pz89
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Δεκ 2010
- Κριτικές
- 14
- Like
- 22
- Πόντοι
- 376
Αλλά;;;Εγω δεν μιλησα ποτέ για αυτοδυναμια.
Αλλά;;;Εγω δεν μιλησα ποτέ για αυτοδυναμια.
Χρυσε μου ανθρωπε, γιατι επιμενεις?Στον έστειλα σε μήνυμα Alex διάβασε για την αναγωγή σε παρακαλώ !
Παμε παλι.
Ποια ειναι η εναλλακτικη κυβερνητικη προταση συνεργασιας, για να την ψηφισω κι εγω?
Γιατι δεν μου την λενε απο τωρα ?
Ντρεπονται?
Αρα δεν υπαρχει.
Εκτος αν κανουμε συγκολλησεις του 1989, για κανενα τριμηνο.
Ωραια. Το ανεβασες τελικα.Η κατανομή των συγκεκριμένων εδρών σε κάθε εκλογική περιφέρεια είναι πιο περίπλοκη διαδικασία. Για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου (του αριθμού ψήφων που αντιστοιχούν σε μια έδρα), λαμβάνεται ως βάση, σε αντίθεση με την προηγούμενη διαδικασία, το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβαν όλοι ανεξαιρέτως οι συνδυασμοί στην οικεία εκλογική περιφέρεια, ανεξάρτητα από το αν ξεπέρασαν το όριο του 3%. Το σύνολο των ψήφων αυτών (χωρίς τα λευκά και τα άκυρα) διαιρούμενο με τον αριθμό των εδρών που αναλογούν στην περιφέρεια αυτήν δίνει το εκλογικό μέτρο της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας. Έτσι κάθε περιφέρεια έχει το δικό της εκλογικό μέτρο. Το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβε ένας συνδυασμός σε μια εκλογική περιφέρεια διαιρούμενο με το εκλογικό μέτρο δίνει τον αριθμό των εδρών που λαμβάνει ο συνδυασμός στην εκλογική περιφέρεια αυτήν. Όπως και στη διαδικασία για όλη την επικράτεια, κατά την πρώτη κατανομή λαμβάνεται υπ’ όψιν μόνο το ακέραιο μέρος του πηλίκου (3,98 = 3 έδρες). Το υπόλοιπο όμως, σε αντίθεση με τη διαδικασία για όλη την επικράτεια, δεν κατανέμεται αμέσως με βάση το δεκαδικό μέρος, αλλά οι έδρες που απομένουν λογίζονται ως αδιάθετες και ακολουθείται άλλη διαδικασία. Για τη διάθεση των αδιάθετων εδρών λαμβάνεται υπόψιν πλέον ο αριθμός των εδρών που δικαιούται ο κάθε συνδυασμός σε όλη την επικράτεια με βάση την πρώτη διαδικασία. Σε αυτό το στάδιο λαμβάνει και το πρώτο κόμμα τις 40 50 επιπλέον έδρες που του αναλογούν. Οι υπολειπόμενες αυτές έδρες, ώσπου να συμπληρωθεί ο αριθμός των εδρών που δικαιούται να λάβει το κόμμα σε όλη την επικράτεια, του δίνονται στις περιφέρειες όπου έχει μεγαλύτερο υπόλοιπο ψήφων (μεγαλύτερο δεκαδικό μέρος στο πηλίκο της διαίρεσης σε κάθε εκλογική περιφέρεια).
Χαχαχαχαχαχα καλο για τα βυζιά της ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ να είσαι καλά βρε φίλε !!Εγώ πάντως έγλυφα και τα γιαούρτια και τις μουστάρδες από τους βύζους και την μουνάρα της Μανωλίδου!!! Την πάω πολύ σαν γκόμενα, μου είχε κολλήσει από τότε που έκανε την εκπομπή με τον ορό αλήθειας (ή όπως λεγόταν, δεν θυμάμαι) και το έπαιζε σοκαρισμένη από τα εσώψυχα που έβγαζαν οι αρχιμαλάκες και οι καραψώλες για να πάρουν κάνα φράγκο!
Όσον αφορά τις εκλογές... δεν ξέρω! Ψηφίστε καλύτερα μικρά κόμματα γιατί οι ψηφοφόροι είναι τόσο μαλάκες που πάλι Πασοκονεοδημοκρατία θα βγάλουν!
Ε φυσικα δεν τα υπολογιζει.Αυτή είναι η αναγωγή που δεν υπολογίζει τα λευκά άκυρα και αποχή , εγώ δεν μπορώ να σου πω ότι είμαι συνταγματωλογος γιατί δεν είμαι , ΑΛΛΆ κάτι καταλαβαίνω διαβάζοντας !!
ΕΣΥ τι κατάλαβες γιατί εγώ ξέρω πάρα πολυ καλά ότι λέει αυτό που λέω και εγώ , θα με τρελάνεις τώρα ; Δεν βλέπεις ότι δεν συνιπολογιζονται τα λευκά και τα άκυρα πάρα μόνο τα ψηφισθεντα , πόσο καλόν η αποχή , πάει περίπατο !Ωραια. Το ανεβασες τελικα.
Και φυσικα ΔΕΝ λεει αυτο που λες.
Τι καταλαβες τωρα?
Ο μονος που εχει δηλωσει ανοικτός σε συνεργασιες ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά απευθυνεται μονο στην αριστερα, όπου συναντα αρνηση.Στις εκλογές ψηφίζουμε το κόμμα που θεωρούμε ικανότερο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.
Οι τυχόν συνεργασίες προκύπτουν μετά τα αποτελέσματα. Το θέμα είναι ότι τα κόμματα μας είναι μάλλον ανέτοιμα για συνεργασίες, ενώ κάποια την αρνούνται σε κάθε περίπτωση. :S
Μόνο το ΚΚΕ αρνείται συνεργασία κ κάθε συννενόηση,Δημ.Αρ. έτοιμη καβάτζα για Πασόκ,Καρατζαφέρης(αν μπει βουλή τελικά) κ Καμμένος η καβάτζα της Νδ.Στις εκλογές ψηφίζουμε το κόμμα που θεωρούμε ικανότερο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.
Οι τυχόν συνεργασίες προκύπτουν μετά τα αποτελέσματα. Το θέμα είναι ότι τα κόμματα μας είναι μάλλον ανέτοιμα για συνεργασίες, ενώ κάποια την αρνούνται σε κάθε περίπτωση. :S
Πρώτον. Λεει (φυσικα) οτι τα λευκα, τα ακυρα και η αποχη δεν λαμβανονται υποψη για τον σχηματισμο του εκλογικου μετρου.ΕΣΥ τι κατάλαβες γιατί εγώ ξέρω πάρα πολυ καλά ότι λέει αυτό που λέω και εγώ , θα με τρελάνεις τώρα ; Δεν βλέπεις ότι δεν συνιπολογιζονται τα λευκά και τα άκυρα πάρα μόνο τα ψηφισθεντα , πόσο καλόν η αποχή , πάει περίπατο !
Καρατζαφερης και Καμμενος καβατζα της ΝΔ.Μόνο το ΚΚΕ αρνείται συνεργασία κ κάθε συννενόηση,Δημ.Αρ. έτοιμη καβάτζα για Πασόκ,Καρατζαφέρης(αν μπει βουλή τελικά) κ Καμμένος η καβάτζα της Νδ.
Μόνο το ΚΚΕ αρνείται συνεργασία κ κάθε συννενόηση,Δημ.Αρ. έτοιμη καβάτζα για Πασόκ,Καρατζαφέρης(αν μπει βουλή τελικά) κ Καμμένος η καβάτζα της Νδ.
Αχ βρε Alex , τις 50 έδρες όμως το πρώτο κόμα τις παίρνει όχι εγώ , εμ πάσει περιπτώσει να είσαι καλά και χάρηκα που τα είπαμε , κουράστικα με το κόλο iPad , καληνύχτα !Πρώτον. Λεει (φυσικα) οτι τα λευκα, τα ακυρα και η αποχη δεν λαμβανονται υποψη για τον σχηματισμο του εκλογικου μετρου.
Κατι που ισχυει 200 χρονια τωρα βεβαια, δεν ισχυσε τωρα πρωτη φορα.
Δευτερον. Φυσικα η αναγωγή ΔΕΝ ανεβαζει μονο το πρωτο κομμα.
Ανεβαζει τα ποσοστα ΟΛΩΝ των κομματων, οπως ειναι μαθηματικα φυσιολογικο.
Δεν μπορω να κανω κατι αλλο, λυπαμαι.
Ο μονος που εχει δηλωσει ανοικτός σε συνεργασιες ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά απευθυνεται μονο στην αριστερα, όπου συναντα αρνηση.
Ο Καμμενος μιλησε για συνεργασια με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απορριφθηκε ηδη.
Και περιμενετε να προκυψουν συνεργασιες μετα.
Καλα.
Οταν θα κανουμε τεσσερις εκλογες συνεχεια και τα μεγαλα κομματα θα φτασουν παλι 45% το καθενα, τα ξαναλεμε.
Εκκλησία έχω να πάω από την βαπτισή μου.Καρατζαφερης και Καμμενος καβατζα της ΝΔ.
Μαλιστα.
Πηγες εκκλησια μαλλον και ειχε πολύ θυμίαμα ε?