Νέα

Φόροι εκτελωνισμού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Angelus
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 21
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Κριτικές
23
Like
424
Πόντοι
3.275
Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Αν παραγγείλω από κατάστημα στην Αμερική, ο φόρος εκτελωνισμού πως υπολογίζεται; Με βάση το βάρος ή την αξία του;
Επίσης διάβασα πως αν σου στείλουν δέμα από Αμερική με την ένδειξη GIFT(Δώρο)δεν πληρώνεις φόρο εκτελωνισμού.
Αν ξέρει κανείς από αυτά τα θέματα θα το εκτιμούσα αν έγραφε.

brasilhouse

Μέλος
Εγγρ.
30 Σεπ 2009
Κριτικές
7
Like
84
Πόντοι
0
πες τους να βγαλουν τις τικετες που διχνουν την αξια και να βαλουν ενα χαρτι που να γραφει used αλλιως θα πληρωσεις διπλασια,  το ειχα παθει πριν 3-4 χρονια  ;)

nomercy

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Αυγ 2007
Κριτικές
15
Like
226
Πόντοι
1.240
Βαση CIF (cost + insurance + freight ) αξιας. Συνηθως οι αμερικανοι δεν κανουν μαιμουδιες του στυλ μικροτερη αξια , η gift αλλα δεν χανεις τιποτα να το προσπαθησεις. Επισης και τα γατονια στις εισαγωγες , ακομα και στο ταχυδρομειο εχουν ξυπνησει οποτε ετοιμασου να πληρωσεις κερατιατικα γυρω στο 40% της αξιας...

OP
OP
Angelus

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Κριτικές
23
Like
424
Πόντοι
3.275
Πάντως νομίζω πως αν το δέμα είναι από ιδιώτη και μέσα δεν περιέχει κάποιο έγγραφο που να
υποδηλώνει την αξία του αντικειμένου και έχει τον χαρακτηρισμού δώρου, δεν επιβαρύνεται με φόρους.
Θενκς για τις απαντήσεις σας, παίδες.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Βασικά για αξίες κάτω από 100 δολλάρια, μπορεί και να την γλιτώσεις, ειδικά όσον αφορά την αποστολή με ΕΛΤΑ.
Αλλιώς περίμενε ένα καπέλο 40% τουλάχιστον, με κάθε πιθανό και απίθανο φόρο του ελληνικού κράτους.

baster2

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2008
Like
107
Πόντοι
1
η αποστολη να γινει μονο με usps (αμερικανικο ταχυδρομειο) 
ΟΧΙ courier του τυπου fedex...

billinio

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2010
Κριτικές
12
Like
28
Πόντοι
601
Mε βαση την αξια του τιμολογιου παντα φερτο σαν used μεταχειρισμενο δηλαδη

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Αν παραγγείλω από κατάστημα στην Αμερική, ο φόρος εκτελωνισμού πως υπολογίζεται; Με βάση το βάρος ή την αξία του;
Επίσης διάβασα πως αν σου στείλουν δέμα από Αμερική με την ένδειξη GIFT(Δώρο)δεν πληρώνεις φόρο εκτελωνισμού.
με βαση την τιμη του ειχα παραγγειλει προσφατα

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.807
Πόντοι
6.035
ρε σεις την ιδια απορεια ειχα και εγω για ενα σαιτ που το ειχαν ποσταρει εδω με αθλητικα παπουτσια
το eastbay δλδ αν αγορασω ενα ζαυγαρι παπουτσια θα πληρωσω και φορο εδω :think:επισης τι κοστος εχει η αποστολη του δεματος :think:

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
Εξαρταται τι θα παραγγειλεις και την αξια του.Ρουχα,ηλ.συσκευες φορολογουνται ανεξερτητως αξιας,ειμαι παθων.Αλλα,μπορεις να τους πεις να βαλουν μικροτερη αξια στο πακετο και να το στειλουν με usps οπως ειπαν τα παιδια κ ισως την σκαπουλαρεις...

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
μεχρι περυσι για αξια κατω των 200 δολλαριων εκτελωνιζοταν σχεδον δωρεαν,αντε το πολυ-πολυ να πληρωνες κανα 5 με 10 ευρω κατα την παραδωση απο ΕΛΤΑ...τωρα με την λυσα που εχει πιασει τους Πασοκοφρουρους να μαζεψουν χρηματα για να μας σωσουν (sic),παιζει να εχει αλλαξει...
θα σου δωσω ενα τυπο να υπολογισεις στο περιπου τα εξοδα
((Αξια αντικειμενου + μεταφορικα)Χ 3,5%+) Χ 23%(ΦΠΑ) με την προυποθεση οτι θα σου στειλει με USPS.Αν κανεις το λαθος κ σου ερθει με ιδιωτικο κουριερ FEDEX,UPS θα πληρωσεις επιπλεον εξοδα εκτελωνισμου (αγνωτο ποσο... :P)
για αυτο να επιμεινεις να σου τα στειλει με την INTERNATIONAL EXPRESS MAIL SERVICE  των αμερικανικων ταχυδρομειων (USPS) που ειναι και παμφθηνη,η οποια συνεργαζεται με τις ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ & εχει & Tracking & το προΐον θα ερθει σπιτι σου χωρις σοβαρα εξοδα εκτελωνισμου

ΑΛΛΟ πραγμα ειναι η UPS & ΑΛΛΟ η USPS....(για να μην ξεχνιομαστε).... :grin: :grin:

Ζεις στην ωραιοτερη ...χωρα του κοσμου και οι δασμοι & φοροι που ΟΛΟΙ μας πληρωνουμε πανε για το κοινο καλο & σου εξασφαλιζουν μια ΠΟΙΟΤΗΤΑ ζωης που ουτε στο ΜΟΝΑΚΟ δεν εχουνε..... :2funny: :2funny: :2funny:

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146

Οι δασμοί & ο ΦΠΑ Υπολογίζεται βάσει της δηλωθείσας αξίας στο επισυναπτόμενο στην συσκευασία τιμολόγιο αγοράς και ποικίλει ανάλογα με το είδος και την τιμή του προϊόντος. Πέραν όμως αυτών ΕΑΝ δεν χρησιμοποιείς εθνικές ταχυδρομικές υπηρεσίες (τον αντίστοιχο ΕΛΤΑ της χώρας αποστολής) αλλά ιδιωτική εταιρία courrier θα πρέπει να υπολογίσεις και ένα πρόσθετο κόστος της τάξης των ~70 Ευρώ για την αμοιβή-νταβαντζιλίκι στον ιδιώτη εκτελωνιστή (εφόσον το δέμα κρατηθεί στο τελωνείο και δεν περάσει στο ντούκου και εφόσον δεν το έχεις προκαταβάλει όπως συμβάνει πχ στο amazon.com).

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, έχε υπόψιν σου ότι:

1. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι ψωλοβροντάνε αγρίως συνεπώς υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες σε περίπτωση που χρησιμοποιείς εθνικές ταχυδρομικές υπηρεσίες (USPS στην περίπτωση σου και ΟΧΙ UPS, Fedex, DHL κτλ) να παραλάβεις το δέμα σου μέσω ΕΛΤΑ χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως χρέωση ή με μια στοιχειώδη χρέωση της τάξης των ~5 Ευρώ ("πάγιο" τέλος απλοποιημένης διαδικασίας εκτελωνισμού).

2. Στα ελληνικά τελωνεία ο έλεγχος γίνεται στο περίπου και με το μάτι. Μπορεί δηλαδή να σου στείλουν 2 ίδιας αξίας δέματα, με ίδιο περιεχόμενο από την ίδια χώρα, και το ένα να δασμολογηθεί κανονικά ενώ το άλλο να περάσει στο ντούκου.

3. Γενικά απέφευγε τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες courier (UPS, Fedex, DHL κτλ) γιατί 9 στις 10 φορές τα δέματα που μπαίνουν στην χώρα μέσω αυτών δασμολογούνται κανονικά ενώ των εθνικών ταχυδρομικών υπηρεσιών όχι.

4. Είτε γράψεις είτε δεν γράψεις Gift, Spare Part κτλ στο παραστατικό αγοράς, είτε γράφει 10$ είτε 1000$ στο τιμολόγιο ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ κάθε τί που μπαίνει στην Ελλάδα από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δασμολογείται κανονικά ...

Κατά τα άλλα Καλή τύχη  ;)

Carnivore

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
1
Εγώ παλιότερα που επαιζα με ebay δεν πλήρωνα κάτι παραπάνω οταν τα αντικείμενα ήταν αξίας 100$ και κάτω μπορεί βέβαια να ήμουν κΑι κωλοφαρδος. Τώρα για κάτι πιο ακριβο...
Είναι γεγονός ομως οτι στο τελωνείο χρησιμοποιουν τσουγκρανες για το ξυσιμο οποτε δεν ξέρεις.

LOVE1976

Νέο Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία.... λοιπόν η Γαμημένη χουνταρα του ΠΑΣΟΚ μέσα σε όλα γάμησε και τα τελωνεία...από 1/1/12 ότι έρχεται από Αμερική είτε από τρίτη χώρα έρχεται με ψηφιακή  διασάφηση..που σημαίνει ότι μπορείς πλέον να προπληρώσεις τους φόρους που αναλογούν και έτσι να μην μπλέξεις με το εδώ μπουρδέλο-τελωνείο.
Τώρα μετά από εντολές των αρχι ΠΟΥΣΤΑΡΙΩΝ  ότι έρχεται με Courier και η αξία του είναι πάνω από 28 δολάρια περνάει από εκτελωνισμό....αν το έχουν στίλει με USPS (ταχυδρομείο Αμερικής) το λαμβάνεις είτε από το ταχυδρομείο της γειτονίας σου (Standar, Priority Mail International), είτα από τις ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ (express Mail. Εκεί ο μποναμάς θα είναι υποφερτός....υπολόγισε στην αξία του αντικειμένου ένα 20 - 30 % επιπλέον να πληρώσεις...Αν τώρα σου το στείλουνε με Fedex, UPS εκεί είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα....σου ζητάνε εκβιαστικά έξοδα εκτελωνισμού....εκτός από τους δασμούς....δηλαδή υπολόγισε 80 ευρώ εκτελωνισμό από ιδιώτη....και ότι βγάλουνε οι τεμπέληδες του Τελωνίου...δηλαδή αν κάτι κάνει 40 δολάρια....θα πρέπει να πληρώσεις κοντά στα 120-140 ευρώ...όλα μαζί....εκτός και άν πάς εσύ ο ίδιος από το ΕΛ. Βενιζέλος.....φας την ημέρα σου..γιατί οι τεμπέληδες του τελωνίου δουλεύουνε 9-1......περάσεις από 10 ταμεία....και τελικά πάρεις το δέμα σου, εκεί θα πληρώσεις τους δασμούς...και την διατακτική της εταιρίας courier....δηλαδή στα 40 δολάρια υπολόγισε κάνα 45-55 ευρώ.....όλα όσα προαναφέρθηκαν και από τους φίλους παίζουνε....προτίμησε μόνο  την USPS και το standar Internasional mail γιατί έτσι θα σου σταλεί σαν γράμμα σαν απλό, αλά φυσικά δεν θα έχεις διασφάλιση αν σου χαθεί και δεν θά έχεις και track number ώστε να παρακουλουθείς το δεμα σου. Η σαν Priority Mail International που θα έχεις και ασφαλίσει αν χαθεί το δεματάκι σου και θα έχεις και το track number. Όπως κατάλαβες είναι η κατάσταση ενα μπουρδέλο και μισο.....

vagvagvag

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2006
Κριτικές
2
Like
98
Πόντοι
1
Θελω να ρωτησω οσοι εχουν παραλαβει κατι με ιδιωτικη εταιρια.Σας δινουν αποδειξη οταν σας το φερνουν σπιτι?Γιατι ενας φιλος μου , μου ειπε οτι του ειχαν φερει κατι απο USA και ζητησε αποδειξη .Ο courier ειπε δεν εχει και του εκλεισε την πορτα πηρε το δεματακι του και δεν τον ενοχλησαν.Υπαρχει περιπτωση να ισχυει κατι τετοιο?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Σχετικά με courier, ΕΛΤΑ, κλπ:

Έπρεπε να στείλω στη Ν. Υόρκη ένα δεματάκι με 12 DVD και ήθελα να φτάσει 3 Ιαν., που ανοίγει πάλι η εταιρεία.
12 DVD χωρίς θήκες (με φακέλλους) είναι 270 gr.
Κοίταξα τους διάφορους DHL, FedEx, UPS, κλπ:  Κόστος αποστολής από 70 έως 125 ευρώ (βάζουν ελάχιστη χρέωση 1 κιλό).

Πήγα στα ΕΛΤΑ της γειτονιάς μου και το έστειλα συστημένο (οι ΗΠΑ δε δέχονται Express). Ευρώ 6,80, και Tracking number για να βλέπεις που είναι στο διαδίκτυο. Αυτό έγινε 27 Δεκ. ώρα 11 το πρωϊ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ το δεματάκι έφτασε στο κέντρο διαλογής ΕΛΤΑ και απεστάλη από το Κ.Διαλ. στο Βενιζέλο για να φύγει έξω. (Φάνηκε στο tracking του ΕΛΤΑ με τον αριθμό του συστημένου).
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ το usps.com αναζητώντας το δεματάκι έδινε "We are informed that origin post is preparing shipment" (μας ειδοποίησαν ότι θα μας το στείλουν).
31 Δεκ (χθες το πρωϊ) το usps.com μου έδωσε "item has arrived at post office τάδε" (έφτασε στο ταχυδρομείο τάδε).
Σε 2-3 ώρες πρόσθεσε: "Το πήγαμε αλλά το μαγαζί ήταν κλειστό (πράγματι), αφήσαμε σημείωμα".
Ειδοποίησα και τον δικό μου να το αναζητήσει την Τρίτη που θα ξαναπάει στο γραφείο του.

Συμπέρασμα: Αέρας κοπανιστός είναι (συνήθως) τα διάφορα courier. Χρησιμοποιείτε ΕΛΤΑ. Φτηνά (μα ΠΟΛΥ φτηνά λέμε), αξιόπιστα, γρήγορα.
Και όποιος μας λέει ότι πρέπει να πουληθούν τα ΕΛΤΑ σε ιδιώτη, πρέπει να τον στείλουμε απο κει που ήρθε.  Γιατί ο ιδιώτης τα ίδια με τους άλλους θα κάνει, μόλις αναλάβει.

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
μεχρι περυσι για αξια κατω των 200 δολλαριων εκτελωνιζοταν σχεδον δωρεαν,αντε το πολυ-πολυ να πληρωνες κανα 5 με 10 ευρω κατα την παραδωση απο ΕΛΤΑ...τωρα με την λυσα που εχει πιασει τους Πασοκοφρουρους να μαζεψουν χρηματα για να μας σωσουν (sic),παιζει να εχει αλλαξει...
θα σου δωσω ενα τυπο να υπολογισεις στο περιπου τα εξοδα
((Αξια αντικειμενου + μεταφορικα)Χ 3,5%+) Χ 23%(ΦΠΑ) με την προυποθεση οτι θα σου στειλει με USPS.Αν κανεις το λαθος κ σου ερθει με ιδιωτικο κουριερ FEDEX,UPS θα πληρωσεις επιπλεον εξοδα εκτελωνισμου (αγνωτο ποσο... :P)
για αυτο να επιμεινεις να σου τα στειλει με την INTERNATIONAL EXPRESS MAIL SERVICE  των αμερικανικων ταχυδρομειων (USPS) που ειναι και παμφθηνη,η οποια συνεργαζεται με τις ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ & εχει & Tracking & το προΐον θα ερθει σπιτι σου χωρις σοβαρα εξοδα εκτελωνισμου

ΑΛΛΟ πραγμα ειναι η UPS & ΑΛΛΟ η USPS....(για να μην ξεχνιομαστε).... :grin: :grin:

Ζεις στην ωραιοτερη ...χωρα του κοσμου και οι δασμοι & φοροι που ΟΛΟΙ μας πληρωνουμε πανε για το κοινο καλο & σου εξασφαλιζουν μια ΠΟΙΟΤΗΤΑ ζωης που ουτε στο ΜΟΝΑΚΟ δεν εχουνε..... :2funny: :2funny: :2funny:

ειχα παραγγειλει μια πρωτεινη απο αμερικα  πληρωσα 86 ευρα επιπλεον θελουν να μαζεψουν λεφτα  οι γυφτοι

οσο για τα ελτα που λενε  τα παιδια ειχαν  το πακετο  3 μηνες στο τελωνειο  μεχρι να αποφασισουν να μου στειλουν γραμμα να το εκτελωνισω

για πολλη χαμενα κορμια  .
Εγω τους ελεγα τον κωδικο μου  αυτον που μου ειχε γραψει ο αμερικανος για να παρακολουθω το δεμα  τους ελεγα ακομα και την ωρα που ειχε ερθει στην ελλαδα και αυτοι οι τρομπες με κοιταζανε σαν χαζη .
τελικα πηρα το δεμα μετα απο 4 μηνες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αμα ηταν κατι που χαλαει αλλιωνεται τι θα εκανα θα το πεταγα γιατι αυτη ειναι βλακες ???

Τα ΕΛΤΑ ειναι γιατον πουτσο ευχομαι να τους διωξουν ολους τα χαμενα κορμια .

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
ειχα παραγγειλει μια πρωτεινη απο αμερικα  πληρωσα 86 ευρα επιπλεον θελουν να μαζεψουν λεφτα  οι γυφτοι

οσο για τα ελτα που λενε  τα παιδια ειχαν  το πακετο   3 μηνες στο τελωνειο  μεχρι να αποφασισουν να μου στειλουν γραμμα να το εκτελωνισω

για πολλη χαμενα κορμια  .
Εγω τους ελεγα τον κωδικο μου  αυτον που μου ειχε γραψει ο αμερικανος για να παρακολουθω το δεμα  τους ελεγα ακομα και την ωρα που ειχε ερθει στην ελλαδα και αυτοι οι τρομπες με κοιταζανε σαν χαζη .
τελικα πηρα το δεμα μετα απο 4 μηνες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αμα ηταν κατι που χαλαει αλλιωνεται τι θα εκανα θα το πεταγα γιατι αυτη ειναι βλακες ???

Τα ΕΛΤΑ ειναι γιατον πουτσο ευχομαι να τους διωξουν ολους τα χαμενα κορμια .
περυσι(2011 Ανοιξη) εφερα ενα halrey jacket εκανε 80 ευρω με τα ταχυδρομικα κ πληρωσα επιπλεον 5 ευρω στα ΕΛΤΑ για να το παραλαβω απο επαρχια.πως ειναι δυνατον να πληρωσες 86 επιπλεον για να παρεις μια πρωτεΐνη? :think: :think:
το περισσοτερο που περιμενα για εκτελωνισμο πακετου ηταν 37 ημερες (ξανα περυσι)...τελικα μου ηρθε με καθυστερηση στο σπιτι...παραβιασμενο το πακετο,αλλα ευτηχως δεν ελειπε τιποτα απο μεσα...

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
περυσι(2011 Ανοιξη) εφερα ενα halrey jacket εκανε 80 ευρω με τα ταχυδρομικα κ πληρωσα επιπλεον 5 ευρω στα ΕΛΤΑ για να το παραλαβω απο επαρχια.πως ειναι δυνατον να πληρωσες 86 επιπλεον για να παρεις μια πρωτεΐνη? :think: :think:
το περισσοτερο που περιμενα για εκτελωνισμο πακετου ηταν 37 ημερες (ξανα περυσι)...τελικα μου ηρθε με καθυστερηση στο σπιτι...παραβιασμενο το πακετο,αλλα ευτηχως δεν ελειπε τιποτα απο μεσα...
κι ομως φιλε  ετσι ειναι η τιμη ηταν 380  ευρα  και επρεπε να πληρωσω δεν ηταν μονο μια .Ακομα εχω το γραμμα που μου στειλανε και την ημερομηνια και ειναι ολα μαζι 4 μηνες .
Δεν το λεω μμε κακια αλλα ηταν πολλη ξεφτιλα  τα αλλα παιδια που ειχα παραγγειλει μαζι μου την πρωτεινη δεν το πιστευαν και αυτη

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
κι ομως φιλε  ετσι ειναι η τιμη ηταν 380  ευρα  και επρεπε να πληρωσω δεν ηταν μονο μια .Ακομα εχω το γραμμα που μου στειλανε και την ημερομηνια και ειναι ολα μαζι 4 μηνες .
Δεν το λεω μμε κακια αλλα ηταν πολλη ξεφτιλα  τα αλλα παιδια που ειχα παραγγειλει μαζι μου την πρωτεινη δεν το πιστευαν και αυτη
οχι μαν ενταξει σε πιστευω,απλα θεωρησα οτι πηρες κανα δυο τεμαχια μονον πρωτεινη...ενταξει το εχουν γαμισει εδω περα με τους εκτελωνισμους...σε αμερικανικο φορουμ ειδικου ενδιαφεροντος οπου μιλαω με καποια παιδια,εκει δεν υπαρχουν επιπλεον φοροι κατα την εισαγωγη δεματος απο αλλες χωρες...αυτοι χρεωνονται απλα αξια+ταχυδρομικα...εδω στο Ελλαντα ειμαστε μαλλον μαγκες :jerking: :jerking: :jerking:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom