Νέα

Φασισμός = Κομμουνισμός (;)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύεται ότι ο φασισμός με τον κομμουνισμό έχουν κοινά ?

• ΝΑΙ. Έναι ακριβώς το ίδιο.

Ψήφοι: 23 67,6%
  • ΟΧΙ. Δεν έχουν κανένα κοινό χαρακτηριστικό.

Ψήφοι: 6 17,6%
  • ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ. Θα περιμένω την εξέληξη της συζήτησης .....

Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ. Δεν πάμε σε κανα Studio λέω εγώ.....

Ψήφοι: 5 14,7%
  • ΔΕΝ ΞΕΡΩ - ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    34

stifler19901990

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Σεπ 2009
Κριτικές
25
Like
12
Πόντοι
1.225
με προλαβες ρε μπαγασα! Θα του εβαζα προχειρο διαγωνισμα να εξηγησει ενα ενα αυτα που ανεφερε ως ιδανικα του κομμουνισμου!

Σαφως και συμφωνω μαζι σου οτι η ισοπεδοποιηση ειναι οτι χειροτερο!
Ο καλος μαθητης πρεπει να παιρνει 10 και επαινο! Ο κουμπουρας πρεπει να μενει στην ιδια ταξη! Οι κομμουνιστες λενε οτι και οι δυο πρεπει να παιρνουν τη βαση!
Αυτο με τους μαθητες εντελως διαστρεβλωμενο παραδειγμα, και λαικιστικο..
Εν ολιγοις δεν θα χρειαζεται να υπαρχει ανταγωνισμος μεταξυ τους και θεμα συγκρισης  ωστε να βγει ντε και καλα καποιος καλυτερος.. ουτε βαθμοι και μαλακιες που να διαχωριζουν και να βαζουν ταμπελες για καλυτερους και χειροτερους..

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Αυτο με τους μαθητες εντελως διαστρεβλωμενο παραδειγμα, και λαικιστικο..
Εν ολιγοις δεν θα χρειαζεται να υπαρχει ανταγωνισμος μεταξυ τους και θεμα συγκρισης  ωστε να βγει ντε και καλα καποιος καλυτερος.. ουτε βαθμοι και μαλακιες που να διαχωριζουν και να βαζουν ταμπελες για καλυτερους και χειροτερους..
φανταζομαι ουτε καν σχολεια θα πρεπει να υπαρχουν, σωστα? Γιατι αυτα χωριζουν τους μαθητες σε πρωτακια, δευτερακια, τριτακια κ.λ.π. Μην παμε δε στο γυμνασιο γιατι εκει γινονται ακομη χειροτερος διαχωρισμος!

stifler19901990

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Σεπ 2009
Κριτικές
25
Like
12
Πόντοι
1.225
μαααστα......και για πες μου κατι αλλο νεαρε, ποιος απο τους θεωρητικους που ανεφερες οριζει ποιο ειναι το πραγματικα αναγκαιο για τον ανθρωπο?
Αυτο ειναι αλλο επιστημονικο αντικειμενο, το οποιο ερευνα η ψυχολογια κυριως..
Μια ενδιαφερουσα αποψη περι πραγματικων ανθρωπινων αναγκων αποτυπωνεται στην πυραμιδα του Μασλοου..

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Βρε και δε με λες όπως θες.

Εδώ ο Σκορπιούλης με βάφτισε σαύρα και τελικά έμεινε.

Σε αγαπαω και σενα ρε σαβρα...

διοτι οποιος αγαπα παιδευει λενε στο χωριο μου....

Ο σκορπινος ηταν ΦΙΛΟΣ μου  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Συνημμένα

• scorpio.gif
    scorpio.gif
    7,1 KB · Εμφανίσεις: 25

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Μια ενδιαφερουσα αποψη περι πραγματικων ανθρωπινων αναγκων αποτυπωνεται στην πυραμιδα του Μασλοου..
καλα αυτος Αμερικανος δεν ηταν? τι σχεση εχει με τους θεωρητικους Λενιν, Μαρξ κ.λ.π.?

stifler19901990

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Σεπ 2009
Κριτικές
25
Like
12
Πόντοι
1.225
φανταζομαι ουτε καν σχολεια θα πρεπει να υπαρχουν, σωστα? Γιατι αυτα χωριζουν τους μαθητες σε πρωτακια, δευτερακια, τριτακια κ.λ.π. Μην παμε δε στο γυμνασιο γιατι εκει γινονται ακομη χειροτερος διαχωρισμος!
Φυσικα και θα υπαρχουν σχολεια!! Πως αλλιως θα δημιουργειται η δυνατοτητα πραγματικα ελευθερης σκεψης!! Παιδεια υπερ παντων!! Αλλα ελευθερη χωρις κατευθυνσεις και προπαγανδα, χωρις διαχωρισμους και διακρισεις, χωρις προκαταληψεις, χωρις ανταγωνισμο.. Σχολεια που δεν θα τρωνε τη ζωη των εφηβων, αλλα θα την αναδεικνυουν!!

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
για να παμε τωρα στις αναγκες αυτοπραγματωσης, την κορυφη της πυραμιδας.....ποιος οριζει ποιες ειναι αυτες? Αυτες ειναι αδυνατο να ειναι διαφορετικες για καθε ανθρωπο?

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Φυσικα και θα υπαρχουν σχολεια!! Πως αλλιως θα δημιουργειται η δυνατοτητα πραγματικα ελευθερης σκεψης!! Παιδεια υπερ παντων!! Αλλα ελευθερη χωρις κατευθυνσεις και προπαγανδα, χωρις διαχωρισμους και διακρισεις, χωρις προκαταληψεις, χωρις ανταγωνισμο.. Σχολεια που δεν θα τρωνε τη ζωη των εφηβων, αλλα θα την αναδεικνυουν!!
ρε συμφωνοι, αλλα αμα ενας ειναι κουμπουρας και δεν τα παιρνει τι θα τον κανετε? θα γινεται επιστημονας ντε και καλα μαζι με τους αλλους?

Khia

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2009
Like
0
Πόντοι
1
Επειδή κομμουνιστές (όπως ο ΠΠ) μας τα έχουν πρήξει με τους φασίστες, αδυνατώντας να αποδεχθούν ότι φασισμός και κομμουνισμός μόνο δεινά και πολέμους προκάλεσαν σε δεκάδες λαούς, υποστηρίζω λοιπόν ότι  ο φασισμός με τον κομμουνισμό έχουν ουσιώδη κοινά χαρακτηριστικά, τουλάχιστον στη πρακτική εφαρμογή τους όπως απέδειξε η ιστορία.

Ποία η γνώμη σας ??? :think:

αυτο ειναι χροοοονια γνωστο!!!!

Η χωρα του ανατελλοντος ηλιου???? ειναι τοοοοσο φασιστικα κομμουνιστικη!

stifler19901990

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Σεπ 2009
Κριτικές
25
Like
12
Πόντοι
1.225
καλα αυτος Αμερικανος δεν ηταν? τι σχεση εχει με τους θεωρητικους Λενιν, Μαρξ κ.λ.π.?
Ισοτητα ειπαμε.. Δλδ τι εχει ο Αμερικανος, κατωτερος ειναι? η δεν μπορει να σκεφτει, να παραξει θεωρια και να εκφρασει ενδιαφερουσες αποψεις? Καταδικαζω συστημα οχι ανθρωπους..
Ειπα οτι ο κομμουνισμος περιγραφεται στα εργα των θεωρητικων του και οχι στα παραθυρα των ρουφιανοκαναλιων, απ οπου εχει διαμορφωθει η εικονα του για τους περισσοτερους..
Δεν ειπα ουτε οτι ειναι θεοι ουτε οτι η θεωρια τους ειναι αναγκαστικα πετυχημενη ουτε οτι ειναι το κεντρο του κοσμου και τα εχουν ερμηνευσει ολα.. Ανθρωποι ηταν σαν κι εμεις, μην εχουμε και υπερογκες απαιτησεις..

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Ισοτητα ειπαμε.. Δλδ τι εχει ο Αμερικανος, κατωτερος ειναι? η δεν μπορει να σκεφτει, να παραξει θεωρια και να εκφρασει ενδιαφερουσες αποψεις? Καταδικαζω συστημα οχι ανθρωπους..
Ειπα οτι ο κομμουνισμος περιγραφεται στα εργα των θεωρητικων του και οχι στα παραθυρα των ρουφιανοκαναλιων, απ οπου εχει διαμορφωθει η εικονα του για τους περισσοτερους..
Δεν ειπα ουτε οτι ειναι θεοι ουτε οτι η θεωρια τους ειναι αναγκαστικα πετυχημενη ουτε οτι ειναι το κεντρο του κοσμου και τα εχουν ερμηνευσει ολα.. Ανθρωποι ηταν σαν κι εμεις, μην εχουμε και υπερογκες απαιτησεις..
βρε δε σου ειπα οτι ειναι αχρηστος ο ανθρωπος
ηταν αμερικανος, ζουσε στην αμερικη, πιστευεις οτι δεν ειδε ουτε ενα δευτερολεπτο τηλεοραση?Δεν εχει επηρρεαστει το υποσυνηδειτο του απο τα καπιταλιστικα μυνηματα? Δε μεγαλωσε με τον αμερικανικο τροπο ζωης? Η μηπως προηλθε απο κομμουνιστικη οικογενεια σε μια χωρα και μια εποχη που ο κομμουνισμος ηταν ποινικο αδικημα? Λεω εγω τωρα....

stifler19901990

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Σεπ 2009
Κριτικές
25
Like
12
Πόντοι
1.225
για να παμε τωρα στις αναγκες αυτοπραγματωσης, την κορυφη της πυραμιδας.....ποιος οριζει ποιες ειναι αυτες? Αυτες ειναι αδυνατο να ειναι διαφορετικες για καθε ανθρωπο?
Στην κορυφη της πυραμιδας βρισκεται μια αναγκη>> η αυτοπραγματωση
Αυτο που λεω ειναι οτι ο καπιταλισμος με τις βασικες αρχες του, δλδ τον ατομικο δρομο, το κυνηγι των υλικων αγαθων, τον υπερκαταναλωτισμο, τον ανταγωνισμο, την εκμεταλλευση και το πατημα επι πτωματων δημιουργει μοναξια, αποξενωση αποπροσανατολισμο απο τις πραγματικες αναγκες, αρνητικα συναισθηματα, απογοητευση, κενο.. Γι αυτο η  αυτοπραγματωση μοιαζει μαλλον ουτοπικη στο παρον συστημα και οι ψυχολογοι εχουν ολο και περισσοτερη δουλεια..

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Πολυ ξεκαθαρα ΟΧΙ
Απ τις δομες του και μονο φαινεται οτι ειναι ιεραρχικο κτλ κτλ
και ειναι και ρουφιανοκομμα
Μην ξεχνάς... ένα κόμμα είχε/έχει την "τιμή" :2funny: να αποκαλείται ΚΚ όταν και μόνο όταν πληρεί τα χαρακτηριστικά (21 Σημεία) που ο αγαπητός σου κ. Λένιν έθεσε μόνο και μόνο για να εκβιάζει και να έχει υπό έλεγχο τους λοιπούς "ισάξιους" κομμουνιστές παγκοσμίως.

Και τουλάχιστον ένα που έχω να λέω για το ΚΚΕ είναι ότι είναι το μοναδικό τόσο συνεπές κόμμα σε περιεχόμενο...

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Αυτο που λεω ειναι οτι ο καπιταλισμος με τις βασικες αρχες του, δλδ τον ατομικο δρομο, το κυνηγι των υλικων αγαθων, τον υπερκαταναλωτισμο, τον ανταγωνισμο, την εκμεταλλευση και το πατημα επι πτωματων δημιουργει μοναξια, αποξενωση αποπροσανατολισμο απο τις πραγματικες αναγκες, αρνητικα συναισθηματα, απογοητευση, κενο.. Γι αυτο η  αυτοπραγματωση μοιαζει μαλλον ουτοπικη στο παρον συστημα και οι ψυχολογοι εχουν ολο και περισσοτερη δουλεια..
Προφανως αυτη ειναι δικια σου πυραμιδα, γιατι στο ανωτερο επιπεδο της πυραμιδας ο Μασλοου θεωρει οτι ειναι ολες εκεινες οι αναγκες του ανθρωπου που τον κανουν πληρη πραγματωμενο και ευτυχισμενο. Ο στοχος ειναι για ολους η αυτοπραγματωση δηλαδη αλλα ο καθενας φτανει εκει με διαφορετικο τροπο και καλυπτοντας διαφορετικες αναγκες! Αρα το επιχειρημα σου οτι αρκουν μονο οι πραγματικες(βιολογικες?)αναγκες δεν ευσταθει!

stifler19901990

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Σεπ 2009
Κριτικές
25
Like
12
Πόντοι
1.225
βρε δε σου ειπα οτι ειναι αχρηστος ο ανθρωπος
ηταν αμερικανος, ζουσε στην αμερικη, πιστευεις οτι δεν ειδε ουτε ενα δευτερολεπτο τηλεοραση?Δεν εχει επηρρεαστει το υποσυνηδειτο του απο τα καπιταλιστικα μυνηματα? Δε μεγαλωσε με τον αμερικανικο τροπο ζωης? Η μηπως προηλθε απο κομμουνιστικη οικογενεια σε μια χωρα και μια εποχη που ο κομμουνισμος ηταν ποινικο αδικημα? Λεω εγω τωρα....
Μεγαλωσα στην Ελλαδα, εχω δει απειρες ωρες τηλεοραση προσφατα σταματησα να βλεπω, ειμαι εγκλωβισμενος στα καπιταλιστικα μηνυματα και τα εχω βαθεια στο υποσυνειδητο μου, μεγαλωσα με τον καπιταλιστικο τροπο ζωης, και ειμαι τωρα εδω να στα απορριπτω!!! Γιατι ειναι θεμα πνευματικης ωριμοτητας να αμφισβητεις, να δεχεσαι οτι δεν ξερεις τιποτα, οτι μετα απο ενα χρονο θα πιστευεις αλλα, να ψαχνεις την αληθεια.. και ειναι θεμα τιμης και αξιοπρεπειας να μην τρως την "τροφη" που σου δινουν, να μην σε κοροιδευουν, να αντιστεκεσαι σε αυτους που οριζουν τη δικη σου ζωη!! Απλα ο κανονας ειναι οτι μεγαλωνοντας σε τετοιο περιβαλλον θα αντιπροσωπευεις τετοιες αξιες, υπαρχουν εξαιρεσεις..

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Ποιος σου είπε εσένα ότι ο καπιταλισμός έχει αυτές τις βασικές αρχές?

Να σου υπενθυμίσω ότι ο Ανταμ Σμιθ καθώς και όλοι οι φιλελεύθεροι στοχαστές ήταν συν τοις άλλοις και μέγιστοι "ηθικολόγοι", οι καλύτεροι της πιάτσας (σε αντίθεση με τον Μαρξ για παράδειγμα) των οποίων τα διδάγματα έχει κάθε άνθρωπος σαν οδηγό και που επιρρέασαν μέχρι και την εκκλησία να αλάξει στάση στο θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων!
Επίσης την δημοκρατία στον κόσμο την φέρανε οι φιλελευθεροι αστοί (αν και δεν ήταν αυτός ακριβώς ο πρωταρχικός τους στόχος) ... ναι αυτοί που ο "ισότητας" Μαρξ κατηγορεί...

Όλα τα άλλα που λες ή είναι βγαλμένα από την ζωή ή είναι άστοχα...

Δημιουργείται μοναξιά ... άκου εκεί ... η μοναξιά είναι το Α και το Ω στην ζωή .... αν εσύ πιστεύεις ότι έμβια ύπαρξη μπορεί να μπει στο επίκεντρο της ζωής άλλης έμβιας ύπαρξης ... τότε ας πρόσεχες, δεν σου φταίει κανείς για αυτό που δεν βρίσκεις...

stifler19901990

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Σεπ 2009
Κριτικές
25
Like
12
Πόντοι
1.225
Μην ξεχνάς... ένα κόμμα είχε/έχει την "τιμή" :2funny: να αποκαλείται ΚΚ όταν και μόνο όταν πληρεί τα χαρακτηριστικά (21 Σημεία) που ο αγαπητός σου κ. Λένιν έθεσε μόνο και μόνο για να εκβιάζει και να έχει υπό έλεγχο τους λοιπούς "ισάξιους" κομμουνιστές παγκοσμίως.

Και τουλάχιστον ένα που έχω να λέω για το ΚΚΕ είναι ότι είναι το μοναδικό τόσο συνεπές κόμμα σε περιεχόμενο...
Στις πραξεις φαινονται οι αρχες οι αξιες και οι θεσεις! οχι στα 21 σημεια
Αν εβλεπες τα "21" σημεια της συμπεριφορας του στο δρομο θα καταλαβαινες...
Ο Λενιν δεν ειναι αγαπητος μου, απλα τον σεβομαι οπως και πολλουσ αλλους

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Μεγαλωσα στην Ελλαδα, εχω δει απειρες ωρες τηλεοραση προσφατα σταματησα να βλεπω, ειμαι εγκλωβισμενος στα καπιταλιστικα μηνυματα και τα εχω βαθεια στο υποσυνειδητο μου, μεγαλωσα με τον καπιταλιστικο τροπο ζωης, και ειμαι τωρα εδω να στα απορριπτω!!! Γιατι ειναι θεμα πνευματικης ωριμοτητας να αμφισβητεις, να δεχεσαι οτι δεν ξερεις τιποτα, οτι μετα απο ενα χρονο θα πιστευεις αλλα, να ψαχνεις την αληθεια.. και ειναι θεμα τιμης και αξιοπρεπειας να μην τρως την "τροφη" που σου δινουν, να μην σε κοροιδευουν, να αντιστεκεσαι σε αυτους που οριζουν τη δικη σου ζωη!! Απλα ο κανονας ειναι οτι μεγαλωνοντας σε τετοιο περιβαλλον θα αντιπροσωπευεις τετοιες αξιες, υπαρχουν εξαιρεσεις..
Σου έχει κάνει εντύπωση ότι πολλοί διαπρεπείς δεξιοί πολιτικοί, επιχειρηματίες κτλ. ξεκίνησαν σαν αριστεροί ... και άλλαξαν στην πορεία...???

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
ουτως η αλλως φιλαρακι, μιας και βρηκες αυτο το σαϊτ, θα σου προτεινα να βρεις κανα καλο γκομενακι να "αυτοπραγματωθειτε" together να δεις ποσο πιο ομορφα θα νιωθεις! Καλες οι θεωριες, καλα τα ονειρα, αλλα πολλες φορες(σχεδον παντα) δεν συμβαδιζουν με την πραγματικοτητα! Επειδη εισαι νεος (κρινοντας απο το ονομα σου) θα σου προτεινα να κοιταξεις να ζησεις τα καλυτερα σου χρονια και να εισαι χαρουμενος, καμια φορα ξερεις το κυνηγι απιαστων ονειρων σε κανει να ζεις μιζεριασμενα την πραγματικοτητα, και αυτο ειναι κακο και για σενα και για τους γυρω σου!
Α και κατι τελευταιο, αντιθετα στα τωρινα σου πιστευω(τα οποια θα αλλαξουν με μαθηματικη ακριβεια στο μελλον) ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ! Θα με θυμηθεις!  ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom