Νέα

Euroleague basketball & μπάσκετ γενικά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mouNINJA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 118K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Θέλετε ΠΑΟ & ΟΣΦΠ σε κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα αντί για την Α1?

• Ναι

Ψήφοι: 84 58,3%
  • Όχι

Ψήφοι: 51 35,4%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 9 6,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    144
OP
OP
M

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
32
Πόντοι
66
www.sport-fm.gr/article/197960][size=15pt]Α1: «Τέλος» ο Ματσόν[/size][/url]

& έγινε προφορική συμφωνία με Κατσικάρη: Το απόγευμα του Σαββάτου η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε επίσημα τη λύση της συνεργασίας με τον Αντρέα Ματσόν και λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε η προφορική συμφωνία με τον Φώτη Κατσικάρη.

Ο Μάσεϊ μένει ελεύθερος στις 15 Οκτωβρίου οπότε σε λίγο καιρό αναμένονται εξελίξεις.

OP
OP
M

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
32
Πόντοι
66
Αρχίσανε τα πρώτα Euro-NBA φιλικά. :rockon:

Partizan Belgrade @ Denver Nuggets: 70-102

Χωρίς να αντιμετωπίσουν σθεναρή αντίσταση, οι Νάγκετς επικράτησαν της Παρτιζάν στο Ντένβερ με 102-70 σε φιλικό παιχνίδι. Κορυφαίοι για την ομάδα του Ντένβερ ήταν ο Καρμέλο Άντονι και ο Άρον Αφλάλο με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους Σέρβους, που υπέπεσαν σε 40 λάθη (!) ξεχώρισε ο Αλεξάντερ Μάριτς με 16 πόντους και 21 ριμπάουντ.

Δείτε και τα highlights που είναι ωραία.

[youtube=640,385]6Y6LNH9fC24[/youtube]

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Μάλιστα.
Άρα η Ρεάλ πιθανότατα πάει να τα σαρώσει όλα φέτος.
ηταν δεδομενο οτι η ρεαλ θα πρωταγωνιστησει τυπε μου
δεν παει σε τυυχαιες ομαδες ο μεσσινας
μεχρι στιγμης με απογοητευει η τσσκα
βλεπω φ4
παο οσφπ μπαρτσα ρεαλ

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
5.018
Πόντοι
606
σ'ευρωπαικο εδαφος θα τον επιναν οι ναγκετς απο παο-ρεαλ-μπαρτσα

auriol

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2009
Like
2
Πόντοι
1
φοβερο το καρφωμα του Nene

OP
OP
M

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
32
Πόντοι
66
ηταν δεδομενο οτι η ρεαλ θα πρωταγωνιστησει τυπε μου
δεν παει σε τυυχαιες ομαδες ο μεσσινας
μεχρι στιγμης με απογοητευει η τσσκα
βλεπω φ4
παο οσφπ μπαρτσα ρεαλ

Τύπε η Ρεάλ είναι ακόμα αφηνιασμένη.
Παρ'όλο που έχει κάνει τόσες μεταγραφές, συνεχίζει ακόμα. Κάπου διάβασα ότι θα αρχίσει να δίνει ευκαιρίες σε αναξιοποίητα ταλέντα του NBDL και ήδη άρχισε με τον Samb (Pistons, Clippers, Knicks) που υπέγραψε για 1+1 μήνα.
Επίσης είναι κοντά στον Γιάριτς (έαν αυτός καταφέρει να συμφωνήσει με τους Grizzlies για να έρθει στην Ευρώπη).

Για το Final 4, αυτή τη στιγμή προβλέπω ακριβώς τις ίδιες ομάδες.
Σαν power rankings θα τις έβαζα ως εξής:
1. PAO (πρωταθλητής & βελτιωμένος)
2. Real Madrid (όχι απλά βελτιωμένη αλλά πλέον σε άλλο επίπεδο)
3. Olympiacos (αρκετά βελτιωμένος)
4. Barcelona (αρκετές προσθήκες αλλά μαζί με ποιοτικές απώλειες)
Έτσι μου φαίνονται τα φαβορί μέχρι στιγμής.

Επίσης, χθες ήταν ο τελικός του ACB Super Cup ανάμεσα σε Real-Barcelona που έληξε 82-86 για τους Καταλανούς.
Δεν το είδα αλλά διάβασα ότι ήταν ματσάρα με συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ, Ναβάρρο 5/7 τρίποντα, Γκάρμπα 17 πόντους και έτσι.
Highlights εδώ:

[youtube=480,385]nUO--ZWaUkU[/youtube]

OP
OP
M

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
32
Πόντοι
66
σ'ευρωπαικο εδαφος θα τον επιναν οι ναγκετς απο παο-ρεαλ-μπαρτσα

Τύπε αυτό δεν νομίζω να ισχύει και θα σου εξηγήσω το γιατί μιας και μου αρέσει το θέμα.

Κατ'αρχάς, δεν νομίζω ότι οι ομάδες επιπέδου playoffs μπορούν να χτυπηθούν από κορυφαίες ευρωπαϊκές. Υπάρχει σημαντικότατη διαφορά μπασκετικού επιπέδου και φυσικής κατάστασης. Στο μόνο που ίσως θα μπορούσαν να ποντάρουν οι ευρωπαϊκές ομάδες θα ήταν ο πάγκος τους αλλά μόνο σε αμερικάνικες ομάδες "της σειράς" (και όχι απέναντι σε ομάδες playoffs μιας και έχουν και αυτές δυνατά backups). Επίσης, η συγκεκριμένη ομάδα των Nuggets έχει μερικούς παίχτες που τους ταιριάζει εξίσου το FIBA basketball. Πρώτα-πρώτα ο Carmelo ο οποίος δε θα πιάνεται με τίποτα. Έχει ύψος για ευρωπαϊκό 4-5άρι και έχει το τέλειο jumper άρα πολύ απλά θα σούταρε πάνω από τον οποιοδήποτε. Μέτα ο Billups είναι από τα πιο ψηλά playmakers στον κόσμο και έχει ένα από τα καλύτερα τρίποντα επομένως θα έκανε ότι ο Carmelo αλλά από την περιφέρεια. Ακόμα, ο Nene δε θα είχε αντίπαλο σε επίθεση και άμυνα λόγω ικανοτήτων & σωματοδομής μιας και είναι επιπέδου boarderline All-Star στο ΝΒΑ & ο Andersen θα είχε την καλύτερη post άμυνα σε όλη την Ευρώπη. Αυτός που θα είχε σημαντικότατο πρόβλημα στο παιχνίδι του θα ήταν ο J.R.Smith αφού δεν θα υπήρχαν οι χώροι διείσδυσης που τόσο καλά εκμεταλλεύεται στο ΝΒΑ αλλά και πάλι θα ήταν μεγάλη απειλή από το τρίποντο. Τέλος, επειδή είναι ομάδα high tempo θα ξεθέωναν οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα στο τρέξιμο.

Όπως έχουμε δει και από την team USA τα τελευταία χρόνια στις διεθνείς διοργανώσεις, οι μόνες ομάδες που μπορούν να τις απειλήσουν είναι αυτές που τρέχουν & είναι αθλητικές. Επομένως πιστεύω ότι οι ομάδες της ACB θα είχαν μεγαλύτερη τύχη από τον ΠΑΟ αν και ευρωπαϊκά θεωρούνται χειρότερες απ' αυτόν. Πάντως σε κάθε περίπτωση, έτσι και γινόταν μια σειρά knock-out παιχνιδιών στις 4 νίκες, μάλλον οι ευρωπαϊκές δε θα έπαιρναν πάνω από 2 απέναντι σε ομάδες τέτοιου επιπέδου.

Τέλος, ένα σημαντικό τέτοιο παιχνίδι γίνεται στις 8 του μηνός. Η νέα Ρεάλ του Μεσίνα υποδέχεται τους Jazz στο Palacio Vistalegre για το πρώτο μεγάλο φιλικό της σεζόν. θα είναι πολύ δυνατό ματς μιας και κατεβαίνουν πλήρεις αυτές οι 2 ομάδες και θα είναι ένα δείγμα για το τι λέμε τώρα. Αν θυμηθώ το ματς εκείνη τη μέρα, θα βάλω κανα link για να το δει όποιος ψήνεται.

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
5.018
Πόντοι
606
mouninja ok αλλα εχω την εντυπωση οτι παιζει μεγαλο ρολο η εδρα γιατι οι αμερικανικες ομαδες βρακυκυκλωνουν σε ευρωπαικους κανονες...το βασικοτερο επιχειρημα ομως ειναι οτι πριν 4 χρονια τοσο η τσσκα οσο και η μπαρτσα ειχαν νικησει τους philadelphia 76ers κι αλλη μια(μαλλον τους κλιπερς)σε ματς στη μοσχα,η philadelphia τοτε ειχε καλη ομαδα με αιβερσον κι αλλους.Σε γενικες γραμμες,παντως,οι δυνατες nba ομαδες ειναι καλυτερες και θα νικαγαν σε μια ουδετερη εδρα

OP
OP
M

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
32
Πόντοι
66
mouninja ok αλλα εχω την εντυπωση οτι παιζει μεγαλο ρολο η εδρα γιατι οι αμερικανικες ομαδες βρακυκυκλωνουν σε ευρωπαικους κανονες...το βασικοτερο επιχειρημα ομως ειναι οτι πριν 4 χρονια τοσο η τσσκα οσο και η μπαρτσα ειχαν νικησει τους philadelphia 76ers κι αλλη μια(μαλλον τους κλιπερς)σε ματς στη μοσχα,η philadelphia τοτε ειχε καλη ομαδα με αιβερσον κι αλλους.Σε γενικες γραμμες,παντως,οι δυνατες nba ομαδες ειναι καλυτερες και θα νικαγαν σε μια ουδετερη εδρα

Φίλε να σου πω την αλήθεια την έδρα δεν την σκέφτηκα καν! Το φαντάστηκα κάτι σαν Final 4 με μισή-μισή εξέδρα, πολιτισμένα πράγματα και έτσι. Αλλά μιας και οι αμερικανοί είναι άμαθοι σε τέτοια, έτσι και γίνονταν τα knock-out στην έδρα της κάθε ομάδας εναλλάξ τότε θα ήταν τρελό ντέρμπι, άρα έχεις δίκαιο.

jimmyee

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
εξελιξεις..

ο ματσον εφυγε και ο κατσικαρης ισως υπογραψει ακομα και αυριο μαζι με παπαχατζη.
ο μπελσερ οπως ειχα πει πουλο.
οι υπολοιποι περιμενουν τις εισηγησεις του κοουτς.

εκατσα και ξαναειδα τα ματς και προσπαθησα να καταλαβω τελικα ποσο μεγαλη ζημια ειναι ο αποκλεισμος.
οικονομικα δεν ειναι . προπερσι τα εσοδα μας απο την ευρωλιγκα ηταν 200 χιλ , ψιχουλα δηλαδη . περυσι ο νιονιος πηρε 300 χιλ. οποτε μικρο το κακο αφου υπαρχει το μυριο που εφερε ο παπ.
φυσικα πληγωθηκε η αξιοπρεπεια της ομαδας και θελει πολυ κοπο και αποτελεσματα για να κερδηθει.

ο τσαλδαρης ανακοινωθηκε απο τη ναπολι αλλα...κατι γινεται.
ο μασευ 15/10 θα ξερει τι γινεται με την περιπτωση του και νομιζω οτι υπαρχουν πιθανοτητες να γυρισει.

τι κανει τωρα η ομαδα? στοχος το φαιναλ 8 του ουλεμπ και φυσικα η 3αδα στο πρωταθλημα. πιστευω στον κατσικαρη οπως επισης πιστευω οτι δεν γινετε να ειμαστε χειροτεροι..

souhdos13

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Μάλιστα.
Άρα η Ρεάλ πιθανότατα πάει να τα σαρώσει όλα φέτος.

Νομιζω οτι υπερεκτιμας λιγο την Ρεαλ αδελφε.

Ναι,θα ειναι καλυτερη απο περσι.
Ναι,το ροστερ της ειναι τερμα πληρες.
Ναι,ο Μεσινα ειναι μακραν ο 2ος καλυτερος κοουτς στην Ευρωπη και η ελευση του τους ανεβαζει αυτοματα μια σκαλα.

Ομως πιστευω οτι απουσιαζουν οι προσωπικοτητες απο το ροστερ της.Ποιος θα παρει την ομαδα πανω του στα κρισιμα ματς?Ο γερο-Μπουλοκ,ο σαπιος Γκαρμπαχοσα ή ο ξεζουμισμενος(και λιγος για μενα προσωπικα) Πριχιονι?Ο Ρεγες καλος,αλλα με τον Ρεγες ηγετη δεν πας πουθενα imho.

Στις μεταγραφες πηρε ενα ματσο ρολιστες πολυτελειας(Χανσεν,Καουκενας,Ντ.Λαβρινοβιτς) και ενα απο τα κορυφαια ταλεντα του Ευρωπαικου μπασκετ(λεγε με Βελιτσκοβιτς).
Θελω να πω οτι ψωνισε τους καλυτερους μεν αλλα απο το δευτερο ραφι δε.

Γνωμη μου ειναι οτι το ταβανι της φετος ειναι το Φαιναλ-4(αν η ΤΣΣΚΑ δεν ειχε αποδυναμωθει,θα την αφηνα ευκολα εκτος).

Για ACB ειναι 95% στον τελικο με Μπαρτσα απο την στιγμη που η Ταου θα ειναι για το πεος στη μετα Ρακοσεβιτς-Πριχιονι εποχη και η Μαλαγα δεν θα εχει τον ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗ Μαρκους Χαισλιπ(οπως και Εντονγκ,Καμπεθας).

ΥΓ:Χανσεν και Καουκενας ειναι καλοι παικτες αλλα σε καμια περιπτωση ηγετες ομαδας που θελει να παρει την Ευρωλιγκα.Απλα το διευκρινιζω επειδη φανηκε σαν να τους υποτιμω αγωνιστικα.
ΥΓ1:Κραταω μια πισινη για τους καινουριους Αμερικανους της Μαλαγα απο την στιγμη που δεν τους εχω δει ακομα.

OP
OP
M

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
32
Πόντοι
66
Πέρυσι θεωρούσαμε τη Ρεάλ σαν την 7 καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα και μετά από αυτό το καλοκαίρι, είναι η ομάδα που ανέβηκε περισσότερο στα μάτια των πολλών. Πλέον το roster της είναι πολύ καλύτερο από Caja Lobaral - M. Siena - CSKA και ισάξιο με OSFP - Barca. Αυτό δεν το λέω λόγω των πολύ καλών παιχτών που πήρε αλλά επειδή είναι απίστευτα ισορροπημένο σε ικανότητα παιχτών αλλά και σε εμπειρία.

Το rotation της θα είναι κάπως έτσι:
Prigioni - Llull
Kaukenas - Bullock
Vidal - Hansen - Dasic
Velickovic - Garbajosa - Hervelle
Reyes - Lavrinovic - V.D.Spiegel
& παίζει να έρθει και ο Jaric στα guards.

Σα σύνολο δε μου φαίνεται φάση "Dream Team" (ονόματα όπως λες και 'συ) αλλά απαρτίζεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου από παίχτες με ξεκάθαρη θέση (εκτός από Bullock που είναι combo guard & Hansen που είναι tweener). Αν υπολογίσεις και το γεγονός ότι κανείς δεν είναι πριμαντόνα, τότε το έργο διαχείρισης του Μεσίνα γίνεται πολύ ευκολότερο. Ναι, μπορεί να λείπει ο υπερπαίχτης ο οποίος μπορεί να πάρει μόνος του ένα ματς (αυτοί για ΄μενα είναι μονάχα οι Σισκάουσκας, Ναβάρο, Σπανούλης & Πέκοβιτς) αλλά δε νομίζω να υπάρχει άλλη ομάδα με τόσο μικρό χάσμα ανάμεσα σε βασικούς και παγκίτες.

Μπορεί να μην τα σαρώσει όλα (ούτως ή άλλως είναι πολύ νωρίς για να λέμε τέτοια) αλλά θεωρώ δύσκολο να μην είναι στο Final 4 και να μη χτυπήσει τη Barca σε ένα σημαντικό knock-out ματς Euroleague ή ACB.

souhdos13

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Το rotation της θα είναι κάπως έτσι:
Prigioni - Llull
Kaukenas - Bullock
Vidal - Hansen - [size=20pt]Dasic[/size]
Velickovic - Garbajosa - Hervelle
Reyes - Lavrinovic - V.D.Spiegel
& παίζει να έρθει και ο Jaric στα guards.

Tο ειχα ξεχασει αυτο το αρχιδακι.
Οχι οτι τον εχω δει ή οτι ειναι παικτης που θα κανει αμεσα την διαφορα,αλλα τα reports λενε οτι ειναι τρελο ταλεντακι ο Μαυροβουνιος.

Τεσπα,ψιλοδιαφωνουμε,εγω βλεπω καλυτερο τον Ολυμπιακο και την Μπαρτσα απο την Ρεαλ αλλα θα τα δουμε ολα στο γηπεδο.

Just for the record,στην ψηφοφορια του θρεντ ψηφισα Εφες. :sunglasses:

OP
OP
M

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
32
Πόντοι
66
Tο ειχα ξεχασει αυτο το αρχιδακι.
Οχι οτι τον εχω δει ή οτι ειναι παικτης που θα κανει αμεσα την διαφορα,αλλα τα reports λενε οτι ειναι τρελο ταλεντακι ο Μαυροβουνιος.

Τεσπα,ψιλοδιαφωνουμε,εγω βλεπω καλυτερο τον Ολυμπιακο και την Μπαρτσα απο την Ρεαλ αλλα θα τα δουμε ολα στο γηπεδο.

Ναι ΟΚ, δε λέω ότι θα αποκλείσει στάνταρ εμάς ή τη Μπάρτσα αλλά είπα ντε και καλά να κάνω λίστα. :grin:
Για το Ντάσιτς και εγώ μία από τα ίδια.
Στο draft express λένε:
Best Case: Ersan Ilyasova
Worst Case: Bostjan Nachbar
άρα κάτι θα λέει σαν παίχτης.
Απ' ότι έχω ακούσει είναι αθλητικό 3-4άρι που παίζει τρελή άμυνα. Η πρώην ομάδα του δεν τον έδινε για 2-3 χρόνια και αυτός έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να τον αφήσουν να φύγει. Άρα ο τύπος θα πάει στη Μαδρίτη ορεξάτος για μεγάλα πράγματα. :rockon:

Just for the record,στην ψηφοφορια του θρεντ ψηφισα Εφες. :sunglasses:

Εγώ Ρεάλ. :tooth:
Η Εφές είναι και αυτή μία λογική επιλογή απλά οι μεταγραφές της δεν ακούσηκαν τόσο (εκτός του Ροκόσεβιτς).
Πήρε Ρακόσεβιτς, Σαντιάγκο & Νάχμπαρ που πάνε και οι 3 για βασικοί. Έχουν και τον Αρσλάν που έκανε καλό Ευρωμπάσκετ, γενικά θα είναι ενδιαφέρουσα ομάδα.

OP
OP
M

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
32
Πόντοι
66
Να η Αγγλία με μια ωραία κίνηση που δείχνει ότι θα αποτελέσει έμμεσα το πρώτο ευρωπαϊκό πάραρτημα του ΝΒΑ.
Με το "αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες" δεν κατάλαβα αν εννοούν γενικότερα μη αγγλικές ή ο αρθρογράφος απλά έκανε λάθος.

www.sport-fm.gr/article/198474][size=15pt]Αγγλικό… NBA![/size][/url]

Υπέροχο ποδόσφαιρο; Γιατί όχι και υπέροχο… μπάσκετ; Όσο και αν ακουστεί περίεργο, ιδιοκτήτες μερικών από τις κορυφαίες ομάδες της Premier League συμφώνησαν να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2010 ένα νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ (στα πρότυπα του NBA), με τις ομάδες να έχουν τα ονόματα των αντίστοιχων… ποδοσφαιρικών! Το πρώτο τζάμπολ θα γίνει σε φιλικό αγώνα με ομάδα του NBA, στην «Ο2 Arena».

Όπως αποκάλυψαν οι «Financial Times», ο επίτροπος του NBA, Ντέιβιντ Στερν, επισκέφθηκε την Αγγλία για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες…

Ο Στερν, μάλιστα, αποκάλυψε πως επιθυμία όλων στο NBA είναι να συμμετάσχουν σ’ αυτό και αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες… Η νέα Λίγκα θα ονομάζεται BΒΑ (British Basketball Association) και θα περιλαμβάνει 42 παιχνίδια το χρόνο…

145420.jpg

stratigosss

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
44
Like
20
Πόντοι
1.290
Τπτ για Ολυμπιακο αυριο,εχεις βρει?

OP
OP
M

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
32
Πόντοι
66
Τίποτα μέχρι στιγμής αλλά θα ψάξω και αύριο.

stratigosss

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
44
Like
20
Πόντοι
1.290
Μαλλον δεν θα βρεις... Γιατι ακουσα οτι δεν θα το μεταδωσει κανενα καναλι ουτε στην Αμερικη, Και ετσι πολυ χλωμο ... Εν αντιθεση με το ματς της Τριτης που θα το δειξει το VOX το Αμερικανικο, και ειναι πολυ πιθανο να το παρει και Ελληνικο καναλι.

OP
OP
M

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
32
Πόντοι
66
Ναι, κάτι τέτοιο έγραψα και στο μπάσκετ Ολυμπιακού.
Πάντως δεν περίμενα να μην το δείξει ούτε κάποιο τοπικό κανάλι και ξενέρωσα γιατί τα περίμενα με ενδιαφέρον. Για της Τρίτης είχα ακούσει για κανάλι του Οχάιο αλλά αφού μπήκε και το VOX στη μέση, τότε θα μεταδωθεί σίγουρα. Καλού-κακού θα ψάξω και αύριο γιατί κάτι μπορεί να γίνει τελευταία στιγμή και να το δείξουν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom