Νέα

Γρίπη/ίωση πώς το αντιμετωπίζετε

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdgeorge
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 100
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

bourdgeorge

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
343
Πόντοι
21
καλησπέρα,

έχω γριπη / ίωση εδώ και δύο μέρες μ' έχει πετάξει σαραντάρια πυρετό, μια πέφτει μια ανεβαινει. Ξεροβηχας επίσης. τσάι ήπια, ποδολουτρα εκανα, αλγκοφρεν πήρα, ντεπον πήρα, πορτοκαλάδα ήπια. Κοβιντ τεστ αρνητικό. Παλι κουκουλωθηκα περιμένω να ιδρωσω, αν ιδρωσω γιατί το αλγκοφρεν μια λειτουργεί μια όχι.

Ερωτηση: κορτιζόνη ένεση σε ωρλ θα βοηθήσει ή άσχετο;

Πειτε καμια συμβουλή παιδιά... αίμα με πήγε...

rodolfos2393

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2019
Κριτικές
3
Like
193
Πόντοι
280
καλησπέρα,

έχω γριπη / ίωση εδώ και δύο μέρες μ' έχει πετάξει σαραντάρια πυρετό, μια πέφτει μια ανεβαινει. Ξεροβηχας επίσης. τσάι ήπια, ποδολουτρα εκανα, αλγκοφρεν πήρα, ντεπον πήρα, πορτοκαλάδα ήπια. Κοβιντ τεστ αρνητικό. Παλι κουκουλωθηκα περιμένω να ιδρωσω, αν ιδρωσω γιατί το αλγκοφρεν μια λειτουργεί μια όχι.

κανε το τεστ για την γριπη και μετα παθολογος αν σου γραψει το tamiflue, εμενα μετά την πρωτοχρονιά αυτό με στάνιαρε

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.684
Πόντοι
736
καλησπέρα,

Γενικά πέρασες covid ; Γιατί και αυτά τα τέστ ποιός ξέρει πόσο αξιόπιστα μπορεί να είναι.

Άσε που κανονικά δεν ηταν να κυκλοφορήσουν τα νέα τέστ που θα έλεγχαν για covid και για γρίπη ; Λογικά τα παλιά τέστ θα έπρεπε να είχαν ήδη αποσυρθεί με συνοπτικές διαδικασίες :confused:

Εγώ θα έλεγα αν χρειαστεί να καλέσεις κανέναν γιατρό σπίτι , να μην μπλέξεις με νοσοκομεία.

Επίσης για τον πυρετό έχω ακούσει οτι αν τον αφήσεις και δεν πάρεις αντιπυρετικό μπορεί να είναι καλύτερα , δηλαδή να περάσει πιό γρήγορα έτσι , απο ότι αν έριχνες τον πυρετό με αντιπυρετικά.

Αν θες για τα λαιμά δοκίμασε σε ζεστό ρόφημα (τσάι η καφέ) να λιώσεις καμιά halls δυνατή η απο εκείνες τις καραμέλες των lidl για τα λαιμά τις μαύρες που είναι δυνατές , ίσως βοηθήσει. Αλλιώς και αυτές οι καραμέλες των φαρμακείων strepsils η παρόμοιες μάλλον κάνουν και εκείνες δουλειά.

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Like
2.363
Πόντοι
456
καλησπέρα,

Ψαξε το πιο κοντινο γραφειο τελετων.

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.106
Πόντοι
456
καλησπέρα,

Τρία σημεία...
1) Όπως είπαν και οι άλλοι, ξανακάνε τεστ. Ιδανικά μοριακό και όχι ράπιντ, για να είσαι 100% σίγουρος.
2) Δύο μέρες δεν είναι αρκετός χρόνος για να σε πιάσει πανικός. Δώσε βάση στο πού πιάνει ταβάνι ο πυρετός. Αν χτυπάει σταθερά απο 39.5 και πάνω, χωρίς καθόλου διακυμάνσεις, τότε πρέπει να σε δεί γιατρός, ιδανικά σε νοσοκομείο, για την περίπτωση που θα πρέπει να μείνεις κανένα διήμερο μέσα μέχρι να σε επαναφέρουν στα ίσια σου. Αν πάλι βλέπεις διακυμάνσεις στο μέγιστο πυρετό (πχ τη μία 40, την άλλη 38, την άλλη 39) τότε μάλλον χρειάζεσαι βιταμίνες, ΚΑΛΗ διατροφή και κουκούλωμα στο κρεβάτι. Το σώμα σου έχει ανάγκη και τα τρία για να καταπολεμήσει το πρόβλημα πιο αποτελεσματικά και γρήγορα.
3) ΜΗΝ κάνεις κορτιζόνη. Μιας και ανέφερες να την κάνεις σε ΩΡΛ, υποψιάζομαι οτι την θέλεις για το βήχα. Ακόμα και αν σου σπάει τα νεύρα ο βήχας, η κορτιζόνη δεν θα βοηθήσει με το πρόβλημα, απλά θα καταπνίξει το σύμπτωμα. Και, στην συγκεκριμένη περίπτωση, του βήχα, το να καταπνίξεις το σύμπτωμα είναι επικίνδυνο. Ο βήχας είαι μια αντίδραση σε κάτι που εμποδίζει την σωστή αναπνοή. Είτε ξένο σώμα, είτε κατάλοιπα μόλυνσης, που φράζουν (ολικά ή μερικά) την αναπνευστική δίοδο. Βήχεις για να σπρώξεις το εμπόδιο αρκετά, ώστε να μπορείς να αναπνεύσεις. Αν ο μηχανισμός του βήχα εμποδίζεται, τότε είναι πολύ πιθανό να καταλήξεις με σοβαρή δύσπνοια.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.958
Πόντοι
9.297
καλησπέρα,

Μάλλον άσχετο....
Πρέπει να κάνεις υπομονή να κάνει τον κύκλο του...υπομονή και bou.ειναι αυτά που χρειάζεσαι μαζι με αντιπυρετικά ,σούπες και τσαγακια.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Περαστικά! :heavymetalbig:
Και κλείσε την τηλεόραση!

dimigoall

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
24 Ιουν 2022
Κριτικές
60
Like
29.163
Πόντοι
22.886
καλησπέρα,

Κρεμμύδι ξερό στα αρχίδια τύπε .
Ένα κ ένα .
Το ξεφλουδίζουμε και όπως έχει την στρογγυλή του φόρμα σκεπάζουμε τα καλαμπαλίκια καλά καλά .
Τραβαει όλους τους ιούς .

OP
OP
bourdgeorge

bourdgeorge

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
343
Πόντοι
21
ευχαριστώ μύστες μου. Το Αλγκοφρεν δεν κάνει τίποτα. Ο πυρετός πάει 40 μετά με τραχανά, κοτόσουπα, πορτοκαλάδα, τσάι με μέλι, ποδολουτρο, κομπρεσα και ξάπλα με δύο κουβέρτες πέφτει, αλλά κουμπωνω ένα 500αρι ντεπον. Φαντασου δηλαδή να ήμουν πουθενά ξεμπαρκος και αβοήθητος. Τεσπα, είναι κάτι σαν μικροβιο σφηνωμένο στον οισοφαγο κατω-κατω κοντά στα πνευμονια. Σιγα-σιγα το γυρνάει σε συνάχι σα να θέλει να το αποβάλει. Στο κούτελο μου αυτή τη στιγμή άνετα βράζεις δυο αυγά. Φλέμα έβγαλα δύο φορές μόνο, τις υπόλοιπες ξεροβηχας εντελώς ίσα ίσα να γδαρει.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.958
Πόντοι
9.297
Ένα κ ένα .
Το ξεφλουδίζουμε και όπως έχει την στρογγυλή του φόρμα σκεπάζουμε τα καλαμπαλίκια καλά καλά .
Ευτυχώς που δεν πρότεινες Φαντα...πως γκενεν αφτο;

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.196
Πόντοι
22.785
ευχαριστώ μύστες μου. Το Αλγκοφρεν δεν κάνει τίποτα. Ο πυρετός πάει 40 μετά με τραχανά, κοτόσουπα, πορτοκαλάδα, τσάι με μέλι, ποδολουτρο, κομπρεσα και ξάπλα με δύο κουβέρτες πέφτει, αλλά κουμπωνω ένα 500αρι ντεπον. Φαντασου δηλαδή να ήμουν πουθενά ξεμπαρκος και αβοήθητος. Τεσπα, είναι κάτι σαν μικροβιο σφηνωμένο στον οισοφαγο κατω-κατω κοντά στα πνευμονια. Σιγα-σιγα το γυρνάει σε συνάχι σα να θέλει να το αποβάλει. Στο κούτελο μου αυτή τη στιγμή άνετα βράζεις δυο αυγά. Φλέμα έβγαλα δύο φορές μόνο, τις υπόλοιπες ξεροβηχας εντελώς ίσα ίσα να γδαρει.
Ο

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.958
Πόντοι
9.297
Σε καλό δρόμο είσαι...αύριο,μεθαύριο θα είσαι καλύτερα.Σε περιποιούνται οι γονείς η η σύζυγος;

professor x

Ανώτατος
Εγγρ.
22 Ιαν 2017
Κριτικές
40
Like
27.072
Πόντοι
11.096
Ένα κ ένα .
Σε βρίσκω πολύ διαβασμένο αγαπητέ, αυτό μέ τό κρεμμύδι στα αρχιδια το ήξερα ότι είναι ένα καί ένα για νά έρθεις στα ίσια σού μετά από βαρύ μεθύσι, κάνει καί για το κρύωμα;

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.196
Πόντοι
22.785
Πάρε αυτό είναι αποτελεσματικότερο.
Δύο χάπια την ημέρα..

Συνημμένα

• IMG_20230301_190337.jpg
    IMG_20230301_190337.jpg
    2,5 MB · Εμφανίσεις: 67

aiolos.klima50

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιαν 2022
Like
68.634
Πόντοι
11.956
Όλοι τα ίδια...εγώ χωρίς πυρετό... πονόλαιμος καταρροή....10 μέρες αντιβιοτικά πήρα...τώρα έχει μείνει ο βήχας ...φυσικά όταν έχεις μικρά παιδιά που πάνε σχολείο... κολλάμε...

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.958
Πόντοι
9.297
Όλοι τα ίδια...εγώ χωρίς πυρετό... πονόλαιμος καταρροή....10 μέρες αντιβιοτικά πήρα...τώρα έχει μείνει ο βήχας ...φυσικά όταν έχεις μικρά παιδιά που πάνε σχολείο... κολλάμε...
Τα αντιβιοτικά στα έδωσε γιατρός η ο γείτονάς του ξαδέρφου που έχει μια γνωστή που είχε γκόμενο γιατρό;

OP
OP
bourdgeorge

bourdgeorge

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
343
Πόντοι
21
Σε καλό δρόμο είσαι...αύριο,μεθαύριο θα είσαι καλύτερα.Σε περιποιούνται οι γονείς η η σύζυγος;

Γονεις, άκουσα και τα κλασσικά "αφού γυμνός βγαίνεις πάντα" "που κολλησες (ποια σε κόλλησε δλδ)" και το πάλαι ποτέ "καλέ αυτός βραζει". :grouphug:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom