Νέα

Γύφτοι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 225
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Επέστρεψα την Τετάρτη από το Παρίσι και στο αεροπλάνο διάβαζα την Le Monde,υπήρχε ένα άρθρο γιά τούς ρόμ όπως τους αποκαλούν εκεί και ένα πρόβλημα πού είχε προκύψει εδώ και 6 μήνες,όταν εγκαταστάθηκαν σε μιά περιοχή των περιχώρων της Lyon.
Εν ολίγοις,ο Σαρκοζύ σε συνενόηση με την Ρουμανική κυβέρνηση,τούς έστειλε πακέτο πίσω στη Ρουμανία γιατί,όπως έγραφε η εφημερίδα είχαν βρωμίσει όλο τον τόπο και είχαν αρχίσει και τις μικροκλοπές.
Γιά τους δικούς μας δέν έχετε παρά να δείτε τις ειδήσεις και τι κομπίνες έκαναν με τις αποζημιώσεις των πυροπλήκτων
κι από πάνω κάνανε και φασαρίες έξω απ'τό δικαστήριο στην Ηλεία.Πρόσθέστε και τόν χαμό και τη βρώμα πού όλοι ξέρουμε ότι προκαλούν,βάλτε και τη διακίνηση ναρκωτικών,κάντε και μιά βόλτα βράδυ έξω από τα νοσοκομεία όπου θα δείτε φορτηγά ολόκληρα με γυφταριό γιατί,άν δεν το καταλάβατε ακόμα,τους περιθάλπτουμε κιόλας.
Ο Σαρκό έπραξε τα δέοντα να δούμε οι δικοί μας τι θα κάνουν.

σπατουλας

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Επέστρεψα την Τετάρτη από το Παρίσι και στο αεροπλάνο διάβαζα την Le Monde,υπήρχε ένα άρθρο γιά τούς ρόμ όπως τους αποκαλούν εκεί και ένα πρόβλημα πού είχε προκύψει εδώ και 6 μήνες,όταν εγκαταστάθηκαν σε μιά περιοχή των περιχώρων της Lyon.
Εν ολίγοις,ο Σαρκοζύ σε συνενόηση με την Ρουμανική κυβέρνηση,τούς έστειλε πακέτο πίσω στη Ρουμανία γιατί,όπως έγραφε η εφημερίδα είχαν βρωμίσει όλο τον τόπο και είχαν αρχίσει και τις μικροκλοπές.
Γιά τους δικούς μας δέν έχετε παρά να δείτε τις ειδήσεις και τι κομπίνες έκαναν με τις αποζημιώσεις των πυροπλήκτων
κι από πάνω κάνανε και φασαρίες έξω απ'τό δικαστήριο στην Ηλεία.Πρόσθέστε και τόν χαμό και τη βρώμα πού όλοι ξέρουμε ότι προκαλούν,βάλτε και τη διακίνηση ναρκωτικών,κάντε και μιά βόλτα βράδυ έξω από τα νοσοκομεία όπου θα δείτε φορτηγά ολόκληρα με γυφταριό γιατί,άν δεν το καταλάβατε ακόμα,τους περιθάλπτουμε κιόλας.
προσεχε τι λες θα βγει ο μουλος ο παιτερης που τον εκανε και βουλευτη το γαμωκομμα που κυβερναει και θα γκρινιαζει οτι ειμαστε ρατσιστες

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Μπα, δεν είναι η πρώτη φορά που το προσαθεί ο Σαρκό.
Το είχε κάνει και το 2003 νομίζω όταν ήταν Υπουργός Εσωτερικών. Δεν πέτυχε και τίποτε.
Τώρα είναι ακόμη δυσκολότερο γιατί η Ρουμανία είναι πλέον Ευρώπη.

Μπορεί και αυτός να ήταν ο λόγος που η Σεσίλια του φόρεσε τα κέρατα (έχει κάτι προγόνους γύφτους από την Ρουμανία).

Και ότι και να λέμε, για τους Γάλλους είναι και πολιτιστική εικόνα. Για δες τι φιγούρα υπάρχει πάνω σε μία πολύ γνωστη γαλλική μάρκα τσιγάρων (και το όνομα της μάρκας άλλωστε).

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Σορυ αλλα για ποια παραδοσιακη μουσικη μιλας.Μηπως για τα τουρκοτσιφτετελια που ακουγαν ακουνε σημερα και ανεβαινουν στα τραπεζια και χοροπηδανε σαν μαιμουδες .
Προβοκατσιας ηταν ο ρολος τους εκεινα τα χρονια
Φιλικα κανε μια επισκεψη σε καποιο μουσιο αρχαιοτητων και μετα το ξανακουβεντιαζουμε το θεμα γιατι μετα την απελευθερωση αλλο τιποτα εκτος απο ΕΛΛΑΔΙΚΗ παραδωση δεν απεμεινε.Δεν εχουμε καμια απολυτος σχεση με το πριν .Πριν ημασταν ανθρωποι σκεπτομενοι φιλοσοφιμενοι και απο την Δηθεν απελευθερωση και μετα αστα γιατι θα προσβληθουν ολοι εδω μεσα.Τα παραπανω.Παντα οπως παντα φιλικα

Μηπως δεν διαβασες καλα το ποστ μου? ας μην εισελθουμε στο θεμα μουσικης  και τι σχεση εχει η ελληνικη μουσικη με την ανατολιτικη (τμημα της οποιας αποκαλεις τουρκοτσιφτετελια) γιατι θα μπουμε σε μεγαλες συζητησεις που δεν κολλανε με το παρων θεμα
εσυ θεωρεις ελληνικη μουσικη τον πινδαρο αποκλειστικα εγω παλι θεωρω ελληνικη μουσικη ολη την εξελιξη και μεταλλαξη που εχει υποστει αυτη στο περασμα των αιωνων

Επισκέπτης
Μηπως δεν διαβασες καλα το ποστ μου? ας μην εισελθουμε στο θεμα μουσικης  και τι σχεση εχει η ελληνικη μουσικη με την ανατολιτικη (τμημα της οποιας αποκαλεις τουρκοτσιφτετελια) γιατι θα μπουμε σε μεγαλες συζητησεις που δεν κολλανε με το παρων θεμα
εσυ θεωρεις ελληνικη μουσικη τον πινδαρο αποκλειστικα εγω παλι θεωρω ελληνικη μουσικη ολη την εξελιξη και μεταλλαξη που εχει υποστει αυτη στο περασμα των αιωνων
δυστυχώς πολλοί  αγνοούν το ότι από μουσικής πλευράς σε ένα ποσοστό που ακούνε οι Τούρκοι είναι μετ εξέλιξη της βυζαντινής μουσικής που την εγκαταλείψαμε εμείς ιδικά μετά την απελευθέρωση ελέω των Γερμανοδανών βασιλέων που μας φύτεψαν αφήνοντας στο περιθώριο την πολιτιστική μας κληρονομιά ακόμα βάζοντας την και στην παρανομία για χάρη της τότε δυτικοευρωπαικής μουσικής που άκουγε η τότε μπουρζουαζία της Ευρώπης που εγκαταστάθηκε εδώ και την Ελληνική και Βυζαντινή μουσική την εκμεταλλεύθηκαν οι Τούρκοι και την εμφανίζουν τώρα δική τους.
Δυστυχώς η νέα γενιά αγνοεί    ότι ακόμα και ο μουσικός όρος αμανές είναι Ελληνικός. 

Επισκέπτης
talos43 πάντως γύφτος και καλός.....πολύ σπάνιο πράγμα.....

male123 Υπαρχει μια παροιμια που λεει: Αν δεις γυφτο και λαγο,βαρα στον σταυρο...

lambros Παντως αν ημουν πουστης θα γινομουνα ευκολοτερα ΜΟΝΤ σε ολα τα φορούμια που συμμετεχω...Η ιδιοτητα αυτη ειναι βλεπετε..."διαβατηριο" μου-α-χα-χα-χα-χα

lambros "Γυφτοι γδυθειτε θα βρεξει να πλυθειτε"

Paralimnios Δεν θεωρω τον εαυτο μου ρατσιστη και ποτε δεν εχω πει κακη κουβεντα για κανενα μεταναστη, αντιθετως τους σεβομε και τους εκτιμω γιατι παρατησαν πατριδες οικογενια φιλους και ξενιτευτικαν για ενα καλυτερο μελλον. Τα αισθηματα μου και οι αποψεις μου ομως δεν ειναι τα ιδια για τους γυφτους. Ειναι μαζι με τους Εβραιους οι χειροτερες ρατσες που υπαρχουν στον πλανητη. Ειναι κλεφτες, βρωμιαρηδες, ψευτες και δεν προσφαιρουν τιποτα στο κοινωνικο συνολο. Θεωρω την παρουσια τους ως μολυνση.

averel_dalton όξω οι γύφτοι και οι αλβανοί..ξανά πρωτεύουσα η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.όξω η βρώμα της σκατοαθήνας.

ανικητη η βλακεια..

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
θελω να προσθεσω οτι οι πρωτοι που τρεξαν για αποζημιωση απο τις φωτιες ηταν κατι γυφτοι που ειχαν τα τσαντιρια τους πριν 10χρονια στην αμαλιαδα..και ειχαν ταυτοτητες που ειχαν βγαλει τοτε....γενικα δεν ειμαι ρατσιστης αλλα αυτοι οι ανθρωποι δεν θελουν να γινουν ανθρωποι.. ζουν σαν ζωα σε κατι τσαντιρια πολυ βρωμα ...στα νοσοκομεια μην αρωστησουμε παπαπα...φανταστειτε στο ιδιο δωματιο με ενα γυφτο που βρωμαει και να ερχετε ολο το σοι να τον δει καμμια 30ρια την ημερα ...στα δικαστηρια αν πατε τα ιδια παντα καμμια εκατοστη στην ουρα για διαφορες παρανομιες και φυσικα ολο το σοι μαζι..επειδη ειμαι κτηματομεσιτης στο επαγγελμα θα σας πω ενα ανεκδοτο. καποτε συζητουσα πως να ριξουμε τις τιμες στην εκαλη που ειναι απλησιαστες ωστε να κανουμε καμμια δουλιτσα και ξερετε τι σκεφτηκα?? ειχα ενα συναδελφο που ειχε ενα μεγαλο οικοπεδο στο καλυτερο σημειο τις εκαλης και του ειπα  δεν το νοικιαζεις σε καμμια 200 γυφτους αφου εχει και πηγαδι με νερο να δεις πως θα πεσουν οι τιμες σε ολα τα βορεια προστεια...

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
Ποια η διαφορα ενος κλεφτρονιου και ενος μεγαλοαπατεωνα

Ο ενας μενει σε τσαντηρι στα Λιοσια και ο
αλλος σε βιλλα στην Εκαλη/Βουλα/Βουλιαγμένη!!!!!

παντως φανταζομαι οτι λεμε εμεις για τους γυφτους λεγανε και οι Τουρκοι της Ανατολης για τους Αρμενιους και τους Ελληνες της Μ.Ασιας!!!!!!!!!!!!!!!

Επισκέπτης

παντως φανταζομαι οτι λεμε εμεις για τους γυφτους λεγανε και οι Τουρκοι της Ανατολης για τους Αρμενιους και τους Ελληνες της Μ.Ασιας!!!!!!!!!!!!!!!

τσαμπα παιδευεσαι..
ως γνωστον..
μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι

averel_dalton

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
ρε κάνε μας τη χάρη ρε κώτσο κου..μούνι ποθ έχεις και άποψη Νεοέλληνα
talos43 πάντως γύφτος και καλός.....πολύ σπάνιο πράγμα.....

male123 Υπαρχει μια παροιμια που λεει: Αν δεις γυφτο και λαγο,βαρα στον σταυρο...

lambros Παντως αν ημουν πουστης θα γινομουνα ευκολοτερα ΜΟΝΤ σε ολα τα φορούμια που συμμετεχω...Η ιδιοτητα αυτη ειναι βλεπετε..."διαβατηριο" μου-α-χα-χα-χα-χα

lambros "Γυφτοι γδυθειτε θα βρεξει να πλυθειτε"

Paralimnios Δεν θεωρω τον εαυτο μου ρατσιστη και ποτε δεν εχω πει κακη κουβεντα για κανενα μεταναστη, αντιθετως τους σεβομε και τους εκτιμω γιατι παρατησαν πατριδες οικογενια φιλους και ξενιτευτικαν για ενα καλυτερο μελλον. Τα αισθηματα μου και οι αποψεις μου ομως δεν ειναι τα ιδια για τους γυφτους. Ειναι μαζι με τους Εβραιους οι χειροτερες ρατσες που υπαρχουν στον πλανητη. Ειναι κλεφτες, βρωμιαρηδες, ψευτες και δεν προσφαιρουν τιποτα στο κοινωνικο συνολο. Θεωρω την παρουσια τους ως μολυνση.

averel_dalton όξω οι γύφτοι και οι αλβανοί..ξανά πρωτεύουσα η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.όξω η βρώμα της σκατοαθήνας.

ανικητη η βλακεια..
:jerking: :jerking: :idiot: :birdman:

Επισκέπτης
έχω την εντύπωση ότι πολύ ασχοληθήκαμε με τους γύφτους ας δούμε όμως και τους εαυτούς μας γιατί άδικο δεν είναι μόνο αυτό το να πάρεις την αποζημίωση αυτή αλώστε δεν πήραν μόνο γύφτοι έτσι παράνομα πήραν και άλλοι που το παίζουν ευυπόληπτοι πολίτες άρα πρέπει να το βλέπουμε  το θέμα συνολικά και όχι εκεί που μας συμφέρει γιατί δεν είναι άδικο στο γενικό κοινωνικό μόνο αυτό άδικο είναι ακόμα και το βόλεμα εις βάρος κάποιου άλλου και λίγο πολύ όλοι έχουμε αυτή την τάση και ίσως να ζούμε εις βάρος της αξίας κάποιου άλλου.

Επισκέπτης
ρε κάνε μας τη χάρη ρε κώτσο κου..μούνι ποθ έχεις και άποψη Νεοέλληνα  :jerking: :jerking: :idiot: :birdman:
καμια χαρη δεν προκειται να σου κανω..
καμια σχεση με κου...μουνια εκτος απο τα μουνια που ξεσκιζω..
ποιος εισαι εσυ που θα μου απαγορευσεις να εχω αποψη ρε κακομοιρη???

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16

Mάλλον οι έλληνες και οι αρμένιοι λέγανε για τους τούρκους ότι λέμε τώρα για τους γύφτους...

Επισκέπτης
θαυμαστε ενα παλληκαρα της φακης

Από: averel_dalton στις: Χθες στις 14:20

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx? xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

ποσο xxxxxxxx:jerking:εισαι τελικα βρε κακομοιρε τρομοκρατη των πληκτρων??

Επισκέπτης
θαυμαστε ενα παλληκαρα της φακης

Από: averel_dalton στις: Χθες στις 14:20

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx? xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

ποσο xxxxxxxx:jerking:εισαι τελικα βρε κακομοιρε τρομοκρατη των πληκτρων??
φίλε μου καλύτερα να μην ασχολείσαι με τα άτομα σαν αυτόν άσε τον μέσα στην μοναξιά του.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Βγηκε ενας "εκπροσωπος γυφτων" στην τηλεοραση κι ελεγε οτι: ''μπορει να μην καηκαν σπιτια και κτηματα αλλα τα λεφτα τα δικαιουμαστε για... ψυχικη οδυνη"
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααααααααααααααααα!!!!!

γιούφτοι με τα ολα τους τελικα αυτη η φυλη!
Οκ τότε να πάω και εγώ για ψυχικη οδυνη γιατι 4 μερες τα κανάλια δεν έδειχναν τπτ άλλο εκτος απο της φωτιες και ετσι έχασα τις σειρές που ήθελα να δω.

Επισκέπτης
Οκ τότε να πάω και εγώ για ψυχικη οδυνη γιατι 4 μερες τα κανάλια δεν έδειχναν τπτ άλλο εκτος απο της φωτιες και ετσι έχασα τις σειρές που ήθελα να δω.
μέχρι και η εφημερίδα το ΘΕΜΑ πήγε και τα πήρε.

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
αφού η κυβέρνηση την οικονομική βοήθεια την έκανε περάστε κοσμεεεεεεεεεεεεεε

Μιας που μιλάμε για γύφτους, επιτρέψτε μου να σας πληροφορίσω οτι συνήθης τακτική υποψηφίων και των δύο κομμάτων είναι παραμονές εκλογών να πλησιάζουν τον αρχηγό του εκάστοτε καταυλισμού και να τον χρηματίζουν έτσι ώστε οι ψήφοι της φυλής να πάνε σε αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα χρήματα.

Έζησα τις παραπάνω σκηνές απείρου κάλους τις περασμένες δημοτικές εκλογές όπου πατέρας φίλου μου έβαζε υποψηφιότητα για δήμαρχος μιας επαρχιακής πολής που έχει αρκετούς κατοίκους γύφτους.

Τότε έμαθα οτι όποτε υπάρχουν εκλογές έτσι γίνεται με τους απανταχού γύφτους. Η πειθαρχία τους δε είναι φοβερή ! Αν υπάρχουν 1000 γύφτοι στην περιοχή, οι 999 θα ψηφίσουν ότι τους πεί ο αρχηγός.

Τέλος πάντων, οι γύφτοι είναι μαθημένοι γενιές και γενιές να ζούν μέσα στην τεμπελιά και την αρπαχτή. Ακόμα και αν τους προσφέρθεί δουλειά, αρνούνται να μπούν σε καλούπια.
Για τον λόγο αυτό είναι και επιρρεπείς στις απατεωνιές, μικροκλοπές και λοιπές παράνομες δραστηριότητες που τους αποφέρουν εύκολα, γρήγορα και αφορολόγητα κέρδη.

Πηγαίνοντας προς χασιά (που στο διάολο πήγανε και αυτοί και χτίσανε τις χασαποταβέρνες, χάθηκε να τις φτιάχνανε στην Εκάλη ? :dancing:) περνάς απο σπίτια γύφτων στην λεωφώρο Φυλής που είναι μέσα στην χλίδα, αλλά οι κάτοικοι εξακολουθούν και μένουν σε σκηνές, μέσα στην αυλή πάνω στο γκαζόν  :jerking:

Υ.Γ. 1. Αυτή η Χαλιλοπούλου είναι λέει η κόρη του βασιλιά των Ρομ (Τσιγγάνων). Δείτε τι λέει, μεταξύ άλλων, στο βιογραφικό της...

Απόφοιτη Βρετανικού Πανεπιστημίου του τμήματος
Ευρωπαϊκών Σπουδών πολιτικής ηθικής και φιλοσοφίας με εξειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα
Έχω κάνει σπουδές Νομικής στο Λονδίνο
Μιλάω άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά

Υ.Γ. 2 Δείτε κάτι ενδιαφέρον που βρήκα στην Wikipedia:

Διάσημοι Ρομ
Κάποιοι διάσημοι Τσιγγάνοι είναι οι παρακάτω:

Τσάρλι Τσάπλιν - Ηθοποιός (η μητέρα του ήταν Τσιγγάνα)
Κώστας Χατζής - Μουσικός, τραγουδιστής
Βασίλης Παϊτέρης - Μουσικός, τραγουδιστής
Μάκης Χριστοδουλόπουλος - Τραγουδιστής*
Ελένη Βιτάλη - Τραγουδίστρια*
Μανώλης Αγγελόπουλος - Τραγουδιστής*
Χρήστος Πατσατζόγλου - Ποδοσφαιριστής*

Ομολογώ πως για τον Τσάπλιν, την Βιτάλη και τον Πατσά δεν το ήξερα...

Υ.Γ. 3 Επίσης στην Wikipedia () αφήνει να εννοηθεί οτι Τσιγγάνοι (Ρομ) και Γύφτοι είναι το ίδιο πράγμα αφού:

Οι Ρομά είναι στις περισσότερες χώρες γνωστοί με λέξεις συγγενικές με τη λέξη "γύφτος". Η λέξη προέρχεται από τη λέξη "Αιγύπτιος" και η χρήση της οφείλεται στην πεποίθηση παλαιότερων εποχών ότι οι Ρομά προέρχονται από την Αίγυπτο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom