Νέα

«Γερά»ποτήρια, οι Έλληνες (χικ)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pz89
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 67
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Ρε παιδες για δωστε τα φωτα σας εδω....

Ρακομελο χυμα πουλανε καπου στην αθηνα ?
Μιλαω για κεντρο....

Αγοραζω που και που ενα μπουκαλακι ρακομελο αλλα ειναι μικρο ουτε μισο κιλο και το πληρωνω 12,5 ευρω ...
Βγαζει 3-4 ποτηρακια του κρασιου μονο.....

Ευχαριστω πολυ...

ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Δεκ 2009
Κριτικές
104
Like
2.758
Πόντοι
7.783
Κολλάω σε κάτι άλλο και συγγνώμη για την παρέμβαση ...

Έρνεστ Χέμινγκγουεϊ εθισμένος στο αλκοόλ (όπως είπαν   :rolleyes:), Βραβείο Νόμπελ, Βραβείο Πούλιντζερ και λοιπές διακρίσεις...

Για ποιον άραγε χτυπάει η καμπάνα ;

hemingway.jpg

Για κάθε έναν διάσημο αλκοολικό, αντιστοιχούν [size=18pt]εκατοντάδες χιλιάδες[/size] άλλοι άσημοι αλκοολικοί, που προοδευτικά τους έφαγε η δυστυχία, η αρρώστια, ο θάνατος, το σκοτάδι.

Είναι πολύ σπάνια η περίπτωση κάποιος να προοδεύει όντας αλκοολικός, ιδιαίτερα στην κοινωνία καθαρμάτων που ζούμε σήμερα σε αυτόν τον τόπο.
Ένας Ελβετός αλκοολικός έχει περισσότερες πιθανότητες να τη γλυτώσει, από ένας Γραικύλος.

Ο Τζακ Λόντον, που κι αυτός ήταν διάσημος αλκοολικός, στην αυτοβιογραφία του που την τιτλοφόρησε "Ο Αλκοολικός", εξηγεί και περιγράφει την ύπουλη διάβρωση που επιφέρει η συστηματική χρήση αλκοόλ.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.535
Πόντοι
2.606
Για κάθε έναν διάσημο αλκοολικό, αντιστοιχούν εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι άσημοι αλκοολικοί, που προοδευτικά τους έφαγε η δυστυχία, η αρρώστια, ο θάνατος, το σκοτάδι.
-5-6 τετοια σωστα να γραψεις ακομα μεσιε πυραυλος ,θα με ωθησεις να σου κανω προσφορα για το νικ!Μαγκες με τη ρουχλα δεν προκοψε κανεις!Αργος θανατος μυαλου -σωματος- πνευματος!

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
136
Πόντοι
4.215
Για κάθε έναν διάσημο αλκοολικό, αντιστοιχούν [size=18pt]εκατοντάδες χιλιάδες[/size] άλλοι άσημοι αλκοολικοί, που προοδευτικά τους έφαγε η δυστυχία, η αρρώστια, ο θάνατος, το σκοτάδι.

Είναι πολύ σπάνια η περίπτωση κάποιος να προοδεύει όντας αλκοολικός, ιδιαίτερα στην κοινωνία καθαρμάτων που ζούμε σήμερα σε αυτόν τον τόπο.
Ένας Ελβετός αλκοολικός έχει περισσότερες πιθανότητες να τη γλυτώσει, από ένας Γραικύλος.

Ο Τζακ Λόντον, που κι αυτός ήταν διάσημος αλκοολικός, στην αυτοβιογραφία του που την τιτλοφόρησε "Ο Αλκοολικός", εξηγεί και περιγράφει την ύπουλη διάβρωση που επιφέρει η συστηματική χρήση αλκοόλ.

αγαπημένος συγγραφέας ο Τζάκ Λόντον, όπως και ο Κέρουακ και ο Φιτζέραλντ και ο Σταϊνμπεκ.

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886

Είναι πολύ καλό όταν κάποιος "ακούει" την καμπάνα!

Επειδή σε κάποιο μικρό ή μεγάλο βαθμό μας διαβάζουν, είναι καλό να σημειωθεί ξεκάθαρα ότι το αλκοόλ είναι πολύ επιζήμιο για τον οργανισμό. Όπως επιζήμιο είναι και το κάπνισμα, τα ναρκωτικά και άλλες ουσίες.

Όμως, κατά την γνώμη μου, άλλο είναι οι κανόνες διατροφής, υγείας και ηθικής και άλλο οι "κανόνες" και οι "αρχές" που καθορίζουν την καλλιτεχνική δημιουργία (είτε αυτή είναι λογοτεχνία, σάτιρα, μουσική και άλλες μορφές έκφρασης) και τις προσωπικές επιλογές.

Δεν θα απορρίψω για παράδειγμα την μουσική του Τζίμι Χέντριξ με μοναδικό κριτήριο ότι έπαιρνε ναρκωτικά. Ούτε, επίσης, θα απέρριπτα (αν ζούσα στην περίοδο της Αναγέννησης) το οποιοδήποτε έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι με μοναδικό κριτήριο την ομοφυλοφιλία  του, υιοθετώντας τους κανόνες ηθικής αυτής της περιόδου.

Εγώ, υπερβάλλοντας (το παραδέχομαι) θεωρώ καλλιτεχνική δημιουργία και τα πορνογραφήματα καθώς και τα γαμήσια στα μπουρδέλα. Πιθανόν σε ότι αφορά την καλλιτεχνική δημιουργία και τις προσωπικές επιλογές δεν υπάρχουν κανόνες παρά μόνο μια αρχή που συνοψίζεται στην φράση ότι δεν επιτρέπεται οτιδήποτε που ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη σε κάποιο άλλο άτομο χωρίς την δική του συγκατάθεση.

Αν κάποιος, για παράδειγμα, θέλει να τον μαστιγώνουν γιατί έτσι του αρέσει, δεν νομίζω ότι "πρέπει" να τον "συνετίσουμε". Επίσης αν κάποιος θέλει να καπνίζει γιατί έτσι του αρέσει, δεν επιτρέπεται να τον θεωρούμε όλοι οι άλλοι μη καπνιστές ως εστία μολύνσεως. Ως παλιός καπνιστής θα έπρεπε (τουλάχιστον το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους) να το θεωρούσα απόλυτα ανεπίτρεπτο. Θα σημειώσω ένα πραγματικό περιστατικό. Πήγα με έναν φίλο μου, πολύ φανατικό καπνιστή των τεσσάρων πακέτων την ημέρα, να φάμε σε ένα εστιατόριο. Ο φίλος μου δεν ζει πλέον. Την ώρα που τρώγαμε, έβηχε συνέχεια και κάποια στιγμή του ξέφυγε μια ροχάλα και έπεσε στο πιάτο μου. Αισθάνθηκε άσχημα και αμέσως πήγε να πληρώσει να μου φέρουνε άλλο φαγητό. Ήμουν τόσο αμετακίνητος που δέχτηκε τελικά στην επιμονή μου να μην πληρώσει το δεύτερο πιάτο. Υπόψη ότι δεν προσποιούμουν τον "άνετο". Δεν με ενδιέφερε καθόλου αυτό το συμβάν, για αυτό και τον έπεισα. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, θα ήθελα να ζούσε ο φίλος μου και ας μου ξανάφτυνε στο πιάτο μου.

Εγώ έτσι τα βλέπω και σέβομαι πιθανές διαφωνίες. Θα ήθελα, όμως, ο φίλος μου να το είχε καταλάβει μόνος του. Σε καμιά περίπτωση δεν θα του πιπίλιζα το κεφάλι για το κακό που θα τον έβρισκε ακόμη και αν ήμουν πνευμονολόγος γιατρός. Η μόνη περίπτωση για να του έλεγα κάποιες συμβουλές θα ήταν αν μου ζήταγε ο ίδιος να το συζητήσουμε και αν μπορούσα να τον βοηθήσω. Σαφώς (σύμφωνα με τον κώδικα της "κανονικής" κοινωνίας) δεν είναι συνετό κάποιος να γαμάει αυτές που δεν τον αγαπάνε (δική σου φράση, πολύ ωραία και σωστή!).

Όμως, νομίζω ότι οι μπουρδελιάρηδες δεν αμαρτάνουν γιατί αυτοί τουλάχιστον την στιγμή που γαμάνε, αγαπάνε έστω και για λίγο την εργαζόμενη πορνο-δέσποινα.   

ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Δεκ 2009
Κριτικές
104
Like
2.758
Πόντοι
7.783
Το θέτετε ιδεαλιστικά - ρομαντικά και δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι έχει αξία αυτή η οπτική, ωστόσο το θέτω αριθμητικά:

Το 20% των καπνιστών δεν παθαίνει τίποτε από το κάπνισμα.
Το 80% κάτι παθαίνει.

Ο Χέντριξ πέθανε στα 27.
Ο Μόρισον πέθανε στα 27.
Η Τσόπλιν πέθανε στα 27.
Η Winehouse πέθανε στα 27.

Ο Τζάγκερ είναι 70, επιδή έκανε σωστό κουμάντο...

Επισκέπτης
Το θέτετε ιδεαλιστικά - ρομαντικά και δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι έχει αξία αυτή η οπτική, ωστόσο το θέτω αριθμητικά:

Το 20% των καπνιστών δεν παθαίνει τίποτε από το κάπνισμα.
Το 80% κάτι παθαίνει.

Ο Χέντριξ πέθανε στα 27.
Ο Μόρισον πέθανε στα 27.
Η Τσόπλιν πέθανε στα 27.
Η Winehouse πέθανε στα 27.

Ο Τζάγκερ είναι 70, επιδή έκανε σωστό κουμάντο...

Αυτό το κάτι είναι που με τρομάζει ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom