Νέα

Φτωχότεροι χωρίς τον Χρόνη Μίσσιο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 50
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Εφυγε ο Χρόνης Μίσσιος,σπουδαίος συγγραφέας και πραγματικός εραστής της ζωής και της Αριστεράς.

2-3 φορές διάβασα το κάθε βιβλίο του και παρακαλούσα να μην τελειώσει,δυστυχώς τα τελευταία (πολλά) χρόνια δεν εξέδωσε κάτι καινούριο

Τί να πρωτοπείς για τα βιβλία του και την ανθρωπιά που αναβλύζουν...

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Like
6
Πόντοι
16
Εφυγε ο Χρόνης Μίσσιος,σπουδαίος συγγραφέας και πραγματικός εραστής της ζωής και της Αριστεράς.

2-3 φορές διάβασα το κάθε βιβλίο του και παρακαλούσα να μην τελειώσει,δυστυχώς τα τελευταία (πολλά) χρόνια δεν εξέδωσε κάτι καινούριο

Α ρε  Χρόνη  ..μα εσύ  έφυγες  νωρίς !

gatoni9

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2008
Like
3
Πόντοι
1
Αυτός τα είπε όλα:

kostis | 20/11/2012 12:18
ενα απο τα λιγα φωτεινα μυαλα της αριστερας. Ειλικρινης και εντιμος και ταπεινος ο πατριωτης μου, εγινε αποβλητος απο την αριστερη χλεμπα οταν ειπε την φραση " ευτυχως που δεν κερδισαμε συντροφοι στον εμφυλιο".. Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει..

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Like
6
Πόντοι
16
Αυτοδίδακτος συγγραφέας που έμαθε μάλιστα να διαβάζει καί να γράφει μέσα στις φυλακές ! αριστερός σωστός αλλά καί πουτανιάρης ωραίος που αγάπησε πραγματικά την ΓΥΝΑΙΚΑ ! θυμάμαι πώς περιγράφει το μουνί μιας κοπέλας στον Άη Στράτη ( " σαν 2 χείλη κλόουν ! " ) στο έργο του " Χαμογέλα ρε τι σου ζητάνε " αλλά καί το πώς πέρασε 1 εβδομάδα έρωτα μαζί με μια ιερόδουλη μέσα σε ένα οίκο ανοχής στην Σαλονίκη ! άς είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.  

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Αυτοδίδακτος συγγραφέας που έμαθε μάλιστα να διαβάζει καί να γράφει μέσα στις φυλακές ! αριστερός σωστός αλλά καί πουτανιάρης ωραίος που αγάπησε πραγματικά την ΓΥΝΑΙΚΑ ! θυμάμαι πώς περιγράφει το μουνί μιας κοπέλας στον Άη Στράτη ( " σαν 2 χείλη κλόουν ! " ) στο έργο του " Χαμογέλα ρε τι σου ζητάνε " αλλά καί το πώς πέρασε 1 εβδομάδα έρωτα μαζί με μια ιερόδουλη μέσα σε ένα οίκο ανοχής στην Σαλονίκη ! άς είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.  
δεν τον ηξερα μεχρι πριν μιση ωρα.τωρα θα παραγγειλω δυο βιβλια του.

Επισκέπτης

:thumbsup:

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
Μπράβο palermo,ωραίο θέμα(η αναφορά και η τιμή όχι ο θάνατος φυσικά) για έναν ωραίο άνθρωπο  :thumbsup: :cool2:
έστω και αργά ας τον ανακαλύψουν οι νεότεροι :)

OP
OP
P

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595

Το "καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς" είναι το πρώτο του και δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο,αν και με αυτό έγινε γνωστός

πολλές περιγραφές από φυλακές,βρισίδια κλπ...γλώσσα σκληρή,καμία δομή

το "Χαμογέλα τί σου ζητάνε" ίσως το πιο καλό του,περιέχει μεν φυλακές και εξορίες κλπ αλλά είναι πιο λογοτεχνικό ίσως...και περιέχει μερικές από τις κορυφαίες παραγράφους του για τον άνθρωπο,τον επαναστάτη κλπ

OP
OP
P

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς

"Την ώρα που έφευγα και με χαιρέταγε, τα μάτια του στάζανε λύπη. Μου λέει, που θα πας τώρα, ρε Φάνη - εγώ μια ζωή το ίδιο ψευδώνυμο στις παρανομίες. Όπως στεκόμασταν όρθιοι, του λεω, σοβαρά μιλάς, γιατρέ, εμένα λυπάσαι; Ξαφνιάστηκε, μα, μου λέει, φεύγεις έτσι μέσα στη νύχτα, σε κηνυγάνε θεοί και δαίμονες, σκοτώνουν, βασανίζουν, δεν έχεις σπίτι, οικογένεια, δεν έχεις όνομα... Τον κοίταξα. Έπρεπε να τον πληγώσω, δεν είχα άλλο δρόμο. Ήμουνα στριμωγμένος, αν αφηνόμουνα στην παραδοχή της λύπης, ήμουνα χαμένος, γιατί τα αντικειμενικά στοιχεία, όπως τα περιέγραφε ο γιατρός, ήτανε σωστά. Όμως είχα ανάγκη να υπερασπιστώ τη ζωή μου, την ουσία της, απέναντι και στον ίδιο τον εαυτό μου. Σοβαρά, του λέω, γιατρέ εμένα λυπάσαι; Τα έχασε ελαφρώς. Ήταν πολύ καλός και γλυκός άνθρωπος, αλλά και παλικάρι, για να δεχτεί να κρύψει έναν παράνομο σε μια στιγμή που ούτε η μάνα σου, που λέει ο λόγος, δε σ΄ έβαζε μέσα. Όπου το ραδιόφωνο ούρλιαζε ημερήσιες διαταγές, "Πας όστις φιλοξενεί άτομον μη δηλωμένον εις τας Αστυνομικάς Αρχάς, θα παραπέμπεται εις το έκτακτον στροτοδικείον..." Κοίτα να δεις, του λέω, εγώ κρατάω τη ζωή μου και τη μοίρα μου στα χέρια μου, οι επιλογές είναι δικές μου, όποτε θέλω, περνάω στη δική σου θέση. Αν τώρα κάνω ένα τηλεφώνημα στην ασφάλεια και τους πω ότι παύω να ασχολούμαι με την πολιτική, χωρίς να αποκηρύξω τίποτα και κανέναν, αύριο θα περπατώ και εγώ "ελεύθερα" και "ακίνδυνα" όπως εσύ... Εσύ μπορείς να περάσεις στη δική μου θέση; Να τα παρατήσεις όλα, λεφτά, καριέρα, οικογένεια, σπίτια, να δεθείς μ΄ ένα όνειρο και να το κυνηγήσεις, ν΄ αγαπήσεις με πάθος τους ανθρώπους και την ελευθερία τους, να μπεις στην καρδιά της εποχής σου, και από απλός θεατής να γίνεις δημιουργός της ιστορίας; Και, να σου πω και κάτι ακόμα: είμαστε συνομήλικοι. Αν δεχτούμε ότι αυτό που λέμε ζωή δεν είναι να υπάρχεις σαν δέντρο, δηλαδή να υπάρχεις μονάχα βιολογικά - δεν ξέρω αν χρησιμοποιώ και σωστά τους όρους, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω - δηλαδή αν τη ζωή μπορούμε να τη μετράμε απλώς με την παραγωγή κάποιων αγαθών και κάποιων υπηρεσιών και με το να καταναλώνουμε κάποια αγαθά και κάποιες υπηρεσίες, τότε πιστεύω πως η ζωή δε θα ΄ταν τίποτα άλλο, παρά μια απέραντη πλήξη. Νομίζω πως αυτό που ονομάζουμε ζωή μετριέται μονάχα με τα συναισθήματα που νιώθουμε σαν άνθρωποι, τις συγκινήσεις, τις πίκρες, τις χαρές, τις μικρές ευτυχίες, τις μικρές δυστυχίες, την επιβεβαίωση, τελικά, της ανθρώπινης ουσίας μας. Πόσες φορές στη ζωή σου ένιωσες έντονα συναισθήματα και συγκινήσεις, γιατρέ; Όταν πήρες το πτυχίο σου, όταν ερωτεύτηκες τη γυναίκα σου, όταν έκανες καριέρα, όταν γεννήθηκε η κορούλα σου... Γύρω από αυτά κλείνει ο κύκλος. Εγώ ,τα ίδια χρόνια, έζησα τόσα συμπυκνωμένα συναισθήματα, τόσο έντονα, που εσύ ούτε σε εκατό χρόνια της δικής σου ζωής δεν μπορείς να τα ζήσεις. Πόσες φορές έπαιξα με το θάνατο, όχι για παιχνίδι, γιατί τότε θα μπορούσα απλώς να κάνω ένα επικίνδυνο νούμερο στο τσίρκο, αλλά συνεπαρμένος από τους μύθους μου, από τα οράματά μου, από την αγάπη μου για τη ζωή, για τον άνθρωπο και τη λευτεριά του. Πόσες φορές τόλμησα, μετρήθηκα με φοβερούς μηχανισμούς, άλλοτε νικώντας, άλλοτε χάνοντας, αλλά πάντοτε νιώθοντας άνθρωπος και ποτέ αντικείμενο κάποιας μοίρας. Ακόμα, γιατρέ μου, σε σχέση με σένα είμαι πολύ νέος, και να σου πω γιατί; Πράγματα που για σένα θεωρούνται δεδομένα και τα περνάς αδιάφορα, για μένα είναι μικρές και μεγάλες ευτυχίες. Τα θαύματα του κόσμου, που λένε, η όρασή μου με εφήβεια έκπληξη τα ζει και με γεμίζει συναισθήματα. Είμαι βέβαιος πως ένας περίπατος τη νύχτα στους έρημους δρόμους της πόλης, είναι για σένα κάτι πολύ συνηθισμένο, αν όχι βαρετό. Ένας περίπατος στος δάσος, ο θόρυβος της θάλασσας, ένα όμορφο δέντρο, ένα λουλούδι, το κρασί, ο έρωτας... Η επαφή σου με τα πράγματα είναι τυπική, δεν τα πλουτίζεις, δε σε πλουτίζουν, τα ξεπερνάς, δεν τα ζεις. Για μένα, κάθε πρωινό είναι μια έκπληξη, κάθε δειλινό μια νοσταλγία, κάθε νύχτα ένα μεγάλο μυστήριο, ένα ποτήρι κρασί, ένα φιλί. Αλήθεια, ποιες είναι οι επιθυμίες σου, γιατρέ; Είσαι "πετυχημένος", ο,τι επιθυμείς το έχεις, είσαι κορεσμένος άρα γέρος, γιατί ταυτόχρονα δεν μπορείς να τα ξεφορτωθείς όλ΄ αυτά. Είσαι ταξινομημένος, δεν μπορείς να πετάξεις, να μπεις στον δρόμο των συναισθημάτων, της φαντασίας , του ονείρου, της επιθυμίας, μιας νέας επαφής σου με τα πράγματα και τους ανθρώπους. Κοίτα, ψάξε λίγο, ο δρόμος σου είναι ο δρόμος που μετατρέπει τον άνθρωπο σε αντικείμαενο με βιολογικές ανάγκες... Μη με λυπάσαι, σε παρακαλώ, εγώ θα είμαι πάντα με τις μειοψηφίες, έκθετος πάντα, ποτέ ένθετος. Δε θύμωσε, δεν μου είπε ότι λέω μαλακίες. Μ΄ αγκάλιασε, μου είπε πως είμαστε περίεργοι άνθρωποι αλλά ωραίοι. Με φιλήσε, μου έβαλε και δέκα χιλιάρικα στην τσέπη -μεγάλο ποσό για εκείνη την εποχή- και έφυγα. Το ξέρω πως είπα μεγάλα λόγια γιατί, παρ΄ όλα αυτά, είμαι ένθετος, τοποθετημένος και ταξινομημένος σε άλλους μηχανισμούς, σε μιαν άλλη λογική, σε μιαν άλλη τάξη πραγμάτων"

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Το "καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς" είναι το πρώτο του και δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο,αν και με αυτό έγινε γνωστός

πολλές περιγραφές από φυλακές,βρισίδια κλπ...γλώσσα σκληρή,καμία δομή

το "Χαμογέλα τί σου ζητάνε" ίσως το πιο καλό του,περιέχει μεν φυλακές και εξορίες κλπ αλλά είναι πιο λογοτεχνικό ίσως...και περιέχει μερικές από τις κορυφαίες παραγράφους του για τον άνθρωπο,τον επαναστάτη κλπ
το ενα που διαλεξα ηταν ¨το καλα εσυ σκοτωθηκες νωρις".το αλλο ειναι το ¨το κλειδι ειναι κατω απο το γερανι¨.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
ερωτηση ασχετη καπως.ειχε εμπορικη επιτυχια?πουλησαν και περασαν στον κοσμο τα βιβλια του?φυσικα αυτο δεν εχει σημασια τοση...

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Like
6
Πόντοι
16
Μπράβο ρε Palermo πολύ ωραίο θέμα ! πές μου ότι έχεις κάνει καί εσύ Ιταλία φοιτητής να σε συμπαθήσω τελείως !

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
και εγώ πρώτη φορα ακούω το όνομα του και μου έκαναν εντύπωση αυτά που googlara στα γρήγορα....
αν θέλει κάποιος ας μας πει δυο λόγια....

υγ
και γενικά το αγαπημένο μου θέμα είναι "καταραμένοι" λογοτέχνες-καλλιτέχνες με έκλυτο βίο...
για τέτοιo story milame ?

magkos

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2006
Κριτικές
2
Like
201
Πόντοι
16
ταλαιπωρημενος ο χρονης και πολυ καλος, γνησιος

Gun Club 181

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
103
Πόντοι
166

:-

Gun Club 181

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
103
Πόντοι
166

Τις προαλλες συμωνουσες μαζι μου, μετα με τον Νατσο, τωρα θα παραγγειλεις βιβλια του Χρονη Μισσιου...Καποιος προσεγγιζει το λομπι της αφρικανικης δραχμης πλεον  :rolleyes: :cool2:

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
ρε αυτος ειπε ευτυχως δεν κερδισαν τον εφυλιο οι αριστεροι. βιαστικη διαρροια φτωχε μου λακη
αυτο θα του εγραφα και εγω. :-
Ναι αλλά στο συμμοριτοπόλεμο
ποιός ξέρει πόσο κοσμάκη έφαγε .......
ακαρδη κακιστρω... :huh:

Gun Club 181

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
103
Πόντοι
166
μην τα κανεις σαλατα.δεν  γινεται να διαφωνω ουτε να συμφωνω απολυτα με ολους.σταματα πια να πολιτικοποιεις τα παντα. :headbang: :headbang:

υ.γ 1:πηγαινε στο θρεντ σχετικα με ρωσικες ταινιες να διαβασεις.
υ.γ. 2:η παπια ειπε πριν λιγες μερες οτι σκεφτομαι μανιχαιστικα.κοπυ πειστ και στην σκεψη? :2funny: :2funny:

1)Αστα αυτα τυπε εχεις κρυφη ατζεντα  :cheesy:
2)Δεν μου αρεσουν οι ρωσικες ταινιες
3)Ο πορνοπαπος ειναι ΣΥΡΙΖΑ και εγω δεν ψηφιζω ΣΥΡΙΖΑ ουτε με την απειλη περιστροφου  :sunglasses:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom