Νέα

Η Ακρόπολη των Αθηνών πρώτο μνημείο της Ευρώπης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trixotos kavliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 42
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Τριχωτουλη ελπιζω να σε βοηθησε το σκιτσακι του τομιτο.......

νταρκ σοβαρα μιλας???? απο που το εμαθες αυτο?εγω ψηφισα παντως.......ρε παιδια ψηφιστε ειναι ντροπη.......

αυτο ειναι το σαιτ.......απλα γραφεστε και εχετε δικαιωμα να ψηφισετε μια φορα.....μετεπειτα μπορειτε μεσω τηλεφωνου ή μηνυματος.......θα ειναι ξεφτιλα να μεινει η ακροπολη απ εξω....

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
3
Πόντοι
6

νταρκ σοβαρα μιλας???? απο που το εμαθες αυτο?εγω ψηφισα παντως.......ρε παιδια ψηφιστε ειναι ντροπη.......

αυτο ειναι το σαιτ.......απλα γραφεστε και εχετε δικαιωμα να ψηφισετε μια φορα.....μετεπειτα μπορειτε μεσω τηλεφωνου ή μηνυματος.......θα ειναι ξεφτιλα να μεινει η ακροπολη απ εξω....
ελατε!!!ψηφιζουμε ολοι!!!σαν την γιουροβιζιον!!κ προσοχη!!δεν ψηφιζουμε stoneheads!!!δεν ειμαστε κοροιδα!!!

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166

Από το ιn.gr πριν 2 εβδομάδες.Κ δεν μένει πολύς καιρός ακόμα.

vasm

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Κριτικές
5
Like
5
Πόντοι
1
Ρε σεις δεν διαφωνεί κανείς για το αρχιτεκτονικό μεγαλείο της Ακρόπολης, αλλά μην νομίζετε ότι η συγκεκριμένη διάκριση είναι κάτι το ιδιαίτερο, όλα είναι θέμα σωστού timing και promotion. Θα σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι σε αυτόν τον κατάλογο μπήκαν όλα τα μνημεία τα οποία προτάθηκαν από τις ευρωπαϊκές χώρες. Όσο για την πρωτιά αν δεν είχαμε την υποστήριξη της Γαλλίας και της Ισπανίας δεν θα την παίρναμε ποτέ.

Πάντως για να ξέρετε οι μόνοι που δεν μας ψήφισαν είναι οι Σουηδοί.....  :uzi: :hammer: :blowup:

Α και να μην ξεχάσω το θέμα αυτό έχει αποφασισθεί από τις 6/10/06 στην συνάντηση των Αθηνών αλλά βέβαια ο Βουλγαράκης το ανέφερε τώρα.  Κάλλιο αργά παρά ποτέ που λένε....  :uglystupid:

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ελα μωρε οι σουηδοι μας εδωσαν δωδεκαρι στη γιουροβιζιον τοτε........χαχαχαχαχαχαχαχα

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Καί ξαναρωτώ τη φίλη Μνίτσα, τί εννοεί όταν λέει ότι οι κίονες της Ακρόπολης δεν είναι σε ευθεία;;;;

Εννοεί τον Ιερό Βράχο ή συγκεκριμένο οικοδόμημα πάνω σ' αυτόν;;;;

Αν εννοεί συγκεκριμένο οικοδόμημα, έχει δεί ποτέ κάτοψη αρχαίου ελληνικού ναού;;;;;

Φίλε tomito, το σκιτσάκι σου δεν εξηγεί τίποτα απο τα παραπάνω.

Φιλικά ( όπως πάντα )

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Φίλε Dark, αν η Ακρόπολη δεν έχει ορθές γωνίες ( ειλικρινά δεν το' χω ξανακούσει ποτέ ) δεν έχει να κάνει με τη φύση αλλα΄με τη μορφολογία του βράχου.

Και πάλι φιλικά.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Για τον παρθενώνα μιλαω τριχωτουλη και η εξηγηση του αντωνη ειναι αυτη που γνωριζω και εγω απλα δεν ειχα καποια πηγη να αναφερω.....το σχεδιο του τομιτο δειχνει οτι οι κιονες δεν ειναι σε ευθεια.....και εφοσον εχει σχεση με τη μορφολογια του βραχου γιατι αυτο δε συμβαινει και με το ναο του ποσειδώνα στο σουνιο για παραδειγμα? συγγνωμη αλλα τους εχω για αρκετα πιο εξυπνους τους αρχαιους εχοντας ανακαλυψει γεωμετριες και αλγεβρες και μιλωντας για παραλληλες ευθειες, για εντος εκτος και επι τα αυτα, για πυθαγωρια θεωρηματα κτλ κτλ κτλ να μην μπορουν να λαξευσουν μια πετρα σωστα και να την αφησουν θεοστραβη.....

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Για τον παρθενώνα μιλαω τριχωτουλη και η εξηγηση του αντωνη ειναι αυτη που γνωριζω και εγω απλα δεν ειχα καποια πηγη να αναφερω.....το σχεδιο του τομιτο δειχνει οτι οι κιονες δεν ειναι σε ευθεια.....και εφοσον εχει σχεση με τη μορφολογια του βραχου γιατι αυτο δε συμβαινει και με το ναο του ποσειδώνα στο σουνιο για παραδειγμα? συγγνωμη αλλα τους εχω για αρκετα πιο εξυπνους τους αρχαιους εχοντας ανακαλυψει γεωμετριες και αλγεβρες και μιλωντας για παραλληλες ευθειες, για εντος εκτος και επι τα αυτα, για πυθαγωρια θεωρηματα κτλ κτλ κτλ να μην μπορουν να λαξευσουν μια πετρα σωστα και να την αφησουν θεοστραβη.....
;

Ίσως έχεις κάτι παρανοήσει: άλλο η βάση του ναού ( όπως φαίνεται στο σκίτσο του tomito ) και άλλο η ευθυγράμμιση των κιόνων ενός ναού ( το λεγόμενο περιστύλιο ). Προφανώς δεν έχεις δεί κάτοψη αρχαίου ναού.

Για τη μορφολογία του βράχου της Ακροπόλεως μίλησα σχετικά με υποτιθέμενες ορθές γωνίες του βράχου.

Ο ναός του στο Σούνιο δεν είναι κτισμένος σε βράχο πρωτίστως.

Εσύ Μνίτσα απο που συμπεραίνεις οτι οι πέτρες είναι λάθος λαξευμένες;;;;

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Λοιπον εγω δεν ξερω απο κατοψεις και περιστυλια καθοτι δεν ειναι το αντικειμενο μου......αυτο που εχω διαβασει ειναι αυτο που εγραψε ο αντωνης......οι κολώνες του ναου ειναι στραβες και σε μια νοητη ευθεια τεμνονται καποια στιγμη κοινως δεν ειναι παραλληλες........γιαυτο και απο οποια πλευρα τον κοιταξεις τον παρθενωνα φαινεται ιδιος....σαν την μονα λιζα ενα πραμα...τωρα περιστυλια λεγονται κατοψεις λεγονται κιονες λεγονται καρυατιδες λεγονται δεν το ξερω :grin:

επισης δεν ειπα οτι οι πετρες ειναι λαθος λαξευμενες.....το αντιθετο......απλα καταλαβα με το σχολιο σου περι μορφολογιας του βραχου οτι μιλαγες για την δυσκολια λαξευσης της πετρας ωστε να παρει μορφη κολωνας.......αν μιλαγες για κατι τελειως ασχετο και αρχιτεκτονικο δικο μου λαθος σορρυ.....και βασικα επειδη υποθετω οτι αυτος ο συνειρμος μου ειναι μαλλον πολυ αστειος για καποιον που ξερει αρχιτεκτονικη σχωρνατε με.....

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Φίλε Dark, αν η Ακρόπολη δεν έχει ορθές γωνίες ( ειλικρινά δεν το' χω ξανακούσει ποτέ ) δεν έχει να κάνει με τη φύση αλλα΄με τη μορφολογία του βράχου.

Και πάλι φιλικά.

Όταν εννοώ Ακρόπολη κ ορθλες γωνίες προφανέστατα εννοώ τα οικοδομήματα που συνθέτουν τον Παρθενώνα κ όχι τον βράχο.Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Eλπίζω τώρα να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα

Συνημμένα

• parthenon0003.jpg
    parthenon0003.jpg
    97,2 KB · Εμφανίσεις: 30

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Όταν εννοώ Ακρόπολη κ ορθλες γωνίες προφανέστατα εννοώ τα οικοδομήματα που συνθέτουν τον Παρθενώνα κ όχι τον βράχο.Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

ενταξει μωρε εχει και αυτος δικιο......ειδικα αμα ασχολειται με καποιο κατασκευαστικο επαγγελμα οπου η λεπτομερεια κανει τη διαφορα.....αλλο ο βραχος της ακροπολης και αλλο ο παρθενωνας.....απλα οι πιο πολλοι εχουμε συνηθισει να λεμε ακροπολη και να εννοουμε τον ναο.....

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
ενταξει μωρε εχει και αυτος δικιο......ειδικα αμα ασχολειται με καποιο κατασκευαστικο επαγγελμα οπου η λεπτομερεια κανει τη διαφορα.....αλλο ο βραχος της ακροπολης και αλλο ο παρθενωνας.....απλα οι πιο πολλοι εχουμε συνηθισει να λεμε ακροπολη και να εννοουμε τον ναο.....

Υποκλίνομαι στη μεγαλοψυχία σου......

:2funny:

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Εχω μια αισθηση......υπόνοια....ενστικο θα το λεγα........οτι με κοροιδευεις..........χαχαχαχαχαχα

κλαψ......λυγμ........σνιφ σνιφ.......ντροπη σου ρε.....εγω φταιω που συμπαραστεκομαι και σου κανω σαπορτ.......πφφφφφφφ.......

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Εχω μια αισθηση......υπόνοια....ενστικο θα το λεγα........οτι με κοροιδευεις..........χαχαχαχαχαχα

κλαψ......λυγμ........σνιφ σνιφ.......ντροπη σου ρε.....εγω φταιω που συμπαραστεκομαι και σου κανω σαπορτ.......πφφφφφφφ.......

Βρε πουλάκι μου, είναι δυνατόν να σε κοροϊδεύω;;;;; ;)

Την εκτιμησή μου στο ( άγνωστο ) προσωπό σου, την έχω ήδη εκφράσει σε παλαιότερο θρεντάκι. Απορώ, πώς σου πέρασε απο το μυαλό βρε κουτούλη;;;
Ειδικά, τώρα που, όπως βλέπω, σ' ενδιαφέρει ο πολιτισμός και η τέχνη γενικότερα, η συμπάθεια μου είναι δεδομένη.
Αν ενδιαφέρεσαι περί ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ( αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος στο site ) σου συνιστώ για ΕΙΣΑΓΩΓΗ:

Monroe C. Beardsley: Aesthetics from Classical Greece to the Present - A short History.

Το βιβλίο έχει μεταφρασθεί και στα ελληνικά. ( Εκδόσεις Νεφέλη 1989 ) με πλούσια βιβλιογραφία.

Φιλικά.......

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ευχαριστω μικρουλη τριχωτουλη......θα το εχω υποψην το πασχα που θα κατεβω :)

ευχαριστω για τα καλα σου λογια........

τι εγινε ρε παιδια σημερα και με καλοπιανετε ολοι ξαφνικα? θελετε κατι???? χαχαχαχαχαχα

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.483
Πόντοι
3.506
Ευχαριστω μικρουλη τριχωτουλη......θα το εχω υποψην το πασχα που θα κατεβω :)

ευχαριστω για τα καλα σου λογια........

τι εγινε ρε παιδια σημερα και με καλοπιανετε ολοι ξαφνικα? θελετε κατι???? χαχαχαχαχαχα
Εχω μια αισθηση.... ..υπόνοια.. ..ενστικο θα το λεγα....... .οτι με κοροιδευεις ..........χαχαχαχαχαχα

κλαψ......λ υγμ........ σνιφ σνιφ....... ντροπη σου ρε.....εγω φταιω που συμπαραστεκ ομαι και σου κανω σαπορτ..... ..πφφφφφφφ. ......

Ειναι γιατι επιασες τα κλαματα και μας συγκινησες!!!
ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ!!!!!!!!!
(Ποσα δεν ξερετε για να τουμπαρετε τους ανδρες!!!)

Παντως αν δεν εισαι αρχαια σαν την Ακροπολη αλλα εξ ισου ωραια, μαλλον ολοι θελουν να σε ξεναγησουν σε αυτη.
(Σε οριζοντια θεση εννοειται!!!)
Χι χι χι χι χι χι χι............

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Λες ε? τα χω μαθει καλα τα τερτιπια???
χαχαχαχαχα