσία και θα τρώνει, είτε θα είναι τσιράκια των μεγάλων και θα τρώνε επίσης.
οπότε μην τον αποπέρνεις, και οι 300 που είναι στη βουλή είναι συννενοημένοι για αυτά που γίνονται. ;)

Η αποποιηση ευθυνων δεν ειναι που ανεχομαι ευκολα στους συνομιλητες μου.
Αν θελουμε να εχουμε δημοκρατικο πολιτευμα.

Αν πιστευουμε οτι ολοι κλεβουν ας βγουμε ευθαρσως να πουμε οτι προτιμουμε ένα αλλο πολιτευμα (ποιο να ειναι αυτο?) και να μπορουμε να το υποστηριξουμε.

ειμαι 100% σιγουρη οτι μπορω να σου πω οτι ολοι οι συναδελφοι σου ειναι τα ιδια σκατα και να σου πω και 1002 επιχειρηματα. Οταν βριζεις ειναι ευκολη η θεση σου γιατι ολοι εχουν τα τρωτα τους. Το θεμα ειναι η αντιπροταση και φυσικα η επιλογη. Παντα θεωρουσα γυναικειο ελάττωμα την ατερμονη γκρινια για ολα αφηνοντας στους άντρες την τελικη επιλογη για να χουν το δικαιωμα να γκρινιάξουν και γι αυτη. Αλλα γενικα στη ζωη πρεπει να επιλέγεις ανάμεσα σε λυσεις που δεν ειναι τέλειες. Και φυσικα να έχεις τα @@ να παραδεχτεις τις επιλογες σου, να της στηριξεις ή να παραδεχτεις το λάθος σου.

Μπορεις να θες να μενεις στην απεξω, να γκρινιαζεις και να αφησεις αλλους να επιλεγουν για σενα. Και να συνεχισεις το κεντημα και το κουτσομπολιο σαν καλο κοριτσακι...

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Η αποποιηση ευθυνων δεν ειναι που ανεχομαι ευκολα στους συνομιλητες μου.
Αν θελουμε να εχουμε δημοκρατικο πολιτευμα.

Αν πιστευουμε οτι ολοι κλεβουν ας βγουμε ευθαρσως να πουμε οτι προτιμουμε ένα αλλο πολιτευμα (ποιο να ειναι αυτο?) και να μπορουμε να το υποστηριξουμε.

ειμαι 100% σιγουρη οτι μπορω να σου πω οτι ολοι οι συναδελφοι σου ειναι τα ιδια σκατα και να σου πω και 1002 επιχειρηματα. Οταν βριζεις ειναι ευκολη η θεση σου γιατι ολοι εχουν τα τρωτα τους. Το θεμα ειναι η αντιπροταση και φυσικα η επιλογη. Παντα θεωρουσα γυναικειο ελάττωμα την ατερμονη γκρινια για ολα αφηνοντας στους άντρες την τελικη επιλογη για να χουν το δικαιωμα να γκρινιάξουν και γι αυτη. Αλλα γενικα στη ζωη πρεπει να επιλέγεις ανάμεσα σε λυσεις που δεν ειναι τέλειες. Και φυσικα να έχεις τα @@ να παραδεχτεις τις επιλογες σου, να της στηριξεις ή να παραδεχτεις το λάθος σου.

Μπορεις να θες να μενεις στην απεξω, να γκρινιαζεις και να αφησεις αλλους να επιλεγουν για σενα. Και να συνεχισεις το κεντημα και το κουτσομπολιο σαν καλο κοριτσακι...
η θεσπέσια λογική σου, την οποία την ασπάζονταν τόσοι και τόσοι έλληνες μας έφερε στην κατάσταση που είμαστε τώρα,
είτε πασόκ ψήφιζαν είτε νουδού -ενώ το κκε είναι μικρομάγαζο και τσιράκι μερικών.
όταν λοιπόν οι ίδιοι ψηφοφόροι του πασόκ ή της νουδου πηγαίνουν και ψηφίζουν για αρχηγούς τους άχρηστους απόγονους παλαιοτέρων προέδρων, όταν γίνεται νοθεία ακόμα και σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές, όταν γίνεται κλοπή καλπών(σε βουλευτικές εκλογές) από κομματόσκυλα και επιστρέφουν αργότερα με διαφορετικό περιεχόμενο, όταν γίνονται τέτοια έκτροπα έρχεσαι εσύ να μου πεις για δημοκρατία;
ξεκινάς λάθος και δεν ξέρω που καταλήγεις.

είναι επιλογή μου να μένω απ' έξω και να κλαψουρίζω σαν γκομενούλα με το κέντημα στο χέρι, αυτή είναι άλλοστε και  η αντιπολίτευση που σου παρέχουν τα κόμματα που δεν είναι στην εξουσία.

:grin:

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
η θεσπέσια λογική σου, την οποία την ασπάζονταν τόσοι και τόσοι έλληνες μας έφερε στην κατάσταση που είμαστε τώρα,
είτε πασόκ ψήφιζαν είτε νουδού -ενώ το κκε είναι μικρομάγαζο και τσιράκι μερικών.
όταν λοιπόν οι ίδιοι ψηφοφόροι του πασόκ ή της νουδου πηγαίνουν και ψηφίζουν για αρχηγούς τους άχρηστους απόγονους παλαιοτέρων προέδρων, όταν γίνεται νοθεία ακόμα και σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές, όταν γίνεται κλοπή καλπών(σε βουλευτικές εκλογές) από κομματόσκυλα και επιστρέφουν αργότερα με διαφορετικό περιεχόμενο, όταν γίνονται τέτοια έκτροπα έρχεσαι εσύ να μου πεις για δημοκρατία;
ξεκινάς λάθος και δεν ξέρω που καταλήγεις.

είναι επιλογή μου να μένω απ' έξω και να κλαψουρίζω σαν γκομενούλα με το κέντημα στο χέρι, αυτή είναι άλλοστε και  η αντιπολίτευση που σου παρέχουν τα κόμματα που δεν είναι στην εξουσία.

:grin:

μη νομιζεις οτι εισαι ο μονος πεφωτισμενος που καθεται στην απεξω και μοιρολογει.
Αλλα για πες, η δική σας αδιαφορια τι ακριβως προσεφερε παραπάνω απ τη δικη μου ψηφο?

θελω να μου πεις συγκεκριμενα 2-3 πραγματα που προσεφερες δια της μη ψηφου σου, και πώς αν ηταν γενικευμένη αυτη η σταση θα ειχαμε καλυτερη διακυβέρνηση.

(λαβε υποψην οτι ακομα και αποχη 50-60 % να ειχαμε απλα θα εβγαινε αυτο που θα ψηφιζε το υπολοιπο 40%)
μαθηματικά ξερεις, σκεψου και δες οτι η αδιαφορια απλα σας δινει την υπεροχη να γκρινιαζετε για ολους και για ολα, μαθηματικά ομως κάνετε μια τρυπα στο νερο.
εκτος κι αν μπορεσεις να μου αποδειξεις οτι κάτι κανατε...

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
μη νομιζεις οτι εισαι ο μονος πεφωτισμενος που καθεται στην απεξω και μοιρολογει.
Αλλα για πες, η δική σας αδιαφορια τι ακριβως προσεφερε παραπάνω απ τη δικη μου ψηφο?

θελω να μου πεις συγκεκριμενα 2-3 πραγματα που προσεφερες δια της μη ψηφου σου, και πώς αν ηταν γενικευμένη αυτη η σταση θα ειχαμε καλυτερη διακυβέρνηση.

(λαβε υποψην οτι ακομα και αποχη 50-60 % να ειχαμε απλα θα εβγαινε αυτο που θα ψηφιζε το υπολοιπο 40%)
μαθηματικά ξερεις, σκεψου και δες οτι η αδιαφορια απλα σας δινει την υπεροχη να γκρινιαζετε για ολους και για ολα, μαθηματικά ομως κάνετε μια τρυπα στο νερο.
1ον και κυριότερον κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ γιατί συμμετέχω κατά 50% στο "έργο" που κάνουν οι κυβερνόντες. αυτοί που συμμετέχουν κατά 100& δηλαδή και τους πληρώνουν και τους ψηφίζουν είναι μαζόχες και μπορεί από τις ενοχές τους να κάψουν το χέρι τους που τους ψήφισε.
2ον και 3ον δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να μου πσοσάψει ότι έχω δωροδοκηθεί για τους ψήφους μου ή για ψηφοθηρία γενικότερα... ζω με κούτελο καθαρό.

ο αναμάρτητος 1ος το λίθο βαλέτω  :tooth: :tooth: :tooth: μπροστά μπροστά θα είμαι  :dancing:

καλημέρα, δυστυχώς πρέπει να φύγω  :-*

jimaras35

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
0

Πες μας εσυ ρε φιλε τι προσεφερες με την ψηφο σου τοσα χρονια???να μην μπορεις να ζησεις το παιδι σου?(αλλα την αδελφη την βολεψες σε δουλεια)!να σε ξεφτιλιζουν μεχρι θανατου?να εχουν βαλει χερι στα μετρητα σου και να μην μπορεις να ανκαμψεις?να σε λιωνουν στην φορολογια και να εχουν ελαφρυνσεις οι επιχειρησεις και οι τραπεζες?
το οτι ετοιμαζονται να βαλουν χερι στην ακινητη περιουσια σου???ααααααχ ευρωπη εσυ μας μαρανες........ ελεγε ο πανουσης!!!να προσπαθουν να κανουν αρπαχτη με τις αποδειξεις σε ενα συτημα φορολογιας διατρητο????οταν κανεις μια ατασταλεια σε μια επιχειρηση υπαρχει κανονας που λεει αναλογως την κριση του εφορα!δηλ?αν ειναι φιλος σου θα σου γυρισει και λεφτα??εχεις και τα καναλια και σου τονιζουν το ελληνικο στοιχειο οταν βγαινει καμια αταλαντη τραγουδιστρια στο εξωτερικο!η ο σακης!
ας σταματησουμε να λεμε οτι ειμαστε ελληνες με υπερηφανια μαλακες ειμαστε με πιο πολυ υπερηφανια!!!!ολοι οι βουλευετες για αυξηση μισθου συμφωνουν ολοι και το κκε μαζι!!ελεος!ειπαν μειωση τωρα 200 εωρω!μα γιατι??να παρουν αυξηση τα παλληκαρια μας τοσοι τενεκεδες τους ψηφιζουν!!!γιατι δεν διαμαρτυρονται οι τενεκεδες!ε γιατι!
και ειναι και πολλα αλλα που μακοροιδευουν στα ισια αλλα ρε δεν μασαμε ειμαστε ελληνες θα βρουμε λυση(θυμασαι το τραγουδι???)
θα γινεις ενας μεσος ευρωπαιος χωρις εξοχικο η χωραφια με ενα σπιτι στο δανειο και δουλεια!κουνησου αν θες!!
και πολλα αλλα αναξια λογου αυτην στιγμη!

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
47
Like
878
Πόντοι
6.755
Ποια αλήθεια ρε παιδια αυτοι μονο ψεματα λενε

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
:zombie:[size=15pt]Το Εξωτερικό Χρέος (External debt)[/size] :zombie:

Το Εξωτερικό Χρέος καταγράφει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας (δημόσιος+ιδιωτικός τομέας) έναντι άλλων χωρών, κατανεμημένες κατά τομέα οικονομίας.

Δημόσιο Xρέος είναι το σύνολο της οφειλής σε χρηματικές μονάδες έναντι άλλων χωρών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Ιδιωτικό Χρέος είναι το σύνολο της οφειλής σε χρηματικές μονάδες έναντι άλλων χωρών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Who's fuckin' who?

-1. Ireland - 1,267%
External debt (as % of GDP): 1,267%
External debt per capita: $567,805
Gross external debt: $2.386 trillion (2009 Q2)
2008 GDP (est): $188.4 billion

2. Switzerland - 422.7%
External debt (as % of GDP): 422.7%
External debt per capita: $176,045
Gross external debt: $1.338 trillion (2009 Q2)
2008 GDP (est): $316.7 billion

3. United Kingdom - 408.3%
External debt (as % of GDP): 408.3%
External debt per capita: $148,702
Gross external debt: $9.087 trillion (2009 Q2)
2008 GDP (est): $2.226 trillion

4. Netherlands - 365%
External debt (as % of GDP): 365%
External debt per capita: $146,703
Gross external debt: $2.452 trillion (2009 Q2)
2008 GDP (est): $672 billion

5. Belgium - 320.2%
External debt (as % of GDP): 320.2%
External debt per capita: $119,681
Gross external debt: $1.246 trillion (2009 Q1)
2008 GDP (est): $389 billion

6. Denmark - 298%
External debt (as % of GDP): 298.3%
External debt per capita: $110,422
Gross external debt: $607.38 billion (2009 Q2)
2008 GDP (est): $203.6 billion

7. Austria - 252.6%
External debt (as % of GDP): 252.6%
External debt per capita: $101,387
Gross external debt: $832.42 billion (2009 Q2)
2008 GDP (est): $329.5 billion

8. France - 236%
External debt (as % of GDP): 236%
External debt per capita: $78,387
Gross external debt: $5.021 trillion (2009 Q2)
2008 GDP (est): $2.128 trillion

9. Portugal - 214.4%
External debt (as % of GDP): 214.4%
External debt per capita: $47,348
Gross external debt: $507 billion (2009 Q2)
2008 GDP (est): $236.5 billion

10. Norway - 199%
External debt (as % of GDP): 199%
External debt per capita: $117,604
Gross external debt: $548.1 billion (2009 Q2)
2008 GDP (est): $275.4 billion

11. Sweden - 194.3%
External debt (as % of GDP): 194.3%
External debt per capita: $73,854
Gross external debt: $669.1 billion (2009 Q2)
2008 GDP (est): $344.3 billion

12. Finland - 188.5%
External debt (as % of GDP): 188.5%
External debt per capita: $69,491
Gross external debt: $364.85 billion (2009 Q2)
2008 GDP (est): $193.5 billion

13. Germany - 178.5%
External debt (as % of GDP): 178.5%
External debt per capita: $63,263
Gross external debt: $5.208 trillion (2009 Q2)
2008 GDP (est): $2.918 trillion

14. Spain - 171%
External debt (as % of GDP): 171.7%
External debt per capita: $59,457
Gross external debt: $2.409 trillion (2009 Q2)
2008 GDP (est): $1.403 trillion

15. Greece - 161.%
External debt (as % of GDP): 161.1%
External debt per capita: $51,483
Gross external debt: $552.8 billion (2009 Q2)
2008 GDP (est): $343 billion

16. Italy - 126.7%
External debt (as % of GDP): 126.7%
External debt per capita: $39,741
Gross external debt: $2.310 trillion (2009 Q1)
2008 GDP (est): $ 1.823 trillion

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
πωωωωωωωωωωωωωωω πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

πόσο λιγότερα χρωστάμε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ωραία άρα είμαστε σε καλύτερη μοίρα.
Ας εξηγήσουμε στο μέσο μαλάκα το πρόβλημα μπας και το καταλάβει....

Ενας τύπος εργένης που βγάζει 10 χιλιάρια το μήνα πουλώντας φαγητό στην πλατεία Μοναστηρακίου αποφασίζει να πάρει υπεραυτοκίνητο με δάνειο 200 χιλιάδων ευρώ.

Ενας άλλος καρδιοπαθής βγάζει περίπου τα ίδια με 5 παιδιά πουλώντας ήλιο και άμμο για 3 μήνες το χρόνο αποφασίζει να πάρει υπεραυτοκίνητο με δάνειο 200 χιλιάδων ευρώ.

Ποιός θα κάνει αβαβά το χρέος;

Βρείτε το νικητή.

Επισκέπτης
πωωωωωωωωωωωωωωω πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

πόσο λιγότερα χρωστάμε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ωραία άρα είμαστε σε καλύτερη μοίρα.
Ας εξηγήσουμε στο μέσο μαλάκα το πρόβλημα μπας και το καταλάβει....

Ενας τύπος εργένης που βγάζει 10 χιλιάρια το μήνα πουλώντας φαγητό στην πλατεία Μοναστηρακίου αποφασίζει να πάρει υπεραυτοκίνητο με δάνειο 200 χιλιάδων ευρώ.

Ενας άλλος καρδιοπαθής βγάζει περίπου τα ίδια με 5 παιδιά πουλώντας ήλιο και άμμο για 3 μήνες το χρόνο αποφασίζει να πάρει υπεραυτοκίνητο με δάνειο 200 χιλιάδων ευρώ.

Ποιός θα κάνει αβαβά το χρέος;

Βρείτε το νικητή.

Ο πρώτος δεν το χρειάζεται κι ο δεύτερος θέλει πούτσα αν πάρει δάνειο γι'αυτό το λόγο..
Σε κάλυψα??

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Εν  τάξει  ρε  μαλάκα  δε  χρωστάμε  και  πολλά .
Πες  του  Παπακωνσταντίνου  να  δώσει  τπτ  επιταγούλες  για  Αύγουστο . Νοέμβρη .
Και  βλέπουμε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom