Νέα

Γευσιγνωσία κρασιών Πελοποννήσου

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα jaygatsby
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 43
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Πράγματι μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά είναι από την Πελοπόννησο,
όπως και μερικά από τα καλύτερα παιδιά είναι από την Θεσσαλονίκη - το λέει και το τραγούδι...

Η γνώση γύρω από το κρασί μπορεί να κάνει την διαφορά όταν θα καλέσετε σπίτι σας εκείνο το classy μουνάκι που πάντα θέλατε να σκίσετε.

Απόψε το απόγευμα στο Grand Ballroom της Μεγάλης Βρεττανίας δοκίμασα τα παρακάτω κρασιά από την Πελοπόννησο, σε εκδήλωση γευσιγνωσίας των τοπικών παραγωγών. Σας τα συνιστώ όλα, ήταν εξαιρετικά, (έτσι κι αλλιώς από ένα σημείο και μετά δεν ήμουν σε θέση να κρίνω αντικειμενικά, καταλαβαίνετε...) αν και κάποια με πιο δυνατά σώματα, κάποια πιο ελαφριά.
Γενικά επέλεξα, λόγω και καιρού, λευκά και ροζέ:

1.  Aμπελώνες Αντωνόπουλου, Βασιλικό Αχαΐας, Μαλαγουζιά λευκό 2012
2.  Οινοποιία Παπαντώνη, Άργος, Μέτρον Άριστον, Ροδίτης/Chardonnay λευκό, 2005
3.  Οινοποιητική Μονεμβασιάς, Κυδωνίτσα (τοπική ποικιλία), λευκό
4.  Οινοποιητική Μονεμβασιάς, "300", Κυδωνίτσα/Ασσύρτικο, λευκό
5.  Κτήμα Μερκούρη, Κορακοχώρι Ηλείας, "Λαμπαδίας", Grenache rouge/Syrah, ροζέ,
6.  Estate Palivou, "Vissino", Αγιωργίτκο, ροζέ
7.  Κτήμα Πυργάκη, Ασπρόκαμπος Νεμέα, "Late Harvest", Αγιωργίτικο/Syrah, ημίγλυκο ροζέ, σε χαρακτηριστικό μικρό μπουκάλι,
8.  Γαία Οινοποιητική, "14h-18h", Αγιωργίτικο, ροζέ
9.  Χαρλαύτης, "Αθανασιάδη", Syrah/Αγιωργίτικο, ροζέ
10. Κτήμα Πυργάκη, Aγιωργίτικο, ημίγλυκο, λευκό,
11. Τετράμυθος, Μαλαγουζιά, λευκό
12. Μπουτάρη, Μοσχοφίλερο
13. Oινοφόρος, "Ασπρολίθι" Ροδίτης λευκό,
14. Oινοφόρος, "Μικρός Βοριάς" Sauvignon Blanc/Chardonnay, το μοναδικό κόκκινο που δοκίμασα
15. Παναγιωτόπουλος, Cabernet Sauvignon, ροζέ,
16. Αμπελώνες Ζαχαρία, "Αμπέλου Φως", Ροδίτης/Μοσχοφίλερο
17. Cavino, "Μέγα Σπήλαιο" 2008, Mαυροδάφνη/Καλαβρυτινό
18. Θεοδωρακάκος, Κυδωνίτσα,λευκό.
 

vamvakaris

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2013
Μηνύματα
40
Like
0
Πόντοι
0
Πράγματι μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά είναι από την Πελοπόννησο,
όπως και μερικά από τα καλύτερα παιδιά είναι από την Θεσσαλονίκη - το λέει και το τραγούδι...

Η γνώση γύρω από το κρασί μπορεί να κάνει την διαφορά όταν θα καλέσετε σπίτι σας εκείνο το classy μουνάκι που πάντα θέλατε να σκίσετε.

Απόψε το απόγευμα στο Grand Ballroom της Μεγάλης Βρεττανίας δοκίμασα τα παρακάτω κρασιά από την Πελοπόννησο, σε εκδήλωση γευσιγνωσίας των τοπικών παραγωγών. Σας τα συνιστώ όλα, ήταν εξαιρετικά, (έτσι κι αλλιώς από ένα σημείο και μετά δεν ήμουν σε θέση να κρίνω αντικειμενικά, καταλαβαίνετε...) αν και κάποια με πιο δυνατά σώματα, κάποια πιο ελαφριά.
Γενικά επέλεξα, λόγω και καιρού, λευκά και ροζέ:

1.  Aμπελώνες Αντωνόπουλου, Βασιλικό Αχαΐας, Μαλαγουζιά λευκό 2012
2.  Οινοποιία Παπαντώνη, Άργος, Μέτρον Άριστον, Ροδίτης/Chardonnay λευκό, 2005
3.  Οινοποιητική Μονεμβασιάς, Κυδωνίτσα (τοπική ποικιλία), λευκό
4.  Οινοποιητική Μονεμβασιάς, "300", Κυδωνίτσα/Ασσύρτικο, λευκό
5.  Κτήμα Μερκούρη, Κορακοχώρι Ηλείας, "Λαμπαδίας", Grenache rouge/Syrah, ροζέ,
6.  Estate Palivou, "Vissino", Αγιωργίτκο, ροζέ
7.  Κτήμα Πυργάκη, Ασπρόκαμπος Νεμέα, "Late Harvest", Αγιωργίτικο/Syrah, ημίγλυκο ροζέ, σε χαρακτηριστικό μικρό μπουκάλι,
8.  Γαία Οινοποιητική, "14h-18h", Αγιωργίτικο, ροζέ
9.  Χαρλαύτης, "Αθανασιάδη", Syrah/Αγιωργίτικο, ροζέ
10. Κτήμα Πυργάκη, Aγιωργίτικο, ημίγλυκο, λευκό,
11. Τετράμυθος, Μαλαγουζιά, λευκό
12. Μπουτάρη, Μοσχοφίλερο
13. Oινοφόρος, "Ασπρολίθι" Ροδίτης λευκό,
14. Oινοφόρος, "Μικρός Βοριάς" Sauvignon Blanc/Chardonnay, το μοναδικό κόκκινο που δοκίμασα
15. Παναγιωτόπουλος, Cabernet Sauvignon, ροζέ,
16. Αμπελώνες Ζαχαρία, "Αμπέλου Φως", Ροδίτης/Μοσχοφίλερο
17. Cavino, "Μέγα Σπήλαιο" 2008, Mαυροδάφνη/Καλαβρυτινό
18. Θεοδωρακάκος, Κυδωνίτσα,λευκό.
Εξαιρετικα...ευχαριστω πολυ ;)
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.213
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
14. Oινοφόρος, "Μικρός Βοριάς" Sauvignon Blanc/Chardonnay, το μοναδικό κόκκινο που δοκίμασα

Νταξ μεγάλε, ακόμα ντίρλα είσαι.

Επειδή ήτανε τζάμπα δεν σημαίνει ότι έπρεπε να τα ρουφάς σα νεροφίδα.

Πρέπει να ξέρεις ότι όταν πας για να δοκιμάσεις κρασιά πολύ λίγα κατεβάζεις (άντε τα εξαιρετικά) και όλα τα άλλα τα φτύνεις.

Αλλοιώς δεν καταλαβαίνεις τίποτε. Και κάνει καναδύό 24ωρα να σου περάσει.


 
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Νταξ μεγάλε, ακόμα ντίρλα είσαι.

Επειδή ήτανε τζάμπα δεν σημαίνει ότι έπρεπε να τα ρουφάς σα νεροφίδα.

Πρέπει να ξέρεις ότι όταν πας για να δοκιμάσεις κρασιά πολύ λίγα κατεβάζεις (άντε τα εξαιρετικά) και όλα τα άλλα τα φτύνεις.

Αλλοιώς δεν καταλαβαίνεις τίποτε. Και κάνει καναδύό 24ωρα να σου περάσει.

όπα, παρατηρητικός και γνώστης ο παίκτης. εύγε.

νομίζω αυτό ήταν το κόκκινο (κράτησα σημειώσεις) αλλά με αυτές τις ποικιλίες δεν βγαίνει κόκκινο, ή μήπως βγαίνει? θα τσεκάρω.

ξέρω οτι δεν καταπίνεις όλα το κρασί που σου βάζουν, το χύνεις στους ειδικούς κουβάδες αλλά από ένα σημείο και μετά βαριόμουν να περπατήσω ως τους κουβάδες και λίγο πιο μετά βαριόμουν και να συρθώ ως τους κουβάδες. άξιζε πάντως, είσοδος 3 ευρώ και πολλά μουνάκια.

μετά πήγα McDonalds και χτύπησα ένα chicken wrap και ένα GreekMac. μια χαρά είμαι τώρα.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.213
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
όπα, παρατηρητικός και γνώστης ο παίκτης. εύγε.

νομίζω αυτό ήταν το κόκκινο (κράτησα σημειώσεις) αλλά με αυτές τις ποικιλίες δεν βγαίνει κόκκινο, ή μήπως βγαίνει? θα τσεκάρω.

ξέρω οτι δεν καταπίνεις όλα το κρασί που σου βάζουν, το χύνεις στους ειδικούς κουβάδες αλλά από ένα σημείο και μετά βαριόμουν να περπατήσω ως τους κουβάδες και λίγο πιο μετά βαριόμουν και να συρθώ ως τους κουβάδες. άξιζε πάντως, είσοδος 3 ευρώ και πολλά μουνάκια.

μετά πήγα McDonalds και χτύπησα ένα chicken wrap και ένα GreekMac. μια χαρά είμαι τώρα.

Από Σαρντονέ δεν βγαίνει κόκκινο που να χτυπιέσαι κάτω.

Αντίθετα από τα τυπικά κόκκινα μπορεί να γίνει λευκή οινοποίηση.

Από αυτά που ήπιες πάντως σίγουρα κόκκινο ήταν το 17.

Ύποπτο επίσης είναι το 15 αλλά όχι αδύνατο. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά διότι ο παραγωγός δεν μου είναι γνωστός.

Αντί για τις μαλακίες του McDonalds θα έπρεπε να πας λίγο παρακάτω στην Κολοκοτρώνη και Πραξιτέλους στο Χοτ Χοτ που και φθηνά και σχετικά αξιοπρεπή είναι τα μπέργκερ και γίνεται χαμός από μουνάκια όλες τις ώρες της ημέρας και ιδιαίτερα όταν βγαίνουν μεθυσμένα από τα μπαρ της περιοχής.
 
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Ύποπτο επίσης είναι το 15 αλλά όχι αδύνατο.

Ήταν ροζέ, το θυμάμαι καλά. Βέβαια με αυτή την ποικιλία βγαίνει και κόκκινο.

Διάβασα πριν wikipedia οτι τα ροζέ κρασιά είναι πιο παλιά από τα κόκκινα, στον αρχαίο κόσμο το "κόκκινο" κρασί τους ήταν το σημερινό ροζέ και κόκκινο σαν αυτό που έχουμε σήμερα τότε δεν υπήρχε.
 
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Αντί για τις μαλακίες του McDonalds θα έπρεπε να πας λίγο παρακάτω στην Κολοκοτρώνη και Πραξιτέλους στο Χοτ Χοτ που και φθηνά και σχετικά αξιοπρεπή είναι τα μπέργκερ και γίνεται χαμός από μουνάκια όλες τις ώρες της ημέρας και ιδιαίτερα όταν βγαίνουν μεθυσμένα από τα μπαρ της περιοχής.

ξέρω οτι το McDonalds δεν ταιριάζει με γευσιγνωσία κρασιών από γκουρμεδιάρικης απόψεως αλλά και η παρέα όλη θέλαμε γρήγορα κάτι για το στομάχι.
 

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Μηνύματα
10.454
Like
19
Πόντοι
166
Από Σαρντονέ δεν βγαίνει κόκκινο που να χτυπιέσαι κάτω.

Αντίθετα από τα τυπικά κόκκινα μπορεί να γίνει λευκή οινοποίηση.

Από αυτά που ήπιες πάντως σίγουρα κόκκινο ήταν το 17.

Ύποπτο επίσης είναι το 15 αλλά όχι αδύνατο. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά διότι ο παραγωγός δεν μου είναι γνωστός.

Αντί για τις μαλακίες του McDonalds θα έπρεπε να πας λίγο παρακάτω στην Κολοκοτρώνη και Πραξιτέλους στο Χοτ Χοτ που και φθηνά και σχετικά αξιοπρεπή είναι τα μπέργκερ και γίνεται χαμός από μουνάκια όλες τις ώρες της ημέρας και ιδιαίτερα όταν βγαίνουν μεθυσμένα από τα μπαρ της περιοχής.
απο κοκκινο δεν γινεται λευκο ο θεος ο ιδιος να κατεβει κατω, το καμπερνε ειναι παντα κοκκινο, οπου ακους μοσχοφιλερο κρατα μικρο καλαθι, δεν ειναι παντα
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.213
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
απο κοκκινο δεν γινεται λευκο ο θεος ο ιδιος να κατεβει κατω, το καμπερνε ειναι παντα κοκκινο, οπου ακους μοσχοφιλερο κρατα μικρο καλαθι, δεν ειναι παντα

Λευκά παράγονται και από καμπερνέ και από ξινόμαυρο με λευκή οινοποίηση. Τώρα και στην Ελλάδα:

www.botilia.gr/el-gr/p/%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9/%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF/Wine_expressions_Cabernet_Sauvignon_blanc_de_noir_2012-%CE%91%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85]Wine expressions Cabernet Sauvignon blanc de noir 2012 - Αμπελώνες Μάρκου[/url]

www.easamyntaiou.gr/wines/?page_id=172]Ξυνόμαυρο Blanc de Noir[/url]
 

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Μηνύματα
10.454
Like
19
Πόντοι
166
Λευκά παράγονται και από καμπερνέ και από ξινόμαυρο με λευκή οινοποίηση. Τώρα και στην Ελλάδα:

www.botilia.gr/el-gr/p/%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9/%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF/Wine_expressions_Cabernet_Sauvignon_blanc_de_noir_2012-%CE%91%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85]Wine expressions Cabernet Sauvignon blanc de noir 2012 - Αμπελώνες Μάρκου[/url]

www.easamyntaiou.gr/wines/?page_id=172]Ξυνόμαυρο Blanc de Noir[/url]
παπατζα απιστευτη, το ξεχναμε, δεν αξιζει καν να το σχολιασω, το βαθυ εντονο του καμπερνε προερχεται γιατι η πρωτη ζυμωση γινεται μαζι με τη στυμμενη  ρωγα, και το χυμο να παρεις μονο εξακολουθει να ειναι κοκκινος αλλα οχι τοσο εντονο, στους μισους και παραπανω απο αυτους που ποσταρε ο φιλος πιο πανω η οικογενεια μου εχει πουλησει σταφυλια, βαζουμε και πουλαμε πανω απο 20 τονους φιλερι, η περιοχη μας εξαγει καμπερνε σταφυλι σχεδον σε ολη την ευρωπη, ισως το καλυτερο που υπαρχει στην ευρωπη
 
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
δεύτερο από δεξιά το χαρακτηριστικό μικρό μπουκάλι (θυμίζει ουίσκι) του ροζέ "Late Harvest" απ' το κτήμα Πυργάκη.

Ένα πολύ ευχάριστο ημίγλυκο κρασί, που ήπια προς το τέλος, ως ημίγλυκο ταίριαζε για το τέλος.
 

Συνημμένα

  • Art_20111106_2.jpg
    Art_20111106_2.jpg
    40 KB · Εμφανίσεις: 27
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
η φωτό είναι από Google, όχι δική μου από την εκδήλωση.
 

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Μηνύματα
2.713
Like
12
Πόντοι
16
Αντί για τις μαλακίες του McDonalds θα έπρεπε να πας λίγο παρακάτω στην Κολοκοτρώνη και Πραξιτέλους στο Χοτ Χοτ που και φθηνά και σχετικά αξιοπρεπή είναι τα μπέργκερ και γίνεται χαμός από μουνάκια όλες τις ώρες της ημέρας και ιδιαίτερα όταν βγαίνουν μεθυσμένα από τα μπαρ της περιοχής.

Σε πάω γιατί είσαι γευσιγνώστης και ξέρεις να κυκλοφορείς, ρε πούστη!  :thumbsup:

Να σου πω, για Funky Gourmet τι γνώμη έχεις;
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.213
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
παπατζα απιστευτη, το ξεχναμε, δεν αξιζει καν να το σχολιασω, το βαθυ εντονο του καμπερνε προερχεται γιατι η πρωτη ζυμωση γινεται μαζι με τη στυμμενη  ρωγα, και το χυμο να παρεις μονο εξακολουθει να ειναι κοκκινος αλλα οχι τοσο εντονο, στους μισους και παραπανω απο αυτους που ποσταρε ο φιλος πιο πανω η οικογενεια μου εχει πουλησει σταφυλια, βαζουμε και πουλαμε πανω απο 20 τονους φιλερι, η περιοχη μας εξαγει καμπερνε σταφυλι σχεδον σε ολη την ευρωπη, ισως το καλυτερο που υπαρχει στην ευρωπη

Καλά, εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις.

Αλλά με την μέθοδο της λευκής οινοποίησης γίνονται μερικές πολύ μεγάλες σαμπάνιες από πινό νουά και πινό μενιέ στη νότια Καμπανία και προσφάτως σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Τα συγκεκριμένα λευκά των Ελλήνων παραγωγών είναι συμπαθέστατα. Ιδιαίτερο αυτό από Ξυνόμαυρο είναι αξιοπρεπέστατο.

Το καμπερνέ της Τριφυλίας μπορεί να είναι από τα καλλίτερα της Ελλάδος αλλά αν είναι το καλλίτερο της Ευρώπης και επομένως του κόσμου είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.
Σίγουρα όμως δεν βρίσκεται στο επίπεδο της πρώτης ύλης των μεγάλων Μπορντώ.
 
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Μαντάμ ε μεσιέ,

χαιρομαί που το θέμα που ανοιξά γίνεται αφορμή για μια τόσο σοφιστικέ συζητησή μεταξύ κονοσέρ.

μπον νουί.
 

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Μηνύματα
28.726
Like
22
Πόντοι
366
Καλά, εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις.

Αλλά με την μέθοδο της λευκής οινοποίησης γίνονται μερικές πολύ μεγάλες σαμπάνιες από πινό νουά και πινό μενιέ στη νότια Καμπανία και προσφάτως σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Τα συγκεκριμένα λευκά των Ελλήνων παραγωγών είναι συμπαθέστατα. Ιδιαίτερο αυτό από Ξυνόμαυρο είναι αξιοπρεπέστατο.

Το καμπερνέ της Τριφυλίας μπορεί να είναι από τα καλλίτερα της Ελλάδος αλλά αν είναι το καλλίτερο της Ευρώπης και επομένως του κόσμου είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.
Σίγουρα όμως δεν βρίσκεται στο επίπεδο της πρώτης ύλης των μεγάλων Μπορντώ.
ξεροχυνω με σοσιαλιστικη γευσιγνωσια σαβρουκου  :cum:
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.213
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Να σου πω, για Funky Gourmet τι γνώμη έχεις;

Δεν ξέρω, δεν έχω πάει ακόμη.

Από όσα έχω ακούσει όμως είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία και μάλλον σωστό για την κουζίνα που πρεσβεύει.

Στις εποχές όμως που ζούμε θα το σκεφθεί πολύ κανένας για να δώσει τέτοια χρήματα.

Γενικά στην Ελλάδα έπεσε πολύ μεγάλη απάτη με τα απίθανα "ιν" μαγαζιά τον καιρό του ξέφρενου πάρτυ, δώσαμε απίθανα λεφτά για απίθανες μετριότητες και τώρα δικαιολογημένα υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη.
Και προσωπικά αυτή την εποχή προτιμώ μία μέτρια ταβέρνα με καλή προβατίνα για να βγω με τους κολλητούς παρά ένα από τα λίγα καλά εστιατόρια της Αθήνας που τα έχω βαρεθεί.
 

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Μηνύματα
28.726
Like
22
Πόντοι
366
Δεν ξέρω, δεν έχω πάει ακόμη.

Από όσα έχω ακούσει όμως είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία και μάλλον σωστό για την κουζίνα που πρεσβεύει.

Στις εποχές όμως που ζούμε θα το σκεφθεί πολύ κανένας για να δώσει τέτοια χρήματα.

Γενικά στην Ελλάδα έπεσε πολύ μεγάλη απάτη με τα απίθανα "ιν" μαγαζιά τον καιρό του ξέφρενου πάρτυ, δώσαμε απίθανα λεφτά για απίθανες μετριότητες και τώρα δικαιολογημένα υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη.
Και προσωπικά αυτή την εποχή προτιμώ μία μέτρια ταβέρνα με καλή προβατίνα για να βγω με τους κολλητούς παρά ένα από τα λίγα καλά εστιατόρια της Αθήνας που τα έχω βαρεθεί.
μηπως αρχισες να ξαναφορας και ζιβαγκο?  :2funny: :2funny:
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.213
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Ήταν ροζέ, το θυμάμαι καλά. Βέβαια με αυτή την ποικιλία βγαίνει και κόκκινο.

Διάβασα πριν wikipedia οτι τα ροζέ κρασιά είναι πιο παλιά από τα κόκκινα, στον αρχαίο κόσμο το "κόκκινο" κρασί τους ήταν το σημερινό ροζέ και κόκκινο σαν αυτό που έχουμε σήμερα τότε δεν υπήρχε.

Προφανώς, δεν αμφιβάλλω. Απλά είπα ότι έχω κάποια επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω τον συγκεκριμένο παραγωγό.

Τα κρασιά στην αρχαιότητα ήταν πολύ διαφορετικά από αυτά που ξέρουμε σήμερα. Άλλωστε οι Αρχαίοι δεν πολυέπιναν άκρατον οίνον.

Επίσης και τα φαγητά ήταν πολύ διαφορετικά. Μόνον αν σκεφθούμε ότι δεν υπήρχε αλεύρι όπως το ξέρουμε σήμερα αλλά ζέα.

Μόνον τα σύκα ήταν τα ίδια.
 

michailid

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2006
Μηνύματα
12
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
παπατζα απιστευτη, το ξεχναμε, δεν αξιζει καν να το σχολιασω, το βαθυ εντονο του καμπερνε προερχεται γιατι η πρωτη ζυμωση γινεται μαζι με τη στυμμενη  ρωγα, και το χυμο να παρεις μονο εξακολουθει να ειναι κοκκινος αλλα οχι τοσο εντονο, στους μισους και παραπανω απο αυτους που ποσταρε ο φιλος πιο πανω η οικογενεια μου εχει πουλησει σταφυλια, βαζουμε και πουλαμε πανω απο 20 τονους φιλερι, η περιοχη μας εξαγει καμπερνε σταφυλι σχεδον σε ολη την ευρωπη, ισως το καλυτερο που υπαρχει στην ευρωπη
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο καλύτερα; Έχω την εντύπωση ότι η χρωστική είναι στην φλούδα και αν διαχωριστεί αρκετά γρήγορα ο χυμός από τη φλούδα μπορείς να πάρεις λευκό κρασί από οποιαδήποτε ποικιλία σταφυλιού.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom