Σοβαρά τώρα
....Κάτι σαν την εφεδρίνη για παράδειγμα που ενώ εδώ απαγορεύεται δια ροπάλου στην Αμερική την αγοράζεις από τα φαρμακεία....
Κάτι λάθος κάνεις εδώ, Αμαλε, αν με το "αμερική" εννοείς τις ΗΠΑ.
Στις ΗΠΑ δεν αγοράζεις ΚΑΝΕΝΑ φάρμακο (απο φαρμακείο), χωρίς συνταγή.
Υπάρχουν "φάρμακα" που δεν χαρακτηρίζονται ως φάρμακα (π.χ. η ασπιρίνη), οπότε αυτά πουλιούνται και απο τα supermarkets. Αλλά ΟΤΙ πουλιέται σε φαρμακείο, θέλει συνταγή γιατρού.
Φαντάζομαι ότι και η εφεδρίνη (τι είναι αυτό? Speed?) σε αυτή την κατηγορία υπάγεται, και όχι στην κατηγορία της ασπιρίνης. Αν κάνω λάθος, πες μου.
Αν βέβαια με το "Αμερική" ΔΕΝ εννοείς τις ΗΠΑ αλλά άλλες χώρες (Καναδά, Βραζιλία, κλπ), τότε ναι, έχουν άλλη νομοθεσία για τα φάρμακα (την οποία όμως δεν ξέρω).
Η διαφορές στη νομοθεσία ΗΠΑ με τη δική μας (και την Ευρωπαϊκή γενικότερα) σχετικά με τα φάρμακα είναι πολύ μεγάλες. Δε μιλάω για τις εγκρίσεις (εκεί μπορεί να συμβαδίζουμε), μιλάω για τη διακίνηση. Π.χ. στις ΗΠΑ είναι νόμιμο (και γίνεται κατα κόρον) να διαθέτουν οι γιατροί "δείγματα" φαρμάκων στους ασθενείς τους, δωρεάν, για να τα δοκιμάσουν. Τα δείγματα τους τα δίνουν οι εταιρείες σε ειδική συσκευασία δειγμάτων (έχω να σου δείξω τέτοια).
Αυτό (δείγματα) εδώ απαγορεύεται δια ροπάλου!
Επίσης, τα φάρμακα στις ΗΠΑ έχουν τιμή πολλαπλάσια από την ευρωπαϊκή.
Αυτή η μεγάλη διαφορά νομοθετικού πλαισίου (και τιμής) είναι που κάνει να έχει ανθίσει το εμπόριο φαρμάκων μέσω web (όλοι βλέπουμε τις διαφημίσεις που μας έρχονται), και η διακίνηση φαρμάκων στις περιοχές των ΗΠΑ που γειτονεύουν με τον Καναδά.
[quote author=bumsen1453]
Συμφωνώ με τον Amale. Είναι σίγουρα παλιανθρωπιά να ρίξεις τέτοιο πράγμα σε κοπέλα. Φαντάζεσαι να το κάνανε στην κοπέλα σου ή την αδελφή σου?
[/quote]
Κοίτα, φίλε, αν σκεφτόμασταν το ίδιο για ΚΑΘΕ πουτάνα που ξεσκίζουμε όλοι εμείς εδώ μέσα (αν ήταν μάνα/αδερφή μου?) και για κάθε πράμα που της κάνουμε, τότε το site θα λεγόταν
....