Νέα

Γιαννάκης Παλαιολόγου - Ο Θεός του μπουζουκιού...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα al pacino
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 42
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755
Γεννήθηκε στις 27/06/1944 στα Άσπρα Χώματα της Νίκαιας. Γιος της Ρόζας (αδελφή του Μάρκου Βαμβακάρη) και του Μανόλη (έπαιζε μπουζούκι και τραγουδούσε).

Διαμόρφωσε ένα προσωπικό στυλ παιξίματος και επηρέασε πολλούς άλλους σολίστες. Την ψυχή και το feeling που έβγαζε αυτός ο άνθρωπος από το μπουζούκι δεν την έβγαζε κανένας άλλος πράγμα που συμβαίνει ακόμη και σήμερα και δεν πρόκειται να αλλάξει αφού αντικαταστάτης του δεν μπορεί να υπάρξει. Το παίξιμο του και το ύφος του ξεχώριζε από χιλιόμετρα και είναι σίγουρα το πρότυπο γιά τους περισσότερους μπουζουξήδες . Ξεκίνησε απ' το κέντρο μαντουμπάλα το 1960 σε ηλικία μόλις 16 χρονών παίζοντας με τον θείο του τον Αργύρη Βαμβακάρη και με μεγάλα ονόματα που τραγουδάγανε εκεί.Εκεί πήγε ο Μανώλης Χιώτης να τον ακούσει όπου και τον κάλεσε να γράψουν μαζί στο στούντιο της Columbia που τότε ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής...

Ο Παλαιολόγου είχε παίξει με όλους τους μεγάλους τραγουδιστές και ήταν μόνιμος μπουζουξής του Διονυσίου και του Καζαντζίδη. Κάποια τραγούδια που έχει παίξει: "Καπετανάκη, Μες της πόλης το χαμάμ" με Μιχαλόπουλο, "ο ψαράς", "οι αισθηματίες", "Αγριολούλουδο", "Κάτω από το πουκάμισό μου", "Την Παρασκευή το βράδυ", "Γυρίζω απ' τη νύχτα", "Κάψε -κάψε" με Καζαντζίδη, "Και μάγκας πάλι θα σαι", "Γυναίκες γυναίκες" με Διονυσίου, στο μεγάλο δίσκο "Η Καίτη Γκρέυ τραγουδά Καζαντζίδη",στα "Ορθόδοξα" του Καλδάρα με το Διονυσίου, στις "11 νέες λαϊκές δημιουργίες" στο "Βαπόρι απ' την Περσία" του Τσιτσάνη, στους "Μάηδες οι ήλιοι μου" με τον Νταλάρα, στο "Μάθημα πρώτον" με τον Άκη Πάνου, στο "Η Γκρέυ τραγουδά Μπακάλη" με τον Μπάμπη Μπακάλη κ.α.

Έφυγε σε ηλικία 64 ετών το απόγευμα τις Παρασκευής 11 Ιουλίου.

Ο μοναδικός αυτός σολίστας του μπουζουκιού και αγαπημένος του Στέλιου Καζαντζίδη, θα μείνει αξέχαστος από το θρυλικό επιφώνημα..

"Γεια σου Γιαννάκη Παλαιολόγου"

Γεννήθηκε: 27-06-1944
Πέθανε: 11-07-2008

Συνημμένα

• l.jpg
    l.jpg
    35,4 KB · Εμφανίσεις: 31
OP
OP
al pacino

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755
Εδω νομιζω τα σχολια ειναι περιττα στα βιντεο που θα ακολουθησουν...

jo145

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Ιουν 2010
Κριτικές
69
Like
19
Πόντοι
1.246
Καλος ειναι... Αλλα οχι σαν εμενα  :grin:

OP
OP
al pacino

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755
OP
OP
al pacino

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755
και φυσικα να μας πουν την εμπειρια τους και οι παλιοτεροι που ετυχε να τον δουν ζωντανα σε καποιο κεντρο....

OP
OP
al pacino

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755
OP
OP
al pacino

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755
OP
OP
al pacino

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640
Μέσα στα 5 καλύτερα μπουζούκια όλων των εποχών...Φοβερός...

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640
Τζιστούδης,Καμπουρίδης,Πολυκανδριώτης,Βύζας...

OP
OP
al pacino

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755
Τζιστούδης,Καμπουρίδης,Πολυκανδριώτης,Βύζας...
εγω θα εβγαζα Τζιστουδη και Πολυκανδριωτη(μην τρελαθουμε κιολας δηλαδη) και θα εβαζα Κορδατζη,Δραμαλη,Στεργιου,Καραντινη για να συμπληρωσουμε την πρωτη γραμη πυρος.Και φυσικα μην ξεχναμε τους αδερφους Κωστοπουλους που ειναι τα απολυτα βρωμοχερα...

Βεβαια ολοι αυτοι ειναι ενα σκαλοπατι κατω απ'τον Παλαιολογου.Επισης αμα δειτε τι πολεμος σχολιων υπαρχει αναμεσα στους θαυμαστες καθενος απο αυτους στο γιουτιουμπ θα παθετε πλακα...
Ενταξει ο καθενας εχει το δικο του υφος  γι'αυτο ολοι οι παραπανω θεωρουνται ξεχωριστοι παιχτες.

Παντως οσοι ασχολουνται με το οργανο καλο θα ειναι να προσεξουν την περιπτωση Κορδατζη.Μιλαμε για εντελως ξεχωριστο και προσωπικο υφος και βαθμο δυσκολιας σε βαθμο να σου βγαλει την ψυχη.Και εχει γραψει και ενα σωρο σουξε...

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.518
Πόντοι
42.697

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640
εγω θα εβγαζα Τζιστουδη και Πολυκανδριωτη(μην τρελαθουμε κιολας δηλαδη) και θα εβαζα Κορδατζη,Δραμαλη,Στεργιου,Καραντινη για να συμπληρωσουμε την πρωτη γραμη πυρος.Και φυσικα μην ξεχναμε τους αδερφους Κωστοπουλους που ειναι τα απολυτα βρωμοχερα...

Βεβαια ολοι αυτοι ειναι ενα σκαλοπατι κατω απ'τον Παλαιολογου.Επισης αμα δειτε τι πολεμος σχολιων υπαρχει αναμεσα στους θαυμαστες καθενος απο αυτους στο γιουτιουμπ θα παθετε πλακα...
Ενταξει ο καθενας εχει το δικο του υφος  γι'αυτο ολοι οι παραπανω θεωρουνται ξεχωριστοι παιχτες.

Παντως οσοι ασχολουνται με το οργανο καλο θα ειναι να προσεξουν την περιπτωση Κορδατζη.Μιλαμε για εντελως ξεχωριστο και προσωπικο υφος και βαθμο δυσκολιας σε βαθμο να σου βγαλει την ψυχη.Και εχει γραψει και ενα σωρο σουξε...
Αν δεν κάνω λάθος ο Τζιστούδης ήταν το πρώτο μπουζούκι στην ορχήστρα του Θεοδωράκη.Αν όντως ισχύει,κ με τα λίγα που έχω ακούσει,δεν γίνεται να μην τον βάλεις μέσα στους κορυφαίους...Μου κάνει εντύπωση που δεν συμφωνείς...

Τον Πολυκανδριώτη τον έβαλα κ λόγω δεξιοτεχνίας αλλά κ λόγω της μεγάλης δραστηριότητας στη σύνθεση.Με λίγα λόγια τον θεωρώ πολύ ολοκληρωμένο,γι'αυτό κ τον συμπεριέλαβα...

Από τους αναφερθέντες,δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για Δράμαλη κ Κωστόπουλους καθώς δεν τους έχω ακούσει,αλλά συμφωνώ ότι Στεργίου κ Καραντίνης είναι πολύ καλοί παίκτες...

Όσον αφορά τον Κορδατζή,υποθέτω ότι εννοείς το μπουζούκι του Πλούταρχου.Επειδή τυγχάνω φανατικός με τον Πλούταρχο,έχω ολοκληρωμένη άποψη περί Κορδατζή.Είναι πολύ καλός παίχτης,με σοβαρό παίξιμο χωρίς φτηνούς εντυπωσιασμούς αλλά δεν μπορώ να τον βάλω μέσα στους κορυφαίους.Δεν έχω ακούσει κάτι από αυτόν (ίσως όχι ακόμα) που να κατενθουσιάσει...

Να υποθέσω ότι για Καμπουρίδη κ Βύζα συμφωνείς...

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640
Υ.Γ. Ο Κορδατζής κατά τη γνώμη μου δεν έχει γράψει σουξέ,με τη φτηνή έννοια του όρου,αλλά πολύ ψαγμένα από μουσικής πάντα απόψεως τραγούδια

Στον Πλούταρχο (Σε χάνω,αυτό το σπίτι)
Στον Σφακιανάκη (Του φεγγαριού ο γιός,Τοπίο γκρίζο,Θυσία).......

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640
νο1 ειναι ο χαριστεας τυπε :2funny:
http://[URL unfurl="true"]www.sport24.gr/football/Holland/article199355.ece/ALTERNATES/w620/bouzokicharisteas.JPG_b.jpg[/img[/URL]]
[/quote]
Κ μόνο που μου απευθύνει το λόγο εις εκ των κορυφαίων του site,δεν μπορώ να μην συμφωνήσω σε ότι κ αν λέει...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom