Barry Lyndon
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Ιαν 2019
- Like
- 1.833
- Πόντοι
- 216
Η διάλυση του θεσμού της πυρηνικής οικογένειας ουσιαστικά έχει συντελεστεί κι οι αιτίες είναι οικονομικές. Η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας τη διάλυσε που έβγαλε τη γυναίκα στο κλαρί της μισθωτής σκλαβιάς, στο όνομα της ισότητας. Γιατί κι αυτή η ισότητα έχει όνομα και λέγεται αστική.
Όσον αφορά τους ομοφυλόφιλους τους τρώμε στη μάπα γιατί τους ξερνάει ένα σύστημα που έχουν αποδεχτεί εκ των προτέρων κι έτσι τους ξερνάει σαν τα καλύτερά του παιδιά. Είναι οι άσωτοι υιοί που μεταμελήθηκαν και επέστρεψαν στην πατρική εστία όποτε γι αυτούς προορίζεται ο μόσχος ο σιτευτός.
Η πλέμπα δεν έφυγε ποτέ, δεν πήγε πουθενά, δεν το κούνησε ρούπι.
Ας βλέπει τώρα τον γιο του Γιατρομανωλάκη.
Δεν διαφωνώ και το οικονομικό παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν βγαίνει σήμερα αν δεν δουλεύουν και οι δύο. Το θέμα είναι ότι οι νεοταξιτες έδωσαν όλα αυτά τα δικαιώματα για να την πει η γυναίκα στον άνδρα. Να του πει ρε παλιό μαλακα τώρα εγώ έχω δύναμη και εξουσία. Έχω την ανεξαρτησία μου και δεν κρέμομαι από τα αρχιδια σου. Αυτό φυσικά οδηγεί στον μεγάλο ανταγωνισμό μεταξυ των φύλλων. Όχι εγώ φέρνω τα περισσότερα, όχι εσύ είσαι άνεργος. Όχι εγώ έφτιαξα το σπίτι, όχι εγώ πληρώνω τα χρωστούμενα κλπ κλπ.Επισης τα διαζύγια σήμερα είναι το όπλο των γυναικών. Στην ουσία αυτό που κατάφεραν ήταν να βάλουν σε σκέψη τον μέσο άνδρα μικροαστο(ακόμα και μεγάλο άστο αν θες) για το αν θα πρεπει να επιχειρήσει έναν γάμο στη ζωή του και δεν θα του βγει από την μυτη. Κάπως έτσι γαμησαν τον θεσμό της οικογένειας. Στη δύση πλέον τα παιδιά με το που γίνουν 18 τρώνε κλωτσιά από τους γονείς και τους λενε πάντε ζήστε μόνοι σας και βγάλτε λεφτα. 'Everything Is about money' και κάπως έτσι θα γίνουν και τα πράγματα εδώ. Θα βλέπετε τις Ελληνίδες να γυρνάνε τσόντες και να δουλεύουν ως ιερόδουλες(που ήδη κάποιες κάνουν) για να μπορέσουν να βγάλουν λεφτά και να ανεξαρτοποιηθουν από την πατριάρχικη οικογενεια.