«Εκ της τέφρας της αναγεννάται» η ελληνική «σκληροπυρηνική» Δεξιά και οργανώνεται
Κινήσεις ανασύνταξης λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στο χώρο της ελληνικής σκληροπυρηνικής Δεξιάς, καθώς δεν είναι μόνο ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος διαμήνυσε πως ετοιμάζεται νέο κόμμα μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής. Η επανεμφάνιση του Γιώργου Καρατζαφέρη στο πολιτικό προσκήνιο, μέσω της κοπής της πίτας του ΛΑΟΣ, αλλά και η προαναγγελία συνεργασίας με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλου πρόκειται για ενδιαφέρουσες εξελίξεις, με δεδομένη την πίεση που υφίστανται λόγω της κυβερνητικής φθοράς οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης
Η πρόσκληση ήταν για τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά από μακρά αποχή, επανήλθε στο προσκήνιο, μέσω της κοπής της πίτας του ΛΑ.Ο.Σ. στο ξενοδοχείο Royal Olympic στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Από μόνη της η επαναδραστηριοποίηση του κ. Καρατζαφέρη, συνδυαστικά με τον εορτασμό των 15 ετών από την ίδρυση του κόμματός του, θα μπορούσαν να αποτελέσουν είδηση. Πλην όμως, η παρουσία του ανεξάρτητου βουλευτή και γενικού γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκου Νικολόπουλου, μαζί με πολλά μέλη του κόμματός του, έκανε το όλο σκηνικό ακόμα πιο ενδιαφέρον.
Ο χώρος της ελληνικής υπερδεξιάς βρίσκεται σε αναβρασμό το τελευταίο διάστημα. Οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου υφίστανται σοβαρές πιέσεις λόγω της κυβερνητικής φθοράς, ενώ μόλις πρόσφατα ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, δικηγόρος και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Τάκης Μπαλτάκος γνωστοποίησε το σχέδιό του για τη δημιουργία νέου κόμματος, στον χώρο ενδιάμεσα της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής.
Οι ζυμώσεις
Οι ζυμώσεις σε αυτό τον πολιτικό χώρο είναι έντονες. Ο κ. Μπαλτάκος θα ήθελε του κόμματος που σχεδιάζει να ηγηθεί το «τοτέμ» του «πατριωτικού» χώρου, ο Α/ΓΕΣ ε.τ. Φραγκούλης Φράγκος. Ο κ. Φράγκος όμως που διατηρεί ένα ευρύ δίκτυο συνομιλητών σε όλο το φάσμα της ελληνικής δεξιάς-και εντός της ΝΔ-δεν επιθυμεί την εμπλοκή του στα πολιτικά πράγματα, ούτε καν με το ρόλο του προέδρου κόμματος, επιλέγοντας να τον θυμούνται ως στρατηγό και μαχητικό στρατιωτικό, όπως λέει στο περιβάλλον του.
Παράλληλα, διάφορα σενάρια διακινούνται για τον ρόλο μελών της πρώην βασιλικής οικογένειας στα εγχειρήματα που σχεδιάζονται. Η αλήθεια είναι πως το πιο hot όνομα είναι αυτό του «πρίγκηπα» Νικόλαου Γλύξμπουργκ, ο οποίος έχει εμπιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα και διατηρεί επίσης ισχυρό κύκλο επαφών, τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο, όσο και στο χώρο της ελληνικής δεξιάς. Πλην όμως, από εκεί μέχρι την εμπλοκή του κ. Γλύξμπουργκ στα πολιτικά πράγματα και μάλιστα με ενεργό ρόλο σε κάποιον κομματικό σχηματισμό, η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη και δύσκολα διανύσιμη.
Κεντρικό ρόλο στις συζητήσεις διαδραματίζει ο Νίκος Νικολόπουλος. Πολύπειρος βουλευτής με «μασίφ» ψήφους στην εκλογική περιφέρεια της Αχαϊας, ο κ. Νικολόπουλος έχει διανύσει μια μεγάλη πολιτική διαδρομή. Από «λοχαγός» του Κώστα Καραμανλή το 1997 βρέθηκε να είναι σκληρός «σαμαρικός» από το 2009 μέχρι και το 2012, όταν και παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας. Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΝΔ, ίδρυσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ. Προσπάθησε να γίνει υπουργός και στις δύο συγκυβερνήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πάντα η Κουμουνδούρου τον μπλόκαρε, ακόμα και όταν αυτός πήγε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με…ροζ t-shirt. Σήμερα, ο κ. Νικολόπουλος διατηρεί το ΧΡΙΚΕ και αναζητά συμμάχους, ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι και παρουσιαστής εκπομπής στο Kontra Channel υπό τον τίτλο «Το Μαξίμου ακούει;». Ο έμπειρος πολιτικός γνωρίζει καλά πως, αν κατέβει μόνος του στις εκλογές, δεν πρόκειται να πιάσει το όριο του 3%, γι’ αυτό αναζητά στρατηγικές συμμαχίες. Κάτι τέτοιο ανακοίνωσε πως προτίθεται να κάνει και με τον ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη, όπως είπε στην κοπή της πίτας που έγινε την Κυριακή.
Από την άλλη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει διανύσει ένα μεγάλο διάστημα εκτός πολιτικής. Οι εκλογές του 2012 ήταν μοιραίες για το κόμμα του. Στις ευρωεκλογές του 2014 επιχείρησε το μεγάλο comeback, πήρε σχεδόν 3%, αλλά τον Ιανουάριο του 2015 η μιζέρια επέστρεψε στην Καλλιρόης. Το κόμμα, αν και πήρε με μεταγραφή ακόμα και τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, δεν μπόρεσε ποτέ να ανακάμψει και μετά τον Ιανουάριο του 2015 άρχισε να φυλλοροεί. Κόμμα και στελεχιακή βάση υπό διάλυση, ο κ. Καρατζαφέρης πέρασε και μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ που διατηρεί. Πλην όμως, οι πολιτικές εξελίξεις τον οδήγησαν στο συμπέρασμα πως η επάνοδος είναι δυνατή. Αυτό επιχειρεί να κάνει εκ νέου, παραδεχόμενος στην κοπή της πίτας του κόμματός του πως «ψήνεται» συνεργασία με τον κ. Νικολόπουλο. Περισσότερα δεν είπε πάντως.
Οι συναντήσεις
Όπως και να έχει, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται οργασμός συναντήσεων στον εν λόγω πολιτικό χώρο. Πολλές από αυτές έγιναν στον δικηγορικό γραφείο του Τάκη Μπαλτάκου, πίσω από τον Άρειο Πάγο. Από εκεί πέρασαν πρώην υπουργοί της ΝΔ, πρώην βουλευτές, στελέχη της Δεξιάς, στρατιωτικοί και δικαστικοί. Όλοι μοιράζονταν την ίδια ανησυχία: η χώρα εκτροχιάζεται και χρειάζεται ένα δεξιό ανάχωμα. Απλώς, δεν συμφώνησαν όλοι στην μορφή που πρέπει να λάβει αυτό το ανάχωμα.
Άλλο σημείο συναντήσεων, το γραφείο του Νίκου Νικολόπουλου στην έδρα του ΧΡΙΚΕ, στην οδό Βασιλέως Αλεξάνδρου 6, στην περιοχή του Κάραβελ.
Τέλος, στην οδό Πραξιτέλους 58, στις Τζιτζιφιές, έδρα του ΑΡΤ, του καναλιού του Γιώργου Καρατζαφέρη έχουν επίσης γίνει συναντήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από εκεί έχουν περάσει τόσο ο Νίκος Νικολόπουλος όσο και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος ήταν μέλος του κόμματος του Βύρωνα Πολύδωρα Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, πλην όμως έχει αποχωρήσει.
Πάντως, όπως πληροφορείται το KoolNews.gr, οι συναντήσεις δεν περιορίστηκαν μόνο σε κλειστούς χώρους. Αντίθετα, την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης, οι Νίκος Νικολόπουλος και Γιώργος Καρατζαφέρης βρέθηκαν για καφέ στο γνωστό στέκι «Βιβλιοθήκη» της πλατείας Κολωνακίου. Η ανακοίνωση της συμπόρευσης στην κοπή της πίτας του ΛΑΟΣ το μεσημέρι της Κυριακής έλυσε πολλές απορίες, ως προς το τι συζητήθηκε (και) εκείνη την ημέρα.