Νέα

Γνώμες για αγορά Civic ή Fiesta

• Μέλος που άνοιξε το νήμα la_muerte
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 16
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

la_muerte

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
1
παιδες θα ηθελα να μου πειτε τις γνωμες σας για αγορα ενος απο αυτα τα 2 μοντελα...μιλαμε για το civic 1.4 100ps και για το fiesta 1.6 120ps sport...εννοειται πως παω για μεταχειρισμενο!επειδη πουλησα και αμαξι και μηχανη διαθετω 13.000 ζεστα και δεν θελω να κανω λαθος επιλογη...οποιος ξερει απο δικια του εμπειρια η γνωστου-συγγενη θα ηθελα να μαθω κοστος χρησης τους(καταναλωση πραγματικη-σερβις-αντιπροσωπεια)...η αληθεια ειναι πως γουσταρα τρελα το civic 1.8 140ps(type s)αλλα πιστευω πως θα εχει τρελα εξοδα(αν καποιος ξερει τα εξοδα του να πει αν ειναι να το κοιταω και αυτο!!)...ευχαριστω!

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
1,6 για fiesta? δεν νομίζω τάκη!!!!

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.912
Πόντοι
9.275
To Civic 1.8 140 άλογα δεν έχει καθόλου τρελλά έξοδα, μια χαρά και αρκετά οικονομικό αμάξι σε χρήση είναι (το έχει ένας φίλος μου και το ξέρω το αμάξι). Από την άλλη δεν λέει πλέον στην Ελλάδα να έχεις αμάξι 1.8, φορολογικά θα σε αρμέγουνε κάθε τρις και λίγο, γιαυτό και ότι είναι πλέον πάνω από 1.6 ξεπουλιέται.

Δεν λέω και η Ford έχει βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, αλλά εγώ στην θέση σου θα έπερνα το Honda 1.4 99 PS χωρίς δεύτερη σκέψη (είναι 1.4 όμως φορολογικά μετράει σαν 1.3, άρα έχεις πρόσθετο κέρδος, για μεταχειρισμένο μιλάμε πάντα). Τα Honda είναι τεχνολογικά άψογα (έχει και 7 χρόνια εγγύηση), και εξαιρετικά αξιόπιστα και οικονομικά στη χρήση. Αρκεί να μην χρειαστείς ποτέ επίσημα ανταλλακτικά γιατί ο Σαρακάκης είναι φαρμακείο.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906

Percival

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2010
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπέρα παίδες!

Φίλε la muerte, έχω εδώ και σχεδόν ένα χρόνο το Civic 1.4 (τι 1.4, 1338 κυβικά είναι αλλά τέλος πάντων) 99hp και θα σου πω το μειονέκτημά του: είναι λίγα τα κυβικά για το βάρος του αμαξιού, με αποτέλεσμα να υστερεί σε επιτάχυνση (το βλέπεις ειδικά όταν κάνεις προσπέραση). Πιστεύω ότι ένας κινητήρας 1.6 με περίπου 120hp θα ήταν ιδανικός για το συγκεκριμένο αμάξι.

Στα θετικά του:
- Τρομερά οικονομικό για αμάξι της κατηγορίας του, μιλάμε για πραγματική κατανάλωση περιπου 6 lit/km (αν δεν είσαι πολύ νευρικός οδηγός και γκαζώνεις, έτσι;  :) ). Επίσης τα χαμηλά κυβικά μειώνουν πολύ και τα τέλη κυκλοφορίας, όπως ανέφερε λίγο πριν ενας φίλος.
- Απίστευτη εκμετάλλευση του χώρου με θήκες και ντουλαπάκια σε όλα τα "κατάλληλα" σημεία. Επίσης πολύ καλό πορτμπαγκάζ.
- Φουλ εξοπλισμός στη βασική έκδοση, με ηλεκτρικά τα πάντα, αισθητήρες, μαλακίες....  :) το μόνο που του λείπει είναι το bluetooth, αλλά βάζεις ένα εξτρα και ησυχάζεις.
- Δεν είχα ποτέ Ford, αλλά προσωπικά την Ιαπωνική τεχνολογία δεν την αλλάζω!

Ελπίζω να σε βοήθησα!

cleitone13

Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Μακράν το civic!φίλος μου είχε φιεστα 1.6 και είχε ξεκολιαστεί να πληρώνει βενζίνες κυκλοφορώντας το φυσιολογικότατα.......Φίλε εδώ που έχουμε φτάσει αμάξι 1.6 κυβικών είναι πολυτέλεια πλέον..χέσε μέσα :headbang:

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Για κίνηση μέσα στην πόλη το Civic είναι ότι πρέπει. Να το πας να το δουν στην αντιπροσωπεία όμως μήπως είναι τρακαρισμένο.

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Civic θα προτεινα.

caetano_italia

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
1

honda civic..δε λεω το fiesta εχει μεγαλωσει σε σχημα και εχει βελτιωθει σε σχεση με κατι παλια εκτρωματικα φιεστα..αλλα παλι παραμενει πισω απο το civic.το civic εχει απιστευτο σχημα..επισης ειναι 1400(1338) που σημαινει οτι θα πληρωνεις τα ιδια τελη κυκλοφοριας με ενα μικρο 1000αρι σαν το hiundai atos,πανεξυπνη η κινηση της honda να μειωσει τα κυβικα απο καθαρα 1400 σε 1300κατι και ετσι να ειναι στην μικρη κατηγορια τελων κυκλοφοριας..πρωτη η hiundai με το accent το ξεκινησε 1341 κυβικα και τωρα βλεπω και πολλες να το κανουν οπως με το νεο yaris 1330,πλεον αμα παρεις αμαξι πανω απο 1,6 το κρατος ερχεται σαν τον χοροφυλακα με μια κομπλεξικη μικροαστικη μιξερη πολιτικη αφαιμαξης..

AssMaster

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
66
Like
1.157
Πόντοι
6.830
Συγκρινεις 2 αυτοκινητα διαφορετικής κατηγοριας.Το ενα ειναι μικρο 2πορτο με σπορ συμπεριφορα και καλο γκαζι αλλα 8 λιτρα καταναλωση μεσα στην πόλη και το αλλο ειναι μικρομεσαιο οικογενειακο με απιστευτα χαμηλό κοστος συντηρησης και τερας αξιοπιστιας.
Δες και απο toyota μερια (Auris, νεο Yaris) 1.33cc

loop15

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2007
Κριτικές
3
Like
15
Πόντοι
6
Εφ'οσον πας για μεταχειρισμενο πρωτο θεμα ειναι ποιο απο τα δυο θα βρεις σε καλυτερη κατασταση.
Αν πηγαινες για καινουργιο θα σου ελεγα civic.
Παντως και η ford εχει κανει πολυ καλη δουλεια τα τελευταια χρονια.Αλλα θα αναγκαστεις να πας σε 1600 αν λεμε για fiesta πριν το 2008.

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
honda.
σαν ζωγραφιες ειναι τα ατιμα.
:rockon:

michael967

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2006
Κριτικές
7
Like
1
Πόντοι
1
Honda φυσικά !

Είχα παλιότερα Focus, καλούτσικο αλλά αργό και αδιάφορο.

Μέχρι πρόσφατα είχα για 4 χρόνια CIVIC 4θυρο 1,8 140HP AUTOMATIC.
Πάρα πολύ ευχαριστημένος, κατανάλωση μικρή για 1800 αυτόματο, εξαιρετικός κινητήρας που ανεβάζει στροφές απίστευτα, πολύ καλό αυτόματο σασμάν, πολύ ευχάριστο εσωτερικό (τα FORD είναι κάπως καταθλιπτικά μέσα), άνετο και ξεκούραστο στα ταξίδια, πολύ καλή ορατότητα. Επίσης βλάβες καμία ! μόνο η πλαστική κλειδαριά από το ντουλαπάκι στο υποβραχιόνιο.

Σαν μειονεκτήματα μόνο ότι τα πλαστικά του μέσα δεν είναι top (BMW) αλλά δεν υστερούν από το FORD και ότι είναι κάπως μαλακό στην ανάρτηση.

larousse

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
227
Πόντοι
36
μετα απο 25 ετη οδηγος και μετα απο τις κατωθι εταιριες που ειχα σαν αμαξια ,
honda,opel,reno,toyota,mitsubisi,citroen,fiat,ford
κατεληξα στην honda!!

τωρα εχω ενα χοντα crv και ενα ford φιεστα  αλλα το χοντα ειναι αλλο πραγμα απλα γαμαει!!!!!

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
honda.
σαν ζωγραφιες ειναι τα ατιμα.
:rockon:

Nαι, οντως!  :S

:uglystupid:

hondathats1strear.jpg

OP
OP
la_muerte

la_muerte

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
1
μαγκες σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας...πραγματατικα με βοηθησατε παρα πολυ...θα αρχισω το ψαξιμο τελικα για το civic 1.4!!!εχω ενα κολληματακι με το γκαζι του αλλα εδω που μας φτασανε οι μαλακες δεν ειναι να εχεις αμαξια με γκαζια...το θεμα καταναλωσης ειναι πολυ σημαντικο για μενα υστερα απο συμβιωση με mazda rx-8 για 3 χρονια(απιστευτο αμαξι αλλα και απιστευτη καταναλωση!!!)...και παλι σας ευχαριστω...

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom