Νέα

Γαλα για.. αφρογαλο

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα meredi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 34
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Μηνύματα
2.485
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Ξερει καποιος ποιο γαλα κανει καλο παγωμενο αφρογαλο.
Για κανα φρεντο καπουχυνω

Ειδα εκει στα everest ενα Delta πλήρες για επαγγελματικη χρηση

Απο αυτα που κυκλοφορουν στα μαρκετ τι να ψωνισω; Δοκιμασα κανα 2 αλλα βγαζουν νερουλο

Οποιος ξερει ας πει
 

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Μηνύματα
6.955
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
Εβαπορέ γάλα δοκίμασες;
 

mutsodringo

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2013
Μηνύματα
227
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
1
στα μαγαζια χρησιμοποιουν επαγγελματικες συσκευασιες,οι οποιες δεν κυκλοφορουν στο εμποριο.
μου ειχε πει φιλος μου οτι αν ξεμεινουν,χρησιμοποιουν το νουνου family.πληρες γαλα και αυτο σε μια μπλε συσκευασια.
σε μενα φτιαχνει καλο αφρογαλα.πρεπει να το χτυπας μαζι με παγακια ομως! (οποιοδηποτε γαλα) εχει σημασια και αυτο.
 

seminole

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2008
Μηνύματα
3.117
Κριτικές
6
Like
29
Πόντοι
16
Το καλυτερο γαλα.Ολο πρωτεινες  [xhamster]
]
 
Εγγρ.
20 Νοε 2010
Μηνύματα
18.658
Like
17
Πόντοι
166
στα μαγαζια χρησιμοποιουν επαγγελματικες συσκευασιες,οι οποιες δεν κυκλοφορουν στο εμποριο.
μου ειχε πει φιλος μου οτι αν ξεμεινουν,χρησιμοποιουν το νουνου family.πληρες γαλα και αυτο σε μια μπλε συσκευασια.
σε μενα φτιαχνει καλο αφρογαλα.πρεπει να το χτυπας μαζι με παγακια ομως! (οποιοδηποτε γαλα) εχει σημασια και αυτο.

το γαλα με παγάκι ?  :huh: τί λες ? :huh:
 

mutsodringo

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2013
Μηνύματα
227
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
1
ναι vilma.χτυπας το γαλα μαζι με παγακι και ετσι γινεται αφρογαλα
 

Paktosis

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2011
Μηνύματα
627
Κριτικές
29
Like
2
Πόντοι
16
Όπως ειπώθηκε...ΝΟΥΝΟΥ FAMILY πλήρες με 4-5 παγάκια και καλό mixer...
Δεν υπάρχουν επαγγελματικά γάλατα και βλακείες. Μίξερ επαγγελματικά υπάρχουν.

Αν δεν έχεις καλό μίξερ, στο μπλέντερ...

Το θέμα έληξε να κλειδωθεί το thread άμεσα!
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Το σωστό αφρόγαλο δε γίνεται σε μίξερ, μπλέντερ και τέτοιες ανοησίες.

Θέλει μηχανή με ατμό.

Θέλει γάλα πλήρες, παγωμένο στην σωστή θερμοκρασία, θέλει καλή πίεση στον ατμό, θέλει σωστό βάθος βύθισης στο τσουτσέκι, θέλει σωστή διάρκεια αφρίσματος, θέλει το γάλα να φθάσει στην σωστή θερμοκρασία.

Τα λέει και η ίδια η Illy:


Με άλλα λόγια θέλει τέχνη.
Και για αυτό τον λόγο σωστό αφρόγαλο δεν βρίσκεις σχεδόν ποτέ στην Ελλάδα.
 

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Μηνύματα
47.991
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
αλλο ενα σοβαρο θεμα
 
Εγγρ.
20 Νοε 2010
Μηνύματα
18.658
Like
17
Πόντοι
166
Το σωστό αφρόγαλο δε γίνεται σε μίξερ, μπλέντερ και τέτοιες ανοησίες.

Θέλει μηχανή με ατμό.

Θέλει γάλα πλήρες, παγωμένο στην σωστή θερμοκρασία, θέλει καλή πίεση στον ατμό, θέλει σωστό βάθος βύθισης στο τσουτσέκι, θέλει σωστή διάρκεια αφρίσματος, θέλει το γάλα να φθάσει στην σωστή θερμοκρασία.

Τα λέει και η ίδια η Illy:


Με άλλα λόγια θέλει τέχνη.
Και για αυτό τον λόγο σωστό αφρόγαλο δεν βρίσκεις σχεδόν ποτέ στην Ελλάδα.


+1

... ούτε μίξερ ούτε μπλέντερ ούτε παγάκια εννοείται στο γάλα !
 
OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Μηνύματα
2.485
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
το εβαπορέ είναι μεγάλη κόφα , φρέσκο θέλει , τι καφετιέρα έχεις ?

Καφετιερα;  Με αυτο χτυπαω

URL]]
 
OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Μηνύματα
2.485
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
update.

Εβαλα το μεταλλικο δοχειο καταψυξη μια ωρα και κανα τεταρτο το γαλα.

Εβγαλα το δοχειο εριξα το γαλα και χτυπησα.... Μερα με τη νυχτα με πριν!!!!!

Θα δοκιμασω και με παγο μεσα
 
Εγγρ.
20 Νοε 2010
Μηνύματα
18.658
Like
17
Πόντοι
166
Καφετιερα;   Με αυτο χτυπαω

http://[URL unfurl="true"]www.elmak.gr/images/Frapedieres_1_i.png[/img[/URL]]
[/quote]

εσπρεσιέρα δεν έχεις ? δεν έχει τσουτσουνάκι για τον ατμο για την κρέμα και το χτυπάς σε αυτό ή και τον εσπρεσο τον κάνεις σαν τον φραπέ ?
 
OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Μηνύματα
2.485
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
εσπρεσιέρα δεν έχεις ? δεν έχει τσουτσουνάκι για τον ατμο για την κρέμα και το χτυπάς σε αυτό ή και τον εσπρεσο τον κάνεις σαν τον φραπέ ?
Εχω.

Δοκιμασα οπως στα everest. Περασα απο την καφετιερα τον καφε και μετα αυτο που εβγαλε το ζεστο το χτυπησα με νερο και παγο σαν φραπε

Μετα το αφρογαλα

Δοκιμασα και χωρις να περασω τον καφε απο καφετιερα (Nescaffe fredo )

Πιο γρηγορο..... Οχι μεγαλες διαφορες για ιδιο καφε
 
Εγγρ.
20 Νοε 2010
Μηνύματα
18.658
Like
17
Πόντοι
166
Εχω.

Δοκιμασα οπως στα everest. Περασα απο την καφετιερα τον καφε και μετα αυτο που εβγαλε το ζεστο το χτυπησα με νερο και παγο σαν φραπε

Μετα το αφρογαλα

Δοκιμασα και χωρις να περασω τον καφε απο καφετιερα (Nescaffe fredo )

Πιο γρηγορο..... Οχι μεγαλες διαφορες για ιδιο καφε


δεν φτιάχνεται έτσι ο καπουτσίνο  :- .

ψάξε στο ίντερνετ έχει άπειρες οδηγίες
αν δεν βρέξεις κώλο κτλ κτλ ... 
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom