voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Μηνύματα
- 18.213
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.910
- Πόντοι
- 366
παπατζα απιστευτη, το ξεχναμε, δεν αξιζει καν να το σχολιασω, το βαθυ εντονο του καμπερνε προερχεται γιατι η πρωτη ζυμωση γινεται μαζι με τη στυμμενη ρωγα, και το χυμο να παρεις μονο εξακολουθει να ειναι κοκκινος αλλα οχι τοσο εντονο, στους μισους και παραπανω απο αυτους που ποσταρε ο φιλος πιο πανω η οικογενεια μου εχει πουλησει σταφυλια, βαζουμε και πουλαμε πανω απο 20 τονους φιλερι, η περιοχη μας εξαγει καμπερνε σταφυλι σχεδον σε ολη την ευρωπη, ισως το καλυτερο που υπαρχει στην ευρωπη
Και να προσθέσω ότι έχω συγκεκριμένη άποψη για το Ελληνικό κρασί και ότι πιστεύω όσο και καλά καμπερνέ και σαρντονέ να παράγουμε και να οινοποιήσουμε δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε τις κλασσικές οινοπαραγωγικές χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) και πιθανόν ούτε και τις όψιμες (Χιλή, Αργεντινή, ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική).
Διαθέτουμε δύο πάρα πολύ δυνατές κόκκινες ποικιλίες (Ξυνόμαυρο, Αγιωργίτικο) και δύο πολύ δυνατές λευκές (Ασσύρτικο, Μοσχοφίλερο) που δίνουν κρασιά με τελείως διαφορετικό και μοναδικό χαρακτήρα.
Και εκτός από αυτές ανακαλύπτονται ξανά και άλλες γηγενείς ποικιλίες που είχαν ξεχαστεί και περιπέσει στην αφάνεια όπως οι ερυθρές λημνιώνας, μαυροτράγανο, μούχταρο και οι λευκές κυδωνίτσα, μαλαγουζιά.
Εδώ θα παιχθεί το παιγνίδι και όχι στα καμπερνέ, μερλό, σαρντονέ και σωβινιόν μπλανκ. Αυτά τα κάνουν πολλοί άλλοι και πολύ καλλίτερα. Εμείς πρέεπι να φτιάξουμε κρασιά με μοναδικά χαρακτήρα. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.