Νέα

Γιουγκοσλάβος στρατηγός: «Αν μάθουν οι Ελληνες τι έκανα θα με κρεμάσουν»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα petroskonstantinou17
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 330
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Ισως καταλαβα λαθος την ερωτηση σου.
Βασιλοχουντικοι ειναι αδιαφορο αν υπαρχουν, αφου δεν υπαρχει πια ουτε χουντα ουτε βασιλιας ουτε καμια προοπτικη επιστροφης τους.
Η Ντορουλα ας κοιταξει να μπει στη βουλη, που πολυ αμφιβαλλω.
Όσο για την εννοια "λαϊκη δεξια" σηκωνει πολλη συζητηση.
Το θέμα είναι ότι οι βασιλικοχουντικοί οπαδοί είναι κ μιας ανάλογης νοοτροπίας έτσι...

Και ναι βαφτίζονται ''λαικοί δεξιοί'' άνετα.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Το πρόβλημα είναι ότι και μετά από 20 χρόνια υπάρχουν νοσταλγοί και συμπαθούντες.
Μην σου πω ότι θα αρχίσουν να προστίθενται και άλλοι...
Δεν βλεπω παντως τωρα η στο μελλον οτι ο στρατος θα δωσει λυση. Το που βρισκει ο καθενας διεξοδο στον πονο του ειναι αλλη υποθεση. Και στην εξωκοινοβουλευτικη αριστερα υπαρχει ρευμα, αλλα και τα δυο αυτα πιστευω οτι ειναι εξαιτιας των αποτυχημενων πολιτικων (που εμεις φυσικα εκλεξαμε) παρα σε ιδεολογικη ταυτιση

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Παπατρόλλη πολύ παρέα με τις πάπιες κάνεις, και έχεις αρχίζει να μπερδεύεις την βούρτσα με την πούτσα και τον μόλο με τον κώλο.
Γύρνα στα βιβλία σου και άσε την λαϊκή δεκσά....
Εσύ πού γυρίζεις αλήθεια;;; :boobies:

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Κάποια στιγμή πρέπει να περάσει κανείς από το χωριό σου,είστε μορφές... :2funny:
Οχι αυτο ειναι στην αθηνα, εδω γεννηθηκα και μεγαλωσα. Στα μουνια εκει δεν πηγαινα μετα τα 17, γιατι ημουνα μαλλιας και με βγαλανε πρεζακι. Ηρθε και μια φιλη της μανας μου και με ρωτησε αν μου αρεσει εκει, και απαντησα οτι ηταν πολυ ομορφα αλλα θα ηταν καλυτερα αν ψεκαζανε αεροπλανα με DDT και ψοφαγαν ολοι, απαντηση η οποια διαδοθηκε (ο γιος του ταδε ειπε αυτο) και καταλαβαινεις... :grin:

Ελα οποτε γουσταρεις εχει και καταπληκτικη παραλια με γαλαζια σημαια απο ΕΕ και απο οτι μαθαινω βρηκαν ακρη με τα λυματα και θα σταματησει ο βοθρατζης να πεταει τα σκατα στην θαλασσα διπλα απο τις φωλιες της καρετα καρετα.  :o

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Οχι αυτο ειναι στην αθηνα, εδω γεννηθηκα και μεγαλωσα. Στα μουνια εκει δεν πηγαινα μετα τα 17, γιατι ημουνα μαλλιας και με βγαλανε πρεζακι. Ηρθε και μια φιλη της μανας μου και με ρωτησε αν μου αρεσει εκει, και απαντησα οτι ηταν πολυ ομορφα αλλα θα ηταν καλυτερα αν ψεκαζανε αεροπλανα με DDT και ψοφαγαν ολοι, απαντηση η οποια διαδοθηκε (ο γιος του ταδε ειπε αυτο) και καταλαβαινεις... :grin:

Ελα οποτε γουσταρεις εχει και καταπληκτικη παραλια με γαλαζια σημαια απο ΕΕ και απο οτι μαθαινω βρηκαν ακρη με τα λυματα και θα σταματησει ο βοθρατζης να πεταει τα σκατα στην θαλασσα διπλα απο τις φωλιες της καρετα καρετα.  :o

Μωρ' αδερφε μου, πολυ ευγενικος ησουνα πιτσιρικας.
Τι περιμενες, να σου στησουν αδριαντα στην πλατεια του χωριου?

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376

Θα πάμε όμως ιγκόγκνιτο γιατί δεν έχω όρεξη να μας κυνηγάει όλο το χωριό!!! :2funny: :2funny: :2funny:

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Μωρ' αδερφε μου, πολυ ευγενικος ησουνα πιτσιρικας.
Τι περιμενες, να σου στησουν αδριαντα στην πλατεια του χωριου?
Ρε αφού γλίτωσε την κρεμάλα πάλι καλάααα!!! :2funny:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Δεν βλεπω παντως τωρα η στο μελλον οτι ο στρατος θα δωσει λυση. Το που βρισκει ο καθενας διεξοδο στον πονο του ειναι αλλη υποθεση. Και στην εξωκοινοβουλευτικη αριστερα υπαρχει ρευμα, αλλα και τα δυο αυτα πιστευω οτι ειναι εξαιτιας των αποτυχημενων πολιτικων (που εμεις φυσικα εκλεξαμε) παρα σε ιδεολογικη ταυτιση

+1

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
:rolleyes:
Ακομα ετσι ειμαι

Μου ειχαν πρηξει τα @@...
Εμένα πάντως στο χωρίο μου όταν κυκλοφόρησα με το μακρί μαλλάκι μου,το καπελάκι μου κ το σήμα της ειρήνης τατουάζ στο δεξί μπράτσο με βγάλανε ''φραγκοσυκιά''... :boobies: :2funny:

Είναι μοντέρνοι άνθρωποι στα χωρία... :2funny:

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Εμένα πάντως στο χωρίο μου όταν κυκλοφόρησα με το μακρί μαλλάκι μου,το καπελάκι μου κ το σήμα της ειρήνης τατουάζ στο δεξί μπράτσο με βγάλανε ''φραγκοσυκιά''... :boobies: :2funny:

Είναι μοντέρνοι άνθρωποι στα χωρία... :2funny:
Θυμαμαι καπου καθομασταν με εναν φιλο (με πολυ clean cut look) εκει, και ηρθε παλιος συμμαθητης του πατερα μου που δεν με ειχε δει, ρωτησε που ειναι ο γιος του, ο πατερας μου εδειξε το τραπεζι που καθομουνα, αυτος ηρθε κοντα, με κοιταει, και χαιρεταει τον αλλον  :2funny:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Στη αρχαια Σπαρτη το συστημα που ειχαν, μπορει να θεωρηθει κομμουνιστικο με τα σημερινα δεδομενα?

Ωραίο θέμα!
Κατά την άποψή μου μάλλον όχι.
Υπήρχε ατομική ιδιοκτησία σε κάποιο βαθμό, υπήρχε μια κάποια μορφή αντιπροσωπευτικού συστήματος όπου συμμετείχαν όλοι (απέλλα, αιρετοί αξιωματούχοι) και άλλα πολλά που δεν συνάδουν με τον κομμουνισμό...
Προσωπικά θα το χαρακτήριζα ένα καθεστώς σε μόνιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπου τα πάντα είναι στραμμένα στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης ανάγκης (είτε λεγόταν είλωτες είτε αθηναίοι, είτε πέρσες) και τα όποια δικαιώματα περιορίζονται αλλά δεν εξαλείφονται.
Οι ρωμαίοι πριν τα αυτοκρατορικά χρόνια πχ στα εύκολα είχαν δημοκρατία αθηναίκού τύπου (νταξ όχι ακριβώς) και στα δύσκολα το θεσμό του δικτάτορα όπου θύμιζαν πιο πολύ Σπάρτη, προσπαθώντας να συνδυάσουν τα δυο συστήματα.

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.520
Πόντοι
566

<<Αν μάθουν οι Ελληνες>>
<<Αν μάθουν οι Ελληνες τι τους έκανα θα με κρεμάσουν>>, συνήθιζε να λέει σε στιγμές ευφορίας σε συνομιλητές του όταν η κουβέντα έφτανε στην εμπλοκή της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και του ιδίου προσωπικά στην ελληνική τραγωδία.

Τι ακριβώς έκανε; Συγκέντρωνε, έστελνε στον Γράμμο και το Βίτσι, τον προερχόμενο από τη Σοβιετική Ενωση και τις άλλες <<Λαϊκές Δημοκρατίες>> οπλισμό που προοριζόταν για τις ανάγκες του <<Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) στο διάστημα 1947-1948.

Σύγουρα...τη θηλεία από το λαιμό του Στρατηγού θα του τη περάσει ο Φεθρυ, ο ποντικός θα του βαλει τη κουκούλα και ο ΠΠαπιος θα ανοιξει την καταπακτη της κρεμάλας... :2funny:

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Ωραίο θέμα!
Κατά την άποψή μου μάλλον όχι.
Υπήρχε ατομική ιδιοκτησία σε κάποιο βαθμό, υπήρχε μια κάποια μορφή αντιπροσωπευτικού συστήματος όπου συμμετείχαν όλοι (απέλλα, αιρετοί αξιωματούχοι) και άλλα πολλά που δεν συνάδουν με τον κομμουνισμό...
Μα δεν υπηρχε ατομικη ιδιοκτησια απο οσο ξερω! Ακομα και τον χιτωνα η πολη τους τον εδινε! Και το φαγητο εφερνε ο καθενας αυτα που επρεπε να φερει, και ετρωγαν ολοι μαζι. Ακομα και τις γυναικες τους μοιραζονταν  :2funny:

Για τους ειλωτες, οκ , ειναι σοβαρη ενσταση, αλλα ακομα και στον τροπο που συμμετειχαν στις αποφασεις, μπορει να μην ηταν σοβιετικος κομμουνισμος στα δικα μου ματια ομως μοιαζει πιο ιδανικη κατασταση χωρις να ξεφευγει απο τα ιδεολογικα πλαισια του κομμουνισμου

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Σύγουρα...τη θηλεία από το λαιμό του Στρατηγού θα του τη περάσει ο Φεθρυ, ο ποντικός θα του βαλει τη κουκούλα και ο ΠΠαπιος θα ανοιξει την καταπακτη της κρεμάλας... :2funny:

H Ισιδωρα τιποτα?

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
πώς φαίνεται πως κάποιοι απλά λένε ό,τι τους κατέβει
ρε παπαζόλη, στραβά κοιμήθηκες ή στα λέγανε στο λάθος αυτί;

τι πάει να πει "δεξιά" στις μέρες μας;
τι πάει να πει "σοσιαλιστής" στις μέρες μας;
είναι ο Φασούλας σοσιαλιστής;
είναι ο Παπανδρέου σοσιαλιστής;
είναι ο Τσίπρας και ο Αλαβάνος κουμμούνιας;

πάτε καλά;
καταστάσεις κρίνουμε και επίπεδο ζωής
και δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ένας να μην πει πως επί Χούντας υπήρχε ισχυρό νόμισμα και ευημερία ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Για το λαό είναι άλλο θέμα.
Αλλά όπως και να έχει δεν μπορείς να συγκρίνεις περασμένες εποχές με το παρόν. Δεν είναι ίδια μεγέθη και δεν είναι ίδιο το οικονομικο-κοινωνικό περιβάλλον ούτε εντός ούτε εκτός

Αλλά από την άλλη δεν μπορεί να το παίζεις σοσιαλιστής και να γαμάς τον κοσμάκη και να μην αγγίζεις τα συμφέροντα. Δεν μπορεί να το παίζεις κουμμουνιστής και να έχεις 10 βίλλες
δεν μπορεί να το παίζεις δεξιός και να καταφέρεσαι εναντίον των εφοπλιστών.

οι κάθε λογής ταμπέλες είναι για να βρίσκουνε πάτημα να μιλάνε με τις ώρες οι συνδικαλιστές και κανείς να μην τους διακόπτει, είναι για να βρίσκουνε επικοινωνιακες μαλακίες να πούνε μόλις κάνουνε τις κάθε λογής μαλακίες τους

τι πάει να πει "φιλελεύθερος"; νέοφιλελεύεθρος; τι πάει να πει προοδευτικός; Ποιος είναι ο προοδευτικός; Αυτός που θέλει να πάει μια χώρα σε καθεστός που απαξιώθηκε πριν από 20 χρόνια; (ΕΣΣΔ;)

έλεος με τις ταμπέλες χωρίς νόημα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom