Νέα

H Cosmote χρεώθηκε το «Γερμανό» της

• Μέλος που άνοιξε το νήμα akalisal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Εγώ έχω να πω για τον "neo24" ότι το να "θάβει" την εταιρία από την οποία τρώει ψωμί δείχνει πόσο αχάριστος είναι.  Στο φινάλε, αν δεν σ αρέσει εκεί που είσαι, σήκω και φύγε.

Έγραψες ρε Showlover.
Θα μπείς στην ιστορία δίπλα στην Μαρία Αντοανέτα: "αφού δεν έχουν ψωμί να φάνε, γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι"

Εσύ τη δουλειά τη βρήκες έτοιμη από τον μπαμπάκα σου και νομίζεις πως όλοι έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν που δουλεύουν??

Ή πρέπει επειδή δουλεύουμε κάπου να θαωρούμε πως μας κάνουν φιλανθρωπία...

Το παλληκάρι, δεν το ξέρεις. Αν τιμά το μισθό του, έχει απεριόριστο δικαίωμα λόγου και κριτικής στη λειτουργία της επιχείρησής του.

Μόνο στο μεσαίωνα δεν ήταν έτσι...

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Σωστός.Και εμένα η πρώην μου δούλευε 4 χρόνια στον γερμανό.Τα ίδια και χειρότερα και όχι απο τον καταστηματάρχη αλλά απο την μιτρικη εταιρία γερμανός ήταν τα σκατά.Ο γερμανός για να αγοράσει το κατάστημα έκανε τα αδύνατα δυνατά.Τους έκοψε το εμπόρευμα όπως επίσης έκοψε και την πίστωση κτλπ.

iou77

Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
To θέμα του Γερμανού δεν είναι τόσο απλό όσο  το παρουσιάζουν. υπάρχει έντονη πολιτική ανάμιξη . Όταν έγινε η αγοροπωλησία ποια κόμματα βγήκαν ευθέως και κατήγγειλαν  το γεγονός ??  ΠΑΣΟΚ  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΛΑΟΣ . Τώρα που έγιναν οι διώξεις ποια κόμματα βγήκαν να μιλήσουν για σκάνδαλο και πολιτικές εύθηνες: ΠΑΣΟΚ  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΛΑΟΣ , ενώ κάποια αλλά μιλάγανε για ευρωμονόδρομους και ιμπεριαλισμούς . Διαβαστε και για το κόκκινο παρελθόν του κ Γερμανού και βγάλτε συμπεράσματα

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16

παντως η αγορα των καταστηματων "Γερμανος" (τα αλλα μια χαρα τα εχει να παιζει ο Γερμανος) ηταν μια βλακωδης κίνηση ισως χειροτερη και απο το να γαμας Σλοβακα χωρίς καπότα!!

1500 καταστηματα δεν εχουν νοημα αν δεν αγοραζεις και αυτον που τα διαχειρίζεται!! Αφησαν τον Πανο , που ειναι γνώστης της αγορας, με τα λεφτα απο το deal οχι μονο να κρατησει την κερδοφορα "αρχικη" εταιρεια δλδ τις μπαταριες αλλα να κανει και ενα ματσο δουλειες ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ στο δικτυο!!!

Απλα ο εισαγγελεασ πρεπει να δει αν ειναι  :jerking: :jerking: ή το εκαναν επειδη πηραν λεφτα!!!

Πολλα oteshop ειναι franchise και υπάρχουν και cosmote μαγαζια!!!

Οι μαλακες του ΟΤΕ ουτε καν το κτηριο δεν αγορασαν τα κοπάνια. βασικα αγορασαν αερα κοπανιστο δλδ το ονομα "Γερμανος" αλλα αυτο το εχε και ο Πανος. Αγορασαν ενα χρεωμενο δικτυο αλλα ουτε καν ηξεραν τα χρεη!!

Τελος εκαναν την μαγεια που ουτε μπακαλης και περιπτερας δεν θα εκαναν αγορασαν ετησια κερδη 63,000,000€ προς 1,300,000,000€.
  Μια απλη διαιρεση δειχνει οτι παιρνει πισω τα λεφτα του ο ΟΤΕς σε μόλις 20 χρονακια και μην μου πει κανεις οτι γλυτωνει τα εξοδα απο δημιουργια καταστηματων αφου με franchise ΤΖΑΜΠΑ θα τα εφτιαχνε!!

Τεσπα εγω πιστευω οτι ολα αυτα γινονται για να ΚΛΕΙΣΟΥΝ καποια μαγαζια και οχι για να λαμψει η "αληθεια"

Απλα οταν ο ΟΤΕ λεει ¨με το βλεμμα στο μελλον" το εννοει!! Αγοαραζω κατι σημερα ασι περιμενω 20-25 χρονια να μου αποδωσει!!!

PS 1.3 δις εδωσε στον Γερμανο για το 42%. Εδωσε και αλλα ομως για να μαζεψει μτχ απο το ΧΑΑ. στο 19 αγορασε το χαρτι ο Κοσμοτε. φαντσου οι  :jerking: ποσα εδωσαν!!!

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
To θέμα του Γερμανού δεν είναι τόσο απλό όσο  το παρουσιάζουν. υπάρχει έντονη πολιτική ανάμιξη . Όταν έγινε η αγοροπωλησία ποια κόμματα βγήκαν ευθέως και κατήγγειλαν  το γεγονός ??  ΠΑΣΟΚ  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΛΑΟΣ . Τώρα που έγιναν οι διώξεις ποια κόμματα βγήκαν να μιλήσουν για σκάνδαλο και πολιτικές εύθηνες: ΠΑΣΟΚ  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΛΑΟΣ , ενώ κάποια αλλά μιλάγανε για ευρωμονόδρομους και ιμπεριαλισμούς . Διαβαστε και για το κόκκινο παρελθόν του κ Γερμανού και βγάλτε συμπεράσματα

Σιγά το μυστικό. Το ξέρουν οι πάντες στη πιάτσα πως κρυφός μεγαλομέτοχος του Γερμανού είναι το ΚΚΕ (για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην κρυβόαμστε πίσω από τα δάκτυλο μας).
Γι αυτό ενώ το ΚΚΕ τσιρίζει συνεχώς και για ψίλου πήδημα, στην εξαγορά του Γερμανού το έκανα τουμπεκί.
Είναι πολλά τα λεφτά... Το ΚΚΕ που είναι ενάντια-ενάντια-ενάντια μονίμως και σε όλα ξαφνικά έπαθε αφωνία.
Είναι και τόσο μαμούχαλοι που δεν έβγαλαν έστω και μια χλιαρή ανακοινωσούλα για το ξεκάρφωμα...

Τώρα ποια ανταλλάγματα πήρε η ΝΔ για την εξαγορά του ΚΚΕ από την COSMOTE (διότι περί αυτού πρόκειται) δεν μπορώ να γνωρίζω... Αλλά κάτι θα πήρε δεν μπορεί.

jelly23

Νέο Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Εν το μεταξυ, διαβασα τα παραπανω λογια σας και βλεπω οτι ειστε ποιο ενημερωμενοι απο εμας που δουλευουμε στον Γερμανο.Εμας προσπαθουν να μας τα "ψιλοκρυψουν" λες κ δεν μπορουμε να βρουμε τιποτα...

Siegf εισαι σωστος.Το ψωμι ειναι ψωμι...ωραιος.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ρε παιδιά έχω μια απορία. Η Cosmote είχε δίκτυο καταστημάτων όπως η Vodafone και η WIND? Τα ΟΤΕshops υποτίθεται είναι το νέο look των τέως καταστημάτων ΟΤΕ που πληρώναμε τους λογαριασμού μας (άλλωστε τα πιο πολλά από αυτά είναι στα ίδια κτίρια, με νέες ταμπέλλες ΟΤΕshop). Οι υπάλληλοι του ΟΤΕ θα ήταν ανταγωνιστικοί ως πωλητές κινητής με τους αντίστοιχους των WIND και Vodafone shops, που παίρνουν bonus βάσει στόχων? Αφού η έννοια τους είναι πότε να απεργήσουν και να κολλήσουν Δευτέρα και Παρασκευή ρεπό και να την κάνουν, κλασικοί δημόσιοι υπάλληλοι. Πόσο χρόνο θα έπαιρνε στην κρατική Cosmote να φτιάξει 400 Cosmote shops ανά τη χώρα? Και με τι καθεστώς, δημοσίου? Τα μαγαζιά του Γερμανού ανέκαθεν ήταν franchise (πλην μερικών κεντρικών, που ακόμη και τώρα ανήκουν στη μητρική εταιρεία). Δεν έγιναν franchise to 2006 με την εξαγορά. Αρα, μήπως γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα? (τώρα αν η σωστή τιμή εξαγοράς ήταν κάποια λεφτά, και τελικά η εξαγορά έγινε 20% πάνω για να τα αρπάξουν κάποιοι, ναι να ασκηθούν ποινικές διώξεις και να πάνε φυλακή). Αλλά η ουσία παραμένει, η Cosmote βρέθηκε εν μια νυκτί με έτοιμο και καλοστημένο δίκτυο πώλησης του δικού της brand.

Οι υπάλληλοι στα Οτεσοπ διαφοροποιούνται αρκετά από τις οτεζήδες εποχής τόμπρα και σε τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν τους συναδέλφους τους σε wind & vodafone..
Οφειλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι ειδικός σε μεγάλα εταιρικά deals αλλά γνωρίζω καλά ότι κάποια τιμήματα που δίνονται για εξαγορές επιχειρήσεων ή μετοχών αυτών είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που προκύπτουν με λογιστικές αποτιμήσεις...Ο επιχειρηματίας βλέπει και άλλες παραμέτρους όπως η δυναμική μιας επιχείρησης, τα σημεία παρουσίας, η τεχνογνωσία, το ανθρώπινο δυναμικό, που ο λογιστής ή ο νομικός δεν θα καταλάβει...
Ωστόσο και εμένα μου προξενεί απορία η συγκεκριμένη αγορά...
Ο γερμανός όφειλε την όποια δυναμική του στο ότι πουλούσε και για τις 3 εταιρείες κινητής...Τώρα έγινε απλά οτεσοπ με άλλο σήμα..
Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι ο οτε είχε ήδη αναπτύξει δίκτυο δικών του καταστημάτων και με την αγορά ουσιαστικά τους μείωσε την πελατεία...Λίγο αυτοκαταστροφικό, δεν βρίσκετε;
Άλλη μια παράμετρος είναι τί θα μπορούσε να κάνει ο οτε με τα ίδια λεφτά...Αν πχ ανέπτυσε το δίκτυό του ακόμη και με εξαγορές μεμονωμένων γερμανών (των franchisees που απ' ό,τι διαβάζω με 200.000€ σου έδιναν και κατάστημα και κώλο από τα χρέη που τους είχε προξενήσει το αδυσώπητο managment του γερμανού) έριχνε στη διαφήμιση και έριχνε τις τιμές και λιγότερα θα ξόδευε και μεγαλύτερο αποτέλεσμα με μικρότερες τραμπάλες θα είχε..

Επαναλαμβάνω, δεν είμαι ο κατεξοχήν ειδικός αλλά κάτι δεν πήγε καλά με τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εγώ έχω να πω για τον "neo24" ότι το να "θάβει" την εταιρία από την οποία τρώει ψωμί δείχνει πόσο αχάριστος είναι. Εξάλλου είναι γνωστό ότι από τα χειρότερα πράγματα στον άνθρωπο είναι η αχαριστία. Στο φινάλε, αν δεν σ αρέσει εκεί που είσαι, σήκω και φύγε. Το να κάθεσαι και να χέζεις εκεί που τρως είναι ξεφτίλα για σένα πρώτα. Βέβαια, να μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω κατά πόσο ανήκει στην εταιρία "GERMANOS" ο "neo24". Και δεν υπερασπίζομαι τον Γερμανό.Απλά δεν μ' αρέσει κανείς να είναι σε μια δουλειά και να την βρίζει. Αφού μένεις τόσο καιρό, είσαι άξιος της τύχης σου.

Τώρα γιατί αυτά που γράφεις μου θυμίζουν λογύδριο μπίστικου μεγαλοτσιφλικά σε κολλίγους κάπου στο θεσσαλικό κάμπο (του τύπου: "ο αφέντης σας δίνει ένα κομμάτι ψωμί και εσείς παραπονιέστε αχάριστοι"), δεν μπορώ να πω..
Και φυσικά κατ' εμέ η "πίστη" σε μια εταιρεία- εργοδότη είναι ένα από τα ανώτερα στάδια κρετινισμού...

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Πες τα ρε συνάδελφε, να μην νιώθω μόνος...

μας γύρισε αιώνες πίσω ο κύριος αυτός

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom