Διάλεξα να ποστάρω ξανά στο συγκεκριμένο θρεντ, διότι σ' αυτό είχα γράψει την ημέρα των εκλογών του Σεπτεμβρίου τις προβλέψεις μου για την Ελληνική οικονομία. Τότε λοιπόν (σε διαφορετικά αλλά κοντινά ποστς) είχα πει δύο πράγματα, όχι άσχετα μεταξύ τους. Πρώτον πως οι δανειακές ανάγκες του Ελληνικού δημοσίου θα εξυπηρετηθούν στην επόμενη έδοση κρατικών ομολόγων με εξαιρετικά υψηλα κουπόνια (=επιτόκια) που ίσως και να έφταναν το διψήφιο και πως το ευρώ ήταν ήδη υπερβολικά υπερτιμημένο σε σχέση με το δολάριο και έπρεπε να διορθώσει σημαντικά προς τα κάτω.
Σήμερα στα δελτία ειδήσεων άκουσα οιμωγές για το γεγονός πως και τα δύο αυτά φαίνονται να επαληθεύονται. Το ΥΠ.ΟΙ. εκλιπαρεί τις (μοχθηρές κατά τα άλλα
) αγορές να πάρουν τα ομόλογα με κουπόνι γύρω στο 7,5 (δεν το βλέπω!) και το ευρώ γκρεμίζεται από το 1.5+ που είχε πριν λίγες εβδομάδες, αναιτίως και ανοήτως, σκαρφαλώσει. Ήδη είναι κάτω από 1.43 και πέφτει σε σχεδόν ελεύθερη πτώση με βασική αφορμή την Ελληνική οικονομία!!! (Βλέπε Ναυτεμπορική, ισοτιμίες)
Προφανώς στην Ελλάδα είχαμε συνηθίσει σαν λογικό το ένα ευρώ (που θεωρείτε αναξιοπρεπές και ως φιλοδώρημα σε ντελίβερι μπόι!) να ισούται με 1,5 δολάριο που είναι το 1/100 του μηνιαίου μισθού της 20χρονης μιγάδας που στην Βραζιλία π.χ. σου κάνει όλες τις δουλειές, από πίπες, μέχρι σιδέρωμα και μαγείρεμα.
Πάντως εγώ στα 1.48 είχα αγοράσει μια 200άρα και όταν με το καλό πάει στο 1.35 (τον ΦΕΤΕΙΝΟ Μάρτη ήταν 1.25!!) θα τα δίωξω με 12% κέρδος. Και το πιο ωραίο! Το ΥΠ.ΟΙ. αγνοεί την ύπαρξη αυτής την δραστηριότητας και δεν με φορολογεί, ακόμη κι αν (για να δικαιολογήσω απόκτηση περιουσιακών στοιχείων) θέλω ο ίδιος να το παρουσιάσω ως έσοδο και να φορολογηθώ!
Υ.Γ. Ήθελα να το ποστάρω εδώ για να βγάλω το άχτι μου, διότι εδώ είχα λοιδωρηθεί τότε. Δεν θα είχα αντίρρηση κάποιος μοντ να το μεταφέρει σε κάποιο πιο επικαιρο θρεντ, όπως στο "γιατί επτωχεύσαμε"