Νέα

Γαμάτες εισαγωγές σε τραγούδια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jimmy Jim
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 296
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ROMANTIC

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα ταλαντούχος μουσικά, απλά γρατσουνάω μια κιθάρα, έχω μια απορία σχετικά με δύο τραγούδια. Έχουμε την εισαγωγή του αριστουργήματος του Βασίλη Τσιτσάνη ''Μες την πολλή σκοτούρα μου'' γραμμένου το 1938:

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ο Μάνος Λοΐζος κυκλοφόρησε τον δίσκο ''Τα τραγούδια της Χαρούλας'' στον οποίο περιλαμβάνεται το γνωστό τραγούδι ''Γύφτισσα τον εβύζαξε''.

Βρίσκω να υπάρχει κάποια ομοιότητα στη μελωδία του ''Γύφτισσα τον εβύζαξε'' με την εισαγωγή στο αριστούργημα του Βασίλη Τσιτσάνη. Υπάρχει κάποιος με καλό μουσικό αυτί ή γνώσεις για να μας πει αν αυτό είναι αυτούσια αντιγραφή ή απλή επιρροή ή απουσία οποιασδήποτε σχέσης μεταξύ των δύο μελωδιών;   

Ναι η πρωτη φραση της εισαγωγης του τσιτσανη << μεσ την πολλη σκοτουρα μου >> ειναι σχεδον ιδια με την πρωτη φραση του κουπλε << γυφτισσα τον εβυζαξε >> αλλα μεχρι εκει η ομοιοτητα Απο κει και περα τελειως διαφορετικο Αλλωστε ο Μανος Λοιζος ηταν ποταμος ιδεων και δεν νομιζω να εκλεψε απο τον Τσιτσνη Ο Λοιζος για μενα ηταν φαινομενο μουσικοσυνθετη για τον εξης λογο Δεν ειχε μανιερα ( αυτο που λεμε αναγνωρισιμοτητα στον τροπο γραφης ) Αν για παραδειγμα παρεις τον Τσιτσανη τον Χιωτη τον Χατζιδακη τον Ζαμπετα και αλλους γνωστους συνθετες καταλαβαινεις απο το κομματι ποιος το εγραψε Με τον Λοιζο αν δεν ξερεις οτι το κομματι ειναι δικο του δεν μπορεις να το αναγνωρισεις Αυτο ειναι πολυ δυσκολο στην τεχνη δηλαδη ο δημιουργος ενος εργου να μην επαναλαμβανεται Π.χ. ο Λοιζος εγραψε το μερτικο μου απ τη χαρα , το καλημερα ηλιε , τα νεγρικα και τοσα αλλα εντελως διαφορετικα κομματια μεταξυ τους Πολυ δυσκολο πραγμα
Αλλα το θεμα μας ειναι οι καλες εισαγωγες σε κομματια  Πρεπει να πω στους φιλους μεταλαδες με καθε σεβασμο στα γουστα τους οτι αν μερικα απο τα κομματια που θεωρουν οτι εχουν γαματες εισαγωγες τα απογυμνωσεις απο τα εφε ( fuzz distortion)της κιθαρας και τα ντραμς και αφησεις καθαρο το οργανο ,η  μελωδια της εισαγωγης πολλες φορες ειναι παιδικη Οποιος εχει μουσικες γνωσεις καταλαβαινει τι εχει αξια και τι φαια ουσια εχει ξοδεψει ο δημιουργος τους
Παραθετω  ενδεικτικα τεσσερα εντελως διαφορετικα κομματια με καλες και δυσκολες εισαγωγες απο την ελληνικη μουσικη ( ακουω και ξενη )
Επισης να πω οτι κομματια αριστουργηματα ειναι πολλα απο τα σμυρναιϊκα και ειδικα του Τουντα

OP
OP
Jimmy Jim

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Like
121
Πόντοι
16
Romantic είσαι σωστός, συμφωνώ πολύ μαζί σου. Και respect στον Μάνο Λοΐζο, τον μεγάλο μελωδό μας. Απλά νομίζω ότι όλοι πήραν κάτι, κάποτε από τον Τσιτσάνη. Και όπως μου έλεγε ένας θείος μου μουσικός ''χωρίς Τσιτσάνη δεν θα υπήρχε Θεοδωράκης''.

OP
OP
Jimmy Jim

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Like
121
Πόντοι
16
Μια πολύ ωραία εισαγωγή από ένα αξιόλογο παραγωγό ηλεκτρονικής μουσικής:

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
498
Πόντοι
36

αυτο εχει και γαμω τις εισαγωγες και απο το μαστερ οβ παπετς αυτο

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
498
Πόντοι
36
και αυτη απο σλειερ γαμαει

OP
OP
Jimmy Jim

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Like
121
Πόντοι
16
Απλή αλλά μοναδική εισαγωγή στο αριστούργημα του Σταύρου Κουγιουμτζή.

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
41
Like
533
Πόντοι
2.137

Μετα απο τις μουφες που βγαζανε ηρθε αυτη η εισαγωγαρα και τα ισοπεδωσε ολα

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Δεν υπαρχει λογος ενα χεβυ η ενα ροκ κομματι να ειναι καρατεχνικο για να γουσταρουμε, πρεπει να εχει ομως αυτο το κατι. Διαφωνω για τις παιδικες μελωδιες γιατι παιζω και εγω λιγακι και δεν θα μπορουσα να τις χαρακτηρισω ετσι. Με λιγότερες απαιτησεις απο ενα κλασσικο κομματι σιγουρα, αλλα άιντε παιξε το μαστερ και τα λεμε...

Στο φιναλε αν μας αρεσαν τα περιπλοκα θα ακουγαμε ραχμανινωφ οχι black sabbath :rockon:

Μιας και ηρθα ενα αλλο γαματο ιντρο ειναι και στο

Επισκέπτης
Η θεικότερη εισαγωγή όλων των εποχών:

Μου σηκώθηκε η τρίχα και μόνο που μου την θυμήσατε  :rockon:

OP
OP
Jimmy Jim

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Like
121
Πόντοι
16
Εκπληκτική εισαγωγή από το αγαπημένο μου heavy metal συγκρότημα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom