Νέα

Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Borgia21
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 135
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
ΙΙ. Ο Στάλιν ηταν όντως μεγάλος σφαγέας. Δεν ξερω αν εχεις υπόψιν το βιβλίο του Donald Rayfield, Οι δήμιοι του Στάλιν [εκδ. Μοντέρνοι Καιροι], αλλα ειναι φοβερό. Πριν 1 μηνα το πήρα.
Αυτό το αγόρασα πριν κανέναν χρόνο αλλά το παράτησα στην μέση. Ήταν πολύ σκοτεινό για εμένα ρε γαμώτο, λίγο ακόμα και θα είχα εφιάλτες.

ΙV. Ο Τρότσκι δεν ηταν αγγελούδι. Αν ηταν αυτός αρχηγός, μπορει να ηταν και χειρότερος
Βασικά το μουνόπανο ο Τρότσκι ήθελε να κάνει πόλεμο σε όλη την Ευρώπη για να την κάνει κομμουνιστική.
Φυσικά δεν γνωρίζω αν τελικά θα έκανε κάτι, αν είχε μείνει σε εξουσία, επειδή μπορεί οι συνθήκες να του το απαγόρευαν, αλλά δεν παύει να ήταν μεγάλο αρχίδι αρχισφαγέας.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Καλά όχι πως ο Τρότσκι ήταν καλύτερος. Ένα αρχίδι ήταν. Είχε διατάξει άπειρες δολοφονίες.
Όλοι αυτοί στο Πολίτμπουρό ήταν δολοφόνοι, δίναν διαταγές για απίστευτο αριθμό δολοφονιών καθώς έπιναν το πρωινό τους τσάι.

ΙV. Ο Τρότσκι δεν ηταν αγγελούδι. Αν ηταν αυτός αρχηγός, μπορει να ηταν και χειρότερος
:hi:

Δεν αμφιβαλω για το ποιον του Τρότσκι.

Απλά το σχόλιό μου αναφερόταν στη βάση του "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει !!". Αλλά στο διαταραγμένο ψυχικό κόσμο του polite bureau οι κανόνες και οι παροιμίες των κοινών ανθρώπων μάλλον δεν ειχαν καμμία ισχύ.

Αλλοι αντιστοίχου "διαμετρηματος" διαταραγμένοι οπως ο Καλιγούλας η Πολ Ποτ είχαν στο παλμαρε τους αντίστοιχες η χειρότερες ενέργειες.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ι. Εχω διαβάσει μόνο 80 σελίδες. Ειναι ογκώδες. Το άφησα διότι έπρεπε να δω άλλα βιβλία. Ειναι πάντως καλο και εχει στοιχεία.
ΙΙ. Ο Στάλιν ήθελε να εδραιωθεί η Επανάσταση στην Ρωσία. Ο Τρότσκι ήθελε να επεκταθεί σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη όπως έγραψες. Σωστά δεν μπορούμε να κρίνουμε γτ δεν ανέλαβε ηγεσία.
Έχεις δίκιο, η παγκόσμια επανάσταση.
Τι άλλο έχεις βάλει στην λίστα για διάβασμα;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Canada+1939+%2815+May%29+SG372:374+-+Version+4.jpg

Τύπε, ΣΟΥ έχω νέα.

Η Ελισσάβετ είναι ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ βασίλισσα του Καναδά:
Queen_of_canada_wob.jpg

queen-canada_1671113i.jpg

Και αν είχες πάει ποτέ Καναδά θα είχες δει την μούρη της πάνω στα χαρτονομίσματα.
21262062421_2ec3f24077_o.jpg

Πες μας τώρα ότι ο Καναδάς είναι "κτήση" της Αγγλίας να γελάσουμε λίγο.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Γιατί ήταν η Αυστραλία?

Τύπε, έχει πάθει ένα μπλόκο που του εμποδίζει να καταλάβει την διαφορά ανάμεσα σε "μέλος της Βρεττανικής Κοινοπολιτείας" και σε "αποικία της Αγγλίας".

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
1)Αντικαπιταλιστής μάλλον ... αν και εξαρτάται πως ορίζεις τον καπιταλισμό ...
Κατά των εβραίων γενικώς όχι. Κατά των σιωνιστών σίγουρα. Υπάρχουν και εβραίοι αντισιωνιστές, όπως προανέφερα.

Είναι κλασσικός Ελληναράς.

Αντικαπιταλιστής όταν αδειάζει η τσέπη του, καπιταλιστής όταν γεμίζει η τσέπη του.

Βασικά ως ΕθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ θα έπρεπε να είναι υπέρ της κοινοκτημοσύνης αλλά ψάξε βρες τώρα.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Είναι κλασσικός Ελληναράς.

Αντικαπιταλιστής όταν αδειάζει η τσέπη του, καπιταλιστής όταν γεμίζει η τσέπη του.

Βασικά ως ΕθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ θα έπρεπε να είναι υπέρ της κοινοκτημοσύνης αλλά ψάξε βρες τώρα.
Οι ναζί ήταν αυτό που ονομάζει όλος ο κόσμος σοσιαλιστές (στην Ελλάδα, αυτό που ονομάζουν έξω σοσιαλ-δημοκρατία, το ονομάζουμε σοσιαλισμό).
Τα μέσα παραγωγής λοιπόν στην ναζιστική Γερμανία ενώ ανήκαν σε ιδιώτες, εξασκούσαν αποκλειστικά παραγγελίες του κράτους. Στην πραγματικότητα ήταν κρατικά ελεγχόμενοι όλοι οι τομείς της οικονομίας, γιαυτό λέω πως ναζί και κομμουνισμός έχουν ίδιες οικονομικές αρχές.

Νομίζω πως το πρόβλημα είναι πως ο μέσος Έλληνας, και ο φίλος μας (που τσαντίζεται εύκολα και αρέσκεται στο να βρίζει όποιον διαφωνεί μαζί του) δεν έχουν ιδέα του τι σημαίνει καπιταλισμός, τι σημαίνει προ-καπιταλιστική φτώχεια σε όλη την ανθρωπότητα, τι συνθήκες επικρατούσαν, βιοτικό επίπεδο, προσδόκιμο ζωής, παιδική θνησιμότητα κλπ.

Είναι εύκολο να βρίσκουμε εξωτερικούς εχθρούς αντί να διαβάζουμε για να δούμε πως δουλεύει ο κόσμος.

Δεν θυμάμαι ποιος έχει πει πως, το μόνο πράγμα που μας διδάσκει η ιστορία είναι πως η ιστορία δεν μας διδάσκει τίποτα.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Τύπε, έχει πάθει ένα μπλόκο που του εμποδίζει να καταλάβει την διαφορά ανάμεσα σε "μέλος της Βρεττανικής Κοινοπολιτείας" και σε "αποικία της Αγγλίας".
Ο Καναδάς απέκτησε ουσιαστική ανεξαρτησία το 1867 ενώ η Αυστραλία το 1901, δεν τα ήξερα (ήξερα πως έχουν πολλά χρόνια, αλλά όχι τις ημερομηνίες, τα βρήκα εδώ: [URL unfurl="true"]https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_that_have_gained_independence_from_the_United_Kingdom[/url]). Ο φίλος μας είδε έναν χάρτη και επειδή ανήκουν στην κοινοπολιτεία, νομίζει πως δεν είναι ανεξάρτητες περιοχές.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
:thumbsup:
Πολύ περισσότερο δεν ξέρουν τι σημαίνει Φιλελευθερισμός.
Μόνο ως βρισιά τον χρησιμοποιούν τον όρο.
Ισχύει. Και δεν δέχονται καν να δεχτούν να διαβάσουν λίγο ιστορία όταν τους λες πως τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως τα έχουν στο μυαλό τους.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Τύπε, ΣΟΥ έχω νέα.

Η Ελισσάβετ είναι ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ βασίλισσα του Καναδά:

Και αν είχες πάει ποτέ Καναδά θα είχες δει την μούρη της πάνω στα χαρτονομίσματα.

Πες μας τώρα ότι ο Καναδάς είναι "κτήση" της Αγγλίας να γελάσουμε λίγο.

Σαβρούκο ... γιατί προσπαθείς να μου την πεις ;
Έκανα μία αναζήτηση μισού δευτερολέπτου για έναν χάρτη . Μάντεψε τι έψαξα.

"map of british empire in 1914"

και αντίστοιχα

"map of british empire in 1939".

Και βρήκα τον κωλοχάρτη που έβαλα.

ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΓΩ ;
ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΣΥ ;

Το τι σχέση είχε κάθε μπουρδέλο με τη ... μητρόπολη Αγγλία , στα αρχίδια μας.
Το ότι και τώρα ο άγγλος μονάρχης είναι ανώτατος άρχοντας της αυστραλίας και του καναδά,
ισχύει ... ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ...

και επίσης .... ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ....

Αυτό που ήθελα να τονίσω, είναι ότι όλα τα τσουτσέκια της αγγλίας
ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΗΣ .... ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ...

ΠΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΒΡΟΥΚΟ.
Και έτσι βγαίνουν πατάτες ....

Θυμάσαι τούτο ;;;;;;;;
[size=11pt]Ωχ, μας σκότωσες ρε τύπε.[/size]

Screenshot_from_2016_08_29_01_09_25.jpg

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Ο φίλος μας είδε έναν χάρτη και επειδή ανήκουν στην κοινοπολιτεία, νομίζει πως δεν είναι ανεξάρτητες περιοχές.

Ο εχθρός σας . έκανε μία αναζήτηση για
"map of british empire in 1939"

και βρήκα το χάρτη που παρέθεσα.
ΜΠΟΡΕΙΣ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΒΡΟΥΚΟ , ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ στη wikipedia,
στους συντάκτες του κειμένου και στους σχεδιαστές του χάρτη.

Το κεντρικό νόημα, είναι ότι όλα τα τσουτσέκια της αγγλίας πολέμησαν σαν ως ηλίθιοι για την πάρτη της.
Και ότι οι άγγλοι , όντως είχαν στον έλεγχό τους, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ... ΠΟΛΩΝΙΑ ....

O Σάβρας προσπαθεί να μου την πει για μαλακίες ...

Όπως εδώ ...

Ωχ, μας σκότωσες ρε τύπε.
Screenshot_from_2016_08_29_01_09_25.jpg

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Στην πραγματικότητα ήταν κρατικά ελεγχόμενοι όλοι οι τομείς της οικονομίας, γιαυτό λέω πως ναζί και κομμουνισμός έχουν ίδιες οικονομικές αρχές.

Το οποίο είναι παπαριά.
Οι Ναζί δεν πείραξαν μικρούς επαγγελματίες, καταστήματα, ιδιοκτησία.
ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΣΤ , ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

Αλλά δεν σκότωναν μικρούς ιδιοκτήτες γης, ούτε τους έπαιρναν τη γή
ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙ ... HOLODOMOR ...
ούτε έκλειναν καταστήματα ... ούτε σκότωναν ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ όπως έκανε το ΚΚΕ.

Το ότι ανέθεσαν σε βιομηχανίες έργα σχετικά με τον πόλεμο
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΤΟΥ.

Η Rolls Royce δεν έβγαζε κινητήρες για πολεμικά ;
Η GM δεν έφτιαχνε οχήματα για τον αμερικάνικο στρατό ;

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Ο Καναδάς απέκτησε ουσιαστική ανεξαρτησία το 1867 ενώ η Αυστραλία το 1901

Μέχρι το 1942 όμως ... υπήρχαν κάτι απομεινάρια ...

(στα αρχίδια μας βασικά , αλλά μιας και αρχίσαμε τις πίπες , με μπροστάρη το γερο σαβρούκο).

Και ο Καναδάς είχε κάτι ρετάλια ακόμη ... μέχρι το 1931 ... και το .... 1982 !!!!!

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Το κεντρικό νόημα, είναι ότι όλα τα τσουτσέκια της αγγλίας πολέμησαν σαν ως ηλίθιοι για την πάρτη της.
Και ότι οι άγγλοι , όντως είχαν στον έλεγχό τους, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ... ΠΟΛΩΝΙΑ ....
Οι χώρες μπήκαν στον πόλεμο διαλέγοντας πλευρές επειδή ήξεραν πως κάποιος θα κέρδιζε.
Η Αγγλία μπήκε επειδή ήξερε πως η Γερμανία θα ήταν επικίνδυνη αν κέρδιζε.
Λες πως οι άλλες χώρες έπρεπε να πάρουν το μέρος τον Γερμανών;

Γιατί νομίζεις πως είναι ανήθικο να πηγαίνει κάποιος με ιερόδουλες;
Είναι μια εθελοντική συναλλαγή. Δεν σε καταλαβαίνω.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Το οποίο είναι παπαριά.
Η Ναζιστική Γερμανία κατείχε όλους τους τομείς της παραγωγής. Αν εννοείς τον μαγαζάτορα, αυτός ΔΕΝ παράγει.

Όταν η παραγωγή ανήκει στο κράτος, τότε με την σειρά τους και οι καταστηματάρχες και η γη θα έρθει στο κράτος. Ο λόγος είναι πως στην ελεγχόμενη παραγωγή, το κράτος αποφασίζει πως θα μοιραστούν τα παραγόμενα αγαθά.
Με την λογική αυτή ακολουθούν τα δελτία τροφίμων και άλλων υλικών. Ήδη στον πόλεμο είχαν ξεκινήσει αυτά.

Γενικά τον Χίτλερ δεν τον απασχολούσε η οικονομία, την είχε για δεύτερο πράγμα. Αυτό για εμένα δείχνει πόσο ηλίθιος ήταν και πόσο αγνοούσε πραγματική ιστορία.

Φυσικά και το κάναν στους Εβραίους.

Αυτά που κάναν οι Ναζί στους Εβραίους, έκαναν οι Σοβιετικοί σε κλάσεις (και σε χώρες όπως για την Ουκρανία που αναφέρεις).
Γιατί η δολοφονία των 6000000 Εβραίων να είναι ασήμαντη μπροστά στην δολοφονία 6000000 Ουκρανών; Ο ίδιος αριθμός ανθρώπων δολοφονήθηκε έτσι δεν είναι;

Άλλο η ανάθεση και άλλο ο έλεγχος.
Είναι το ίδιο να έρχεται το κράτος και να σε πληρώνει για να παράγεις πράγματα και το ίδιο να σου πάρει τον έλεγχο και να παράγεις με το ζόρι;

Φαίνεται πως και εσένα δεν σε απασχολούν τα οικονομικά.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Μέχρι το 1942 όμως ... υπήρχαν κάτι απομεινάρια ...

(στα αρχίδια μας βασικά , αλλά μιας και αρχίσαμε τις πίπες , με μπροστάρη το γερο σαβρούκο).

Και ο Καναδάς είχε κάτι ρετάλια ακόμη ... μέχρι το 1931 ... και το .... 1982 !!!!!

Γενικά είναι καλό να παραδέχεσαι πότε έχεις πει κάτι λάθος λόγω άγνοιας και να πεις ένα "συγγνώμη δεν ήξερα και υπερέβαλα", παρά να συνεχίζεις και να κάνεις τον κόσμο να μην θέλει να μιλάει μαζί σου.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Το οποίο είναι παπαριά.

Η Rolls Royce δεν έβγαζε κινητήρες για πολεμικά ;
Η GM δεν έφτιαχνε οχήματα για τον αμερικάνικο στρατό ;

δηλαδή να υποθέσω ότι ο Κρούπ, ο Πόρσε κλπ ήταν μικροεπαγγελματίες ?

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Σύντροφος εγώ;

Φιλαράκι εγώ είμαι στην ακριβώς αντίθετη πλευρά.

Για να καταλάβεις, εγώ είμαι από αυτούς που βλέπουν πως ο ναζισμός, ο φασισμός και ο κομμουνισμός είναι το ίδιο πράγμα. Οικονομικά μιλώντας είναι πάνω κάτω το ίδιο.

Είμαι κάργα φιλελεύθερος, απλά δεν έχω το ίδιο κόλλημα με τους Εβραίους που έχεις εσύ.

Επειδή επίσης νομίζω πως πρέπει να υπολογίζουμε και την οικονομική πλευρά στα πάντα, έχε στο μυαλό σου πως όπου υπήρχαν Εβραίοι υπήρχε και οικονομική ευμάρεια. Από τους αρχαίους χρόνους, τον μεσαίωνα και τον ύστερο μεσαίωνα οι Εβραίοι έκαναν καλύτερη την ζωή μας, ξέρεις γιατί; Επειδή η θρησκεία τους, τους επέτρεπε να δανείσουν λεφτά με τόκο (όχι σε άλλους Εβραίους όμως).

Ο δανεισμός χρήματος με τόκο είναι η αρχή της ελεύθερης οικονομίας και στην συνέχεια, η αρχή της ανεξαρτησίας του ατόμου από τα δεσμά των φεουδαρχών και στην συνέχεια του ίδιου του κράτους!

Εκεί που εσύ βλέπεις συνωμοσίες και ολιγάρχες όπως ο Mindreader, εγώ βλέπω μια συνεχόμενη καλυτέρευση της ζωής μας. Αν αυτό έχει να κάνει με συνωμοσίες Εβραίων ή όχι (μάλλον όχι), ας είναι, το αποτέλεσμα με καλύπτει.

γιατί ο φιλελευθερισμός δίνει μεγαλύτερη αξία στην ανθρώπινη ζωή απ ότι ο ναζισμός ?  :tooth:
(180 ευρώ το κεφάλι κοστολογεί η ευρώπη τα θύματα των ναζί στην ελλάδα) δεν ξέρω αν πρόσεξες την λέξη.. κοστολογεί
απλά σου δίνει λίγη ελευθερία λόγου παραπάνω η αλήθεια είναι

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
γιατί ο φιλελευθερισμός δίνει μεγαλύτερη αξία στην ανθρώπινη ζωή απ ότι ο ναζισμός ?  :tooth:
(180 ευρώ το κεφάλι κοστολογεί η ευρώπη τα θύματα των ναζί στην ελλάδα) δεν ξέρω αν πρόσεξες την λέξη.. κοστολογεί
απλά σου δίνει λίγη ελευθερία λόγου παραπάνω η αλήθεια είναι
Αυτοί οι άνθρωποι πέθαναν, η προσπάθεια αποζημίωσης είναι ένα ζήτημα πέραν της φιλελεύθερης ιδεολογίας.

Εσύ πόσο θα κοστολογούσες δηλαδή το κεφάλι; 100000000 ευρώ;

Από την άλλη, η Ευρώπη δεν είναι φιλελεύθερη, είναι σόσιαλ-φιλελεύθερη.

Έπειτα, το να λες πως η φιλελεύθερη δημοκρατία έχει μόνο την ελευθερία λόγου παραπάνω από τον ναζισμό είναι εντελώς λανθασμένο.

Βαριέμαι όμως να λέω τα ίδια. Δεν το λέω για να σε προσβάλλω, αλλά τα έχω γράψει πολλές φορές.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom