Νέα

Fintech: (curve, revolut, N26 κλπ) Αξίζουν;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kachaplias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 51
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.242
Πόντοι
2.356
Εχετε δοκιμασει καποια εκ των παραπανω η αλλες καρτες? Τι σας συμφερει σε αυτες? Γιατι να εμπιστευθουμε τα ευαισθητα μας στοιχεια σε "αγνωστους" που απλα με μια φωτο ταυτοτητας ανοιγουν λογαριασμο?

Ας πουμε η revolut δε χτιζει αφορολογητο με το αγγλικο ΙΒΑΝ που μεταφερεις τα χρηματα σου, αλλα σε συμφερει να κανεις αγορες σε συναλλαγμα... Οταν ομως θες να μεταφερεις χρηματα σε συστιμικη τραπεζα η τραπεζα σου κραταει προμηθεια.

Η curve απο την αλλη βαζεις οτι καρτα θες απο πισω της και χτιζεις κανονικα το αφορολογητο σου (χωρις ομως τις επιβραβευσεις με μπονους και ποντους απο το αν χρησιμοποιουσες την κανονικη σου συστημικη καρτα) βολευει οσους εχουν πολλες καρτες να την κανουν ως πορτοφολι τους...

lagonisian

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Ιουν 2011
Κριτικές
282
Like
12.523
Πόντοι
26.470
όλες οι τραπεζικές υπηρεσ/ιες όπως η ρέβολουτ κλπ είναι αδειοδοτημένες στις χωρες τους και σε μητρώα τρταπεζικών πηρεσιών και πλήρως νόμιμες...όσο "άγνωστοι" είναι η γιούρμπανκ, η εθνική κλπ τόσο "άγνωστοι" είναι και αυτοί. Εγώ έχω ρέβολουτ τη μέταλ, που πληρώνω συνδρομή και είμαι υπερευχαριστημένος. Μπορώ και έχω πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα, σε χρυσό, σε μετοχές και φυσικά τα λεφτά μου δεν υπόκεινται στο ελληνικό μπουρδελικό τραπεζικό σύστημα. Επιπλέον έχω και τη σωστή ισοτιμία όταν μετατρέπω συναλλάγμα και φυσικά καμια προμήθεια για ανάληψη από οποιαδήποτε τράπεζα...οπότε για μενα αξίζει με 10000. Και κυρίως μπορείς να κάνεις μεταφορές χρημάτων σε φίλους που έχουν ρέβολουτ στο λεπτό και φαίνονται αμέσως στο λογαριασμό του άλλου...

OP
OP
kachaplias

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.242
Πόντοι
2.356
ε το τελευταιο που λες γινεται για οποιαδηποτε τραπεζα στο λεπτο!

αρα πλεονεκτημα μονο οι ισοτιμιες και οι μη χρεωση μετατροπης συναλλαγματος...

η μεταλ σου δινει και επιστροφη οταν κανεις αγορες?

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Τι θα πει αν αξίζουν βρε τυπε;

Τις δουλεύουμε εμείς και κάτι άλλα εκατομμύρια κόσμου εδώ και χρόνια και αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάποιος λόγος για χρήση;;

Ε προφανώς και κάτι κάνουν καλά όλες αυτές οι υπηρεσίες.

Και ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα είναι ότι περνάς την Revolut ή άλλη online κάρτα στο κινητό και μετά χρησιμοποιείς μόνο το κινητό με NFC για πληρωμή στα πάντα όταν είσαι έξω. Και ξεχνάς να κουβαλάς,.ψιλά, μετρητά, κάρτες κλπ.

OP
OP
kachaplias

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.242
Πόντοι
2.356
τι θα πει αν αξιζουν? οριστε

ας πουμε με τα yellows της πειραιως σε συμβεβλημενους προμηθευτες η σε επιστροφη της eurobank θα εισαι χαλβας αν χρησιμοποιεις ρεβολουτ και χανεις το προνομιο του μπονους...

πλεον και η πειραιως μετα απο 2 χρονια υποστηριζει το nfc εδω και διμηνο περιπου...

τι να την κανω ακριβως λοιπον τη ρεβολουτ στην ελλαδα τυπε? εκει θελω να καταληξω... περισσοτερο τουριστικη καρτα ειναι η καρτα για αγορες απεξω σε συναλλαγμα...

προσπαθω να δω κατι που ισως δεν αντιλαμβανομαι. το οτι κατι "εκατομμυρια" χρηστες τη χρησιμοποιουν δε με συγκινει. περισσοτερα εκατομμυρια ειναι στις αντιστοιχες συστημικες τραπεζες και οχι σε ΙΒΑΝ που δε τους ανηκουν...

και σου ξαναλεω. εμενα ως μετριο χρηστη με ενδιαφερει να χτιζω και αφορολογητο. εσενα μπορει να σε νοιαζει να το κρυψεις αφου η ρεβολουτ ειναι μαυρα και δε σε πιανει το αγγλικο ιβαν. οποτε η ρεβολουτ σε συγκριση με την κερβ χανει ποντους... δε θα την ειχα σε καθημερινη χρηση λοιπον... τωρα αμα ειναι να πεταχτω σε τριτη χωρα με συναλλαγμα προφανως με συμφερει συγκριτικα με συστημικη τραπεζα που θα μου χρεωνε και την αναπνοη μου.

δε βλεπω κανενα τρομερο προνομιο απο αυτη την καρτα πλην αυτου...

το οτι τη δουλευεις την καρτα δε με ενδιαφερει, με ενδιαφερει τι κερδιζεις εσυ απο αυτο (η τι νομιζεις πως κερδιζεις)

greekfeet

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
1.458
Πόντοι
2.487
Αν ψΧνεις λογο γιατι την χρειαζεσαι, δεν την χρειαζεσαι.
Μπορεις να μπεις στη σελιδα τους, να δεις τα προγραμματα τους και να αποφασισεις αν θες κατι.
Σε καθε περιπτωση πηγαινε απο ελληνικη τραπεζα/χρηματιστηριακη να αγορασεις μετοχες ή commodities απο ηπα και δες προμηθειες.
Επισης μεταφορα χρηματων ή αλλαγη συναλλαγματος.
Επισης δωρεαν ταξιδιωτικη ασφαλεια.
Καλυτερο monitoring στις κι ησεις σου.
Virtual καρτες για συνδρομη ***** και ποσα αλλα.
Προφανως δεν ειναι για ολους. Για εσενα πχ δεν ειναι

lagonisian

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Ιουν 2011
Κριτικές
282
Like
12.523
Πόντοι
26.470

ναι αμέ έχει vault και από κάθε αγορά μπαίνει το 1% σε επιστροφή...

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146

ας πουμε με τα yellows της πειραιως σε συμβεβλημενους προμηθευτες η σε επιστροφη της eurobank θα εισαι χαλβας αν χρησιμοποιεις ρεβολουτ και χανεις το προνομιο του μπονους...

πλεον και η πειραιως μετα απο 2 χρονια υποστηριζει το nfc εδω και διμηνο περιπου...

τι να την κανω ακριβως λοιπον τη ρεβολουτ στην ελλαδα τυπε? εκει θελω να καταληξω... περισσοτερο τουριστικη καρτα ειναι η καρτα για αγορες απεξω σε συναλλαγμα...

προσπαθω να δω κατι που ισως δεν αντιλαμβανομαι. το οτι κατι "εκατομμυρια" χρηστες τη χρησιμοποιουν δε με συγκινει. περισσοτερα εκατομμυρια ειναι στις αντιστοιχες συστημικες τραπεζες και οχι σε ΙΒΑΝ που δε τους ανηκουν...

και σου ξαναλεω. εμενα ως μετριο χρηστη με ενδιαφερει να χτιζω και αφορολογητο. εσενα μπορει να σε νοιαζει να το κρυψεις αφου η ρεβολουτ ειναι μαυρα και δε σε πιανει το αγγλικο ιβαν. οποτε η ρεβολουτ σε συγκριση με την κερβ χανει ποντους... δε θα την ειχα σε καθημερινη χρηση λοιπον... τωρα αμα ειναι να πεταχτω σε τριτη χωρα με συναλλαγμα προφανως με συμφερει συγκριτικα με συστημικη τραπεζα που θα μου χρεωνε και την αναπνοη μου.

το οτι τη δουλευεις την καρτα δε με ενδιαφερει, με ενδιαφερει τι κερδιζεις εσυ απο αυτο (η τι νομιζεις πως κερδιζεις)
Οταν ρωτάς τότε δεν την χρειάζεσαι..Χτίσε αφορολογητο κλπ με την ελληνική οπως κάνεις. .Εγώ πάντως την κουρβ πιο πολύ θα την φοβόμουν απο την στιγμή που έχει πρόσβαση σε όλες τις κάρτες μου.Αλλοι βολευονται στο εξωτερικό με αυτές.Πχ στέλνεις παντού λεφτά χωρίς έξοδα αποστολής.Στην Ελλάδα θα πληρώσεις το εισερχόμενο έμβασμα.Θα πληρώσεις και εξοδα για ανάληωη απο ΑΤΜ.Κερδίζεις απο την καθαρή μετατροπή συναλλάγματος και όχι όσο θέλουν οι τράπεζες.Εσένα που δεν θες άλλο νόμισμα δεν σε συγκινεί και σωστά.Εγω που στέλνω απο Αγγλία στην Ελλάδα ψάχνω και το σεντ .

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

ναι αμέ έχει vault και από κάθε αγορά μπαίνει το 1% σε επιστροφή...

0.1% για αγορες ΕΥ - 1% για εκτος.

Για οποιον ταξιδευει συχνα, εχει πολλα πλεονεκτηματα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846

Καλά κάνεις και δεν σε ενδιαφέρει.
Μάλλον ούτε ταξιδεύεις εξωτερικό πολύ,.ούτε πολλές αγορές κάνεις σε ξένο νόμισμα,.ούτε παίζεις με μετοχές,.ούτε σε νοιάζει η ευκολία να πληρώνεις με το κινητό χωρίς μετρητά.

Για σένα που δεν κάνεις τίποτα από αυτά δεν έχει πλεονέκτημα. Αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι δεν έχουν λόγο να την χρησιμοποιούν.

OP
OP
kachaplias

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.242
Πόντοι
2.356
προφανως πρεπει να ξερεις να χρησιμοποιεις κατι προς οφελος σου...

βλεπω παντως οι περισσοτεροι με ρεβολουτ εχετε να κανετε. οι leopay, n26 κλπ δε συμφερουν τοσο?

και ναι δεν ασχολουμαι με εξωτερικο για αυτο και δε με συγκινει...

περισσοτερο το ψαχνω γιατι με ενδιαφερει να ασχοληθω με το mintos και εκει θα δω αν με συμφερει και μπορω να καλυφθω η οχι

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Είχα Ν26 μέχρι που έφυγε απο Uk.Leopay που την θυμήθηκες;
Κοίτα και monese , sync.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Εγώ έχω και την πολωνική Dipocket.
Και αυτή συμβατή με Google Pay για Ελλάδα εδώ και καιρό.

foxio

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2011
Κριτικές
5
Like
1.090
Πόντοι
361
Revolut για 2 λογους.

1. Καθημερινή χρήση σε ταξίδια εκτος ευρωζώνης. (μεγάλη διαφορά με το αν χρησιμοποιούσες Ελληνική κάρτα)
2. Virtual καρτες για οποιαδηποτε σχετικά επίφοβη αγορά Online.

Τωρα για μετοχές, commodities, κρυπτονομίσματα δεν το εχω ψάξει πολύ, αλλα εχω την εντύπωση οτι υπάρχουν καλύτερες λύσεις ...

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Like
588
Πόντοι
86
Τύποι εγώ χρησιμοποιώ πολύ συχνά τα Price Alerts για currency conversion στη Revolut.

Ενώ γενικά δούλευε πολύ καλά το app, σήμερα γαμιεται.

Επιτρέπει alert μόνο με 2 δεκαδικά ψηφία (μέχρι χτες έπαιρνε 4).

Εσείς μπορείτε κανονικά 4?

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Eμένα εδω και μερικές μέρες έχει εξαφανιστεί τελείως το widget με τις ισοτιμίες.

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Like
588
Πόντοι
86
Τι εννοείς? Δε μπορείς να κάνεις καθόλου exchange? Δε βλέπεις την ισοτιμία?

Εγώ τα βλέπω κανονικά real time, και exchange που έκανα πέρασε κανονικά.

Αλλά μέχρι χτες έβαζα alert π.χ. στο 0.8545 ενώ σήμερα παίρνει μόνο 2 δεκαδικά, δλδ παίρνει μέχρι 0.85. Άρα στην ουσία είναι άχρηστα τα alerts.

Ελπίζω να είναι προσωρινό γιατί ήταν γαματα τα alerts. Φοβερά χρήσιμο για όσους κάνουν συχνά αλλαγές.

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
101
Like
14.923
Πόντοι
25.186
Εχω κι εγω

το μονο που φοβαμαι ειναι να σου πουνε όπως οι στοιχηματικες ο λογαριασμος σου ειναι υπο διερευνηση,να σου ζητανε αποδεικτικα που βρηκες τα λεφτα κλπ και μετα αντε βγαλε ακρη μεσω εμαιλ

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
Eκανα σημερα μετατροπη, που ηθελα να στειλω κατι λεφτα, εκανε κανονικα σε πραγματικο χρονο με 4 δεκαδικα.
Σορρυ μλκια, με 2 δεκαδικα δειχνει τη μετατροπη. Για το αλερτ δεν εχω ενεργοποιησει.

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Τι εννοείς? Δε μπορείς να κάνεις καθόλου exchange? Δε βλέπεις την ισοτιμία?

Εγώ τα βλέπω κανονικά real time, και exchange που έκανα πέρασε κανονικά.

Αλλά μέχρι χτες έβαζα alert π.χ. στο 0.8545 ενώ σήμερα παίρνει μόνο 2 δεκαδικά, δλδ παίρνει μέχρι 0.85. Άρα στην ουσία είναι άχρηστα τα alerts.

Ελπίζω να είναι προσωρινό γιατί ήταν γαματα τα alerts. Φοβερά χρήσιμο για όσους κάνουν συχνά αλλαγές.
Ακριβώς,δεν υπάρχει τίποτα για να παρακολουθήσεις.
Στην 5η επιλογή έχει upgrade/widgets/invite friends.Στα widgets που έβλεπα γράφημα κλπ εξαφανίστηκε.Εχω την ΒΕΤΑ αλλά δεν είχε κάνει αναβάθμιση ,σημερα που κατέβασε νέα έκδοση το ίδιο
Στο auto exchange μπορώ να βάλω 4 ψηφία πάντως.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom