Μα δεν παίρνουν στο δημόσιο πλέον πολύ μορφωμένους ανθρώπους. Όλο απόφοιτους δημοτικού και λυκείου παίρνουνε. Και αν όπως λες ήσουνα τόσο προβεβλημένος και με τέτοια καριέρα και τέτοιες απολαβές οικονομικές στον ιδιωτικό τομέα, θα πήγαινες να χωθείς στο δημόσιο για να φτωχοζείς με έναν μισθό των χιλίων ευρώ; Εκτός πια και αν σε είχαν μέσα σε ένα υπουργείο να λύνεις και να δένεις, αλλά εκείνοι κοιτάζουν και πίσω από την πλάτη τους, πόσο μάλλον δεν συνηθίζουν να βγαίνουν ανώνυμα στο διαδίκτυο και να ψευτο-κοκορεύονται. Χαζούλης είσαι και άνθρωπος χωρίς αρχίδια, να τι είσαι. Μπορεί εδώ μέσα πολλοί να το ζηλεύουν το χιλιάρικο γιατί παίρνουν εξακόσια, αλλά πες μου το χιλιάρικο τι αρχίδια μπορεί να κάνει όταν η φέτα έχει δέκα ευρώ το κιλό και το λίτρο η βενζίνη πάνω από δυο. Εγώ χαίρομαι τα παιδιά που πήγαν στην Αγγλία, στην Ελβετία και όπου αλλού για δουλειά και έχει η τσέπη τους λεφτά και έρχονται εδώ και κάνουν και τις διακοπές τους.
Το έχω ξαναγράψει εδώ αλλά εσύ δεν το χεις διαβάσει προφανώς
Η πρώτη μου δουλειά στον ιδιωτικό τομέα ήταν μία χαρά
Μόνο που μας είχαν πει ότι θα κάναμε βάργες τρεις μήνες το χρόνο
Και μετά λόγω αυξημένης δουλειάς μας βάλανε να κάνουμε όλο το χρόνο
Τότε δουλεύαμε οκτάωρο
Και οι βάρδιες ήταν
6 πρωί με δύο το μεσημέρι
Δύο το μεσημέρι με 10:00 το βράδυ
10:00 το βράδυ με 6:00 το πρωί
Και ρεπό μια μέρα τη βδομάδα στην αρχή και μετά δύο
Και όχι σάββατο και κυριακή
Παρα σπάνια
Οποιαδήποτε περίπτωση και λόγω χρόνου είτε λόγω κούρασης λόγω του έπρεπε να ξυπνήσω νωρίς
Ήταν δύσκολο να έχω γκόμενες και να βγαίνω μαζί τους
Και έχανα πολλές
Και για αυτό άλλαξα δουλειά και πήγα στο δεύτερο ιδιωτικό τομέα
Χωρίς βάρδιες
Τον τρίτο χρόνο λοιπόν
Το καλοκαίρι είδα τι έκανε ο διευθυντης εργοστασίου
Πριν το καλοκαίρι
Ερχόταν κάθε μέρα περίπου 9.30 με 19.00
Μπορεί το σάββατο να ερχόταν αν υπήρχαν δουλειές
Και το βράδυ μερικές φορές έβγαζε ξένους έξω
Το καλοκαίρι πήρε μία εβδομάδα άδεια
Εκ των οποίων τις τέσσερις μέρες ήταν σε τηλέφωνο που μας είχε δωσει δεν υπήρχαν τότε κινητά
Και τις άλλες τρεις μας είπε να πάτε στο διάολο να τα καταφέρετε μόνοι σας
Δεν σας δίνω τηλέφωνο
Με παροχές απίστευτες
Σκέφτηκα λοιπόν
Αξίζει τον κόπο αν επιλεγώ εγώ μετά από κάποια χρόνια σε αυτή τη θέση
Να έχω αυτήν την αντιμετώπιση με τα θετικά της και τα αρνητικά της
Και αποφάσισα πως όχι
Και στο δημόσιο με κάποια πρόσθετη απασχόληση
Έβγαζα αρκετά χρήματα
Σημειωτέον ότι στην πρώτη δουλειά επειδή φύγαμε αρκετοί λόγω των βαρδιών όλο το χρόνο
Οσοι μείναν τους βάλαν να κάνουνε δουλειά μόνο πρωί
Αν είχα μεινεi και είχα δουλειά μόνο πρωί και εκ των υστέρων 40ωρο
Δεν θα είχα φύγει ποτέ από εκεί
Επειδή ήσουν δημόσιος υπάλληλος δεν έχεις καμία αξιοπιστία, πρότεινες στοίχημα με λεφτά και πληρωμές δικηγόρων, ο δικός μου είναι κάπως ακριβός για σένα, τράβα βγάλε μια εγγυητική ,γιατί είσαι άτομο χωρίς οικονομική επιφάνεια που τρέχει στο άλλο άκρο της Αττικής για μισό κιλό φέτα, για να σε πάρω στα σοβαρά...
Πιο κιλο φέτα αυτό είναι απλώς πληροφοριακό σιχαίνομαι τα τυριά
Δεν βγάζω εγγυητική για ότι θα έχει το όνομά μου που δεν θέλω με κανένα τρόπο να το μάθεις
Μου αρκεί η υπόσχεσή σου
Ότι αν σου πω τον τρόπο που διορίστηκα στο δημόσιο το 1987 άντε να σου πω και το έτος και όλοι μαζί με μένα
Δεν περιείχε καθόλου μέσον
Δεν θα μιλάς εδώ για ένα μήνα
Αλλιώς εγώ
Η αξιοπιστία κρίνεται αν κάποιος λέει ψέματα επίτηδες
Κι αν κάνει λάθη αν τα παραδέχεται ή όχι
Εγώ και παραδέχομαι τα λάθη μου
Και επίτηδες δε λέω ψέματα