apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
μπορει να τους επαιρναν ματι τυπεαν το υπονόησαν αυτοί έτσι θα είναι
μπορει να τους επαιρναν ματι τυπεαν το υπονόησαν αυτοί έτσι θα είναι
Κατι σαν γρούπης ηταν δηλαδη οποτε ισως ξαλάφρωναν τους μαθητές .
Πάντως και ο Καζαντζακης και ο Νταν Μπραουν υπονόησαν οτι ο Χριστος και η Μαγδαληνη υπήρξαν ζευγάρι.
αν το υπονόησαν αυτοί έτσι θα είναι
Δηλαδη ολες οι πορνες θα πανε στην κολαση επειδη πηγαν με χιλιαδες αντρες? Αν μια πορνη ειναι καλος ανθρωπος δεν υπαρχει περιπτωση να παει στον παραδεισο?
Εμεις ολοι οι μπουρδελιαρηδες που πηγαμε με δεκαδες η εκατονταδες η καποιοι ακομη και με χιλιαδες γυναικες θα καουμε στην κολαση?
τυπε μου στον παραδεισο πανε μονο οι καλοι χριστιανοι. αυτοι δηλαδη που παντρευονται παρθενοι και πηδανε μονο τη γυναικα τους μονο οσες φορες χρειαζεται για να καταφερει αυτη να τεκνοποιησει. επισης φροντιζουν να μην απολαυσουν ουτε αυτες τις λιγες φορες γιατι ειναι αμαρτια.Δηλαδη ολες οι πορνες θα πανε στην κολαση επειδη πηγαν με χιλιαδες αντρες? Αν μια πορνη ειναι καλος ανθρωπος δεν υπαρχει περιπτωση να παει στον παραδεισο?
Εμεις ολοι οι μπουρδελιαρηδες που πηγαμε με δεκαδες η εκατονταδες η καποιοι ακομη και με χιλιαδες γυναικες θα καουμε στην κολαση?
τυπε μου στον παραδεισο πανε μονο οι καλοι χριστιανοι. αυτοι δηλαδη που παντρευονται παρθενοι και πηδανε μονο τη γυναικα τους μονο οσες φορες χρειαζεται για να καταφερει αυτη να τεκνοποιησει. επισης φροντιζουν να μην απολαυσουν ουτε αυτες τις λιγες φορες γιατι ειναι αμαρτια.
ολοι οι υπολοιποι ειναι οι κακοι χριστιανοι που θα πανε στην κολαση μαζι με τους καλους μουσουλμανους, τους καλους βουδιστες, τους καλους ταοϊστες και τους καλους ινδουϊστες που νπορει να ειναι καλοι ανθρωποι, αλλα δεν ειναι χριστιανοι.
φυσικά αυτά δεν τα έχει πει ποτέ κανείς ούτε και "ισχύουν" (τα εισαγωγικά για τους άθεους)
ενω το να υπαρχει παραδεισος η κολαση μετα θανατον ισχυει;
Σωστό. και αυτή λοιπόν η "πυρφορική" διάσταση του Ιησού δεν είναι μία υπέρβαση? η υπέρβαση της αποδοχής του άλλου και του παρελθόντος που αφήνει πίσω του?
αυτό κρίνουμε και προσπαθούμε σε αυτό να αποδώσουμε κίνητρα (αν υπάρχουν) ή να δεχθούμε αν θα μπορούσε να είναι οδηγός για την δική μας συμπεριφορά.
δεν λέω να σχετισθούμε όλοι με πόρνες αλλά να μπορέσουμε αρχικά να δεχτούμε οτι σε ένα άλφα ή βήτα βαθμό η πόρνη είναι εκτός του οίκου ανοχής μία κανονική γυναίκα όπως η μάνα, αδελφή ή κόρη μας.
αυτό ήθελε να μας μεταφέρει ο Ιησούς.
ερώτημα.
τυπε μου, το ερωτημα που εθεσε ο θεματοθετης ειναι συγκεκριμενο. για ν'αναρωτιεται λοιπον γιατι ο jesus συγχωρησε την μοιχαλιδα.γι' αυτό έβαλα τα εισαγωγικά μαν για το ορθόδοξο δόγμα ισχύει ενώ τα παραπάνω που έγραψες δεν ισχύουν
ρε μαγκες,ακουστε πως ειναι τα πραγματα.ο ιησους διδαξε την ισοτητα μεταξυ των ανθρωπων και την αγαπη,δηλαδη την αλληλεγγυη.αντιθετα με τους σκληρους νομους της τοτε εβραικης κοινωνιας που καταδικαζανε,κατακρινανε και διαχωριζανε με το παραμικρο ο χριστος ειπε οτι στον "παραδεισο" μπορουν να πανε ολοι,αμαρτωλοι,παγανοι,φτωχοι η πλουσιοι και για αυτο ουστιαστηκα τον σταυρωσανε..ηταν απειλη για την δεσποτικη και ακαμπτη θρησκεια τους.δεν αναφερθηκε ποτε σε σεξουαλικες "αμαρτιες" οπως μας τα πρηζει η επισημη υποκριτικη εκκλησια.το αντιθετο ειπε μπροστα σε ολους τους υποκριτες οτι η πορνη θα παει πρωτη στον παραδεισο,επειδη ειδε οτι ειχε ταπεινη καρδια και αγαπη,και οι εβραιοι που ηταν εκει τρελαθηκαν με αυτα που ελεγε.λοιπον η επισημη εκκλησια εχει διαστρεβλωσει τα διδαγματα του εντελως και ειναι μεσ'την υποκρισια και την τυπολατρεια...
τυπε μου, το ερωτημα που εθεσε ο θεματοθετης ειναι συγκεκριμενο. για ν'αναρωτιεται λοιπον γιατι ο jesus συγχωρησε την μοιχαλιδα.
τη στιγμη που την μοιχεια (η την πορνεια) την θεωρουμε ακομη αμαρτημα, τι δεν καταλαβες λοιπον απο αυτα που εγραψα;
εγώ κατάλαβα τι έγραψες εσύ προφανώς δεν κατάλαβες αυτό που σου απάντησα
η μοιχεία και η πορνεία ήταν και τότε είναι (ή καλύτερα θεωρούνται) και σήμερα αμαρτήματα, απλώς αυτά που έγραψες ότι όλοι όσοι έχουν προγαμιαίες σχέσεις ή απολαμβάνουν το σεξ κλπ (ή και αυτό που έγραψε ο φίλος πιο πάνω πως όλες οι πόρνες) θα πάνε στην κόλαση δεν ισχύουν ούτε κατά διάνοια (το "ισχύουν" το γράφω αναφορικά με τα όσα πρεσβεύει το ορθόδοξο δόγμα, τα παραπάνω ΔΕΝ τα πρεσβεύει ούτε τα πρέσβευε ποτέ)
εγώ κατάλαβα τι έγραψες εσύ προφανώς δεν κατάλαβες αυτό που σου απάντησα
η μοιχεία και η πορνεία ήταν και τότε είναι (ή καλύτερα θεωρούνται) και σήμερα αμαρτήματα, απλώς αυτά που έγραψες ότι όλοι όσοι έχουν προγαμιαίες σχέσεις ή απολαμβάνουν το σεξ κλπ (ή και αυτό που έγραψε ο φίλος πιο πάνω πως όλες οι πόρνες) θα πάνε στην κόλαση δεν ισχύουν ούτε κατά διάνοια (το "ισχύουν" το γράφω αναφορικά με τα όσα πρεσβεύει το ορθόδοξο δόγμα, τα παραπάνω ΔΕΝ τα πρεσβεύει ούτε τα πρέσβευε ποτέ)
ρε τυπε, δεν μπορεις να μου επιτρεψεις λιγη υπερβολη;
εγω δεν θεωρω αμαρτια ουτε την μοιχεια, ουτε την πορνεια. το τραβηξα λοιπον λιγο παραπανω για να δωσω εμφαση.
το καταλαβες τωρα;