Νέα

Για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας και της θαλασσας.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα SnakeSpir
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 26
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

SnakeSpir

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2005
Κριτικές
4
Like
63
Πόντοι
1
Ανοίγω ενα θεματάκι για τα ταξίδια και τις περιπέτειες στις θάλασσες. Γιατί ο καλός ο καπετάνιος φαίνεται και στην ....καμπινα.
Μπι μαι γκεστ...

thodorio

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2014
Κριτικές
4
Like
1.811
Πόντοι
216
Ανοίγω ενα θεματάκι για τα ταξίδια και τις περιπέτειες στις θάλασσες. Γιατί ο καλός ο καπετάνιος φαίνεται και στην ....καμπινα.
Μπι μαι γκεστ...

πιτσιρικας ειχα ανεβει σε μια βαρκα κρυφα βραδακι, με μια ψωλιτσα που πηδιομασταν
θυμαμαι που ακουγοταν το νερο που χτυπουσε στο σκαρι μαζι με τον ηχο απο την πιπα (υγρη, ωραια) της γκομενιτσας....

καπετανιο δε με λες, αλλα αν και δεμενη η βαρκα, ηταν μια περιπετεια στη θαλασσα.....

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Ωραίο τόπικ

:rockon:

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Η ιστιοπλοΐα είναι φανταστική. Μιλάω εκ πείρας αφού κατάφερα στο παρελθόν να πάρω το δίπλωμα του skipper στον ΠΟΙΑΘ  Είναι λίγο μεν της υπομονής γιατί το σκάφος πηγαίνει πολύ αργά, αλλά είναι ανεπανάληπτη εμπειρία.  :rockon:

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.951
Πόντοι
6.925
Θέλει προπάντων καλή παρέα, ανεκτική με όρεξη για χαβαλέ και κέφι .... αλλιώς άστο.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Είναι λίγο μεν της υπομονής

Καυλοπανάκηδες....

Εγώ δεν τα μπορώ αυτά τα αργά της υπομονής.

http://[URL unfurl="true"]www.juhuu.eu/files/2012/10/Speedboat-8.jpg[/img[/URL]]

Αν δεν έχει γκάζια το εργαλείο, να το χέσω.

(Ναι, είμαι καυλογκαζάκιας)

heland13

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2011
Κριτικές
5
Like
16
Πόντοι
1
Καυλοπανάκηδες....

http://[URL unfurl="true"]www.juhuu.eu/files/2012/10/Speedboat-8.jpg[/img[/URL]]

[/quote]
Αν έχεις χρήμα να χώνεις για καύσιμο χαλάλι σου

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Καυλοπανάκηδες....

[/quote]Θα πρέπει να πληρώνεις γύρω στα 200 € καύσιμα ανά ώρα πλεύσης τουλάχιστον. Γνωστός μου που έχει μεγάλη ZODIAC, πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής του (χώρια το trailer, το κατάλληλο αυτοκίνητο, κ.α.).

OP
OP
SnakeSpir

SnakeSpir

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2005
Κριτικές
4
Like
63
Πόντοι
1
να
Η ιστιοπλοΐα είναι φανταστική. Μιλάω εκ πείρας αφού κατάφερα στο παρελθόν να πάρω το δίπλωμα του skipper στον ΠΟΙΑΘ  Είναι λίγο μεν της υπομονής γιατί το σκάφος πηγαίνει πολύ αργά, αλλά είναι ανεπανάληπτη εμπειρία.  :rockon:

ποια σειρα εισαι; εγω 2005 καλοκαιρι ΠΟΙΑΘ

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Θα πρέπει να πληρώνεις γύρω στα 200 € καύσιμα ανά ώρα πλεύσης τουλάχιστον. Γνωστός μου που έχει μεγάλη ZODIAC, πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής του (χώρια το trailer, το κατάλληλο αυτοκίνητο, κ.α.).

Θα στα πω ακριβώς γιατί τα έχω μετρήσει και σημειώσει.
RIB 8m, 2x150 Yamaha εξωλέμβιες HPDI 150hp εκάστη (βενζίνα).
Οι ταχύτητες μετρημένες με το GPS (επομένως ακριβείς):

καταν  ταχυτ    κατανάλ
RPM    lt/h   knots  lt/naut mile
2900 34     21     1,62
3400 42     23     1,83
4000 52     32     1,63
4400 61     35     1,74
4600 63     37     1,70
4700 67     38     1,76
5000 73     41     1,78

Οι καταναλώσεις είναι και για τις δυο μηχανές μαζί.
Χωρητικότητα tank (3 tank) = 530 λίτρα.
Σε πληροφορώ πως πέρα από τυχόν στιγμιαία παιχνίδια, δεν είναι ευχάριστο να πηγαίνεις με πάνω από 25 knots για ώρα.
Για λόγους οικονομίας πας με 3.800~4.000 RPM (εκεί αποδίδει καλύτερα το σκάφος).
Επομένως έχεις μια συνήθη κατανάλωση περί τα 1,65~1,7 λίτρα το μίλι (ναυτικό).
Δηλαδή με αυτό το σκάφος έχεις αυτονομία = 280~300 μίλια + το κάποιο περιθώριο ασφαλείας καυσίμου. Δηλαδή πας και γυρνάς Λαύριο-Χανιά-Λαύριο, και έχεις ακόμα βενζίνα.

Τώρα για τρέϋλερ και αυτοκίνητο, τι να τα συζητάμε? Αν θες μεγάλο σκάφος ΠΡΕΠΕΙ να έχεις και το κατάλληλο μέσο ρυμούλκησης και για το βάλε-βγάλε στη γλύστρα.

Υ.Γ:
Το σκάφος που έβαλα σε φωτο στο προηγούμενο post δεν είναι το δικό μου. Και δεν είναι RIB. Προφανώς, της φωτο είναι πολύ ακριβότερο (σε όλα - ΚΑΙ στα λιμανιάτικα). Εγώ απλώς λέω πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να περιμένω να φυσήξει, ή αν δεν φυσάει να πηγαίνω με 5 knots με τη diesel των 40 ίππων, ή κι αν φυσάει, να πηγαίνω με 9.

sailing-yacht-demara.jpg

toons

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2006
Κριτικές
2
Like
5
Πόντοι
1
ωραίο το scorpion
δε βάζεις και το λαδάκι μέσα να δούμε πόσο κοστίζει η βόλτα στα Χανιά?

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
και (σχετικο)γκαζι και χαμηλη καταναλωση και τεραστιες αυτονομιες μεχρι και υβριδικο εχουμε ;)

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
24.547
Πόντοι
26.096
Ολβιοι οι την γην πατουντες και την γην καλλιεργουντες!

OP
OP
SnakeSpir

SnakeSpir

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2005
Κριτικές
4
Like
63
Πόντοι
1
Rib και παναδικο εχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα. Και τα 2 μου αρεσουν, αλλα προτιμω το παναδικο για τους χωρους και για το λιγοτερο κοπανημα. ΟΚ πας αργα αλλα τι να κανουμε..

OP
OP
SnakeSpir

SnakeSpir

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2005
Κριτικές
4
Like
63
Πόντοι
1
Pick up artist. The ferry boat trick

Καλοκαιρι του 11. Ειχα ναυλο Κω. Για κακη μου τυχη το μαθαινω last minute οποτε δεν βρισκω θεση σε αεροπλανο σε λογικη τιμη και ετσι Διαγορας απο πειραια για Κω αναχωρηση στις 1600 αφιξη στις 0600. Τα πλοια τα εχω συνηθησει. Εχουν επιβατες με χαρουμενες φατσες οταν κατεβαινουν στα νησια και στεναχωρημενες / βαριεστημενες ξενηχτησμενες οταν γυρνανε. Αυτο κατεβαινε και ηταν μεσα Αυγουστου. Παω πρωτα πρωτα και πιανω μια καβατζα με το σλιπινγ μπαγ για να κοιμηθω και μετα αρχιζω την περιπλανηση να δω που θα κολλησω. Στο πλωριο σαλονι κοσμος πολυς ψαχνει να καθησει, ουρα για εναν καφε εγω με την τσαντα στα χερια στην στο τελος. Αραξα στην σειρα μου και ετσι κερδισα χρονο ωστε να καθησουν ολοι και μετα να βαλω μπρος το σχεδιο μου. Οσο περιμενα εποπτευα τον χωρο. Ζευγαρια οικογενειες αντροπαρεες γυναικοπαρεες και τσουπ. ΣΤΟΧΟΣ. Μωρακι ψηλο λιανο μαυρισμενο λιγο χιπισα με ΕΝΑΝ καφε και ΕΝΑ νερο στο τραπεζακι της. Παιρνω τον καφε μου και κανω και καλα δυπ βηματα σαν να ψαχνω να καθησω. Σημειωση αν και συνηθως ταξιδευω λετσος γιατι ξερω οτι θα κοιμηθω στο πατωμα και εκει που θα φτασω θα κανω μπανιο οταν ειναι για πλοιο με πολυ ταξιδι παω μπανιαρισμενος και σχετικα καλοντιμενος καζουαλ. Ο χρονος για την αναμονη του καφε δουλεψε υπερ μου και ολες οι θεσεις ηταν σχεδον γεματες οποτε πλησιζω τον στοχο και της λεω πολυ ευγενικα.
-Μηπως μπορω να καθησω μαζι σας. (πληθυντικος ευγενειας ακομα και αν ημασταν συνομιλικοι)
-Ναι αμε γιατι ρωτας πανω μου θα κατσεις; (πανω σου θελω να κατσω αλλα να δουμε ποτε θα γινει)

μετα απο μια κουβεντα περι ανεμων και υδατων χτυπαω χρυση φλεβα γιατι γουσταρε πολυ την ιστιοπλοια μολις ειχε τελιωσει μαθηματα κτλ οποτε η πιανει και δενει το θεμα.
ο καφες εγινε βοτκες και οι βοτκες μπυρες στο πανω ντεκ που καπνιζουν ωσπου φτασαμε σε σημειο να μιλαμε ο ενας μεσα στο στομα του αλλου και τοτε ηρθε το μεγαφονο
"οι επιβατες για Σαντορινη.." φτου ρε πουστη μου ποτε πηγε 0000 το βραδυ και εκει αποχωριζομαστε (κατεβαινε για δουλεια σαντορινη). Ανταλλαξαμε τηλεφωνα μιλουσαμε μεσα στην εβδομαδα. Ευτυχως η τυχη μου γελασε καθως στον γυρισμο μου μετα απο 2 βδομαδες βρηκα πλοιο να με αφησει σαντορινη το απογευμα και να με παρει αλλο την επομενη το πρωι ετσι κερδιζα ενα βραδυ (και η κοπελα μου δεν θα το μαθαινε στην αθηνα και με την επομενη δουλεια ολα οκ αν και στρημογμενα). Το ραντεβου κλειστηκε ηρθε με πηρε με το car με ταισε με εβγαλε και το βραδυ εξω.  ωραια πουτσα μεχρι το πρωι... Απο τοτε μιλαγαμε στο τηλ και πηγα και την βρηκα 2 φορες σαλονικη που εμενε τον χεμωνα. Παλι φαγητο βολτα πουτσα. σωστος σογαμπρος. Τεσπα καπου αραιωσαμε πηγε και εξωτερικο μετα και πλεον ειμαστε πολυ καλοι φιλοι στο fb.

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Pick up artist. The ferry boat trick

Καλοκαιρι του 11. Ειχα ναυλο Κω. Για κακη μου τυχη το μαθαινω last minute οποτε δεν βρισκω θεση σε αεροπλανο σε λογικη τιμη και ετσι Διαγορας απο πειραια για Κω αναχωρηση στις 1600 αφιξη στις 0600. Τα πλοια τα εχω συνηθησει. Εχουν επιβατες με χαρουμενες φατσες οταν κατεβαινουν στα νησια και στεναχωρημενες / βαριεστημενες ξενηχτησμενες οταν γυρνανε. Αυτο κατεβαινε και ηταν μεσα Αυγουστου. Παω πρωτα πρωτα και πιανω μια καβατζα με το σλιπινγ μπαγ για να κοιμηθω και μετα αρχιζω την περιπλανηση να δω που θα κολλησω. Στο πλωριο σαλονι κοσμος πολυς ψαχνει να καθησει, ουρα για εναν καφε εγω με την τσαντα στα χερια στην στο τελος. Αραξα στην σειρα μου και ετσι κερδισα χρονο ωστε να καθησουν ολοι και μετα να βαλω μπρος το σχεδιο μου. Οσο περιμενα εποπτευα τον χωρο. Ζευγαρια οικογενειες αντροπαρεες γυναικοπαρεες και τσουπ. ΣΤΟΧΟΣ. Μωρακι ψηλο λιανο μαυρισμενο λιγο χιπισα με ΕΝΑΝ καφε και ΕΝΑ νερο στο τραπεζακι της. Παιρνω τον καφε μου και κανω και καλα δυπ βηματα σαν να ψαχνω να καθησω. Σημειωση αν και συνηθως ταξιδευω λετσος γιατι ξερω οτι θα κοιμηθω στο πατωμα και εκει που θα φτασω θα κανω μπανιο οταν ειναι για πλοιο με πολυ ταξιδι παω μπανιαρισμενος και σχετικα καλοντιμενος καζουαλ. Ο χρονος για την αναμονη του καφε δουλεψε υπερ μου και ολες οι θεσεις ηταν σχεδον γεματες οποτε πλησιζω τον στοχο και της λεω πολυ ευγενικα.
-Μηπως μπορω να καθησω μαζι σας. (πληθυντικος ευγενειας ακομα και αν ημασταν συνομιλικοι)
-Ναι αμε γιατι ρωτας πανω μου θα κατσεις; (πανω σου θελω να κατσω αλλα να δουμε ποτε θα γινει)

μετα απο μια κουβεντα περι ανεμων και υδατων χτυπαω χρυση φλεβα γιατι γουσταρε πολυ την ιστιοπλοια μολις ειχε τελιωσει μαθηματα κτλ οποτε η πιανει και δενει το θεμα.
ο καφες εγινε βοτκες και οι βοτκες μπυρες στο πανω ντεκ που καπνιζουν ωσπου φτασαμε σε σημειο να μιλαμε ο ενας μεσα στο στομα του αλλου και τοτε ηρθε το μεγαφονο
"οι επιβατες για Σαντορινη.." φτου ρε πουστη μου ποτε πηγε 0000 το βραδυ και εκει αποχωριζομαστε (κατεβαινε για δουλεια σαντορινη). Ανταλλαξαμε τηλεφωνα μιλουσαμε μεσα στην εβδομαδα. Ευτυχως η τυχη μου γελασε καθως στον γυρισμο μου μετα απο 2 βδομαδες βρηκα πλοιο να με αφησει σαντορινη το απογευμα και να με παρει αλλο την επομενη το πρωι ετσι κερδιζα ενα βραδυ (και η κοπελα μου δεν θα το μαθαινε στην αθηνα και με την επομενη δουλεια ολα οκ αν και στρημογμενα). Το ραντεβου κλειστηκε ηρθε με πηρε με το car με ταισε με εβγαλε και το βραδυ εξω.  ωραια πουτσα μεχρι το πρωι... Απο τοτε μιλαγαμε στο τηλ και πηγα και την βρηκα 2 φορες σαλονικη που εμενε τον χεμωνα. Παλι φαγητο βολτα πουτσα. σωστος σογαμπρος. Τεσπα καπου αραιωσαμε πηγε και εξωτερικο μετα και πλεον ειμαστε πολυ καλοι φιλοι στο fb.
Ωραία ιστορία ρε φίλε. Βασικά μου θύμησες Τσαρλς Μπουκόφσκι !!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom