Νέα

GOOGLE T-Mobile G1

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα AssFiller
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 12
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Μηνύματα
6.084
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Παρουσιάστηκαν τα πρώτα κινητά με λογισμικό Google

Τα πρωτότυπα των πρώτων κινητών τηλεφώνων που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android της Google παρουσιάζονται στο Mobile World Congress που ξεκινά τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη. Οι πρώτες συσκευές αναμένονται στην αγορά στα τέλη του 2008.

«Βλέπουμε αρκετές εταιρείες τεχνολογίας να επιδεικνύουν πώς το Android θα λειτουργεί στις συσκευές τους» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Google Μπάρι Σνιτ. «Είναι ξεκάθαρο ότι η δυναμική υπάρχει» πρόσθεσε.

Συσκευές που τρέχουν Android παρουσιάζονται από τις εταιρείες NEC, ST Microelectronics, Texas Instruments, Qualacomm, ARM, Marvell και Texas Instruments.

Στη συμμαχία που ανακοίνωσε το Νοέμβριο η Google για την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας (Open Handset Alliance) συμμετέχουν επίσης οι China Mobile, HTC, Intel, Motorola, T-Mobile, Telefonica, LG και eBay.

Οι πρώτες συσκευές αναμένονται στα τέλη του 2008. Η Samsung, επίσης, ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει το κινητό Android στις αρχές του 2009.

Η Google ελπίζει ότι το Android, βασισμένο στο λειτουργικό σύστημα Linux, θα βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία στα κινητά τηλέφωνα και θα της επιτρέψει να καθιερωθεί ως η κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης και στα κινητά.

Η αμερικανική Texas Instruments ανακοίνωσε ότι η συσκευή που θα παρουσιάσει στην έκθεση της Βαρκελώνης είναι εξοπλισμένο με πλήκτρα που δίνουν άμεση πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό, την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα αρχεία πολυμέσων του χρήστη.

Η συσκευή θα είναι επίσης το μοναδικό ίσως κινητό που επιτρέπει τη διασύνδεση ξεχωριστών εφαρμογών. Για παράδειγμα, αναφέρει το Reuters, ένας μεσίτης θα μπορούσε να συνδυάζει στοιχεία από τη βάση δεδομένων της εταιρείας του με υπηρεσίες χαρτογράφησης, ώστε οι πελάτες να μπορούν εύκολα να εντοπίζουν πού βρίσκονται τα ακίνητα.

Η Google έχει πάντως διευκρινίσει ότι οι συσκευές που θα φτάσουν στα καταστήματα ίσως διαφέρουν ριζικά από τα σημερινά πρωτότυπα.

Πηγή :in.gr

[youtube=425,350]1FJHYqE0RDg[/video]




Μιλάμε τα παλικάρια...δεν παίζονται...Προσέξτε το video...Ανοιχτού κώδικα πλατφόρμα για κινητά βασισμένη στη τεχνολογία Linux..

Τι να πω ...για το gmail?????The best of the best...

Bill Gates..??? :think: ...κάπου το εχω ακούσει το όνομα..
 

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Μηνύματα
7.432
Like
25
Πόντοι
66
Ναι, έκανε σαν τον χαρούμενο μακάκα ο Αλογοσκούφης που έκλεισε συμφωνία μαζί του!!!!
 

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Μηνύματα
6.478
Like
12
Πόντοι
66
Οκ. απλά επειδή μίλαγε στα ελληνικά. Νόμιζα οτι είναι κάποια νέα υπηρεσία της vodafone.
Συγνώμη αν το έβαλα σε λάθος Θέμα.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.209
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Μία ακόμη κίνηση της Google για το colpo grosso που προωθεί ο Eric Schmidt:
Να δίνει ΔΩΡΕΑΝ κινητά τηλέφωνα τα οποία θα υποστηρίζονται από διαφήμιση.
Και είμαι σίγουρος ότι έχουν σκεφθεί τρόπους έτσι ώστε η διαφήμιση να είναι τόσο διακριτική όσο αυτές που εμφανίζονται στο web search, οπότε πολλοί θα το αποδεχθούνε.

Η στρατηγική είναι πολύ καλά μελετημένη:
Το λειτουργικό σύστημα θα συνεργάζεται με το Gmail άψογα (εγώ χρησιμοποιώ Gmail από Windows Mobile κινητό και είμαι πολύ ευχαριστημένος) οπότε θα χτυπηθεί το Blackberry.
Και η άλλη μεγάλη συνέργεια είναι οι χάρτες.
Υπάρχουν ήδη έτοιμοι και επίσης υπάρχει ένα σχεδόν έτοιμο πρόγραμμα πλοήγησης.
Όλα τα συστατικά μίας πολύ μεγάλης εντυπωσιακής εισόδου στην κινητή τηλεφωνία τα έχει στα χέρια της η Google.
 

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Μηνύματα
3.019
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Αυτό το link στο youporn απότι λέει θα είναι στο μενού του καινούργιου Vodafone Live
 
OP
OP
A

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Μηνύματα
6.084
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Mobile κινητό και είμαι πολύ ευχαριστημένος) οπότε θα χτυπηθεί το Blackberry.
Και η άλλη μεγάλη συνέργεια είναι οι χάρτες.
Εκτος απο blackberry θεωρω οτι στο στόχαστρο έχουν και την πλατφόρμα windows mobile..

Σιγουρα θα χασουν και τα symbian...Nokia,ericsson... Θα γίνει σφαγή...γιατί σε περίπτωση που οι συσκευές με Android βγουν φθηνά (δεδομένου οτι η συλλογιστική είναι πλατφόρμα ανοιχτού κωδικα αρα πρόσθετα καλούδια σε μεγάλο ποσοστό θα είναι free) μιλάμε για επανάσταση στη κατηγορία των επαγγελματικών κινητών..

Οι χάρτες απο την αλλη είναι ενα σχεδιο στο οποιο εχει επενδύσει αρκετά...Εχω την αίσθηση οτι όλα αυτά είναι ενα καλά οργανωμένο πλάνο...όσον αφορά τους χάρτες βλέπω στο κοντινό μέλλον (5-6 χρόνια )η google να δίνει το nevigation μέσω των συσκευών της σε προσιτή τιμή ίσως και δωρεάν.....Απο που θα βγάζει κέρδος  ?...Ισως απο τις διαφημίσεις εντός των χαρτών...
 

aspirin

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Μηνύματα
694
Like
18
Πόντοι
6
Θα τον σκάσει η Google τον Βασίλη Γάτες.
 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Με την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου κινητού τηλεφώνου T-Mobile G1, γνωστού και ως «τηλέφωνο Google», οι ιδρυτές της μεγαλύτερης διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης Google διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες πέραν του κυβερνοχώρου και διεκδικούν μεγάλο μερίδιο της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας. Το «τηλέφωνο της Google», το οποίο φιλοδοξεί να μοιραστεί την πίτα της αγοράς με το BlackBerry και το iPhone της Apple, έχει πάρει αυτό το ψευδώνυμο, καθώς είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το νέο λογισμικό ανοιχτής πρόσβασης Android για την ανάπτυξη του οποίου συνεργάστηκαν εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με την Google.
Το T-Mobile G1 προσφέρει ταχύτατη πρόσβαση στο Ιντερνετ, music player, βιντεοκάμερα, οθόνη αφής και φυσικά γραπτά μηνύματα, ενώ εξαιτίας του ανοιχτού λογισμικού του αναμένεται να αναπτυχθούν πολλά περισσότερα προγράμματα και εφαρμογές απ ό,τι για το iPhone, για το οποίο η Apple έχει τον έλεγχο του λογισμικού.
Το κινητό της T-Mobile και της Google θα αρχίσει να διατίθεται στα μαγαζιά των ΗΠΑ στις 22 Οκτωβρίου έναντι 179 δολαρίων (με διετές συμβόλαιο φωνής και απεριόριστων δεδομένων), ενώ τον Νοέμβριο θα περάσει τον Ατλαντικό και θα φτάσει στις αγορές αρχικά της Μεγάλης Βρετανίας ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όπου έχει παρουσία η T-Mobile (μεταξύ των οποίων οι Αυστρία, Γερμανία, Δημοκρατία της Τσεχίας και Ολλανδία), αναμένεται να φθάσει το πρώτο τρίμηνο του 2009.
Ενδεχομένως το G1 να μη φθάσει ποτέ στην ελληνική αγορά, αν δεν γίνουν πιο... «στενές» οι σχέσεις ανάμεσα στον ΟΤΕ και την Deutsche Telekom, τις μητρικές εταιρείες δηλαδή των Cosmote και T-Mobile αντίστοιχα. Ωστόσο, είναι αρκετοί εκείνοι που θα επιχειρήσουν να το αγοράσουν από κάποιο e-shop του εξωτερικού, εφόσον φυσικά βρουν τρόπο να παρακάμψουν τη σχεδόν «υποχρεωτική» υπογραφή συμβολαίου με τα κατά τόπους δίκτυα της T-Mobile.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το G1 θα έρθει στην Ευρώπη με ενσωματωμένο το YouTube και δύο εφαρμογές της Google, την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων Google-talk και το Google Maps.
Οπως τονίζουν οι κατασκευαστές του, το νέο κινητό είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των τηλεπικοινωνιών στην εποχή του Ιντερνετ.
Οπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος της T-Mobile για τα νέα μέσα, Πίτερ Κλάιν, «η όλη προσπάθεια έγινε, καθώς παρατηρούμε ότι η συμπεριφορά των ανθρώπων αλλάζει. Στο παρελθόν, χρησιμοποιούσαμε κλήσεις και γραπτά μηνύματα. Σήμερα χρησιμοποιούμε ο,τιδήποτε, από άμεσα μηνύματα και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης»...

 

Συνημμένα

  • GOOGLE T-Mobile G1.JPG
    GOOGLE T-Mobile G1.JPG
    34,5 KB · Εμφανίσεις: 28

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Λίγες ώρες μετά τα «αποκαλυπτήρια» του T-Mobile G1, του πρώτου κινητού της αγοράς που βασίζεται στο Android, η Google προχώρησε στη δημόσια διάθεση της τελικής έκδοσης του Android SDK 1.0. Οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν με τη βοήθεια του εν λόγω software development kit, θα μπορούν να εκτελεστούν δίχως προβλήματα από τις συσκευές που βασίζονται στην πλατφόρμα του διαδικτυακού κολοσσού. Εκπρόσωπος της εταιρείας, ανέφερε πως η ανάπτυξη του SDK για την πολλά υποσχόμενη πλατφόρμα θα δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ: «Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα εργαλεία που παρέχουμε, προσθέτοντας περισσότερες λειτουργίες και διορθώνοντας τα bugs». Ωστόσο, η Google συνεχίζει να μη διαθέτει τον πηγαίο κώδικα της «ανοιχτής» πλατφόρμας με αποτέλεσμα αυτή να παραμένει... «κλειστεί», τουλάχιστον έως ότου φθάσει στις προθήκες των αμερικανικών καταστημάτων το T-Mobile G1 στις 22 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε αναφέρει στο παρελθόν, πως έχει την πρόθεση να διανείμει τον κώδικα του Android με τους όρους της μη-ανταποδοτικής άδειας του Apache - επιτρέποντας ουσιαστικά στους ενδιαφερόμενους να δανειστούν τα στοιχεία που θέλουν και να τα τροποποιήσουν, χωρίς να χρειάζεται να συνεισφέρουν το έργο τους στην κοινότητα.
Σε κάθε περίπτωση, μετά τη διάθεση της τελικής έκδοσης του πρώτου Android SDK, οι απανταχού προγραμματιστές έχουν πλέον στα χέρια τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να αναπτύξουν εφαρμογές που θα... ωφελήσουν την πλατφόρμα της Google και ενδεχομένως να καλύψουν ορισμένες από τις ελλείψεις της - όπως για παράδειγμα την αδυναμία συγχρονισμού δεδομένων με το Microsoft Exchange, την ανικανότητα εγγραφής ή αναπαραγωγής βίντεο κ.α.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό δημοσίευμα στο επίσημο blog των developers της πλατφόρμας Android... Αν θέλετε να «δοκιμάσετε» το Android SDK 1.0, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τον επίσημο δικτυακό του τόπο... ή την ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κοινότητα...
 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Με την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου κινητού τηλεφώνου T-Mobile G1, γνωστού και ως «τηλέφωνο Google», οι ιδρυτές της μεγαλύτερης διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης Google διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες πέραν του κυβερνοχώρου και διεκδικούν μεγάλο μερίδιο της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας.

Τη φήμη του T-Mobile G1 φαίνεται να ζήλεψε η Sony Ericsson, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει στις μελλοντικές της προτάσεις την πλατφόρμα Android της Google. Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή που παραχώρησε σε δημοσιογράφους στην πόλη Lund της Σουηδίας, ο πρόεδρος της ιαπωνοσουηδικής εταιρείας Dick Komiyama, παραδέχθηκε πως οτιδήποτε είναι πιθανό στο εγγύς μέλλον: «Εξετάζουμε τη συγκεκριμένη πιθανότητα, ωστόσο δεν είμαστε στη θέση να κάνουμε κάτι αυτήν τη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Χωρίς αμφιβολία μας ενδιαφέρει», πρόσθεσε. Ωστόσο, ο κ. Komiyama τόνισε πως η Sony Ericsson είναι μέλος της Symbian Foundation, μίας ομάδας στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 40 εταιρείες του χώρου των τηλεπικοινωνιών και που ήδη οι developers έχουν τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο λογισμικό της.
Η εταιρεία του κ. Komiyama ωστόσο δεν συνεργάζεται μόνο με το Symbian Foundation, καθώς τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να λανσάρει στην αγορά το Xperia X1, το πρώτο κινητό της, που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Windows Mobile. Βέβαια, τον τελευταίο καιρό έχουν πληθύνει οι φήμες που θέλουν τα μελλοντικά μέλη της οικογένειας «Xperia» να μην βασίζονται στην πλατφόρμα της Microsoft. Φαίνεται τελικά, πως η Ιαπωνοσουηδική εταιρεία έχει διάθεση για πειραματισμούς...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom