Νέα

Γνώμες για Βλαντιμίρ Πούτιν

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kostakis_ss
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 396
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.496
Πόντοι
2.356
Κανένα κήρυγμα ανθρωπιας και δημοκρατιας δεν επιθυμω να κάνω. Η άποψή μου είναι πώς έπρεπε να τελειώσουν την ιστορία τότε.

Καλά μιλάμε αυτός ο Ταύρους πρέπει να διαβάζει μικρό ήρωα και να καταναλώνει κόκες. Ταυρούκο κόψε τα ναρκωτικά τουλάχιστον!

OP
OP
kostakis_ss

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Καλά μιλάμε αυτός ο Ταύρους πρέπει να διαβάζει μικρό ήρωα και να καταναλώνει κόκες. Ταυρούκο κόψε τα ναρκωτικά τουλάχιστον!
Ο τιτλος του θρεντ επρεπε να ειναι΄τελικα ειστε η οχι πουτινιαρηδες???
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
Εγω θεωρω οτι ειναι ενας αρχιδατος πολιτικος...
δεν με απασχολει αν εχει φαει λεφτα,δεν με απασχολει τι λαμογιες μπορει να εχει κανει,αυτο που με νοιαζει ειναι οτι αγαπαει τη χωρα του και την υπερασπιζεται και δεν αφηνει κανενα να του κουνηθει,ουτε καν οι αμερικανοι.Οχι σαν τους δικους μας που πουλαν την ελλαδα λιγη λιγη για να κονομησουν...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Πολυ κακο για το τιποτα...

Η συνεχης ενασχοληση με οπλικα συστηματα, ζωνες επιρροης, δπλωματιες κλπ... αφαιρει πορους και ιδεες απ' την πραγματικη οικονομια και τις αναγκες του λαου. Γενικως, η λογικη "αυτοκρατοριας" δεν ωφελησε ουτε τη Μ.Βρετανια, ουτε τις ΗΠΑ, ουτε κανεναν! (οι Κινεζοι μια χαρα δεν τα πανε που ασχολουνται με τα του οικου τους??)

Βεβαια, μια απλη ματια σε Google/Wikipedia αποδεικνυει πως ΚΑΙ στην οικονομικη πολιτικη, ο Πουτιν εχει κανει παπαδες. Ισως ο πιο αναπτυξιακος ηγετης παγκοσμιως, τα τελευταια 30-40 χρονια.

Αρα, overall καταχωρειται ως πετυχημενος.

ΠΛΗΝ ομως, οσοι θελουν ανοιχτα συστηματα, απολυτως ελευθερη οικονομια και διαφανεια στα δημοσια οικονομικα, δεν πρεπει να προσβλεπουν σε ηγετες τυπου Πουτιν/Ερντογαν κλπ κλπ... Αρα, θα πρεπει να θυσιασουν καποια "ευεργετηματα" αυτου του στυλ διακυβερνησης, για χαρη μιας πιο "ανθρωπινης" κοινωνιας (οχι πως η Ρωσια, ή η Τουρκια θα μπορουσαν να εχουν και πολυ πιο ανεπτυγμενο οικονομικο-πολιτικο καθεστως, αλλα λεμε τωρα...)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Βεβαια, μια απλη ματια σε Google/Wikipedia αποδεικνυει πως ΚΑΙ στην οικονομικη πολιτικη, ο Πουτιν εχει κανει παπαδες. Ισως ο πιο αναπτυξιακος ηγετης παγκοσμιως, τα τελευταια 30-40 χρονια.

Αρα, overall καταχωρειται ως πετυχημενος.

Για πες πως; Με το να είναι το αργό στα 20 δολάρια το βαρέλι όταν πήρε την εξουσία δηλαδή περίπου όσο το κόστος εξώρυξης στη Σιβηρία και να φτάσει μετά στα 150; Έτσι κάνω κι εγώ ανάπτυξη!
Τώρα που οι Αμερικανική τεχνολογία θα ρίξει στα επόμενα χρόνια την τιμή του αργού κάτω από τα 75 και οι υποδομές για εφοδιασμό της Δυτικής Ευρώπης με Αμερικανικό σχιστολιθικό άεριο (μεταφορά ως υγροποιημένο με τάνκερς) έχουν ήδη αρχίσει, το δε αέριο στις ΗΠΑ κοστίζει το 1/3 από οσο το πουλάει η Ρωσία στην Δυτική Ευρώπη και οι Αμερικάνοι φαίνονται διατεθειμένοι μόλις μπορέσουν να κάνουν εξαγωγές (πιθανότατα από το 2015) να πουλήσουν αρχικά και σε τιμή κόστους για να εξοντώσουν οικονομικά τον "αντίπαλο" προβλέπω να ξαναβιώνουν εποχή Γιέλτσιν στην Ρωσία!
Και όχι μόνον βέβαια! Και κάτι Βενεζουέλες κλπ θα κλάψουν επίσης.

Οι Κουβεϊτιανοί βεβαίως και οι Σαουδάραβες θα χάσουν λεφτά αλλά δεν θα φτωχύνουν, διότι έχουν ασήμαντο κόστος εξώρυξης άρα ότι πουλάνε είναι κέρδος, εκτός του ότι έχουν τεράστια χρηματικά αποθέματα από την εποχή των παχέων αγελάδων. Το ίδιο και η Νορβηγία, που έτσι κι αλλιώς τα έσοδα από το πετρέλαιο δεν τα ακουμπούν καν παρά τα αποταμιεύουν "για τις μελλοντικές γενιές".

Πάντως εγώ ΣΗΜΕΡΑ μόλις πούλησα κάτι μετοχικά αμοιβαία Ρωσίας ακόμα και με (μικρή σχετικά) ζημιά, διότι σε 2-3 χρόνια προβλέπω να έχουν απαξιωθεί πλήρως...

OP
OP
kostakis_ss

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Εγω θεωρω οτι ειναι ενας αρχιδατος πολιτικος...
δεν με απασχολει αν εχει φαει λεφτα,δεν με απασχολει τι λαμογιες μπορει να εχει κανει,αυτο που με νοιαζει ειναι οτι αγαπαει τη χωρα του και την υπερασπιζεται και δεν αφηνει κανενα να του κουνηθει,ουτε καν οι αμερικανοι.Οχι σαν τους δικους μας που πουλαν την ελλαδα λιγη λιγη για να κονομησουν...
Καπως ετσι ειναι στο κατω κατω δν μπορει ολα να τα κανει τελεια σε 14 χρονια ποσα ειναι σ εξουσια!!
Ενω οι δικοι μας ειναι παρθενες δν κλεψανε τιποτα μοναχα κατι δις μωρε...ψιλοπραγματα

OP
OP
kostakis_ss

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Για πες πως; Με το να είναι το αργό στα 20 δολάρια το βαρέλι όταν πήρε την εξουσία δηλαδή περίπου όσο το κόστος εξώρυξης στη Σιβηρία και να φτάσει μετά στα 150; Έτσι κάνω κι εγώ ανάπτυξη!
Τώρα που οι Αμερικανική τεχνολογία θα ρίξει στα επόμενα χρόνια την τιμή του αργού κάτω από τα 75 και οι υποδομές για εφοδιασμό της Δυτικής Ευρώπης με Αμερικανικό σχιστολιθικό άεριο (μεταφορά ως υγροποιημένο με τάνκερς) έχουν ήδη αρχίσει, το δε αέριο στις ΗΠΑ κοστίζει το 1/3 από οσο το πουλάει η Ρωσία στην Δυτική Ευρώπη και οι Αμερικάνοι φαίνονται διατεθειμένοι μόλις μπορέσουν να κάνουν εξαγωγές (πιθανότατα από το 2015) να πουλήσουν αρχικά και σε τιμή κόστους για να εξοντώσουν οικονομικά τον "αντίπαλο" προβλέπω να ξαναβιώνουν εποχή Γιέλτσιν στην Ρωσία!

Οι Κουβεϊτιανοί βεβαίως και οι Σαουδάραβες θα χάσουν λεφτά αλλά δεν θα φτωχύνουν, διότι έχουν ασήμαντο κόστος εξώρυξης άρα ότι πουλάνε είναι κέρδος, εκτός του ότι έχουν τεράστια χρηματικά αποθέματα από την εποχή των παχέων αγελάδων. Το ίδιο και η Νορβηγία, που έτσι κι αλλιώς τα έσοδα από το πετρέλαιο δεν τα ακουμπούν καν παρά τα αποταμιεύουν "για τις μελλοντικές γενιές".

Πάντως εγώ ΣΗΜΕΡΑ μόλις πούλησα κάτι μετοχικά αμοιβαία Ρωσίας ακόμα και με (μικρή σχετικά) ζημιά, διότι σε 2-3 χρόνια προβλέπω να έχουν απαξιωθεί πλήρως...
Λες τυπε??? :think: :think: :think: :think: :think: :think:
Εμενα ενας γνωστος θελει να κανει επιχειρηματικο ανοιγμα στη ρωσσια?Να περιμενει δηλαδη ειναι καλυτερα να πεσουν εκει οι τιμες?

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Λες τυπε??? :think: :think: :think: :think: :think: :think:
Εμενα ενας γνωστος θελει να κανει επιχειρηματικο ανοιγμα στη ρωσσια?Να περιμενει δηλαδη ειναι καλυτερα να πεσουν εκει οι τιμες?

Για οικονομική αυτοκτονία το κόβω τύπε, κάτι σαν να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον εδώ εχουμε θάλασσα και ήλιο και οι τιμές έχουν ήδη πέσει πολύ.
Την δική μου οικονομική επιλογή στην είπα και την θυμάσαι σε κάμποσα χρόνια, καλά να είμαστε.

Απλά να σου αναφέρω πως γενικά έχω αίσθηση του πως θα πάνε τα πράγματα, γι αυτό και πριν το 2008 πουλούσα ακίνητα αβέρτα σε τιμές που τώρα δεν τις βρίσκω ούτε στο 1/4. ;)

OP
OP
kostakis_ss

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Για οικονομική αυτοκτονία το κόβω τύπε, κάτι σαν να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον εδώ εχουμε θάλασσα και ήλιο και οι τιμές έχουν ήδη πέσει πολύ.
Την δική μου οικονομική επιλογή στην είπα και την θυμάσαι σε κάμποσα χρόνια, καλά να είμαστε.

Απλά να σου αναφέρω πως γενικά έχω αίσθηση του πως θα πάνε τα πράγματα, γι αυτό και πριν το 2008 πουλούσα ακίνητα αβέρτα σε τιμές που τώρα δεν τις βρίσκω ούτε στο 1/4. ;)
Μονο η βουλγαρια αξιζει αλλα παλι οι τιμες εκει εχουν ανεβει πολυ

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Δηλαδη ποσα ακινητα εχεις/ειχες, ρε τυπε?   :think:

TOMMY DEVITO

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2013
Κριτικές
388
Like
8.913
Πόντοι
25.056
Γενικα μου αρεσει να παρακολουθω Πολιτικη και κυριως Γεωπολιτικη κτλ.Εχω διαβασει για τον Ψυχρο Πολεμο κτλ. Ο Πουτιν στα μεσα της δεκατιας του 90 ειχε διοριστει προισταμενος του Συμβουλιου Ασφαλειας της Ρωσιας.Νομιζω εχει διετελεσει και διευθυντης του γραφειου του Γιελτσιν.Στα τελη της δεκαετιας του 90 , δηλαδη το 98/99 ο μεθυστακας Γιελτσιν αλλαζε τους Πρωθυπουργους ανα τριμηνο! Τελικα τον Αυγουστο του 1999 εκανε τον Πουτιν Πρωθυπουργο.Οταν οι Τσετσενοι εισεβαλλαν στην Ρωσια , και συγκεκριμενα στο Νταγκεσταν ο Πουτιν ξεκινησε τον Β Πολεμο της Τσετσενιας και κατορθωσε να εξοντωσει μεχρι το 2000 τους περισσοτερους Τσετσενους ανταρτες και αυτονιμιστες.Δηλαδη καταφερε να κρατησει την Τσετσενια στην συνθεση της Ρωσιας.Ο Γιελτσιν επειδη τελειωνε η θητεια του και φοβονταν οτι μια ενδεχομενη νικη των κομμουνιστων μπορει να τον στειλει σε ειδικο δικαστηριο , πονταρε στον Πουτιν.Παραιτηθηκε τελη του 1999 και ο Πουτιν ανελαβε Ποεδρος για 3 μηνες μεχρι της εκλογες του Μαρτιου του 2000.Επειδη ειχε μεγαλη δημοφιλια λογω της Τσετσενιας κερδισε τον κομμουνιστη αντιπαλο του απο την πρωτη Κυριακη με πλειοψηφια λιγο πανω απο το 50% Ετσι ο Πουτιν εγινε Προεδρος και δεν πειραξε τον Γιελτσιν , μεχρι τον θανατο του τελευταιου.Ουσιαστικα ο Γιελτσιν ειδε τις ικανοτητες του Πουτιν και τις νοητικες του διαδρομες και επενδυσε πανω του για να σωσει το τομαρι του.Δηλαδη ο Πουτιν ηταν αγνωστος σε μια μεγαλη μεριδα του Ρωσικου λαου πριν γινει Πρωθυπουργος! Προεκυψε απο το πουθενα! Και ως γνωστον η εξουσια ειναι γλυκια! Δεν την παραδιδει κανεις! Για αυτο και ειναι τοσα χρονια στην εξουσια! Ειτε Προεδρος ειτε Πρωθυπουργος παλι αυτος κυβερναει , ο Μεντβεντεφ ειναι τσιρακι!

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.791
Πόντοι
1.756

Θα μας τρελανεις φιλε?? Ξερεις ποσο κοστιζει η υγροποιηση κ μεταφορα φυσικου αεριου??? Σε καμια περιπτωση δεν μπορει να ανταγωνιστει την τιμη του εξορυξιμου... Ειναι δυνατον η σκορδαλια να ειναι πιο φτηνη απο τα σκορδα??? Και θα πουλησει η Αμερικη σε τιμη κοστους??? Με 30 τρις εξωτερικο χρεος?? Δεν νομιζω Τακη... Ξερεις τι αποθεματα εχει η Ρωσια?? και ακομα δεν εχουν υπολογισει τα αποθεματα της Σιβηριας κ του Βορειου Ωκεανου...

Επισκέπτης
Ειναι Ο ΘΕΟΣ!!!!

Ο Θεος μου ειναι!

ΤΟ αντίδοτο στους αμερικανούς βρωμιάρηδες, τους εχει κανει γιογιο, δε μπορούν να τον κανουν καλα με τίποτα. ζουν ενα δράμα. Ξέρει ολα τα κόλπα, τους τη βγαίνει με ντου απο παντού, τσακ νόρις ενα πράμα. Εχω καυλώσει με την Ουκρανική υπόθεση και το καυλί που τρώωνε οι αμερικανοί χαζούλιακες.

Τον πιστεύω τον Πουτιν.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Θα μας τρελανεις φιλε?? Ξερεις ποσο κοστιζει η υγροποιηση κ μεταφορα φυσικου αεριου??? Σε καμια περιπτωση δεν μπορει να ανταγωνιστει την τιμη του εξορυξιμου... Ειναι δυνατον η σκορδαλια να ειναι πιο φτηνη απο τα σκορδα??? Και θα πουλησει η Αμερικη σε τιμη κοστους??? Με 30 τρις εξωτερικο χρεος?? Δεν νομιζω Τακη... Ξερεις τι αποθεματα εχει η Ρωσια?? και ακομα δεν εχουν υπολογισει τα αποθεματα της Σιβηριας κ του Βορειου Ωκεανου...

17 τρις δολάρια (δηλαδή 12 τρις ευρώ) είναι το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ πάει να πει το 75% του ΑΕΠ, όταν ακόμα και η Γερμανία (που δανείζεται με το καλύτερο επιτόκιο διεθνώς) έχει χρέος 2 τρις ευρώ, ποσοστό 70%, το ίδιο πάνω-κάτω δηλαδή.
Αν ξεκινάς από τόσο λάθος δεδομένα δεν έχει έννοια να συνεχίσουμε την κουβέντα μας.

Εσύ πάντως αν έχεις λεφτά πάνε κάνε επενδύσεις στη Ρωσία να τα κλαις σε 3-4 χρόνια...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Ειναι Ο ΘΕΟΣ!!!!

Ο Θεος μου ειναι!

ΤΟ αντίδοτο στους αμερικανούς βρωμιάρηδες

Τον πιστεύω τον Πουτιν.

Πάμε μία πάλι μπας και καταλάβουμε τίποτα!
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε δολάρια.
ΗΠΑ : 48.000
Ρωσία : 10.500

Αυτά!!

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.791
Πόντοι
1.756
17 τρις δολάρια (δηλαδή 12 τρις ευρώ) είναι το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ πάει να πει το 75% του ΑΕΠ, όταν ακόμα και η Γερμανία (που δανείζεται με το καλύτερο επιτόκιο διεθνώς) έχει χρέος 2 τρις ευρώ, ποσοστό 70%, το ίδιο πάνω-κάτω δηλαδή.
Αν ξεκινάς από τόσο λάθος δεδομένα δεν έχει έννοια να συνεχίσουμε την κουβέντα μας.
Εσύ πάντως αν έχεις λεφτά πάνε κάνε επενδύσεις στη Ρωσία να τα κλαις σε 3-4 χρόνια...
Θα σε πω 2-3 πραγματα για την Ρωσια...
1. Η Ρωσια εχει περιπου το ιδιο εμβαδον με τον πλανητη Πλουτωνα...
2.Το 40% των προηγμενων τεχνολογιων βγαινουν απο τα πανεπιστημια της...
3.Ειναι η μονη χωρα που στελνει επανδρωμενες αποστολες στο διαστημα...
4.Οι αγωγοι που κατεχει μπορουν να κανουν τον γυρο της Γης 6 φορες...
5.Κατεχει το ημιση απο το παγκοσμιο αποθεμα ουρανιου υψηλου εμπλουτισμου...
6.1.163τρις κ.ποδια φυσικου αεριου,κ υπολογιζεται οτι ειναι μολις το 30% που εχει ανακαλυφθει...
7.87δισ βαρελια πετρελαιου χωρις να υπολογιζεται η Σιβηρια κ η Αρκτικη..
8.Η λιμνη Βαικαλη περιεχει το 1/5 του παγκοσμιου φυσικου αποθεματος νερου.. κ ειναι Ρωσικη...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Να σου πω εγώ πιο ευνόητα πράγματα;
ΑΕΠ (σε τρις δολάρια)
ΗΠΑ : 14,5
Ρωσία : 1,5

Τώρα τα λοιπά σου στοιχεία θα είναι τόσο έγκυρα όσο το πως τα βαρέλια του πετρελαίου που παράγει η Ρωσία ΔΕΝ προέρχονται από την Σιβηρία, που από εκεί προέρχονται σε ποσοστό 90%.
Που βγαίνουν δηλαδή, στα περίχωρα της Μόσχας;

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206

Το 40% των προηγμενων τεχνολογιων βγαινουν απο τα πανεπιστημια της...

Εδώ ξεπέρασες το εαυτό σου βέβαια! :grin: :grin:
Για πες πόσα Νόμπελ θετικών επιστημών έχει η Ρωσία με το 40% των προηγμένων τεχνολογιών;

Του κώλου είναι τα πανεπιστήμιά της!!

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

2.Το 40% των προηγμενων τεχνολογιων βγαινουν απο τα πανεπιστημια της...

Τι έκανε λέει;

Για πες μας μόνο 5 προϊόντα που έχουν βαστιστεί στις τεχνολογίες αυτές.

Κατά τα άλλα διαθέτουν τόση προηγμένη τεχνολογία που δύο ελικοπτεροφόρα τα ναυπηγούν οι Γάλλοι για το Ρώσσικο ναυτικό.

Και τους πήρε σχεδόν 50 χρόνια για να κατασκευάσουν το Ρώσσικο αντίστοιχο του GPS το οποίο και πάλι είναι αμφίβολο αν θα το πετύχαιναν χωρίς δυτικά μικροηλεκτρονικά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom