Νέα

Γιατί οι Ελληνες τρώνε ακόμα παντόφλα ενώ στην Κένυα η πολυγαμία νομιμοποιήθηκε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dm34
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 106
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Δεν πειράζει που δεν το διάβασες. Άλλωστε ποτέ δε γράφω για αυτούς που δε θέλουν να διαβάσουν. [size=10pt][size=10pt]Γράφω γι αυτούς που μπορούν και θέλουν να (συ-)ζητήσουμε απαντήσεις.[/size][/size]

Μπαααα τι να βαριέμαι; [size=10pt]Γράφω αλώστε για ένα θέμα που  θεωρητικά, αλλά ακόμα περισσότερο στην πράξη, μ έχει απασχολήσει και με απασχολεί ιδιαιτέρα. [/size]

Π.χ. πες ότι γνωρίζω μια κοπέλα αύριο και μετά από ένα Χ διάστημα με λέει ότι έχει ερωτευτεί μαζί μου, μ έχει επιλέξει ως τον καλύτερο που έχει δει ή που φανταζόταν κλπ. Και δεν έχει πια μάτια για άλλον άντρα.  

Σ αυτή την περίπτωση εγώ θα σεβαστώ την άποψη της και θα ξανασυζητήσω υπό διαφορετικό πρίσμα την παρτουζιτσα με τον φίλο μου. Ίσως να προτείνω εναλλακτικά τρίο με γυναίκα ή να πω ας πάμε μέχρι το swinger club χαλαρά για ποτάκι και βλέπουμε ίσως κάνω μόνο εγώ κάτι. Δηλαδή είμαι διατεθειμένος ακόμα και να περιορίσω τις δικές μου επιθυμίες όσο μπορώ, όταν δω ότι είναι απολύτως ασύμβατες με τις δικές τις. [size=10pt][size=10pt][size=10pt]Αναγνωρίζω την προσωπική της ανάγκη για μονογαμία και δεν την πιέζω να πάει κόντρα στη φύση της ντε και καλά.[/size][/size][/size]

Στην περίπτωση που, ενώ εξηγώ και έμπρακτα δείχνω υπέρ του δέοντος το πόσο όμορφα είμαι μαζί της, το να αναφέρω ότι μ αρέσουν και κάποιες άλλες κοπέλες, γιατί να θεωρείται περίεργο; Το ανάλογο δεν θα ήταν να πει ας πάμε για ένα καφέ να τις γνωρίσουμε και βλέπουμε; Ή τουλάχιστον να πει, με συγχωρείς αν δε θα συμμετάσχω μα το αρνάκι θα είναι στο φούρνο και ο θερμοσίφωνας αναμμένος όταν έρθεις; [size=10pt][size=10pt][size=10pt]Δηλαδή να αναγνωρίσει εξίσου και αυτή την δικιά μου ανάγκη για πολυγαμία και να μη με πιέζει να πάω κόντρα στη φύση μου ντε και καλά.[/size][/size][/size]

Σημείωση: Μιλώ για σχέσεις γενικότερα μιας και το αν θα τελεστεί και γάμος η όχι ελάχιστα επηρεάζει στην ουσία τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές των εμπλεκόμενων ατόμων όσων αφορά το θέμα μας.

ξεκινάς από λάθος βάση στην σκέψη σου... και οι γυναίκες είναι πολυγαμικές...

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
Μα μη του χαλάς το όνειρο αγαπητέ μου.Στο μπουρδελα κομ αυτά φαντάζουν ψιλά γράμματα.

chris33

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2011
Like
11
Πόντοι
66
Φιλε που ανοιξες το θεμα τα λες ωραια.οι γυναικες δεν εχουν τις ιδιες σεξουαλικες αναγκες με τους αντρες.ειναι ορμονικο το ζητημα.η τετοστερονη ειναι ενας παραγοντας αλλα υπαρχουν πολυ ακομα που δεν χρειαζεται να αναλυθουν εδω.η κοινωνια που ζεις ειναι καθαρα φεμινιστικη κοινωνια.απο εκει και περα οτι πεις θα γυρισει εναντιον σου.μονο οι γυναικες εχουν επιλογες εδω

OP
OP
D

dm34

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2012
Like
1
Πόντοι
0
συμφωνώ με την πολυγαμία , αλλά όχι με τη δέσμευση ακόμη και αν είναι με πολλαπλές συντρόφους
γιατί και πάλι είναι περιοριστικό , αλλά προτιμότερο απο τους νόμους του πιρφοριστάν

Δε θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε. Για αυτό κι εξηγώ ότι το δημοσίευμα αποτελεί απλά και μόνο αφετηρία. Το να ψηφιστεί κάτι τέτοιο αντανακλά και ανάλογη κοινωνική και πολιτισμική στάση.

Δείχνει ότι αναγνωρίζεται η διαφορετικότητα των φύλλων στην κοινωνία και προφανώς επηρεάζει το τι μπορούν να αναμένουν και τα δυο φύλλα από μια μελλοντική σχέση.

Άλλωστε, και στις δίκες μας κοινωνίες οι γυναίκες δεν βλέπουν (και ανάλογα κρίνουν) την κάθε σχέση εν είδει μίνι γάμου;

[size=10pt][size=10pt]Ακόμα και σε σχέσεις που δεν έχει καν αναφερθεί η λέξη γάμος οι γυναίκες γύρο μας θεωρούν πια δεδομένη τη μονογαμική συμπεριφορά του άντρα ή αιτία μονομερούς διακοπής της σχέσης.
[/size][/size]

OP
OP
D

dm34

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2012
Like
1
Πόντοι
0

Αν εννοείς αυτές που μ αρέσουν σίγουρα  :grin:

Η άποψη όμως περί μονογαμίας των γυναικών και συνεχής αναζήτησης μόνιμης αποκλειστικής σχέσης δεν είναι δικιά μου.

Απλά παραθέτω το που καταλήγουν οι ειδικοί επιστήμονες. Η κατά συγκεκριμένες περιόδους πολυγαμική συμπεριφορά τις δυτικής γυναικάς έχει αναλυθεί πολλάκις στη βιβλιογραφία και θεωρείται μη συμβατή με τη φύση τις αλά προσαρμογή σε κοινωνικά δεδομένα

(...και στο γοογοολε φαντάζομαι θα βρεις υλικό δε χρειάζεται να αναφερθώ σε βιβλιογραφία αναλυτικότερα ελπίζω)

OP
OP
D

dm34

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2012
Like
1
Πόντοι
0
μήπως ότι επειδή στην πατρίδα τους είναι νόμιμο πρέπει να έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και σε χώρες που απαγορεύεται...???

το δεύτερο πόιντ όμως γαργάρα και τσιμουδιά  :grin:

Μιας και δείχνει φίλε να σε ενδιαφέρει τι σχετικά δικαιώματα έχουν αυτοί σε χώρες όπως η δικιά μας που απαγορεύεται η πολυγαμία... και εμένα μ αρέσει η σωκρατική φιλοσοφική προσέγγιση του να απευθύνουμε τις ερωτήσεις στους ειδήμονες... έθεσα την ερώτηση σου σε φιλενάδα μου νομικό...

Η οποία απάντησε:

“Τι συμβαίνει στο εσωτερικό κάθε χώρας επιλύεται με το δικό της δίκαιο.

Υπάρχει το ιδιωτικό διεθνές δίκαιο που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που εμπλέκονται περισσότερες από μία χώρες και επιλύει ανάλογα προβλήματα.

Για παράδειγμα, Κενυάτης ταξιδεύει με τη δεύτερη γυναίκα του στην Ελλάδα, όπου γεννιέται το παιδί τους. Το παιδί αυτό θεωρείται γεννημένο εντός ή εκτός γάμου; Εδώ θα πρέπει να εφαρμοστούν οι δικοί τους νόμοι και να θεωρηθεί ως γεννημένο σε γάμο.

Αν υποθέσουμε ότι έγγαμος Κενυάτης αποφασίζει να παντρευτεί δεύτερη Κενυάτισσα στην Ελλάδα. Οι δικοί μας νόμοι το απαγορεύουν, επομένως δεν μπορεί να παντρευτεί σε ελληνική δημόσια αρχή. Μπορεί όμως να παντρευτεί νομίμως στην πρεσβεία ή το προξενείο της χώρας του, αφού θεωρείται ότι είναι έδαφος της Κένυας.”

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Μιας και δείχνει φίλε να σε ενδιαφέρει τι σχετικά δικαιώματα έχουν αυτοί σε χώρες όπως η δικιά μας που απαγορεύεται η πολυγαμία... και εμένα μ αρέσει η σωκρατική φιλοσοφική προσέγγιση του να απευθύνουμε τις ερωτήσεις στους ειδήμονες... έθεσα την ερώτηση σου σε φιλενάδα μου νομικό...

Η οποία απάντησε:

“Τι συμβαίνει στο εσωτερικό κάθε χώρας επιλύεται με το δικό της δίκαιο.

Υπάρχει το ιδιωτικό διεθνές δίκαιο που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που εμπλέκονται περισσότερες από μία χώρες και επιλύει ανάλογα προβλήματα.

Για παράδειγμα, Κενυάτης ταξιδεύει με τη δεύτερη γυναίκα του στην Ελλάδα, όπου γεννιέται το παιδί τους. Το παιδί αυτό θεωρείται γεννημένο εντός ή εκτός γάμου; Εδώ θα πρέπει να εφαρμοστούν οι δικοί τους νόμοι και να θεωρηθεί ως γεννημένο σε γάμο.

Αν υποθέσουμε ότι έγγαμος Κενυάτης αποφασίζει να παντρευτεί δεύτερη Κενυάτισσα στην Ελλάδα. Οι δικοί μας νόμοι το απαγορεύουν, επομένως δεν μπορεί να παντρευτεί σε ελληνική δημόσια αρχή. Μπορεί όμως να παντρευτεί νομίμως στην πρεσβεία ή το προξενείο της χώρας του, αφού θεωρείται ότι είναι έδαφος της Κένυας.”

ρώτησε την φίλη σου την νομικό... 'ερχεται κενυάτης στην Ελλάδα με τις τρείς του γυναίκες... πιάνει δουλειά και ασφαλίζεται και πρέπει να δηλώσει προστατευόμενα μέλη (για υγειονομική περίθαλψη)... πόσες γυναίκες θα δηλώσει και ποιές

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.295
Πόντοι
1.686
ρώτησε την φίλη σου την νομικό... 'ερχεται κενυάτης στην Ελλάδα με τις τρείς του γυναίκες... πιάνει δουλειά και ασφαλίζεται και πρέπει να δηλώσει προστατευόμενα μέλη (για υγειονομική περίθαλψη)... πόσες γυναίκες θα δηλώσει και ποιές

Πάλι ψέμματα λες τραμουντανίτσα ;  :2funny: :2funny:

Κάτω ο τραμου σε νώτερη ηλικία !  :2funny:

URL]]

OP
OP
D

dm34

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2012
Like
1
Πόντοι
0

Άντε, για χάρη σου ενόχλησα ακόμα μια φορά.  :grin:

"Σε περίπτωση που πληροί τις προϋποθέσεις για οικογενειακή επανένωση (πχ χρονικές, ενσήμων, δηλωμένου εισοδήματος κλπ), θα του ζητηθεί να προσκομίσει σε επίσημες μεταφράσεις πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και γάμου. Τα προστατευόμενα μέλη θα είναι όσα άτομα επισήμως αναφέρονται στα οικεία πιστοποιητικά, δηλαδή σε απλά ελληνικά τα άτομα που επισήμως είναι δηλωμένα στη οικογενειακή μερίδα του."

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Άντε, για χάρη σου ενόχλησα ακόμα μια φορά.  :grin:

"Σε περίπτωση που πληροί τις προϋποθέσεις για οικογενειακή επανένωση (πχ χρονικές, ενσήμων, δηλωμένου εισοδήματος κλπ), θα του ζητηθεί να προσκομίσει σε επίσημες μεταφράσεις πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και γάμου. Τα προστατευόμενα μέλη θα είναι όσα άτομα επισήμως αναφέρονται στα οικεία πιστοποιητικά, δηλαδή σε απλά ελληνικά τα άτομα που επισήμως είναι δηλωμένα στη οικογενειακή μερίδα του."

δηλαδή θα έχουμε να ταίζουμε πέντε έξη γυναίκες ????

OP
OP
D

dm34

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2012
Like
1
Πόντοι
0

Ελπίζω να μη χρειαστεί να ενοχλήσουμε φίλους περαιτέρω, μιας και [size=10pt]το θέμα μας δεν είναι να αναλύσουμε τις λεπτομέρειες εφαρμογής του κάθε νόμου διεθνώς.[/size]

[size=10pt][size=10pt][size=10pt]Η κουβέντα μας εδώ αποσκοπεί στο να δούμε γιατί στη δικιά μας κοινωνία ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ να αναγκάζονται οι άνδρες να πηγαίνουν κόντρα στην πολυγαμική φύση τους.[/size][/size][/size]

Μέσω των νόμων αλλά και περαιτέρω, μέσω των ηθικών δομών, του συστήματος αξιών και της κοινωνικής ψυχολογίας και κουλτούρας, οι άνδρες εγκλωβίζονται σε μονογαμικές σχέσεις οι οποίες αρμόζουν αποκλειστικά στο γυναίκειο πρότυπο. Πρόβλημα που αναπτυσσόμενες κοινωνίες έχουν ήδη επιλύσει επιτυχώς ακόμα και χωρίς τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων, τις γνώσεις των οποίων εμείς έχουμε άμεσα διαθέσιμες.

[size=10pt][size=10pt][size=10pt]Ακόμα και σε σχέσεις που δεν έχει καν αναφερθεί η λέξη γάμος οι γυναίκες γύρω μας θεωρούν πια δεδομένη τη μονογαμική συμπεριφορά του άντρα ή αιτία μονομερούς διακοπής της σχέσης.[/size][/size][/size]

Οι άνδρες κατέληξαν να είναι κατακριτέοι ακόμα κι απ τους άλλους άνδρες όταν δεν καταφέρνουν να καταστείλουν επιτυχώς τα ένστικτα τους. Έτσι, αναγκάζονται ότι κάνουν να το κάνουν κρυφά και να ντρέπονται γι αυτό το κομμάτι του εαυτού τους.

Οι γυναίκες φυσικά και καλώς επιδιώκουν τη μονογαμικοτητα από την πλευρά τους για τις ίδιες. [size=10pt][size=10pt][size=10pt]Δεν πρέπει όμως κάποτε και στην κοινωνία μας οι άνδρες να διεκδικήσουν την αναγνώριση της πολυγαμικής τους φύσης;;;[/size][/size][/size]

Nacho Vidal

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2014
Like
12
Πόντοι
16
Dm34 σωστα αυτα που λες αλλα ποιος σοβαρος πραγματικος αντρας θελει να ανηκει σε μια τετοια υποκριτικη και καθυστερημενη κοινωνια αποτελουμενη απο ανθρωπακια?
Ενας ανωτερος αντρας και ανθρωπος θεωρει ντροπη να ανηκει σε μια κοινωνια κατωτερων ανθρωπων τους βλεπει σαν να ειναι μυρμηγκια!

Ο πραγματικος και ανωτερος πολυγαμικος αντρας γραφει στ'αρχιδια του την κοινωνια και τις γυναικες που ειναι μεσα σε αυτην,δεν παιζει το ηλιθιο και στημενο παιχνιδι τους.

Πηγαινω στα μπουρδελα βλεπω 30-40 γυναικες που με χουφτωνουν και με αγκαλιαζουν απο την πρωτη στιγμη.......διαλεγω οποιες μου αρεσουν και κανουμε σεξ και οτιδηποτε θελω εγω επι τοπου!

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
40
Πόντοι
366
Dm34 σωστα αυτα που λες αλλα ποιος σοβαρος πραγματικος αντρας θελει να ανηκει σε μια τετοια υποκριτικη και καθυστερημενη κοινωνια αποτελουμενη απο ανθρωπακια?
Ενας ανωτερος αντρας και ανθρωπος θεωρει ντροπη να ανηκει σε μια κοινωνια κατωτερων ανθρωπων τους βλεπει σαν να ειναι μυρμηγκια!

Ο πραγματικος και ανωτερος πολυγαμικος αντρας γραφει στ'αρχιδια του την κοινωνια και τις γυναικες που ειναι μεσα σε αυτην,δεν παιζει το ηλιθιο και στημενο παιχνιδι τους.

Πηγαινω στα μπουρδελα βλεπω 30-40 γυναικες που με χουφτωνουν και με αγκαλιαζουν απο την πρωτη στιγμη.......διαλεγω οποιες μου αρεσουν και κανουμε σεξ και οτιδηποτε θελω εγω επι τοπου!
Δηλαδη τον πατερα σου δεν τον θεωρεις πραγματικο αντρα;

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Αν εννοείς αυτές που μ αρέσουν σίγουρα  :grin:

Η άποψη όμως περί μονογαμίας των γυναικών και συνεχής αναζήτησης μόνιμης αποκλειστικής σχέσης δεν είναι δικιά μου.

Απλά παραθέτω το που καταλήγουν οι ειδικοί επιστήμονες. Η κατά συγκεκριμένες περιόδους πολυγαμική συμπεριφορά τις δυτικής γυναικάς έχει αναλυθεί πολλάκις στη βιβλιογραφία και θεωρείται μη συμβατή με τη φύση τις αλά προσαρμογή σε κοινωνικά δεδομένα

(...και στο γοογοολε φαντάζομαι θα βρεις υλικό δε χρειάζεται να αναφερθώ σε βιβλιογραφία αναλυτικότερα ελπίζω)

αυτά είναι δικές σου απόψεις; βάλε κανένα link...

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.097
Πόντοι
20.605
Φιλε που ανοιξες το θεμα τα λες ωραια.οι γυναικες δεν εχουν τις ιδιες σεξουαλικες αναγκες με τους αντρες.ειναι ορμονικο το ζητημα.η τετοστερονη ειναι ενας παραγοντας αλλα υπαρχουν πολυ ακομα που δεν χρειαζεται να αναλυθουν εδω.η κοινωνια που ζεις ειναι καθαρα φεμινιστικη κοινωνια.απο εκει και περα οτι πεις θα γυρισει εναντιον σου.μονο οι γυναικες εχουν επιλογες εδω

είναι σημαντική η τεστοστερόνη που πυροδοτεί ντοπαμινεργικές εκφορτίσεις στον εγκέφαλο
όπως επίσης και η διάταση των σπερμοκύστεων απο την υπερπλήρωση με υγρό , ενισχύει τις άνωθεν ντοπαμινεργικές τάσεις.
(γεγονός που δεν υπάρχει στις γυναίκες)

έτσι όλη αυτή η τάση για σεξ , δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο δλδ κατ'αποκλειστικότητα πχ στην Μαρία ή στην Ελένη
το σεξουαλικό κίνητρο είναι απρόσωπο , ανεξάρτητο απο τα φαινοτυπικά χαρ/κά του αντικειμένου και πρέπει να παραμένει αδέσμευτο και ελεύθερο να επανεργεί κάθε φορά με όποιο αντικείμενο το ερεθίσει.

η σύζευξη του οργαστικού αντανακλαστικού επι μακρόν και κατ'αποκλειστικότητα με ένα αντικείμενο είναι προϊον βιοπολιτικής και κοινωνικής κατασκευής.

Δε θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε. Για αυτό κι εξηγώ ότι το δημοσίευμα αποτελεί απλά και μόνο αφετηρία. Το να ψηφιστεί κάτι τέτοιο αντανακλά και ανάλογη κοινωνική και πολιτισμική στάση.

Δείχνει ότι αναγνωρίζεται η διαφορετικότητα των φύλλων στην κοινωνία και προφανώς επηρεάζει το τι μπορούν να αναμένουν και τα δυο φύλλα από μια μελλοντική σχέση.

Άλλωστε, και στις δίκες μας κοινωνίες οι γυναίκες δεν βλέπουν (και ανάλογα κρίνουν) την κάθε σχέση εν είδει μίνι γάμου;

[size=10pt][size=10pt]Ακόμα και σε σχέσεις που δεν έχει καν αναφερθεί η λέξη γάμος οι γυναίκες γύρο μας θεωρούν πια δεδομένη τη μονογαμική συμπεριφορά του άντρα ή αιτία μονομερούς διακοπής της σχέσης.
[/size][/size]

εννοείται η πιρφοροσχέση ότι είναι πρόβα νυφικού , ολόκληρη η σεξουαλική νόρμα των δυτικών κοινωνιών είναι
κάτι αφύσικο κάτι τεχνητό μια βιοπολιτική παρέμβαση ούτως ώστε η εστίαση του νόμιμου τεκνογονικού ζεύγους
να διοχετεύεται στην αναπαταγωγή του και στην παραγωγή μαρκών προς κατανάλωση στο γελοίο luna-park της κοινωνίας.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.402
Πόντοι
6.515
γιατι δεν εχει καταφερει ακομα ο σαμαρας να μας κανει κενυα. Προς το παρον ειμαστε βουλγαρια  :S

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.850
Πόντοι
496
γιατι δεν εχει καταφερει ακομα ο σαμαρας να μας κανει κενυα. Προς το παρον ειμαστε βουλγαρια  :S

:2funny: :2funny:

Κατι μου λεει οτι και οταν γινουμε κενυα, η πολυγαμια εδω  θα φορολογηθει - χαρατσωθει >:(

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.598
Πόντοι
42.697

Γιατί οι Ελληνες τρώνε ακόμα παντόφλα ενώ στην Κένυα η πολυγαμία νομιμοποιήθηκε;

ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ερωτηματα ψάχνουν απαντησεις!!! :o

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom