Νέα

Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου < το κορίτσι του 2004 που έσβησε την Ολυμπιακή Φλόγα >

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giatioxi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Κριτικές
1
Like
355
Πόντοι
186
Το κορίτσι που έσβησε την Ολυμπιακή Φλόγα το 2004, λαμπαδηδρόμος 14 χρόνια μετά!

http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/floga708_1.jpg?itok=NE-tcvkZ[/img[/URL]]

Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου ήταν το κορίτσι που με μια του κίνηση γέμισε συναισθήματα όλη τη χώρα το 2004, σβήνοντας την Ολυμπιακή Φλόγα στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το πρόσωπό της συνδέθηκε με μία από τις σημαντικότερες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Σχεδόν 14 χρόνια μετά, η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου κράτησε ξανά την Ολυμπιακή Φλόγα, ως λαμπαδηδρόμος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.

«Μετά από 14 χρόνια, είχα την τιμή να κρατήσω την Ολυμπιακή Φλόγα ξανά. Είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μένα λόγω του συμβολισμού της. Τότε ως ένα 10χρονο παιδί μου είπαν να σβήσω τη φλόγα που σημάδεψε το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Χθες έπρεπε να κάνω κάτι διαφορετικό. Να μεταλαμπαδεύσω το φως. Νομίζω ότι αυτός ο ρόλος μου ταιριάζει καλύτερα. Εξάλλου, το όνομά μου σημαίνει Φως!

Σας ευχαριστώ και πάλι!», έγραψε στα social media.
[facebook][MEDIA=facebook]https://www.facebook.com/fotini.papaleonidopoulou/videos/1963459623913164/[/facebook[/MEDIA]]

[url=http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/news/373131/koritsi-poy-esvise-tin-olympiaki-floga-2004-lampadidromos-14-hronia-meta-eikones-vinteoΠηγή][/url[/URL]]

Συνημμένα

• papaleonidopoulou1.jpg
    papaleonidopoulou1.jpg
    25,4 KB · Εμφανίσεις: 24
  • papaleonidopoulou2.jpg
    papaleonidopoulou2.jpg
    53,9 KB · Εμφανίσεις: 42
  • papaleonidopoulou3.jpg
    papaleonidopoulou3.jpg
    75,5 KB · Εμφανίσεις: 27
  • papaleonidopoulou4.jpg
    papaleonidopoulou4.jpg
    109,7 KB · Εμφανίσεις: 23
  • papaleonidopoulou5.jpg
    papaleonidopoulou5.jpg
    146 KB · Εμφανίσεις: 33
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Κριτικές
1
Like
355
Πόντοι
186
Το κοριτσάκι του 2004 μεγάλωσε και έγινε μοριακή βιολόγος!

Από τα «Παιδικά χωριά SOS» με υποτροφία σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Η απόδειξη του ότι όταν θέλεις και προσπαθείς πολύ όλα τα μπορείς είναι η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, το κορίτσι-σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν στην Αθήνα το 2004.

Πριν από 13 χρόνια, η εικόνα της 10χρονης τότε Φωτεινής στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων να σβήνει την Ολυμπιακή φλόγα μέσα στο κατάμεστο στάδιο, είχε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, με την όψη του κοριτσιού με τα πράσινα μάτια και το ολόλευκο φόρεμα, να μένει «χαραγμένη» στην καρδιά των Ελλήνων.

Άλλωστε ο συμβολισμός της ήταν διττός, καθώς η Φωτεινή ήταν ένα από τα παιδιά που μεγάλωσαν στα Παιδικά Χωριά SOS.

Σήμερα στα 23 της, η Φωτεινή έχει εξελιχθεί σε μια πανέμορφη κοπέλα και άριστη φοιτήτρια, η οποία μιλά άψογα Γερμανικά και Αγγλικά, ενώ ασχολείται και με τον αθλητισμό, που είναι η άλλη της μεγάλη αγάπη.

Παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς νέους της ηλικίας της, εν καιρώ κρίσης όχι μόνο δεν έβαλε στην άκρη τα όνειρα της, αλλά σε λίγους μήνες από σήμερα (και συγκεκριμένα μέσα στο καλοκαίρι) θα βρίσκεται με υποτροφία στις ΗΠΑ, για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Μοριακής Βιολογίας, «Watson School of Biological Sciences».

Να σημειώσουμε, πως η 23χρονη είναι η μόνη Ελληνίδα ανάμεσα σε 20 φοιτητές και φοιτήτριες που επιλέχτηκαν μεταξύ 800 υποψηφίων από όλο τον κόσμο.

Το star.gr επικοινώνησε με την Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, η οποία δεν έκρυψε πως στα «Παιδικά χωριά SOS» έζησε πολύ όμορφα χρόνια:

«Είχα από τις πιο προνουμιούχες παιδικές ηλικίες. Μεγάλωσα πάρα πολύ ωραία και είχα όλες τις ευκαιρίες μπροστά μου. Από μικρή είχα στο μυαλό μου να αξιοποιώ αυτές τις ευκαιρίες, γιατί πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολύ ωραία και μεγάλα πράγματα, αλλά δυστυχώς χάνουμε αυτές τις ευκαιρίες».

Γνωρίζοντας καλά ότι τα αγαθά κόποις κτώνται, η Φωτεινή δεν σταμάτησε ποτέ να μελετά και να παλεύει για τους στόχους της:

«Μου άρεσε πάρα πολύ να διαβάζω, παρόλο που από μικρή τα πήγαινα πάρα πολύ καλά και με τον αθλητισμό. Στο λύκειο ήμουν στο δίλημμα αν θα συνεχίσω με τον πρωταθλητισμό ή με την ακαδημαϊκή μου ζωή και καριέρα. Γι΄αυτό και άφησα τον πρωταθλητισμό στο Λύκειο - έκανα τεχνική κολύμβηση στη Βουλιαγμένη και έπαιζα και μπάσκετ στον Πανιώνιο, επειδή είχα σκοπό να σπουδάσω και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται στα εκπαιδευτικά».

Και φυσικά τα κατάφερε. Πώς;

«Από μικρή διάβαζα πολύ και πάρα πολλές ώρες από μόνη μου. Ποτέ δεν άφηνα το διάβασμα για κάτι άλλο. Από εκεί και έπειτα πάντα είχα τους φίλους μου, πάντα είχα προσωπική ζωή, πάντα διασκέδαζα και συνεχίζω να το κάνω» μας λέει η ίδια.

Πώς όμως από το Τμήμα Βιολογίας Πατρών σε λίγο καιρό θα φοιτά στο «Watson School of Biological Sciences»;

«Τελειώνω τις σπουδές μου στην Πάτρα με πολύ άγχος για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Και γι΄αυτό έκανα την αίτηση μου σε αυτό το ερευνητικό κέντρο στην Αμερική. Πήρα μόνη μου την πρωτοβουλία να ψάξω γι΄αυτό το κέντρο γιατί ήρθε ένας νομπελίστας το καλοκαίρι και έτυχε να τον γνωρίσω. Από εκεί ωθούμενη, ήθελα να ψάξω από πού προέρχεται αυτός ο άνθρωπος… τι έκανε στη ζωή του. Το συγκεκριμένο ερευνητικό κέντρο είναι από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν στις ΗΠΑ και για καλή μου τύχη υπήρχε ένα πρόγραμμα για προπτυχιακούς. Έβαλα σκοπό λοιπόν από το καλοκαίρι να κάνω αίτηση γι΄αυτό το πρόγραμμα. Η αλήθεια είναι πως η πρώτη απάντηση που έλαβα ήταν αρνητική, και μετά από λίγες ημέρες μου έστειλαν προσωπικά mail αν ενδιαφέρομαι για την θέση. Κατενθουσιάστηκα όπως καταλαβαίνετε γιατί ήταν κάτι που δεν το περίμενα» μας λέει η 23χρονη Φωτεινή, η οποία ξεκαθαρίζει πως:

«Θα μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω όχι το όνειρο μου πραγματικότητα, γιατί το όνειρο μου δεν τελειώνει εδώ. Έχω πολλά όνειρα για το μέλλον, αλλά είναι ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα γι΄αυτά που ονειρεύομαι στη συνέχεια».

Η έρευνα που θα κάνει πάνω στη νωτιαία μυϊκή ατροφία:

Tην περίοδο που οι περισσότεροι θα κάνουν διακοπές και θα βρίσκονται στις παραλίες, η Φωτεινή θα παρακολουθεί ένα «καλοκαιρινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μαθήματα σε 4 διαφορετικούς κλάδους της βιολογίας, και παράλληλα θα κάνω και έρευνα σε ένα από τα πολλά εργαστήρια. Ήδη με έχουν αναθέσει σε καθηγητή με θέμα. Θα κάνω έρευνα στη νωτιαία μυϊκή ατροφία που είναι η νο1 γενετική ασθένεια που τα παιδάκια πεθαίνουν μέχρι 2 ετών και με έχει συνεπάρει η ιδέα γιατί το όνειρο μου ήταν να κάνω έρευνα».

Όσο για το αν σκέφτεται μετά το τέλος των σπουδών της να μείνει στο εξωτερικό;

«Την Ελλάδα δεν την αλλάζω με τίποτα. Έχω κάνει πάρα πολλά ταξίδια, έχω πάει και στην Ευρώπη και στην Αμερική, αλλά η χώρα μας είναι ευλογημένο μέρος. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Για κάθε νέο που έχει όραμα και ελπίδα και θέληση για ζωή και την αντοχή –γιατί θέλει πολλή προσπάθεια για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου- νομίζω πως είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα το εξωτερικό. Μετά... βλέποντας και κάνοντας!»

www.star.gr/proswpa/365237/to-koritsaki-toy-2004-megalwse-kai-egine-moriakh-biologos]Πηγή[/url]

Συνημμένα

• papaleonidopoulou6.jpg
    papaleonidopoulou6.jpg
    49,4 KB · Εμφανίσεις: 22
  • papaleonidopoulou7.jpg
    papaleonidopoulou7.jpg
    122,5 KB · Εμφανίσεις: 55
  • papaleonidopoulou8.jpg
    papaleonidopoulou8.jpg
    74,5 KB · Εμφανίσεις: 72
  • papaleonidopoulou9.jpg
    papaleonidopoulou9.jpg
    72,8 KB · Εμφανίσεις: 46

Blade23

Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2016
Κριτικές
2
Like
67
Πόντοι
1
Καλα μιλαμε εχουμε απλωσει τα φτερα μας παντου Τιποτα δεν ξεφευγει πλεον.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Ειχαμε παει επισκεψη στα παιδικα χωρια ΣΟΣ με το Δημοτικο αλλα δε μας αφησαν να δουμε τα παιδακια. Μας εδειξαν σλαιντς ενος θεατρου "Μελινα Μερκουρη" που υπηρχε στο χωριο γιατι ηταν σημαντικο να μαθουμε για αυτο. Πασοκαρα.

tsapgeo

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2007
Κριτικές
1
Like
66
Πόντοι
6
Γυναικάρα!

Martinos

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2008
Like
4
Πόντοι
1

Τι γίνεται και πάνε οι γυναίκες σωρηδόν στη βιολογία.
Είναι η βιολογία το σύγχρονο παιδαγωγικό τμήμα νηπιαγωγών;

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
είναι η επιστημη του μέλλοντος η βιολογια ρε, το 70% των επιστημονικών ερευνων και δημοσιεύσεων αφορουν την βιολογια (με όλα τα παρακλαδια της, ιατρικη, γενετικη, γεωπονια, κτηνιατρικη κλπ.) 20% είναι πληροφορικη και 10% οι δημοσιεύσεις σε ολες τις άλλες απιστημες μαζι (φυσικη, χημεια-ανοργανη που δεν σχετίζεται με βιολογια, μαθηματικα...)

GAMALILEOS

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2017
Κριτικές
10
Like
366
Πόντοι
311
Τελικά  έγινε πολύ δυνατό :heavymetalbig:

Stories