Νέα

Ευθύνες του πολιτικού μας συστήματος για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 223
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποια κυβέρνηση ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση ?

• ΝΔ 1974 - 1981 Κ. Καραμανλής

Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΠΑΣΟΚ 1981 - 1989 Α. Παπανδρέου

Ψήφοι: 2 40,0%
  • ΝΔ 1990 - 1993 Κ. Μητσοτάκης

• ΠΑΣΟΚ 1993 - 1996 Α.Παπανδέου

• ΠΑΣΟΚ 1996 - 2003 Κ. Σημίτης

• ΝΔ 2004 - 2009 Κ. Καραμανλής

• ΠΑΣΟΚ 2009 - Σήμερα Γ. Παπανδρέου

• 1974 - Σήμερα - Όλες έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    5

Επισκέπτης
Το εκανα χθες ξεχωριστο θεμα γιατι πιστευω οτι ηταν πολυ σημαντικο σαν ειδηση ενας δημοσιογραφος σαν τον Τελογλου να"συζηταει"το ενδεχομενο να ανασταλουν αρθρα του Συνταγματος:Για ΧΟΥΝΤΑ με κοινοβουλευτικο μανδυα δλδ.
Το"συζηταει"εχει εισαγωγικα γιατι η"κουβεντα"Δαβαρακη-Τελογλου ειναι ΙΜΟ σικε για να ψαρεψει αντιδρασεις,χωρις να προκαλεσει σκανδαλο:Δεν ειναι τυχαιο οτι γινεται δημοσια μεν(διαδικτυο)αλλα οχι φορα παρτιδα(π.χ. τηλεοραση,η αρθρο σε εφημεριδα).
Οι μοντ το ενσωματωσαν με ενα νημα που ειναι το σωστο,και δεν εχω καμμια αντιρρηση για αυτο,αλλα ειναι ΙΜΟ μαλλον ασχετο.
Το επαναφερω λοιπον στον ΙΜΟ φυσικο του χωρο.

"Όταν ο όρος "μάχιμη δημοσιογραφία" κυριολεκτεί. Σε άρθρο του στο protagon.gr, με τίτλο Το τίμημα της εκλογής, ο πολύς Τάσος Τέλλογλου καταλήγει μετά από ένα οικονομικό φιλιππικό του καναπέ:
   -Ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης εχει παρέλθει ,το πιθανότερο όμως είναι οτι και η επόμενη θα εχει ως βασικό κορμό της το ΠΑΣΟΚ. Είναι ανάγκη να έχει πρωθυπουργό τον κ Παπανδρέου;
Ο λίγος Άρης Δαβαράκης ρωτάει από κάτω:
    -Η τελευταία φράση του κειμένου σου Τάσο είναι πολύ εντυπωσιακή. Να γίνει δηλαδή συνέδριο και εκλογή άλλου αρχηγού εν μέσω αυτής της απερίγραπτης κατάστασης ή απλώς να παραιτηθεί ο Γιώργος υπέρ κάποιου άλλου - του Χρυσοχοϊδη π.χ; Η προτείνεις μια άλλη, άλλου είδους κυβέρνηση, με εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες και εκλεγμένους πολιτκούς, στηριγμένη από το ΠΑΣΟΚ; Επειδή περνάμε δύσκολες μέρες και ώρες, πες μας πιο καθαρά τι σκέφτεσαι. Εμένα πάντως με ενδιαφέρει πολύ η άποψή σου γιατί ξέρω οτι στηρίζεται σε γερά θεμέλια γι’ αυτό και θέλω να την καταλάβω και να την επεξεργαστώ καλύτερα.(supermouse:κανει κρα οτι ο Δαβαρακης αρχιζει το ενα δυο με τον Τελογλου)
Ο πολύς Τάσος Τέλλογλου απαντά:
    -Κατ αρχήν γραφω "βασικό κορμό" το ΠΑΣΟΚ , αρα δέν θα είναι μόνο ΠΑΣΟΚ .Το ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε τον Οκτώβριο για να εφαρμόσει μία αλλη πολιτική απο αυτή που τώρα χρειάζεται ο τόπος .Το ΠΑΣΟΚ δέν διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα .Να κάνουμε εκλογές;Δέν είμαστε αυτόχειρες .Αρα τι μένει; Μία κυβέρνηση σαν και εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974 , απο όλους τους πολιτκούς χώρους .Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να εχει εκτακτες εξουσίες ,για να το πώ πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα αρθρα του συνταγματος πρέπει να βγούν "εκτός" η να ερμηνευτούν ανάλογα. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου , πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς(πχ πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας ,απεργία εκπαιδευτικών μέσα στις εξετάσεις )Στο Βέλγιο πρίν μερικά χρόνια μία τετοια κυβέρνηση συναπισμού προχώρησε σε αναστολή ορισμένων συνταγματικών διατάξεων για ενα διάστημα . Ο κ Παπανδρέου είναι ακατάλληλος για να ηγηθεί μιας τετοιας κυβέρνησης "εθνικής ανάγκης" ,λμπορεί να είναι αντιπρόεδρος της και υπουργός των Εξωτερικών αλλά επικεφαλής πρέπει να είναι κάποιος που να μην διστάζει μπροστά σε οποιο κόστος . Η μόνη προυπόθεση που θέτει η κοινωνία είναι να μοιραστεί το βάρος δίκαια.
Και ο λίγος Άρης Δαβαράκης συμπληρώνει:
    -Τάσο ευχαριστώ για την επεξήγηση σου. Αυτό που σκέφτεσαι και προτείνεις είναι ο μόνος σωστός και λογικός δρόμος αυτή τη στιγμή. Η κατάσταση εξ’ άλλου είναι κρισιμότερη και από το 74 ακόμη.(supermouse:Για να σωθει το Εθνος βρε παιδι μου...)"
telloglou.png

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Αν δεν κάνω λάθος, αυτό το έκανε τίνι-τρόπω και ο χοντρός, έκανε την αρχή να πούμε;...  :rolleyes:
Ναι. Με την απογραφή του Αλογοσκούφη. Και αυτό γιατί οι πολιτικοί μας στην Ελλάδα είναι εντελώς χαζοί και μέτριοι. Ακόμα πολιτεύονται με το σύστημα "Υπόσχομαι τα πάντα προεκλογικά ως αντιπολίτευση-έρχομαι στην εξουσία-επικαλούμαι ότι δεν περίμενα τέτοιο χάος για να μην κάνω όσα υποσχέθηκα"
Καθόλου μοντέρνες ιδέες. Βλέπουν μόνο μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Το παράδοξο είναι ότι ακόμα υπάρχει λαός που τα πιστεύει και από ένα σημείο και μετά αυτός είναι ο υπεύθυνος και όχι ο πολιτικός που τα είπε. Δηλαδή υπήρχε άνθρωπος που πίστεψε ότι "Λεφτά υπάρχουν" που έλεγε ο καθυστερημένος διαννοητικά πρωθυπουργός μας ? Περίεργο μου φαίνεται. Ας πάθουμε λοιπόν, ό,τι είναι να πάθουμε
Τώρα για τά χάλια μας , τείνω προς την πρώτη οκταετία του πασοκ. Δεν με ενδιαφέρει το χρέος , που εκτοξεύτηκε. Με ενδιαφέρει ότι το πασοκ κατέστρεψε τον ίδιο τον έλληνα και την νοοτροπία του. Εκεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η χρεωκοπία έχει έρθει πολλές φορές στο παρελθόν. Πάντα όμως υπήρχαν οι πρώτες ύλες (ο λαός ) για να ξανασηκώσουμε κεφάλι.
Τώρα ?

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
σεβαστή αποψη κατά τη γνώμη μου βεβαίως τραγική η δικαιολόγηση των πρακτικών του Αντρέα.
τα ποσά που έλαβε η ελλας απο την ΕΕ για ανάπτυξη δεν έχουν προηγούμενο όπως και η κατασπατάλησή τους.
σε ένα δικαστήριο ο ένοχος με αδιάσειστα στοιχεία μπορεί και να τύχει καλύτερης πεταχείρισης από τους δικαστές παραδεχόμενος την ενοχή του και δείχνοντας μεταμέλεια.
Οταν υπάρχουν αποδείξεις κρείττωνος σημασίας είναι αστείο να μιλάμε για έγκλημα παραδοχής στο αποδεδειγμένο αδίκημα του υπολόγου.

όταν όμως πας μόνος σου?
χωρίς καν να στο ζητήσουν?
και μάλιστα τους προσφέρεις Ο ΙΔΙΟΣ και τις αποδείξεις? (βλ. 12.7%, είμαστε ψεύτες κλπ)..

αυτά είναι πρωτάκουστα.

:jerking: :jerking: :jerking:

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Loiπον μαγκες καταρχην να εξηγησω οτι δεν ασχολουμε με τα πολιτικα,εχω ομως μια απλη ερωτηση σε οσους ασχολουνται.

Εγω ειμαι 28 εαν εξερεσεις τα παιδικα ας τα ποθμε χρονια τα οποια δεν ασχολουμαστε με οικονομικα θεματα θα καταλαβεις οτι μεγαλωσα επι προεδριας Παπανδρεου ενταξει λοιπον ειμασταν φτωχοι ζουσαμε ομως χωρις να μας λιποι τιποτα ,και με καποια αξιοπρεπεια..και βλεπω μεσα σε μια πενταετια(επι καραμανλη) να γαμιεται το συμπαν και να φτανουμε σε σημιο να πειναμε..

Και λεω εγω τωρα,αυτο ηταν ενα γεγονος το οποιο ειχε ξεκινησει απο παλιοτερα και ετυχε να δουμε της κυριες επιπτωσεις του τη συγκεκριμενη χρονικη περιοδο???η μολις ανελαβε η ΝΔ  τα γαμισε ολα???

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
Loiπον μαγκες καταρχην να εξηγησω οτι δεν ασχολουμε με τα πολιτικα,εχω ομως μια απλη ερωτηση σε οσους ασχολουνται.

Εγω ειμαι 28 εαν εξερεσεις τα παιδικα ας τα ποθμε χρονια τα οποια δεν ασχολουμαστε με οικονομικα θεματα θα καταλαβεις οτι μεγαλωσα επι προεδριας Παπανδρεου ενταξει λοιπον ειμασταν φτωχοι ζουσαμε ομως χωρις να μας λιποι τιποτα ,και με καποια αξιοπρεπεια..και βλεπω μεσα σε μια πενταετια(επι καραμανλη) να γαμιεται το συμπαν και να φτανουμε σε σημιο να πειναμε..

Και λεω εγω τωρα,αυτο ηταν ενα γεγονος το οποιο ειχε ξεκινησει απο παλιοτερα και ετυχε να δουμε της κυριες επιπτωσεις του τη συγκεκριμενη χρονικη περιοδο???η μολις ανελαβε η ΝΔ  τα γαμισε ολα???
ξεκίνησε από το 80 περίπου (74-80 όχι ότι ήταν καλύτεροι αλλά ήταν ψάρακες)
συνεργάστηκαν όλα τα κόμματα και κυρίως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
και τώρα βλέπεις την ουρά του
όλοι οι πολιτικοί έχουν εισπράξει από αυτό ανεξαρτήτως χρώματος

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
ξεκίνησε από το 80 περίπου
συνεργάστηκαν όλα τα κόμματα και κυρίως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
και τώρα βλέπεις την ουρά του
όλοι οι πολιτικοί έχουν εισπράξει από αυτό ανεξαρτήτως χρώματος
Καπως ετσι μου φενεται και εμενα αλλα αυτοι η τελεφτεοι μου φενεται πιναγαν πολλη παραπανω..και φαγανε σε 5 χρονια οσα φαγανε οι αλλοι σε 20

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357

Απο παλια ειναι αυτο...μετα την δικτατορια μαs πηρε το ποταμι και γιναμε το μπαλακι των πολιτικων..Μπλε και πρασινοι κοκοι  σ ενα ρουχο πουγινε ροζ

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Απο παλια ειναι αυτο...μετα την δικτατορια μαs πηρε το ποταμι και γιναμε το μπαλακι των πολιτικων..Μπλε και πρασινοι κοκοι  σ ενα ρουχο πουγινε ροζ
Δεν ξερω ρε φιλε αλλα απο οτι ακουω αν υπηρχε ακομα δηκτατορια θα ειχαμε και κρατος αντι για μπουρδελο..

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Καπως ετσι μου φενεται και εμενα αλλα αυτοι η τελεφτεοι μου φενεται πιναγαν πολλη παραπανω..και φαγανε σε 5 χρονια οσα φαγανε οι αλλοι σε 20
Το ότι ήταν άχρηστοι και πεινάλες ναι, αλλά ότι "φάγανε σε 5 χρόνια , όσα οι άλλοι σε 20" είναι urban legend.

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
είχαν γίνει προφέρορες της λαμογιάς
αμέσως μετά τη χούντα ήταν φοβισμένοι και νέοι
σιγά σιγά έμαθαν
και τα αποτελέσματα τα βλέπεις

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Δεν ξερω ρε φιλε αλλα απο οτι ακουω αν υπηρχε ακομα δηκτατορια θα ειχαμε και κρατος αντι για μπουρδελο..
Ναι, θα είχαμε κράτος. Και εγώ αν σκοτώσω όποιον είναι αντίπαλός μου θα κάνω κράτος

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Το τιμημα ομωs για κατι τετοιο????????
Παλι καλα....δεν θαμασταν
Απλα μπλεξαμε με λαθοs ανθρωπουs...Ανθρωποι τυχοδιωκτεs που δεν τουs ενοιαζε η ιδεολογια και το οραμα αλλα η καρεκλα

dimline

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
6

Οταν παίρνεις αβέρτα δάνεια , περνάς ζάχαρη...
Οταν έρθει η ώρα να τα πληρώσεις μαμιέται το σύμπαν !!

Επισκέπτης
Πόσοι σιχτιρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ αλλά προτίμησαν να πάνε εκδρομούλα να πιάσουν τον Μάη ή να σερφάρουν στο πισί αντί να πάνε σε κάποια συγκέντρωση! :uglystupid:

Δεν ξέρω ψιψινούλα,κάποιοι όμως πήγαν στη συγκέντρωση και είναι μόνο η αρχή..

dimline

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
6
...με λίγα λόγια ....πολιτική με δανεικά κάνει και η γιαγιά μου ....

Πολιτική , πραγματικά ανεξάρτητη , με όραμα και προοπτική , στηριζόμενη στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας δεν έκανε μέχρι σήμερα κανείς!!

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Οταν παίρνεις αβέρτα δάνεια , περνάς ζάχαρη...
Οταν έρθει η ώρα να τα πληρώσεις μαμιέται το σύμπαν !!
Κατι σαν τιs τραπεζεs ενα πραμα.....Δωσε αβερτα διακοποδανεια , Πασχαλοδανεια, εορτοδανεια.............Παιρνανε οι αλλοι λεs και ειναι σπορια....Τωρα σε θελω....που αρχισανε οι κατασχεσειs.......

Επισκέπτης
ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ....

Το χάπι δε χρυσώνεται πλέον.

ΤΕΛΟΣ!

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Κατι σαν τιs τραπεζεs ενα πραμα.....Δωσε αβερτα διακοποδανεια , Πασχαλοδανεια, εορτοδανεια.............Παιρνανε οι αλλοι λεs και ειναι σπορια....Τωρα σε θελω....που αρχισανε οι κατασχεσειs.......

αυτές οι μαλακίες διακοποδάνεια κλπ ποτέ δεν υπήρχανε....

υπάρχουν απλά προσωπικά δάνεια,τα οποία τα έκανες ό,τι ήθελες....χωρίς να δίνεις λογαριασμό

πριν 30 χρόνια ίσχυε αυτό....έδιναν (ελάχιστα βέβαια) δάνεια ζητώντας αποδείξεις και τιμολόγια ότι πχ αγόρασες αυτοκίνητο ή έκανες ανακαίνιση

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
εγώ λεω

ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΟ ΘΡΕΝΤ

Βάλατε τον κλέφτη  μια φορά στο σπίτι σας το 81

τον ξαναβάλατε το 85

τον ξαναβάλατε(βιολογικά νεκρό!!!!) το 93

τον ξαναβάλατε 1996 και 2000

τον ξαναβάλατε πριν 6 μήνες

Μυαλό δεν βάλατε....

Κάτω το κεφάλι τώρα και στην πίπα όλοι....

Περήφανα νιάτα και τιμημένα γηρατειά!!!!!!

Το σοσιαληστικό γαμήσι είναι πιο γλυκό.....

Άλλο πράγμα να σου κόβει το μισθό το ΠΑΣΟΚ και άλλο ο Μητσοτάκης!!!

Το ένα επιβάλλεται λόγω κακής οικονομικής κατάστασης.....ο άλλος είναι ΕΠΑΡΑΤΗ ΔΕΞΙΑ....

i_am_back

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2008
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
16
Βάλατε τον κλέφτη  μια φορά στο σπίτι σας το 81
τον ξαναβάλατε το 85
τον ξαναβάλατε(βιολογικά νεκρό!!!!) το 93
τον ξαναβάλατε 1996 και 2000
τον ξαναβάλατε πριν 6 μήνες
Μυαλό δεν βάλατε....
Κάτω το κεφάλι τώρα και στην πίπα όλοι....
Περήφανα νιάτα και τιμημένα γηρατειά!!!!!!
Το σοσιαληστικό γαμήσι είναι πιο γλυκό.....
Άλλο πράγμα να σου κόβει το μισθό το ΠΑΣΟΚ και άλλο ο Μητσοτάκης!!!
Το ένα επιβάλλεται λόγω κακής οικονομικής κατάστασης.....ο άλλος είναι ΕΠΑΡΑΤΗ ΔΕΞΙΑ....

Εν μέρη έχεις δίκιο....1981-2010=29 χρόνια....εκ των οποίων τα 20 ήταν ΠΑΣΟΚ και τα 9 ΝΔ...σίγουρα τις περισσότερες ευθύνες έχει το ΠΑΣΟΚ...αλλά ας μην παίζουμε με ποσοστά...ας πάνε φυλακή και μετά μιλάμε...

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom