Νέα

Γιωργάκης

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30K
  • Εμφανίσεις 750K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Θα οδηγηθει η ελλαδα σε προωρες εκλογες το 2011?

  • Ναι

    Ψήφοι: 165 36,7%
  • Οχι

    Ψήφοι: 108 24,0%
  • Θα χρεωκοπήσουμε

    Ψήφοι: 177 39,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    450

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ελενόπουλος προς… «Ψιθυριστές»: Ο Παπανδρέου πάντα κοιτάει το δημόσιο συμφέρον. Γιατί δεν ασχολείστε με την ´Εκθεση του Ευρωκοινοβουλίου;
Σχόλιο Γιώργου Ελενόπουλου – περί «ψιθύρων» και επί τη ευκαρία… «σιωπής»

Από το πρωί και ενόψει της διαφαινόμενης συμφωνίας με την τρόϊκα, κάποιοι σχολιαστές άρχισαν να εκφράζουν τους «προβληματισμούς τους» σχετικά με το αν θα στηρίξει ο Γιώργος Παπανδρέου το αποτέλεσμα της συμφωνίας, όπως αυτό θα φτάσει στη Βουλή υπό τη μορφή νομοσχεδίου.

Κάποιοι άλλοι, το πάνε ακόμη παρακεί και μας «ενημερώνουν» ότι, ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν θα ψηφίσει.

Είναι προφανές ότι, και οι μεν και οι δε, δια των «ψιθύρων», δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την άποψη του Γιώργου Παπανδρέου.

Και δεν την εκφράζουν:

Πρώτον, γιατί δεν την γνωρίζουν.

Δεύτερον, γιατί επιχειρούν εκ των προτέρων να καλλιεργήσουν το κλίμα που θα τους επιτρέψει είτε να μεταθέσουν ευθύνες που αναλογούν σε άλλους, είτε να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Και το πράττουν καταφεύγοντας από τη μιά στο ψεύδος και από την άλλη στην παραπλάνηση – χωρίς να απουσιάζει και η αποσιώπηση περί του διακυβεύματος.
Γιατί;

Πρώτον, γιατί ουδεμία ενημέρωση έχουν σχετικά με το τι θα πράξει ο Γιώργος Παπανδρέου, άρα ψεύδονται.

Δεύτερον, γιατί ουδείς μπορεί να έχει αποφασίσει κάτι, επομένως και ο Γιώργος Παπανδρέου, αν πρώτα δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται να αποφασίσει.

Τρίτον, γιατί αντί να μας ενημερώσουν, αν γνωρίζουν, ποιο είναι το ζήτημα επί του οποίου πρέπει κάποιος να αποφασίσει, ενδιαφέρονται πρωτίστως για το… επόμενο βήμα.

Και προσθέτως, γιατί αντί να αναζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας και στη συνέχεια να εκτιμήσουν αν αυτό διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, αναζητούν την απάντηση Παπανδρέου.

Μόνον που ο Γιώργος Παπανδρέου, ό,τι πίστευε το πιστεύει και ό,τι έπραττε θα πράξει – και πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Όπως κάνει πάντα και για όλα. Επομένως, δεν έχουν για κάτι να «προβληματίζονται», όσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου. Ας προβληματίζονται για άλλα και για άλλους.

ΥΓ. Με την ευκαιρία  - και προς αξιολόγηση της πραγματικών προθέσεών τους – οι ίδιοι σχολιαστές, δεν είδαμε να προβληματίζονται σχετικά μετην Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόϊκας στις
χώρες που υλοποιούν προγράμματα προσαρμογής. Γιατί αυτή η απουσία ενδιαφέροντος;
Μήπως δεν ήταν οι ίδιοι που μας «απειλούσαν» με το περιεχόμενο της Έκθεσης;
Τώρα σιωπή; Λες και δεν υπάρχει η Έκθεση…

Αν και επ” αυτού θα επανέλθουμε αναλυτικά με άλλη ευκαιρία, μόνον τούτο:

Οι σχολιαστές που δήθεν κόπτονται για το μέλλον της χώρας και τουΕλληνικού λαού, δεν βρήκαν τίποτα στην Έκθεση που θα μπορούσε νααποτελεί ουσιαστικό διαπραγματευτικό εργαλείο στα χέρια της Ελλάδας;
Γιατί δεν το ανέδειξαν;

Δεν το χρειάζονται;

Τους φαίνεται λίγο;

Γιατίεμείς βρήκαμε πολλά, πάρα πολλά…

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 17:10
Δήλωση Γ. Παπανδρέου σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους «φορολογικούς παραδείσους»

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τρίτες χώρες, μεταξύ αυτών και χώρες – «φορολογικούς παραδείσους», για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις καταθέσεις και την φορολόγησή τους, αποτελεί μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση, ...
που έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες θετικές κινήσεις, όπως αυτή του νόμου (FATCA) που υιοθέτησαν οι ΗΠΑ το 2010, αλλά και της διαμόρφωσης από τον ΟΟΣΑ ενός πλαισίου κανόνων για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, που στη συνέχεια υιοθετήθηκε από το G20.

Αν και είναι προφανές ότι, η κρίση στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να υπάρξουν αυτές οι εξελίξεις, άλλο τόσο προφανές είναι ότι, η ΕΕ υπό τις κρατούσες ισορροπίες δυνάμεων, δεν επιδεικνύει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να κινηθεί με την ταχύτητα που απαιτείται στο ζήτημα αυτό, προκειμένου να εξισορροπηθούν αν μη τι άλλο, οι επιπτώσεις από την ένταση της λιτότητας με την οποία αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κρίση.

Η απόφαση της ΕΕ τώρα, αν και άτολμη, είναι από τις λίγες αποφάσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης, μαζί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υιοθετήσει την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών – που και αυτή αναμένει την τελική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την εφαρμογή της, οι οποίες έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς μπορούν να έχουν θετικές επιπτώσεις για όλους τους Ευρωπαίου πολίτες, αφού μπορούν να συμβάλλουν στην διαμόρφωση δυνατοτήτων για την αποκατάσταση αδικιών και ανισοτήτων.
Κάθε καθυστέρηση, όχι μόνον δεν θέτει φραγμούς στη φοροδιαφυγή, αλλά στερεί πόρους από τις εθνικές οικονομίες, που θα μπορούσαν να διατεθούν στην παιδεία, την υγεία, την ανάπτυξη, την απασχόληση, ενώ αφήνει τους πολίτες έκθετους στο ενδεχόμενο λήψης και άλλων άδικων μέτρων.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής, από την πρώτη στιγμή της κρίσης, επανέφερε με μεγαλύτερη ένταση στον παγκόσμιο διάλογο, ένα πλαίσιο προτάσεων που αφορά την ρύθμιση και τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των φορολογικών παραδείσων και ανέλαβε σχετικές πρωτοβουλίες παντού, οι οποίες έδωσαν τους πρώτους καρπούς.
Ήδη υπάρχουν κάποια θετικά αποτελέσματα, αλλά δεν αρκούν.
Γιατί δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς φορολογική δικαιοσύνη.
Απαιτούνται τολμηρές πρωτοβουλίες και για να κινηθεί η ΕΕ ταχύτερα και αποτελεσματικότερα και για να υπάρξει διεθνώς μεγαλύτερη κινητικότητα, ανταπόκριση και δέσμευση σε ανάλογες ρυθμίσεις.

Εκφράζω την ελπίδα μου, να επιταχυνθούν οι απαραίτητες διαδικασίες στην ΕΕ και οι αναγκαίες πρωτοβουλίες διεθνώς για την εφαρμογή αυτών των ρυθμίσεων, που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των φορολογικών παραδείσων, προς όφελος των λαών. Ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας της ΕΕ προς την κατεύθυνση αυτή, θα αποτελούσε και η άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την αναθεώρηση της οδηγίας που αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών για τις τραπεζικές καταθέσεις εκ μέρους όλων των χωρών – μελών της ίδιας της ΕΕ.

 

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Μηνύματα
2.661
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Τις δηλώσεις του Γιωργάκη τις λαμβάνουν όλοι υπόψη στα σοβαρά...
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Σαχινίδης: Η Γερμανία επέβαλε το ΔΝΤ γιατί ήθελε να εκφράσει την αντίθεσή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
6 Σχόλια Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2014

Παραθέτω ένα απόσπασμα από την προχθεσινή τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στην Επιτροπή Απολογισμού-Ισολογισμού της Βουλής:

(...)Ως απάντηση στην κρίση, δημιουργήθηκαν οι χρηματοδοτικοί μηχανισμοί EFSF, ESM, για τις χώρες που έχουν αποκοπεί από τις αγορές, βεβαίως με σκληρές προϋποθέσεις, προκειμένου να αποφευχθεί ο λεγόμενος «ηθικός κίνδυνος».

Ένα ερώτημα που έχει τεθεί είναι εάν η χρηματοδοτική τους επάρκεια μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες μίας μεγάλης οικονομίας σε περίπτωση προσφυγής της στο μηχανισμό ESM. Άρα, εδώ, τίθεται ένα ζήτημα. Ο χρηματοδοτικός μηχανισμός  που δεν υπήρχε τον Μάιο ή τον Απρίλιο ή το Μάρτιο του 2010 όταν βρεθήκαμε εμείς αντιμέτωποι με την κρίση, έρχεται να λύσει το πρόβλημα με υπεροπλία ή έρχεται πάλι από θέση αδυναμίας; Τι θα γίνει εάν μια μεγάλη οικονομία προσφύγει σε αυτό το μηχανισμό; Υπάρχουν τα αναγκαία ποσά; Δεν είναι τυχαίος ο τρόπος αντιμετώπισης της Ισπανίας, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την κρίση.

Το παράδοξο είναι, ότι η Ε.Ε. προσκάλεσε σε όλους τους μηχανισμούς που δημιούργησε από το 2010 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το τονίζω αυτό, διότι η μυθοπλασία στην Ελλάδα λέει, ότι η χώρα κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτή η πρωτοβουλία της Ε.Ε. να καλέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε κάθε μηχανισμό που δημιούργησε από τον Απρίλιο, Μάιο του 2010 και μετά, μόνο ως παραδοχή αδυναμίας της Ε.Ε. μπορεί να ερμηνευτεί. Το τονίζω, επειδή υπάρχουν πολλοί που υποστήριζαν ότι η Ελλάδα κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το υποστηρίζουν ακόμα, γιατί δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το επέβαλε η Γερμανία, γιατί ήθελε να εκφράσει την αντίθεσή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.(...)

Σχόλιο Παραπολιτικής: Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να πιστέψετε τον κ. Σαχινίδη και τους εκατοντάδες Ευρωπαίους πολιτικούς και αναλυτές που συμφωνούν μαζί του. Μπορείτε κάλλιστα να πιστέψετε τον Γιώργο Τράγκα, τον Πάνο Καμμένο και τη Ραχήλ τη Μακρή...


αυτους τους πιστευει τυποι σαν τον peter

σαν το νουμερο SPL και μερικοι ακομα γραφικοι τυποι


α πιστευουν ακομα σε σιωρα γεωργαντα και αλλα αστεροειδη
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Σαχινίδης: Η Γερμανία επέβαλε το ΔΝΤ γιατί ήθελε να εκφράσει την αντίθεσή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Μαλακίες λέει για το συγκεκριμένο θέμα ο Σαχινίδης.

Στην περίπτωση της Ελλάδας ούτε ήθελε αλλά ούτε και μπορούσε να έχει διαφρορετική πολιτική η Επιτροπή από την Γερμανία.

Εκτός αν θέλει να μας πει ότι ο Όλι Ρεν δεν ήθελε το ΔΝΤ......
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ενταξει ο σαχινιδης και ο παπαντρεου λενε μαλακιες

μονο το πιτσαδορο λεει αληθεια

Είδε Ντράγκι και Γιούνκερ
Βρυξέλλες: Εύσημα στον Σαμαρά για το έργο της κυβέρνησης


και κουραστηκαν οι ευρωπαιοι να δινουν ευσημα

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
 

SPL

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.850
Κριτικές
19
Like
3.097
Πόντοι
7.195
αμαν τι βλεπω μεγαλε ΑΡΧΙΒΛΑΚΑ .....
το ΜΙΜΗ στην TV με ΤΡΑΓΚΑ για ΚΙΝΕΖΟ ?????????

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ !!!!!!!!!!!!

το σκεφτηκατε καλα ρε ζωντα ζωα του θασοκ ????

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

Συνημμένα

  • dimitrapapandreou014.jpg
    dimitrapapandreou014.jpg
    27,4 KB · Εμφανίσεις: 22

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
νουμερουλη παλι παιζεις πρωι πρωι το γαριδακι σου  :jerking: :jerking: :jerking: με τις φτιαχτες φοτο της μιμης;

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

 

SPL

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.850
Κριτικές
19
Like
3.097
Πόντοι
7.195
νουμερουλη παλι παιζεις πρωι πρωι το γαριδακι σου  :jerking: :jerking: :jerking: με τις φτιαχτες φοτο της μιμης;

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
ρε παντογνωστη ΑΡΧΙΒΛΑΚΑ του σαιτ ....
πες μας τον καλλιτεχνη να φτιαξουμε και αλλεςς "φτιαχτες" φωτο !!!!

ΔΩΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟ ΛΑΟ !!!!!

λαο ειπαμε οχι στα ΖΩΝΤΑ ΖΩΑ του ΘΑΣΟΚ !!!

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

Συνημμένα

  • 4.gif
    4.gif
    181,2 KB · Εμφανίσεις: 25

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306

μωρη βρωμερη :badair: παλι ξεφυγες σημερα;

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

SPL

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.850
Κριτικές
19
Like
3.097
Πόντοι
7.195
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

Συνημμένα

  • 1551656_775522819143264_1332551507_n.png
    1551656_775522819143264_1332551507_n.png
    211,7 KB · Εμφανίσεις: 22

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 13:17
Ραγκούσης: Να επιστραφούν τα χρήματα του επιδόματος

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τις αποκαλύψεις της Realnews για την αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου, η οποία μέχρι το 2013 έπαιρνε το επίδομα ανήλικων τέκνων και σχολίασε ότι πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα...
«Τα παιδιά μου είναι ακόμα ανήλικα. Ήταν το καλοκαίρι του 2011 όταν εγώ συνειδητοποίησα, μιλώντας για το παράλογο, να δίνονται επιδόματα σε ανθρώπους που δεν τα έχουν ανάγκη, έπαιρνε η γυναίκα μου την ίδια στιγμή, το επίδομα τριτέκνου», σχολίασε αρχικά για την δική του ιστορία ο κ. Ραγκούσης και συνέχισε:

«Συνειδητοποιώ ότι όπως ισχυρίζομαι ως υπουργός, αυτό είναι παράλογο και άδικο και λέω δεν γίνεται, πρέπει να το γυρίσω πίσω. Ήταν νόμιμο επίδομα και ζήτησα από τον ΟΓΑ να τα επιστρέψω από την ημέρα που είχα γίνει βουλευτής. Πράγμα που έχω κάνει όντως».

«Δεν θα το είχα δημοσιοποιήσει, αν δεν είχε φτάσει ο Γενάρης του 2012, όπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 είχε γίνει μια αναφορά στο πρόσωπό μου, ότι έπαιρνα το επίδομα τριτέκνου», πρόσθεσε.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου, πράγματι δεν έχει ευθύνη. Έκανε πολιτικό λάθος να μην παραδεχθεί ότι η μητέρα της έχει κάνει λάθος με το να συνεχίζει να λαμβάνει αυτό το επίδομα», σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η διαδικασία επιστροφής αυτών των χρημάτων είναι απλούστατη. Δεν υπάρχει ούτε καν η δικαιολογία της δυσκολίας στην επιστροφή αυτών των χρημάτων».

Epikairo: Στην περίπτωση του Γιάννη Ραγκούση το επίδομα που επέστρεψε ήταν απολύτως νόμιμο όχι παράνομο όπως της Κωνσταντοπούλου. Ο ίδιος το επέστρεψε επειδή θεώρησε λάθος και παράλογο να του το παρέχουν. Δεν θα το είχε καν δημοσιοποιήσει εάν 6 μήνες μετά δεν τον κατηγορούσε, άδικα, ο αντ1 οτι δεν ειναι ηθικό να το λαμβάνει.

Άλλα ήθη, διαφορετικά σκεπτόμενοι πολιτικοί:



και ομως το λαμογιο του τσυριζα ειναι βουλευτης
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Το μέρισμα του Γ. Παπανδρέου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 25.03.2014 : 14:04
Δικαιούται «μέρισμα» ο Γ. Παπανδρέου για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας ή πρόκειται για αποκλειστική επιτυχία του Αντ. Σαμαρά; Στην πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (την οποία καταψήφισαν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ) ξεκαθαρίζεται ο τρόπος με τον οποίο οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία και καταγράφονται με σαφήνεια οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. Από τη στιγμή που μπήκαμε σε πρόγραμμα για να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα και την ευρωπαϊκή οικονομία, ο Γ. Παπανδρέου αντιμετώπισε την έντονα αρνητική στάση της Ν.Δ., η οποία πρωτοστάτησε στη δημιουργία του αντιμνημονιακού κινήματος, τη ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ, υβριζόμενο από παντού, σήκωνε μόνο του το βάρος των αποφάσεων. Σε μια Ε.Ε. εντελώς ανέτοιμη για την αντιμετώπιση της κρίσης, δίχως κατάλληλους μηχανισμούς, χωρίς σαφή αίσθηση του χαρακτήρα των προβλημάτων και με το Βερολίνο να κινείται με εκδικητική λογική, η Ελλάδα πέτυχε σημαντικά δημοσιονομικά αποτελέσματα αλλά με τεράστιο κοινωνικό κόστος (ανεργία στο 28% από 14% και ύφεση 25% από 6,5% που προέβλεπε το πρώτο Μνημόνιο).

Το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε από το 15,4% το 2009, στο 10,7% το 2010 και στο 9,6% το 2011 παρά τη μεγάλη ύφεση. Επίσης η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου πέρασε σειρά δύσκολων διαρθρωτικών μέτρων (ασφαλιστικό, μείωση φαρμακευτικής σπατάλης, μείωση δαπανών στο Δημόσιο, εργασιακά) που, μεταξύ άλλων, είχαν ως αποτέλεσμα την ανάκτηση μέσα σε 3 χρόνια των 2/3 της ανταγωνιστικότητας που είχε απολεσθεί την προηγούμενη δεκαετία. Ακόμη είχαν ληφθεί οι αποφάσεις για «κούρεμα» του χρέους. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, στην οποία συμμετείχε και η Ν.Δ., υλοποίησε με επιτυχία το «κούρεμα» και συνήψε τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, στην οποία περιλαμβανόταν ένα ευρύτατο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας. Παρά τις διακηρύξεις περί επαναδιαπραγμάτευσης, αυτό το πρόγραμμα ακολούθησε σε γενικές γραμμές η τρικομματική κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Και αυτή η πορεία (παρά τα προβλήματα στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση) έφερε τη χώρα να βρίσκεται κοντά στην έξοδο από την κρίση. Σε αυτό έπαιξε αναμφισβήτητα ρόλο η στροφή που έκανε ο Αντ. Σαμαράς μετά τις εκλογές. Ομως θα ήταν διαστρέβλωση της ιστορίας εάν δεν αναγνωριζόταν ο καθοριστικός ρόλος του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ήρθε σε αντίθεση και με το ίδιο του το κόμμα.

Δεν έκανε λάθη ο Γ. Παπανδρέου; Πάρα πολλά. Από το ότι δεν αντελήφθη τις πραγματικές συνθήκες της ελληνικής οικονομίας όταν ανέλαβε την εξουσία, ότι έχασε χρόνο σε ημίμετρα, ότι συνομολόγησε ένα πρόγραμμα με τεράστια προβλήματα, ότι αρνήθηκε να προχωρήσει σε άμεσες δραστικές αλλαγές στο Δημόσιο ενώ περνούσε με μεγαλύτερη ευκολία μέτρα οριζόντιων περικοπών, ότι επέμενε πως δεν πρέπει να γίνουν αποκρατικοποιήσεις, ότι ήθελε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα... Ολα αυτά όμως δεν αναιρούν τον ρόλο του στην αντιμετώπιση της κρίσης. Ο Γ. Παπανδρέου πλήρωσε τα δικά του λάθη, αλλά σήκωσε και το βάρος των προβλημάτων της Μεταπολίτευσης, για τα οποία έχει τεράστια ευθύνη και το κόμμα του και ο πατέρας του. Η Ιστορία θα ήταν πολύ πιο σκληρή απέναντί του αν άφηνε τη χώρα να οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία.


ελα
 

SPL

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.850
Κριτικές
19
Like
3.097
Πόντοι
7.195
τραγουδα ......

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

Συνημμένα

  • japanese.JPG
    japanese.JPG
    176,6 KB · Εμφανίσεις: 40

SPL

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.850
Κριτικές
19
Like
3.097
Πόντοι
7.195
για ποιο πραγμα ????
γι αυτο ???

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

Συνημμένα

  • 1622642_607926045928803_1629335995_n.jpg
    1622642_607926045928803_1629335995_n.jpg
    25,5 KB · Εμφανίσεις: 16

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Μηνύματα
2.661
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Μόνο που αυτός κρίθηκε και απ'τους δυο.

Γ.Παπανδρέου: Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον λαό

Απάντηση στα όσα δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος, αντιδρώντας στην απόφαση Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο για τις τράπεζες έδωσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δήλωσή του.

Η δήλωση του Γ.Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

» Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.

» Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό.»

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom