jaygatsby
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Αυγ 2010
- Μηνύματα
- 7.896
- Κριτικές
- 1
- Like
- 346
- Πόντοι
- 86
Πράγματι μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά είναι από την Πελοπόννησο,
όπως και μερικά από τα καλύτερα παιδιά είναι από την Θεσσαλονίκη - το λέει και το τραγούδι...
Η γνώση γύρω από το κρασί μπορεί να κάνει την διαφορά όταν θα καλέσετε σπίτι σας εκείνο το classy μουνάκι που πάντα θέλατε να σκίσετε.
Απόψε το απόγευμα στο Grand Ballroom της Μεγάλης Βρεττανίας δοκίμασα τα παρακάτω κρασιά από την Πελοπόννησο, σε εκδήλωση γευσιγνωσίας των τοπικών παραγωγών. Σας τα συνιστώ όλα, ήταν εξαιρετικά, (έτσι κι αλλιώς από ένα σημείο και μετά δεν ήμουν σε θέση να κρίνω αντικειμενικά, καταλαβαίνετε...) αν και κάποια με πιο δυνατά σώματα, κάποια πιο ελαφριά.
Γενικά επέλεξα, λόγω και καιρού, λευκά και ροζέ:
1. Aμπελώνες Αντωνόπουλου, Βασιλικό Αχαΐας, Μαλαγουζιά λευκό 2012
2. Οινοποιία Παπαντώνη, Άργος, Μέτρον Άριστον, Ροδίτης/Chardonnay λευκό, 2005
3. Οινοποιητική Μονεμβασιάς, Κυδωνίτσα (τοπική ποικιλία), λευκό
4. Οινοποιητική Μονεμβασιάς, "300", Κυδωνίτσα/Ασσύρτικο, λευκό
5. Κτήμα Μερκούρη, Κορακοχώρι Ηλείας, "Λαμπαδίας", Grenache rouge/Syrah, ροζέ,
6. Estate Palivou, "Vissino", Αγιωργίτκο, ροζέ
7. Κτήμα Πυργάκη, Ασπρόκαμπος Νεμέα, "Late Harvest", Αγιωργίτικο/Syrah, ημίγλυκο ροζέ, σε χαρακτηριστικό μικρό μπουκάλι,
8. Γαία Οινοποιητική, "14h-18h", Αγιωργίτικο, ροζέ
9. Χαρλαύτης, "Αθανασιάδη", Syrah/Αγιωργίτικο, ροζέ
10. Κτήμα Πυργάκη, Aγιωργίτικο, ημίγλυκο, λευκό,
11. Τετράμυθος, Μαλαγουζιά, λευκό
12. Μπουτάρη, Μοσχοφίλερο
13. Oινοφόρος, "Ασπρολίθι" Ροδίτης λευκό,
14. Oινοφόρος, "Μικρός Βοριάς" Sauvignon Blanc/Chardonnay, το μοναδικό κόκκινο που δοκίμασα
15. Παναγιωτόπουλος, Cabernet Sauvignon, ροζέ,
16. Αμπελώνες Ζαχαρία, "Αμπέλου Φως", Ροδίτης/Μοσχοφίλερο
17. Cavino, "Μέγα Σπήλαιο" 2008, Mαυροδάφνη/Καλαβρυτινό
18. Θεοδωρακάκος, Κυδωνίτσα,λευκό.
όπως και μερικά από τα καλύτερα παιδιά είναι από την Θεσσαλονίκη - το λέει και το τραγούδι...
Η γνώση γύρω από το κρασί μπορεί να κάνει την διαφορά όταν θα καλέσετε σπίτι σας εκείνο το classy μουνάκι που πάντα θέλατε να σκίσετε.
Απόψε το απόγευμα στο Grand Ballroom της Μεγάλης Βρεττανίας δοκίμασα τα παρακάτω κρασιά από την Πελοπόννησο, σε εκδήλωση γευσιγνωσίας των τοπικών παραγωγών. Σας τα συνιστώ όλα, ήταν εξαιρετικά, (έτσι κι αλλιώς από ένα σημείο και μετά δεν ήμουν σε θέση να κρίνω αντικειμενικά, καταλαβαίνετε...) αν και κάποια με πιο δυνατά σώματα, κάποια πιο ελαφριά.
Γενικά επέλεξα, λόγω και καιρού, λευκά και ροζέ:
1. Aμπελώνες Αντωνόπουλου, Βασιλικό Αχαΐας, Μαλαγουζιά λευκό 2012
2. Οινοποιία Παπαντώνη, Άργος, Μέτρον Άριστον, Ροδίτης/Chardonnay λευκό, 2005
3. Οινοποιητική Μονεμβασιάς, Κυδωνίτσα (τοπική ποικιλία), λευκό
4. Οινοποιητική Μονεμβασιάς, "300", Κυδωνίτσα/Ασσύρτικο, λευκό
5. Κτήμα Μερκούρη, Κορακοχώρι Ηλείας, "Λαμπαδίας", Grenache rouge/Syrah, ροζέ,
6. Estate Palivou, "Vissino", Αγιωργίτκο, ροζέ
7. Κτήμα Πυργάκη, Ασπρόκαμπος Νεμέα, "Late Harvest", Αγιωργίτικο/Syrah, ημίγλυκο ροζέ, σε χαρακτηριστικό μικρό μπουκάλι,
8. Γαία Οινοποιητική, "14h-18h", Αγιωργίτικο, ροζέ
9. Χαρλαύτης, "Αθανασιάδη", Syrah/Αγιωργίτικο, ροζέ
10. Κτήμα Πυργάκη, Aγιωργίτικο, ημίγλυκο, λευκό,
11. Τετράμυθος, Μαλαγουζιά, λευκό
12. Μπουτάρη, Μοσχοφίλερο
13. Oινοφόρος, "Ασπρολίθι" Ροδίτης λευκό,
14. Oινοφόρος, "Μικρός Βοριάς" Sauvignon Blanc/Chardonnay, το μοναδικό κόκκινο που δοκίμασα
15. Παναγιωτόπουλος, Cabernet Sauvignon, ροζέ,
16. Αμπελώνες Ζαχαρία, "Αμπέλου Φως", Ροδίτης/Μοσχοφίλερο
17. Cavino, "Μέγα Σπήλαιο" 2008, Mαυροδάφνη/Καλαβρυτινό
18. Θεοδωρακάκος, Κυδωνίτσα,λευκό.