Νέα

Φούντο και τα σουβλατζίδικα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tellystalone6969
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 397
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

DayStalker

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2020
Like
7.505
Πόντοι
2.306
Όσοι είναι σωστοί επιχειρηματίες θα επιβιώσουν. Όσοι βάρεσαν με το μάτι αυξήσεις 1,5 ευρώ το πιτόγυρο γιατί "αφου κερδοσκοπούν όλοι , γιατι να μη το κανω κι εγω" θα πάρουν το μπούλο δίκαια γιατί δε γνωρίζουν ούτε στοιχειώδη οικονομικά λυκείου. Αν θες να κλέψεις τουλάχιστον πρέπει να ξέρεις πώς να το κάνεις χωρίς να καταστραφείς.
Γενικώς κάθε κρίση είναι καλή για το μέλλον της χωρας. Εξαφανίζονται οι αγράμματοι μπακάληδες της εποχής ΠΑΣΟΚ και ανοίγει χώρος στην αγορά για τα νέα παιδιά που αν μη τι άλλο είναι πιο μορφωμένα. Αν σταματήσει και η κάθε μαλακισμένη κυβέρνηση να μοιράζει δημόσιο χρήμα στους αποτυχημένους κηφήνες για να μαζέψει ψηφαλάκια , όλα θα πάνε πρίμα.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.676
Πόντοι
2.356
Και πολλά καφέ take away βλέπω κλείνουν τελευταία , και μάλιστα μαγαζιά που δούλευαν για χρόνια. Βέβαια καφέ μπορείς να φτιάξεις και στο σπίτι , αλλά όσο να ναι υπήρχαν και περισσότερες θέσεις εργασίας όσο ηταν ανοιχτά αυτά.

Στο θέμα του νήματος εγω πολύ σπάνια τρώω σάντουιτς πλέον , παλιότερα έτρωγα συχνά αλλά τα τελευταία 4 - 5 χρόνια σχεδόν τα έχω κόψει.
Λογικό να κλείσουν. Έκανε ερευνα η Ελληνική Ένωση Καφέ και πάνω από τους μισούς έχουν περιορίσει την κατανάλωση καφέ εκτός σπιτιού, λόγω ακρίβειας. Εβαλαν και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και έδεσε το γλυκό. 140 εκ. το χρόνο αποδίδει στα ταμεία του κρατους.

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
514
Like
70.687
Πόντοι
41.129
εγω εχω βρει μαγαζι που πουλαει τυλιχτο 1,90 κανονικο μεγεθος.

RETRO

Μέγας
Εγγρ.
6 Οκτ 2020
Like
17.062
Πόντοι
3.556
Μπρο πάτε και γυμναστηται έτσι θα γίνει αναπτυξη
τύπε γαμαει το σύστημα που δεν παραθέτεις ποτε αλλονα. γραφεις και κανεις δεν ξερει να πουμε σε ποιονανε απευθύνεσαι :wanker::wanker::wanker:

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
96
Like
11.332
Πόντοι
17.885
κακά τα ψέματα πλέον το να παραγγέλνεις θέλει μέτρο! όποιος κρατάει τα μπόσικα δεν στερήθηκε ποτέ τίποτα, απλά είναι κρίμα που πάντα "κρατάμε" το χέρι μας

chauvinist

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2023
Like
434
Πόντοι
280
Καλυτερα φτιαχνεις στο σπιτι με τοσο που εχει παει

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.798
Πόντοι
2.606

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.257
Πόντοι
12.756
Λογικό να κλείσουν. Έκανε ερευνα η Ελληνική Ένωση Καφέ και πάνω από τους μισούς έχουν περιορίσει την κατανάλωση καφέ εκτός σπιτιού, λόγω ακρίβειας. Εβαλαν και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και έδεσε το γλυκό. 140 εκ. το χρόνο αποδίδει στα ταμεία του κρατους.
υπηρχε ο φορος καιρο

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.613
Πόντοι
1.706
Βρε παλικάρι, ΠΟΥ να πρωτοπάς για καφέ???
Σε μαγαζί που γουστάρεις? Σε μαγαζί γνωστού? Σε μαγαζί που πάει η παρέα? Γκομενάκια??
Ξεκινάς για καφέ και καταλήγεις στο νοσκομείο είτε για ηρεμιστική γιατα νεύρα σου είτε για αλλαγή κώλου/ουροδόχου κύστης.
Ε μα με τον κάθε μαλάκα, έχουν 1 δις καφετέριες σε χώρα 10 εκ.......

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.798
Πόντοι
2.606
To πιο σωστό σχόλιο που έχω διαβάσει τελευταία
Αυτός που το έγραψε βάζει την δικιά του να ζημωνει ψωμάκια μπεργκερ σύντομα θα είναι με σλιπινγκ μπαγκ στη λαζαρακη να απολαμβάνει τον αττικό ουρανό

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.496
Πόντοι
206
Το πληρώνεις ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ αλλά δεν τρως τέτοια πράγματα κάθε τρεις και λίγο....

Και όμως όχι πολλά χρόνια πριν τρώγαμε σχεδόν κάθε μέρα.

Πχ πίτα 2.30 και τώρα 2.80
Σάντουιτς με γύρο 3.00 και τώρα 4.00 ή και παραπάνω.
Τα καλαμάκια σκέτη αισχροκέρδεια. Από 1.20 στο 1.80

Εγώ δούλευα σε κατάστημα και το βράδυ κάτι θα έπαιρνα. ΠΣΚ δεν το συζητάω. Μόνο έξω τα βράδια.

Αν βάλεις ότι θέλω 3 πίτες στην καθισιά μου είναι 1.5€ τη φορά. 3 μέρες και έφτασες το 5€. Νάτη η μία χαμένη παραγγελία.

Να δεχτώ ότι το ρεύμα έχει πάει στο θεό. Τα υπόλοιπα όμως είναι δικαιολογίες. Δεν λέω ότι δεν έχουν ακριβύνει. Αλλά φταίνε και οι μαγαζάτορες που ΔΕΝ κάνουν ομαδική κίνηση να πηδήξουν τους προμηθευτές.

Πχ η χοιρινή πανσέτα έχει 6€ αυτή τη στιγμή στον Βασιλόπουλο και 7€ η σπάλα-μπούτι. Ο επαγγελματίας παίρνει τιμολόγιο οπότε γλιτώνει ΦΠΑ και επιπλέον υπάρχουν τοπικές φάρμες που μπορούν να κάνουν άλλες τιμές. Όταν όμως ΌΛΑ τα μαγαζιά έχουν τις ίδιες τιμές λογικό είναι κάποια να πάνε για φούντο.

Έχουμε ένα μαγαζί στην περιοχή μου που πάει γαμιώντας. Πέραν του ότι βλέπω με τα μάτια μου το γνωρίζω και από το λογιστή του. Οι υπόλοιποι έχουν τις ίδιες τιμές με αυτόν χωρίς να έχουν την ίδια ποικιλία ή ποιότητα. Βαράνε μύγες. Αντί να ρίξουν λίγο τις τιμές προτιμάνε να βλέπουν τα μαγαζιά τους άδεια.

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
20.892
Πόντοι
6.056
Tυποι,οι πρωτες υλες,μεταφορικα και ενεργεια ανεβηκαν 20-50 ως και 100 % σε ορισμενες περιπτωσεις.Λογικο να ανεβει και το σουβλακι,τωρα αν ο βασικος ειναι οσο πριν 10 χρονια και δεν φτανει ουτε για τις βασικες αναγκες αλλο καπελο:coffee::confused::confused::confused:

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.676
Πόντοι
2.356
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Tυποι,οι πρωτες υλες,μεταφορικα και ενεργεια ανεβηκαν 20-50 ως και 100 % σε ορισμενες περιπτωσεις.Λογικο να ανεβει και το σουβλακι,τωρα αν ο βασικος ειναι οσο πριν 10 χρονια και δεν φτανει ουτε για τις βασικες αναγκες αλλο καπελο:coffee::confused::confused::confused:
Ακριβως. Εχουμε βασικο μισθο ακριβως ιδιο με αυτον που ειχαμε αρχες δεκαετιας του 90.
Το 92 δουλεψα το καλοκαιρι για πρωτη φορα σε εργοστασιο ως ανειδικευτος εργατης με μισθο τοτε 170.000 δραχμες δηλαδη σημερινα 500 ευρω. Αλλα τοτε αγοραζες τα τριπλασια πραγματα για να μην πω παραπανω.
3.5 ευρω ειναι ενα παλιο χιλιαρικο. Αν εβλεπες το 90 τιμη σουβλακιου 1000 δραχμες, θα τον ειχαν παρει με τις πετρες...

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.686
Πόντοι
9.297
Ακριβως. Εχουμε βασικο μισθο ακριβως ιδιο με αυτον που ειχαμε αρχες δεκαετιας του 90.
Το 92 δουλεψα το καλοκαιρι για πρωτη φορα σε εργοστασιο ως ανειδικευτος εργατης με μισθο τοτε 170.000 δραχμες δηλαδη σημερινα 500 ευρω. Αλλα τοτε αγοραζες τα τριπλασια πραγματα για να μην πω παραπανω.
3.5 ευρω ειναι ενα παλιο χιλιαρικο. Αν εβλεπες το 90 τιμη σουβλακιου 1000 δραχμες, θα τον ειχαν παρει με τις πετρες...
Εγώ θυμάμαι στα Βόρεια πιτογυρο 150 δρχ...:woldman:τετοια εποχή περίπου!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom