Νέα

Franchise καταστήματος street cafe

• Μέλος που άνοιξε το νήμα STAN THE MAN
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 23
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

STAN THE MAN

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2010
Κριτικές
3
Like
81
Πόντοι
0
Καλησπερα σας,
σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αλλαξω εργασιακο αντικειμενο μετα απο πολλα χρονια.

Σκεφτομαι ν ανοιξω ενα καφε (πρωτοτυπο) μεσω franchise, επενδυοντας γυρω στς 50-60 χιλ που θα μπορουσα να παρω αν δεχομουν την εθελουσια (τραπεζικος γαρ).

Σκεφτομαι μεχρι 60χιλ προκειμενου να εχω και λιγα χρηματα να ζω εως οτου αρχισει να λειτουργει το κατμα.

Ειδα οτι υπαρχουν αρκετες εταιρειες (οχι coffee island κλπ) λιγοτερο γνωστες που επιθυμουν να αναπτυχθουν.

Γνωριζω οτι δεν ειναι το καλυτερο timing, αλλα ενδεχομενως αυτο να συνεπαγεται και μειωμενα ενοικια κλπ.

Τι αποψη εχετε γενικοτερα?
Εχετε καλη γνωμη η' ισως και εμπειρια απο καποια λιγοτερη γνωστη εταιρεια?

Ευχαριστω

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.785
Πόντοι
2.606
ξεχασε το απλα καποτε αν εισαι φιλοτιμος θα μου στειλεις πιεμ να βρεθουμε να μου δωσεις 6χιλιαρικα το δεκα τις εκατο απο τα 60 που σκεφτοσουν να ριξεις ως ενδειξη ευγνωμοσυνης που σου γλιτωσα τα υπολοιπα :tooth:

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
52.351
Πόντοι
12.756
τοσα ξερω οτι ζητα το κοφυ μπερυ.....δεν εχει παρα πολλα ακομα και οσα εχουν ανοιξει φαινεται να δουλευουν

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.011
Πόντοι
216
[quote author=STAN THE MAN link= ]Καλησπερα σας,
σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αλλαξω εργασιακο αντικειμενο μετα απο πολλα χρονια.

Σκεφτομαι ν ανοιξω ενα καφε (πρωτοτυπο) μεσω franchise, επενδυοντας γυρω στς 50-60 χιλ που θα μπορουσα να παρω αν δεχομουν την εθελουσια (τραπεζικος γαρ).

Σκεφτομαι μεχρι 60χιλ προκειμενου να εχω και λιγα χρηματα να ζω εως οτου αρχισει να λειτουργει το κατμα.

Ειδα οτι υπαρχουν αρκετες εταιρειες (οχι coffee island κλπ) λιγοτερο γνωστες που επιθυμουν να αναπτυχθουν.

Γνωριζω οτι δεν ειναι το καλυτερο timing, αλλα ενδεχομενως αυτο να συνεπαγεται και μειωμενα ενοικια κλπ.

Τι αποψη εχετε γενικοτερα?
Εχετε καλη γνωμη η' ισως και εμπειρια απο καποια λιγοτερη γνωστη εταιρεια?

Ευχαριστω [/quote]

Επειδή είμαι του επαγγέλματος (σερβιτόρος) σε συμβουλεύω πριν ασχοληθείς με το αντικείμενο - πιστεύω να σου αρέσει ή να σε ενδιαφέρει η διαδικασία της παρασκευής του καφέ - να το σπουδάσεις είτε κάνοντας σεμινάριο/σεμινάρια επι πληρώμή είτε να πας σε καφέ που γνωρίζεις για να σου κάνουνε ένα τζαμπέ σεμινάριο με μερικές συμβουλές για την όλη διαχείρηση.
Βέβαια,εάν ασχοληθείς με φράντσάϊζ,θα αναλάβουνε οι ίδιοι την όλη φάση αλλά είναι επιτακτικό να ξέρεις καλά το "θέμα' καφές/σοκολάτα κτλ πριν ρίξεις εκεί τα χρήματα σου.
Εγώ παρ' όλο που είμαι της δουλειάς,πήγα και έκανα σεμινάριο πριν από μερικά χρόνια στο the barista way,στο Γκάζι.
Πάντως η αγορά είναι κορεσμένη με τέτοια μαγαζιά (γρήγορο φαγητό,καφές,σφολιάτες) και το χρήμα στην κοινωνία όλο και λιγοστεύει ένεκα Μνημονίων και κορωνοϊού.
Εάν ήμουνα στην θέση σου,δεν θα έκανα την κίνηση εκτός και αν έχεις τρέλα με τον καφέ,το ψήσιμο (roasting) τις ποικιλίες,τα αρώματα και τις γεύσεις...

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.240
Πόντοι
5.506
ξεχασε το απλα καποτε αν εισαι φιλοτιμος θα μου στειλεις πιεμ να βρεθουμε να μου δωσεις 6χιλιαρικα το δεκα τις εκατο απο τα 60 που σκεφτοσουν να ριξεις ως ενδειξη ευγνωμοσυνης που σου γλιτωσα τα υπολοιπα :tooth:

Θα του προτείνεις καλύτερη ιδέα τύπε να διαλέξει φραντσαιζ γυράδικο-ταχυφαγείο;

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.207
Πόντοι
1.106
Τυπε από τη στιγμή που είσαι τραπεζικός ούτε εθελούσιες ούτε τίποτα. Άραξε μέχρι να σε απολύσουν έτσι κι αλλιώς τα ίδια θα πάρεις γιατί έτσι κι αλλιώς οι τράπεζες θα διώξουν όλους τους παλιούς και καλα θα κάνουν. Με 60.000 δεν πας ούτε για βρούβες γιατί ουσιαστικά θα τα χεις δώσει όλα στον φρανσαιζα και θα δουλεύεις γι αυτόν. Καφέ σημαίνει ντιλιβερι, σημαίνει, δυο τρεις υπαλλήλους σημαίνει 6.00 με 20.00 χωρίς ρεπό ενώ τώρα είσαι στο άλλο άκρο 7.00-15.00 (γελάει ο κόσμος) σημαίνει ενοίκια 1000ρικα το μήνα. Καλύτερα να φυτεύεις και να πουλάς μαρούλια πάρα καφέ φρανσαιζ με όλη σου την περιουσία που φτάνει μόνο για να ανοίξεις.

gianniskm

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2017
Like
261
Πόντοι
21
τοσα ξερω οτι ζητα το κοφυ μπερυ.....δεν εχει παρα πολλα ακομα και οσα εχουν ανοιξει φαινεται να δουλευουν

Coffe berry κατω απο 100 χιλιαρικα δεν υπαρχει στο λεω με μεγαλη σιγουρια

Επισης αν θες κανε το κοπο κ ανοιξε μια χρυση ευκαιρια να δεις ποσα φρανσαιζ πουλανε, χαμος γινεται κ ποσα να ηξερες δεν βγαινουν καν στις εφημεριδες

Επςιδη ειμαι του χωρου Επενδυσε αλλου κατα την γνωμη

Φιλικα παντα

• Like
Αντιδράσεις: 968

outbreak2000

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Κριτικές
1
Like
80
Πόντοι
0
Τυχαίνει να είχα 5 χρόνια κατάστημα franchise γνωστής εταιρίας και μάλιστα σε καλό σημείο με δυνατά κέρδη. Ακολουθούν μερικά facts:

- Franchise ίσον μόνιμο νταβατζιλίκι. Αποκτάς μεν το know how και έχεις προφανώς το αβαντάζ του ονόματος, αλλα είσαι το πουτανακι τους μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Για κάθε ευρώ που βγάζεις αυτοί βγάζουν απείρως περισσότερα, ακόμα και να θες να αποδεσμευτείς στο τέλος, σου βγάζουν την Παναγία για να τα αρπάξουν απο το επόμενο θύμα εις βάρος σου. Στην δε εταιρία που ήμουν εγώ, η συμπεριφορά τους ήταν σκανδαλωδώς ερεθιστική και αλαζονική απο την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή χωρίς να παρεκκλίνω καθόλου απο τα συμφωνηθέντα ή να έχω χρέη κτλ.

- Τέτοια μαγαζιά απαιτούν προσωπική μέριμνα γιατί αν τα αφήσεις σε υπεύθυνους την γάμησες. Που σημαίνει οτι αποχαιρετάς την οικογενειακή σου ηρεμία και μπαίνεις σε καθεστώς μόνιμης σκλαβιάς.
Εμένα η προσωπική μου ζωή διαλύθηκε παρά τα οικονομικά οφέλη (οποτε να το χέσω το κέρδος).

- Το νομικό καθεστώς της Ελλάδας δεν είναι για επιχειρήσεις. Θα πρέπει να γίνεις κλέφτης για να επιβιώσεις και να ζεις μέσα στον φόβο τι θα σου σκάσει κάθε μέρα. Το κράτος, οι εκπρόσωποι του και γενικότερα ο αέρας που αναπνέεις είναι εναντίον σου λες και είσαι εγκληματίας.
Έχεις να αντιμετωπίσεις παράλογη γραφειοκρατία λες και έχεις κανένα πυρηνικό εργοστάσιο.

- Το υπαλληλικό. Πρέπει να είσαι ικανότατος στο να διαχειρίζεσαι τους πολλούς και διάφορους τύπους που θα έρθουν να δουλέψουν για σένα. Και συνεπέστατος να είσαι (όπως πρέπει άλλωστε), μπορεί να προκύψουν άπειρα ζητήματα κάθε ειδους που θα πρέπει να έχεις μεγάλα αρχίδια για να τα επιλύσεις.

- Το ασταθές περιβάλλον. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που οι αργίες και το αραλίκι ειναι επιστήμη. Τι γίνεται αν το μαγαζί ειναι σε περιοχή που επηρεάζεται απο το κλείσιμο του κέντρου για πορείες, απο απεργίες ΜΜΕ, απο τριήμερα, διήμερα κτλ; Δεν ειναι μόνο το Πάσχα/Χριστούγεννα/Δεκαπενταύγουστος αλλά σε αυτά παρεμβάλλονται δεκάδες δικαιολογίες για παράλυση της κανονικής ροής του κόσμου.

- Η οικονομική διαχείρηση. Στην οποία πρέπει να είσαι ικανός και εγκρατής γιατί και καλή επιχείρηση να έχεις, η συλλογή φεσιών και η επικείμενη κατρακύλα σε χρέη μπορεί να συμβεί σε διάστημα ελαχίστων μηνών αν είσαι απρόσεκτος. Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους σε αυτό.

Οπότε η συμβουλή μου είναι να κρατήσεις τα ωραία σου λεφτά, να τα κάνεις μασούρι. Πάρε και κάνα δυο call girls να στον κάνουν λουστρίνι καθώς γελάς με την μοίρα όσων θέλουν να ειναι παραγωγικοί σε αυτό το κράτος. Πέρνα μια βόλτα απο κανένα λογιστικό γραφείο στο κέντρο να δείς τους γυφτους να κάνουν ουρά για τα επιδόματα, μετά φάε κάνα φαλαφελ και αμολα μια απαξιωτική πορτοκαλί κλανιά και είσαι τζετ.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Τυπε από τη στιγμή που είσαι τραπεζικός ούτε εθελούσιες ούτε τίποτα. Άραξε μέχρι να σε απολύσουν έτσι κι αλλιώς τα ίδια θα πάρεις γιατί έτσι κι αλλιώς οι τράπεζες θα διώξουν όλους τους παλιούς και καλα θα κάνουν. Με 60.000 δεν πας ούτε για βρούβες γιατί ουσιαστικά θα τα χεις δώσει όλα στον φρανσαιζα και θα δουλεύεις γι αυτόν. Καφέ σημαίνει ντιλιβερι, σημαίνει, δυο τρεις υπαλλήλους σημαίνει 6.00 με 20.00 χωρίς ρεπό ενώ τώρα είσαι στο άλλο άκρο 7.00-15.00 (γελάει ο κόσμος) σημαίνει ενοίκια 1000ρικα το μήνα. Καλύτερα να φυτεύεις και να πουλάς μαρούλια πάρα καφέ φρανσαιζ με όλη σου την περιουσία που φτάνει μόνο για να ανοίξεις.
Έτσι έκανε ένας γνωστός στον ΟΠΑΠ και τον έδιωξαν μετά από περίπου 3 χρόνια με γελοία-νόμιμη αποζημείωση.
Στην ουσία δούλεψε τα χρήματα της εθελούσιας. Δηλ όταν έφτασαν αθροιστικά οι μισθοί του τα χρήματα της εθελουσίας έφαγε σουτ.

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.688
Πόντοι
3.936
Ο outbreak2000 περιέγραψε αρκετά από τα σημεία που πρέπει να προσέξεις όχι μόνο για franchise αλλά και για επιχείρηση κλάδου εστίασης(και όχι μόνο)γενικά.

Είχα επαφές πριν 1 χρόνο περίπου με 3 ιδιοκτήτες εταιριών που έχουν franchise στον χώρο εστίασης.
Δεν είχα σκοπό να "αγοράσω" πάρα μόνο να πάρω πληροφορίες.

Λόγω εμπειρίας με καταστήματα,κατέληξα πως αν αφιερώσεις κάποιο χρόνο και χρήμα και πας σε μερικές εκθέσεις του εξωτερικού μπορείς άνετα να πάρεις σχεδόν όλα όσα σου πουλάνε οι franchisers και γιατί όχι να γίνεις εσύ αυτός που θα πουλάει ιδέες και concept.

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.011
Πόντοι
216
Ο outbreak2000 περιέγραψε αρκετά από τα σημεία που πρέπει να προσέξεις όχι μόνο για franchise αλλά και για επιχείρηση κλάδου εστίασης(και όχι μόνο)γενικά.

Είχα επαφές πριν 1 χρόνο περίπου με 3 ιδιοκτήτες εταιριών που έχουν franchise στον χώρο εστίασης.
Δεν είχα σκοπό να "αγοράσω" πάρα μόνο να πάρω πληροφορίες.

Λόγω εμπειρίας με καταστήματα,κατέληξα πως αν αφιερώσεις κάποιο χρόνο και χρήμα και πας σε μερικές εκθέσεις του εξωτερικού μπορείς άνετα να πάρεις σχεδόν όλα όσα σου πουλάνε οι franchisers και γιατί όχι να γίνεις εσύ αυτός που θα πουλάει ιδέες και concept.

Θέλει ιδιαίτερη ενασχόληση ο καφές και το φαγητό...δεν είναι απλή υπόθεση...εάν θέλεις να κάνεις την διαφορά,πρέπει να ασχοληθείς εκτενώς με το θέμα...

Εγγρ.
21 Δεκ 2017
Κριτικές
103
Like
13.512
Πόντοι
7.666
Γεια χαρά καλησπέρα πολύ ωραία και ενδιαφέρον το θέμα που ανοίξατε καθώς γράφτηκαν σοβαρές απόψεις από άτομα που βρέθηκαν στο χώρο της αγοράς αυτής.

Δυστυχώς και λυπάμαι για αυτό που θα πω η επιχειρηματικότητα εστίασης στην Ελλάδα πλέον στην πλειοψηφία της είναι φόλα ειδικά στα καφέ τυροπιταδικα ο κάθε άσχετος ανοίγει ένα μαγαζί όπου να ναι όπως να ναι με σκοπό να αρχικά να τσεπωσει την οποία επιδότηση ΕΣΠΑ κλπ που πλέον είναι λίγες μιλάμε για επιχειρήσεις ζόμπι απορώ πραγματικά γιατί το εμπορικό επιμελητήριο δεν συμβουλεύει τους επίδοξους επιχειρηματίες ότι ο κλάδος εστίαση έχει βουλώσει.

Ο άλλος ο μαλακας ανοίγει καφέ στο Δάσος Χαϊδαρίου και έχει τον καφέ 4€ο λες και είναι Γλυφάδα και να πεις εντάξει ότι κάνει και καφέ τής προκοπής χάλια μαύρα δεν υπάρχει κανένα μαγαζί που να παίρνει ποιοτική παρτίδα καφέ όλοι Δ' φτηνιαρικη για μέγιστο κέρδος αφήστε την εκμετάλλευση των υπαλλήλων μαύρη εργασία μισά ένσημα στην καλύτερη περίπτωση δεν πάει άλλο

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.011
Πόντοι
216
Γεια χαρά καλησπέρα πολύ ωραία και ενδιαφέρον το θέμα που ανοίξατε καθώς γράφτηκαν σοβαρές απόψεις από άτομα που βρέθηκαν στο χώρο της αγοράς αυτής.

Δυστυχώς και λυπάμαι για αυτό που θα πω η επιχειρηματικότητα εστίασης στην Ελλάδα πλέον στην πλειοψηφία της είναι φόλα ειδικά στα καφέ τυροπιταδικα ο κάθε άσχετος ανοίγει ένα μαγαζί όπου να ναι όπως να ναι με σκοπό να αρχικά να τσεπωσει την οποία επιδότηση ΕΣΠΑ κλπ που πλέον είναι λίγες μιλάμε για επιχειρήσεις ζόμπι απορώ πραγματικά γιατί το εμπορικό επιμελητήριο δεν συμβουλεύει τους επίδοξους επιχειρηματίες ότι ο κλάδος εστίαση έχει βουλώσει.

Ο άλλος ο μαλακας ανοίγει καφέ στο Δάσος Χαϊδαρίου και έχει τον καφέ 4€ο λες και είναι Γλυφάδα και να πεις εντάξει ότι κάνει και καφέ τής προκοπής χάλια μαύρα δεν υπάρχει κανένα μαγαζί που να παίρνει ποιοτική παρτίδα καφέ όλοι Δ' φτηνιαρικη για μέγιστο κέρδος αφήστε την εκμετάλλευση των υπαλλήλων μαύρη εργασία μισά ένσημα στην καλύτερη περίπτωση δεν πάει άλλο

O λόγος που ανακυκλώνεται το ανοιγό-κλείσιμο καταστημάτων καφέ-τυρόπιτας κτλ είναι η παραοικονομία...Δεν κατηγορώ το θέμα,είμαι υπέρ της παραοικονομίας γιατί έσωσε την κατάσταση εν μέσω Μνημονίων...Όσον αφορά τη μαύρη εργασία αυτή κάνει θραύση τόσο στην επαρχία όπου είναι μικρή η κοινωνία και υπάρχει η λεγόμενη διαπλοκή όσο και στα αστικά κέντρα (κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις) λόγω της γενικότερης ατιμωρησίας που επικρατεί στο Ελληνικό Κράτος αλλά και της διαφθοράς του συστήματος απόδοσης Δικαιοσύνης (το δεύτερο είναι απότοκο του πρώτου προβλήματος)

Σχετικά με την τιμή του καφέ...Ίσως ο τύπος του Χαϊδαρίου ήθελε να κάνει αυτόματη απόσβεση κέρδους αλλά ίσως και να είχε όντως καλή ποιότητα καφέ αλλά μάπα/κακορυθμισμένη μηχανή παραγωγής ή και μηχανή άλεσης.Επίσης,πιθανόν είναι και η κακή εκπαίδευση των καφετζήδων (Ελληνιστί Μπαρίστα)

• Like
Αντιδράσεις: ramada

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.011
Πόντοι
216
<<δεν υπάρχει κανένα μαγαζί που να παίρνει ποιοτική παρτίδα καφέ όλοι Δ' φτηνιαρικη για μέγιστο κέρδος>>

Ξέχασα να αναφερθώ στο ανωτέρω
Αυτή είναι πρακτική των ξενοδοχείων all inclusive.Η πρακτική ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ καταστημάτων καφέ είναι η χρησιμοποίηση του λεγόμενου "μπισκότου" δηλαδή της ποσότητας του καφέ μέσα στο κλείστρο δύο και τρεις φορές...

gianniskm

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2017
Like
261
Πόντοι
21
Καλο ειναι να μην τα ισοπεδωνουμε ολα! Φυσικα υπαρχουν μαγαζια που αγοραζουν χαμηλης ποιοτητας καφε αλλα υπαρχουν κ μαγαζια που εχουν πολυ καλους καφεδες . Βεβαια εναν πολυ καλο καφε μπορει να τον αξιολογησουμε λαθος επειδη δεν εχουμε την καταλληλη εμπειρια ειναι οπως το κρασι αν εχεις μαθει να πινεις ρετσινα οτι κ να σου δωσουν εσυ προτιμας την ρετσινα ???.
Βεβαια απο τοτε που μπηκε ο ειδικος φορος +2.4€ εως 3€ φυσικα αρκετοι βρηκαν λυση σε λιγοτερο ποιοτικους καφεδες η σε καφεδες χωρις τιμολογια.
Αυτο με το μπισκοτο που λεει ο αυναδελφος μπορει να παιξει σε καφεδες ξενοδοχειου φιλτρου μονο αλλα κ αυτο το θεωρω απιθανο. Στα υπολοιπα μαγαζια δεν μπορει να παιξει εκτος κ αν υπαρχουν τοσο ζωα που αγοραζουν τετοιο ξεπλυμα . Αλλωστε αν χρησιμοποιεις μονο το μπισκοτο το μονο που θα παρεις ειναι ενα πικρο βρωμικο νερο χωρις σωμα . Φυσικα υπαρχει προσωπικο που καταστρεφει τον καφε με κακη παρασκευη αλλωστε ενας ποιοτικος καφες με κακη παρασκευη δινει κακο αποτελεσμα κ ενας μετριος καφες με καλη παρασκευη δινει ενα τιμιο αποτελεσμα (γ αυτο υπαρχουν κ τα σεμιναρια αλλωστε).
Οποιος θελει ας μου στειλει πμ σε ποια περιοχη παει για καφε να του πω που θα πιει καλο καφε οπως εχω ξαναπει ειμαι του χωρου.

Φιλικα παντα

Potistiss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2016
Κριτικές
6
Like
2.138
Πόντοι
496
εγω θα σου πω το εεξης,γιατι να παρεις φρανστσαις καφε:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused: τη στιγμη που με ενα 10.000 ανοιγεις μονο σου και γαμω τα μαγαζια.....ααν θεες πληροφοριες και οτιδηποτε στειλε μου εγω εχω 2 δικα μου μαγαζια διαφορετικου βεβαια το ενα με το αλλο αντικειμενου,δεν θα κατσω να αναλυσω δημοσιως γιατι αυτο που λες ειναι παραλογο και σε κανει το τελειο κοροιδο για παιρετερω αν οντως ενδιαφερεσε να επενδυσεις ενα τετοιο ποσο στειλε μου

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
52.351
Πόντοι
12.756

Επισης αν θες κανε το κοπο κ ανοιξε μια χρυση ευκαιρια να δεις ποσα φρανσαιζ πουλανε, χαμος γινεται κ ποσα να ηξερες δεν βγαινουν καν στις εφημεριδες

Φιλικα παντα
οι ιδιοι το λενε φιλε κοστος επενδυσης 60000 ευρω δεν το εχω ψαξει περαιτερω

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.011
Πόντοι
216
Καλο ειναι να μην τα ισοπεδωνουμε ολα! Φυσικα υπαρχουν μαγαζια που αγοραζουν χαμηλης ποιοτητας καφε αλλα υπαρχουν κ μαγαζια που εχουν πολυ καλους καφεδες . Βεβαια εναν πολυ καλο καφε μπορει να τον αξιολογησουμε λαθος επειδη δεν εχουμε την καταλληλη εμπειρια ειναι οπως το κρασι αν εχεις μαθει να πινεις ρετσινα οτι κ να σου δωσουν εσυ προτιμας την ρετσινα ???.
Βεβαια απο τοτε που μπηκε ο ειδικος φορος +2.4€ εως 3€ φυσικα αρκετοι βρηκαν λυση σε λιγοτερο ποιοτικους καφεδες η σε καφεδες χωρις τιμολογια.
Αυτο με το μπισκοτο που λεει ο αυναδελφος μπορει να παιξει σε καφεδες ξενοδοχειου φιλτρου μονο αλλα κ αυτο το θεωρω απιθανο. Στα υπολοιπα μαγαζια δεν μπορει να παιξει εκτος κ αν υπαρχουν τοσο ζωα που αγοραζουν τετοιο ξεπλυμα . Αλλωστε αν χρησιμοποιεις μονο το μπισκοτο το μονο που θα παρεις ειναι ενα πικρο βρωμικο νερο χωρις σωμα . Φυσικα υπαρχει προσωπικο που καταστρεφει τον καφε με κακη παρασκευη αλλωστε ενας ποιοτικος καφες με κακη παρασκευη δινει κακο αποτελεσμα κ ενας μετριος καφες με καλη παρασκευη δινει ενα τιμιο αποτελεσμα (γ αυτο υπαρχουν κ τα σεμιναρια αλλωστε).
Οποιος θελει ας μου στειλει πμ σε ποια περιοχη παει για καφε να του πω που θα πιει καλο καφε οπως εχω ξαναπει ειμαι του χωρου.

Φιλικα παντα

all inclusive ξενοδοχεία (νομίζω ήτανε στην Κω,δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί έχει περάσει καιρός από το 2015) ζητάγανε για αγορά κόκκους καφέ οι οποίοι είχανε καεί στο καβούρδισμα.Προσπαθούσανε να ρίξουνε το κόστος γενικότερα στην διατροφή του πελάτη,οπότε από την στιγμή που οι τουρίστες του ξενοδοχείου ήταν σχεδόν πάντα μεθυσμένοι από τις μπύρες σκεφτήκανε να δίνουνε καφέ καμένο.Δεν έμαθε τι απέγινε η όλη φάση αλλά υποθέτω ο καμένος καφές θα πουλήθηκε στο ξενοδοχείο/ξενοδοχεία.Και προφανώς η πώληση θα έγινε χωρίς τιμολόγιο...
Σχετικά με τα καφέ που μπορεί να δίνουνε έξτρα καφέδες από το ίδιο μπισκότο,αυτό γίνεται όταν ο καφές είναι μείγμα και όχι αυτούσιος.Όταν διάφορα άτομα πίνουνε καφέ με κανέλες,σοκολάτες,σιρόπια και τα λοιπά,που να καταλάβουνε ότι ο καφές έχει μέσα σχεδόν καθόλου έλαια...Η τόση ζάχαρη και τα λιπαρά που έχει μέσα ο "καφές" τους έχει σκοτώσει την αυθεντική φύση του καφέ...

gianniskm

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2017
Like
261
Πόντοι
21

Φιλικα παντα
οι ιδιοι το λενε φιλε κοστος επενδυσης 60000 ευρω δεν το εχω ψαξει περαιτερω

Απο 60.000 και ανεβαινει αλλα στα 60 λογικα δεν εχεις ξηροκαρπιερα κ εχεις υποδιεστερο εξοπλισμο! Το 60κ ειναι ενα καλο νουμερο για να σε κανουν να δηλωσεις ενδιαφερον αλλα μολις κατσεις στο τραπεζι κατω απο 100 δεν νομιζω να βγαινει εκτος κ αν μιλαμε για μαγαζι 10 τετραγωνικα
Φιλικα παντα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom