Νέα

Γιαννάκης Παλαιολόγου - Ο Θεός του μπουζουκιού...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα al pacino
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 42
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

arcans80

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
10
Πόντοι
16
τι τα εχουμε τα παρασημα τυπε :grin:
medals_02.jpg
τυπε εχεις και το καπελο του κανταφι μηπως? :think: :think: :think: :think: :think: :think:

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
....αναμεσα στους μεγαλους,νομιζω μια θεση εχει και ο Λεμονοπουλος!!!!

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Αν και για μενα η κορυφη ειναι διπολο....Χιωτης Λεμονοπουλος (τιποτα δεν ειναι απολυτο βεβαια..)

Τα πραγματα ειναι απλα (οπως τα βλεπω εγω δηλαδη-δεν ειναι απαραιτητο για εσας),ο Χιωτης
  υπερειχε σε ποιοτητα ηχου ,σε ακριβεια και ειχε ριξει το βαρος στα τραγουδια.Ο λεμονοπουλος
  ειχε ευρυτερη μουσικη παιδεια(και κλασικη) και υπερειχε σε επινοησεις στα σολα.Ο χιωτης ειχε
  μια εμμονη με την ηχητικη τελειοτητα ο λεμονοπουλος ειχε δωσει προτεραιοτητα στην εμπνευση
  της στιγμης.Και οι δυο ηταν μεγαλοι.Και οι δυο ειχαν χαρακτηρα.Στο συνολο ο Χιωτης ειναι ο
  μεγαλυτερος ολων ΄η δε προσφορα του πολυπλευρη και τεραστια.Για τον Λεμονοπουλο οποιος
  ασχολείται με μπουζούκι , μπορεί με τη βοήθεια του δασκάλου του να κατσει σε ένα χαρτί
  να γράψει την παρτιτούρα+τους χρόνους που αλλάζει μέσα στην παρτιτούρα+ τα περάσματα των
  λαικών δρόμων και μετά να κάνει το σταυρό του.....Απλα εγραφε ορχηστρικα κομματια και
  ο κοσμος δεν τον πολυακουγε

Ο Λεμονόπουλος είναι αρμονία+τεχνική+συναίσθημα το Α-Ω στο μπουζούκι.Ο Μανωλης αλλα
  πραματα...

Αλλα οχι οτι ο Παλαιολογου παει πισω....

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.518
Πόντοι
42.697
OP
OP
al pacino

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755
Αν δεν κάνω λάθος ο Τζιστούδης ήταν το πρώτο μπουζούκι στην ορχήστρα του Θεοδωράκη.Αν όντως ισχύει,κ με τα λίγα που έχω ακούσει,δεν γίνεται να μην τον βάλεις μέσα στους κορυφαίους...Μου κάνει εντύπωση που δεν συμφωνείς...

Τον Πολυκανδριώτη τον έβαλα κ λόγω δεξιοτεχνίας αλλά κ λόγω της μεγάλης δραστηριότητας στη σύνθεση.Με λίγα λόγια τον θεωρώ πολύ ολοκληρωμένο,γι'αυτό κ τον συμπεριέλαβα...

Από τους αναφερθέντες,δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για Δράμαλη κ Κωστόπουλους καθώς δεν τους έχω ακούσει,αλλά συμφωνώ ότι Στεργίου κ Καραντίνης είναι πολύ καλοί παίκτες...

Όσον αφορά τον Κορδατζή,υποθέτω ότι εννοείς το μπουζούκι του Πλούταρχου.Επειδή τυγχάνω φανατικός με τον Πλούταρχο,έχω ολοκληρωμένη άποψη περί Κορδατζή.Είναι πολύ καλός παίχτης,με σοβαρό παίξιμο χωρίς φτηνούς εντυπωσιασμούς αλλά δεν μπορώ να τον βάλω μέσα στους κορυφαίους.Δεν έχω ακούσει κάτι από αυτόν (ίσως όχι ακόμα) που να κατενθουσιάσει...

Να υποθέσω ότι για Καμπουρίδη κ Βύζα συμφωνείς...
τωρα με τον Πλουταρχο και τα παρεμφερη προγραμματα οι μπουζουξηδες λιγη σημασια εχουν...Εδω ο μεγας ο Γιωργος Δραμαλης επαιζε με τον Παζη πριν λιγα χρονια για να φανταστεις.Ο Κορδατζης κι εμενα στην αρχη δε με ενθουσιασε οταν τον πρωτακουσα αλλα απο πολλους επαγγελματιες μπουζουξηδες φιλους που εχω στο φεισμπουκ ολοι τον εκτιμουν παρα πολυ.Και πραγματι ειναι πολυ δυσκολος παιχτης οταν τον μελετησα.

Καλα για Βυζα και Καμπυριδη δε το συζητω καν.
Αν το παμε ομως πολυ διαχρονικα και στους παλιοτερους μαζι με Χιωτη και Λεμονοπουλο μεγαλη μορφη θεωρειται και ο Σπορος

OP
OP
al pacino

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755
Τετοιο πραμα ομως ρε παιδια δεν υπηρξε...απλα χαϊδευει ο ανθρωπος

OP
OP
al pacino

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755

krateos75

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Μεγάλος μπουζουξής ο Γιάνναρος με απίστευτη δεξιοτεχνία και ύφος μοναδικό.Το παίξιμό του ξεχωρίζει ακόμα και σήμερα.Να προσθέσουμε στους σημερινούς κορυφαίους μπουζουξήδες και τον Τατασόπουλο
Όταν τον παραδέχεται ο Σπόρος ,οτι και να λέμε οι υπόλοιποι ειναι ανευ σημασίας

OP
OP
al pacino

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017