voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Τα ακριβότερα στάδια του κόσμου:
Εεεεεε, πόσο κόστισε για πες μας ρε ιππότη.
Πόσο κόστισε και πόσο θα έπρεπε να κοστίσει.
.......
Θα το πω απλά:
Όποιος νομίζει ότι ένα έργο τέτοιο μπορεί να γίνει φθηνά, τέλεια (χωρίς κανένα λάθος) και μέσα στα χρονικά περιθώρια που έγινε είναι πραγματικά ΒΛΑΞ.
Χίλιες φορές να κατασπαταλιούνται λεφτά για να βλέπουμε κάτι όμορφο τέλος πάντων παρά να γίνονται αέρας ή ακόμα χειρότερα να δίνονται σε επιτροπές, σόρι κιόλας.
ξέρεις με τι αδιαφανείς διαδικασίες δόθηκε και τι μίζες πέσανε?
αβιάστα ο καμμένος νεοέλληνας ειρωνεύεται τον πιο διάσημο σύγχρονο αρχιτέκτονα του κόσμου.
μεχρι 1600 κυβικα και υβριδικα...www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1063196&lngDtrID=244]«Ψαλίδι» στα κρατικά οχήματα αποφάσισε η κυβέρνηση[/url]???
Ο "θλιβερός" γιωργάκης το προωθεί αυτό;;;
κοίτα...και χωρίς καμία τάση μηδενισμού...δεν είναι ο μόνος που έχει διάφορα ιδιαίτερα προσόντα και αναμφίβολα είναι από τους σημαντικούς αρχιτέκτονες της εποχής, αλλά μέχρι εκεί.
και αυτό το γράφω υπό την έννοια, ότι η οποιαδήποτε ιδιαιτερότητά του και "μαγκιά" του, δεν δικαιολογεί απ' ευθείας αναθέσεις μελετών για έργα μυθικών προϋπολογισμών και ειδικότερα στο ύψος των αμοιβών που έλαβε
παπάρια μάντολες....και οι άλλοι τα ίδια είπαν όταν βγήκαν.....καραγκιοζιλίκια διαφόρων χρωμάτων.....χάψε τα πόπολο.....www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1063196&lngDtrID=244]«Ψαλίδι» στα κρατικά οχήματα αποφάσισε η κυβέρνηση[/url]???
παπάρια μάντολες....και οι άλλοι τα ίδια είπαν όταν βγήκαν.....καραγκιοζιλίκια διαφόρων χρωμάτων.....χάψε τα πόπολο.....
Αφού εσύ τον πλήρωσες έχεις και δικαίωμα να τον κρίνεις!Δεν κατάλαβα...Αν πρόσεξες απέφυγα να εκφράσω προσωπική γνώμη.. κι αυτό για να μην πούνε : Και ποιος είσαι εσύ ρε darkroom που θα κρίνεις τον Καλατράβα !!Αν με ρώταγες θα έλεγα ότι δεν τρελαίνομαι ιδιαίτερα.. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που απλά επαναλαμβάνει τις ίδιες κατασκευές όπου κι αν χτίζει στον πλανήτη..
ναι ....θα τους δούμε στους δρόμους με ...παπάκια....φαντάσου τον πάγκαλο σε.....κινέζικο παπί....Αυτό περί των κρατικών οχημάτων πάει πάντα πακέτο με τη μείωση των αστυνομικών που ασχολούνται με τη φύλαξη "vip" (τυχάρπαστων και αδίστακτων βλαχαδερών που τσιγκουνευονται να πληρώσουν ιδιωτικό αστυνομικό) και σε θέσεις γραφείου...
Είναι τόσο κλισέ όσο και η φράση "το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο" ή "θα χυθεί άπλετο φως"...
Πάντα βέβαια θα βρεθεί κάποιος να τα πιστέψει, αρκεί να τα πει πολιτικός της αρεσκείας του.
Μπορεί να γίνουν και Χρυσόγελοι!ναι ....θα τους δούμε στους δρόμους με ...παπάκια....φαντάσου τον πάγκαλο σε.....κινέζικο παπί....
Το ότι πριν δύο βδομάδες μιζεριάζαμε με τους ημιυπαίθριους και τώρα ξαφνικά τσακωνόμαστε για τον Ασεμπίγιο, τον Καλατράβα και τα Μητροπολιτικά Πάρκα, είναι κάτι..
Να το πω εγώ λιγάκι πιο απλά? Πολύ πιο απλά μάλιστα.
Γιατί στην Αθήνα μας στοίχισε πιο ακριβά η ανακαίνιση ενός σταδίου από οτι πριν 4 χρόνια η κατασκευή ενός ολόκληρου καινούργιου (Sydney Stadium)?
Και εγώ μπορεί να θέλω να φτάσω την φλόγα στην Σελήνη κατά την τελετή έναρξης και να μου στοιχίσει κάτι δεκάδες δις αυτό, το θέμα είναι το χρειάζομαι, ή μήπως μπορώ να έχω κάποιο ανάλογο αποτέλεσμα με πολύ λιγότερα? Απλά ρωτάω.
Αφού εσύ τον πλήρωσες έχεις και δικαίωμα να τον κρίνεις!Δεν κατάλαβα...
Ούτε εμένα με εντυπωσιάζει ιδιαίτερα...από την άλλη ήταν λογικό να θελήσουν να φτιάξουν κάτι γκλαμουράτο στο στάδιο που θα φιλοξενούσε τις τελετές έναρξης και λήξης!Όμως θα έπρεπε να φροντίσουν να είναι και κάτι πρακτικό και να μην στάζει παντού με την πρώτη βροχούλα!
χτύπημα κάτω από την μέση.....θα φθάσουμε στο ποιός ασχολείται με την ξιφασκία - χε, χε, χε).
υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό (τελευταία στιγμή), ευνοεί τις απ ευθείας αναθέσεις, προσωπικά θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη τακτικήΤο αν θα μπορούσε να επιλεχθεί ο Καλατράβα ή ένας άλλος αρχιτέκτονας επίσης δεν το αντικείμενο της κουβέντας.
Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα όλα την τελευταία στιγμή γίνονται και έτσι παίρνονται οι αποφάσεις. Κάποιος έπρεπε να επιλεχθεί, κάποιος έριξε την ιδέα. Έτσι γίνονται τα πράγματα.
είπαμε...οι καθυστερημένες αποφάσεις ευνοούν πολλά θέματα/προβλήματα ;)Το θέμα που έθεσα εγώ είναι αν η τιμή και οι (όποιες) κακοτεχνίες είναι μη αποδεκτές για έργο τέτοιας πολυπλοκότητας και για τα χρονικά πλαίσια που πραγματοποιήθηκε. Και η απάντηση μου ήταν καταφατική.
www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1063196&lngDtrID=244]«Ψαλίδι» στα κρατικά οχήματα αποφάσισε η κυβέρνηση[/url]???
Έτσι είναι φίλε μου με την διαφορά ότι ο τουρίστας θα το κρίνει καθαρά από αισθητικής άποψης...ενώ εσύ δικαιούσαι και να εξετάσεις αν έχει κάποια μετέπειτα πρακτική χρήση και να αναρωτηθείς αν το έργο ήταν υπερκοστολογημένο και αν έπεσε τρελό φαγοπότι για την κατασκευή του!Δικαίωμα να κρίνουν έχουν όλοι.
Και ο φορολογούμενος που θα πληρώνει μια ζωή τους Ολυμπιακούς,
και ο χρήστης που τρώει την βροχή στη μάπα
και ο τουρίστας που περνά απ' έξω
Ο Καλατράβας πάντως, πιο μεγάλη ευθύνη έχει για τον τρίτο μάλλον παρά για τους πρώτους δύο..
Υποχρέωση να δέχεται την κριτική έχει επίσης ο καθένας που πουλάει αδρά την επωνυμία του φτιάχνοντας έργα για το κοινό.
Από εκεί και πέρα η προσωπική γνώμη και το γούστο του καθένα δεν χρειάζεται να γίνεται και σημαία όταν δίνει κάποιες γενικές πληροφορίες.
www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1063196&lngDtrID=244]«Ψαλίδι» στα κρατικά οχήματα αποφάσισε η κυβέρνηση[/url]???