Νέα

Euroleague basketball & μπάσκετ γενικά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mouNINJA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 117K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Θέλετε ΠΑΟ & ΟΣΦΠ σε κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα αντί για την Α1?

• Ναι

Ψήφοι: 84 58,3%
  • Όχι

Ψήφοι: 51 35,4%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 9 6,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    144

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
τον εχεις μελετήσει;

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Ο καλύτερος Έλληνας παίχτης όλων των εποχών, ανεξαρτήτως ομαδικού σπορ, ο οποίος και στα 3 φάιναλ4 ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Απλά τα γράφω.

OK, απλά σου είπα ότι είναι άστοχο το παράδειγμά σου γιατί ανέφερες τον Γκάλη, σε σχέση με τον Ρουντι που τον έκραξα. Απλά κι εγώ δε νομίζω ότι χωράει σύγκριση ή έστω αναφορά στον Γκάλη, γιατί ο Γκάλης είχε αποδείξει πολλές φορές ότι και αρχίδια είχε και μεγάλος παίχτης ήταν και δεν κρυβόταν στις δύσκολες στιγμές σε πάρα πολλά ματς εξίσου κρίσιμα με το Φ4. Κι επειδή τα θυμάμαι καλά εκείνα τα ματς, θα συμφωνήσω ότι δεν ήταν εξαιρετικός όπως θα περιμέναμε, αλλά πέρα από την Γάνδη με την Τρέισερ που ήταν άστοχος(είχε βάλει 28π.-μικρό νούμερο για τα στάνταρ του και για την σημασία του παιχνιδιού), στα άλλα Φ4 ήταν πολύ καλός, αλλά ναι όχι εξαιρετικός. Ενώ δεν θυμάμαι τον Ρούντι να έχει κερδίσει κάποιον τίτλο και να έχει βγει πολυτιμότερος παίχτης ή να έχει βάλει ένα κρίσιμο καλάθι. Τέλος πάντων, καθένας με τις απόψεις του.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Το εχω πει χιλιαδες φορες το ξαναλεω αλλη μια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΛΑΣΟ.

Οποιος μυριζει λιγο απο μπασκετ το καταλαβαινει.

Πολλα μπορω να γραψω ,αλλα οταν ενας προπονητης κανεις αλλαγες ολη τη χρονια τους ιδιους παιχτες στο ιδιο χρονικο σημειο,ειναι τουλαχιστον για φαπες.

Χαχαχα!!!! Ναι ο τύπος είναι τραγέλαφος!!!!!! Σήμερα(χθες μάλλον!!!!) ο Μπλατ τον ψιλοξεφτίλισε προπονητικά.

hustler

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2005
Κριτικές
1
Like
4.865
Πόντοι
456
Και ασφαλώς δε θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε από τη στιγμή που η μπάλα καταλήγει στο «πλεκτό». Η συνολικές προσπάθειες σε σουτ δύο πόντων και η ευστοχία σε αυτές φαίνεται να αποτελεί υπόθεση, αν και έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια από την τελευταία του σεζόν στην Ευρώπη, του Νίκου Γκάλη. Αυτός ο «ζωντανός θρύλος» του ελληνικού μπάσκετ κατέχει εκεί το ρεκόρ, τόσο σε ένα Final-4 (48 δοκιμασμένα το 1988 εκ των οποίων 29 εύστοχα), όσο και σε όλα μαζί από το 1988 (87 εύστοχα στα 155). Έχει αφήσει κατά πολύ πίσω του παίκτες, όπως ο Βολκόβ, ο Παπαλουκάς, ο Μποντιρόγκα, ο Σάβιτς, ο Μάκαντου (από εν ενεργεία ο Μπατίστ) και πολλούς άλλους. Στην κατηγορία των βολών πάλι φαίνεται να μονοπωλεί την πρωτιά, τόσο σε ένα Final-4 (33 εκτελεσμένες το 1990, εκ των οποίων 23 εύστοχες), όσο και σε όλα μαζί (56 εύστοχες στις 75). Και στις δύο κατηγορίες αξίζει να σημειωθεί πως, στην υποκατηγορία του ενός μόνο Final-4, έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του, θέτοντας το ρεκόρ σε πολύ υψηλά επίπεδα, ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα. -

See more at:

kironas

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
ναι
αλλά ας το συνεχίσουμε αύριο γιατί πρέπει να πάω για ύπνο...
Ναι φιλε τον εχω μελετησει εκτενως.Ο Ντραξ απο πανω καταλαβε τι λεω.
Περα του οτι και ενας μη μυημενος στο μπασκετ,βλεπωντας τους 2 τελικους 13,14 θα το διαπιστωνε ευκολα.
Το παρακολουθω χρονια τωρα.
Μπορει να φαινεται μεγαλος,δεν ειναι .46 ετων.Η Ρεαλ ειναι η πρωτη μεγαλη ομαδα που δουλευει.
Στην οποια τι πανε οι παιχτες και οχι ο προπονητης.

Το βασικοτερο αυτο που σου ειπα.Οι αλλαγες σε ολους τους αγωνες ειναι στανταρ.Θα περασουν 8 λεπτα για να μπει ο Σερχιο,ΠΑΝΤΑ ,θα μπει συγκεκριμενη στιγμη ο Ρεγες,ο Ντιεθ κλπ ανεξαρτητου σκορ και πως παει το ματς.
Πρεπει να γραψω κατι αλλο?

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
OK, απλά σου είπα ότι είναι άστοχο το παράδειγμά σου γιατί ανέφερες τον Γκάλη, σε σχέση με τον Ρουντι που τον έκραξα. Απλά κι εγώ δε νομίζω ότι χωράει σύγκριση ή έστω αναφορά στον Γκάλη, γιατί ο Γκάλης είχε αποδείξει πολλές φορές ότι και αρχίδια είχε και μεγάλος παίχτης ήταν και δεν κρυβόταν στις δύσκολες στιγμές σε πάρα πολλά ματς εξίσου κρίσιμα με το Φ4. Κι επειδή τα θυμάμαι καλά εκείνα τα ματς, θα συμφωνήσω ότι δεν ήταν εξαιρετικός όπως θα περιμέναμε, αλλά πέρα από την Γάνδη με την Τρέισερ που ήταν άστοχος(είχε βάλει 28π.-μικρό νούμερο για τα στάνταρ του και για την σημασία του παιχνιδιού), στα άλλα Φ4 ήταν πολύ καλός, αλλά ναι όχι εξαιρετικός. Ενώ δεν θυμάμαι τον Ρούντι να έχει κερδίσει κάποιον τίτλο και να έχει βγει πολυτιμότερος παίχτης ή να έχει βάλει ένα κρίσιμο καλάθι. Τέλος πάντων, καθένας με τις απόψεις του.

Μα δεν συγκρίνω τον Γκάλη με τον Ρούντι. Προς Θεού. Τον Γκάλη, αν είναι να τον συγκρίνω, θα τον συγκρίνω με τον Ντράζεν. Απλά, όταν έγραψες "πού ήταν ο Ρούντι όταν η μπάλα έκαιγε", εγώ επισήμανα ότι στα φάιναλ φορ ούτε ο μεγάλος Γκάλης ήταν εκεί όταν η μπάλα έκαιγε. Και σου έγραψα για Τζόρνταν και Μπερντ γιατί αυτοί πάντα ήταν εκεί όταν η μπάλα έκαιγε (ή σχεδόν πάντα), αναλογικά μιλώντας βέβαια. Και δεν ήταν μόνο το φ4 της Γάνδης. Και στα άλλα, κάτω από 30 είχε στους ημιτελικούς, πράγμα ασυνήθιστο για εκείνον. Και οι 3 ημιτελικοί που έγραψες πριν ότι απομονώνω, δεν είναι μικρό πράγμα. Είναι τα παιχνίδια που όλη η Ελλάδα κρέμεται από πάνω σου

kironas

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Πιστευα παρα μα παρα πολυ τη Τσσκα.
Δε ξερω αλλα ο Μεσινα τα τελευταια 2 χρονια δε μου τα λεει καλα.
Ασε και αυτο το αναχρονιστικο μπασκετ που παει να παιξει.
Τες-πα.
Παλικαρια η Μακαμπι και κυριως ο ΜΠΛΑΤ

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Και ασφαλώς δε θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε από τη στιγμή που η μπάλα καταλήγει στο «πλεκτό». Η συνολικές προσπάθειες σε σουτ δύο πόντων και η ευστοχία σε αυτές φαίνεται να αποτελεί υπόθεση, αν και έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια από την τελευταία του σεζόν στην Ευρώπη, του Νίκου Γκάλη. Αυτός ο «ζωντανός θρύλος» του ελληνικού μπάσκετ κατέχει εκεί το ρεκόρ, τόσο σε ένα Final-4 (48 δοκιμασμένα το 1988 εκ των οποίων 29 εύστοχα), όσο και σε όλα μαζί από το 1988 (87 εύστοχα στα 155). Έχει αφήσει κατά πολύ πίσω του παίκτες, όπως ο Βολκόβ, ο Παπαλουκάς, ο Μποντιρόγκα, ο Σάβιτς, ο Μάκαντου (από εν ενεργεία ο Μπατίστ) και πολλούς άλλους. Στην κατηγορία των βολών πάλι φαίνεται να μονοπωλεί την πρωτιά, τόσο σε ένα Final-4 (33 εκτελεσμένες το 1990, εκ των οποίων 23 εύστοχες), όσο και σε όλα μαζί (56 εύστοχες στις 75). Και στις δύο κατηγορίες αξίζει να σημειωθεί πως, στην υποκατηγορία του ενός μόνο Final-4, έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του, θέτοντας το ρεκόρ σε πολύ υψηλά επίπεδα, ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα. -

See more at:

για βγάλε ρε φίλε τους μικρούς τελικούς και ξαναπόσταρε να δούμε

hustler

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2005
Κριτικές
1
Like
4.865
Πόντοι
456

Μη συγκρίνεις ΝΒΑ με τελικούς Final Four , τελείως διαφορετικά πράγματα ...

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Μα δεν συγκρίνω τον Γκάλη με τον Ρούντι. Προς Θεού. Τον Γκάλη, αν είναι να τον συγκρίνω, θα τον συγκρίνω με τον Ντράζεν. Απλά, όταν έγραψες "πού ήταν ο Ρούντι όταν η μπάλα έκαιγε", εγώ επισήμανα ότι στα φάιναλ φορ ούτε ο μεγάλος Γκάλης ήταν εκεί όταν η μπάλα έκαιγε. Και σου έγραψα για Τζόρνταν και Μπερντ γιατί αυτοί πάντα ήταν εκεί όταν η μπάλα έκαιγε (ή σχεδόν πάντα), αναλογικά μιλώντας βέβαια. Και δεν ήταν μόνο το φ4 της Γάνδης. Και στα άλλα, κάτω από 30 είχε στους ημιτελικούς, πράγμα ασυνήθιστο για εκείνον. Και οι 3 ημιτελικοί που έγραψες πριν ότι απομονώνω, δεν είναι μικρό πράγμα. Είναι τα παιχνίδια που όλη η Ελλάδα κρέμεται από πάνω σου

Χμμμ, ανοίγεις μεγάλο θέμα τώρα φίλε μου. Το θέμα είναι αν δεν είσαι εκεί όταν καίει η μπάλα ή αν είσαι εκεί και είσαι κατώτερος των προσδοκιών????? Γιατί μπορεί να είσαι εκεί και να την κάψεις την ομάδα σου γιατί δεν θα σου μπαίνει τίποτα. Συμβαίνει και στους καλύτερους. Ακόμα και στον Τζόρνταν που είναι ψηλότερα απ' όλους. Ο μεγάλος παίχτης θα βρει τρόπο να βοηθήσει την ομάδα του ακόμα κι αν η μέρα δεν τον πάει στα σουτ. Με μία άμυνα, μια ασίστ, μοιράζοντας το παιχνίδι, βοηθώντας στα ριμπάουντ και σε άλλους τομείς. Εχω δει τον Λάρι να μην του μπαίνει τίποτα και να είναι κακός σε αρκετά ματς και μάλιστα κρίσιμα ματς. Αλλά αυτό δεν αφαιρεί το γεγονός ότι είχε ήδη κερδίσει τον σεβασμό, έχοντας αποδείξει την αξία του σε άλλα κρίσιμα ματς. Θέλω να πω πως οι παίχτες δεν είναι μηχανές. Όλοι έχουν κάνει εμφανίσεις σε μεγάλα ματς που δεν ήταν καλές και μαζί ίσως καταδίκασαν και τις ομάδες τους, αλλά επέστρεψαν και εξιλεώθηκαν. Πιστεύω ότι ο Γκάλης δεν κρύφτηκε στα συγκεκριμένα ματς. Απλά δεν ήταν σε εξαιρετική βραδιά, όπως στον τελικό του Ευρωμπάσκετ ή τον ημιτελικό δύο χρόνια αργότερα ή όταν είχε κερδίσει σχεδόν μόνος του την Μπαρτσελόνα μέσα στην Ισπανία και την Γιουγκοπλάστικα στην Γιουγκοσλαβία κλπ κλπ κλπ. Σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου. Απλά δεν δέχομαι ότι κρύφτηκε. Κι ο Γουίμς της ΤΣΣΚΑ ήταν πολύ άστοχος στον ημιτελικό, αλλά δεν κρύφτηκε. Βοήθησε σε άλλους τομείς, αλλά η αστοχία του τελικά κόστισε στην ομάδα του. Ήταν κατώτερος των προσδοκιών, αλλά δεν κρύφτηκε. Δεν έχω τόσο πρόβλημα με την αστοχία αν με καταλαβαίνεις, με την απραγία έχω και με τις επιλογές.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Χμμμ, ανοίγεις μεγάλο θέμα τώρα φίλε μου. Το θέμα είναι αν δεν είσαι εκεί όταν καίει η μπάλα ή αν είσαι εκεί και είσαι κατώτερος των προσδοκιών????? Γιατί μπορεί να είσαι εκεί και να την κάψεις την ομάδα σου γιατί δεν θα σου μπαίνει τίποτα. Συμβαίνει και στους καλύτερους. Ακόμα και στον Τζόρνταν που είναι ψηλότερα απ' όλους. Ο μεγάλος παίχτης θα βρει τρόπο να βοηθήσει την ομάδα του ακόμα κι αν η μέρα δεν τον πάει στα σουτ. Με μία άμυνα, μια ασίστ, μοιράζοντας το παιχνίδι, βοηθώντας στα ριμπάουντ και σε άλλους τομείς. Εχω δει τον Λάρι να μην του μπαίνει τίποτα και να είναι κακός σε αρκετά ματς και μάλιστα κρίσιμα ματς. Αλλά αυτό δεν αφαιρεί το γεγονός ότι είχε ήδη κερδίσει τον σεβασμό, έχοντας αποδείξει την αξία του σε άλλα κρίσιμα ματς. Θέλω να πω πως οι παίχτες δεν είναι μηχανές. Όλοι έχουν κάνει εμφανίσεις σε μεγάλα ματς που δεν ήταν καλές και μαζί ίσως καταδίκασαν και τις ομάδες τους, αλλά επέστρεψαν και εξιλεώθηκαν. Πιστεύω ότι ο Γκάλης δεν κρύφτηκε στα συγκεκριμένα ματς. Απλά δεν ήταν σε εξαιρετική βραδιά, όπως στον τελικό του Ευρωμπάσκετ ή τον ημιτελικό δύο χρόνια αργότερα ή όταν είχε κερδίσει σχεδόν μόνος του την Μπαρτσελόνα μέσα στην Ισπανία και την Γιουγκοπλάστικα στην Γιουγκοσλαβία κλπ κλπ κλπ. Σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου. Απλά δεν δέχομαι ότι κρύφτηκε. Κι ο Γουίμς της ΤΣΣΚΑ ήταν πολύ άστοχος στον ημιτελικό, αλλά δεν κρύφτηκε. Βοήθησε σε άλλους τομείς, αλλά η αστοχία του τελικά κόστισε στην ομάδα του. Ήταν κατώτερος των προσδοκιών, αλλά δεν κρύφτηκε. Δεν έχω τόσο πρόβλημα με την αστοχία αν με καταλαβαίνεις, με την απραγία έχω και με τις επιλογές.

OK, δεν είπα ότι ο Γκάλης κρύφτηκε. Κι αν αυτό εννοούσες για τα αστέρια της Ρεάλ, δεν το κατάλαβα. Και δεν ξέρω πραγματικά αν στο τέλος κρύφτηκαν ή όχι. Αλλά ακόμη κι αν το έκαναν, μην ξεχνάς ότι κανείς τους δεν είναι ούτε Γκάλης, ούτε Τζόρνταν, ούτε Ντράζεν... Κι ότι τα τελευταία χρόνια ο προπονητής παίζει πλέον μεγάλο ρόλο μιας και τα συστήματα έχουν πάρει τη θέση των μεγάλων σκόρερ του παρελθόντος. Οπότε  μεγαλύτερη ήταν για μένα η ευθύνη του προπονητή, παρά των αστεριών της Ρεάλ

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Μη συγκρίνεις ΝΒΑ με τελικούς Final Four , τελείως διαφορετικά πράγματα ...

Ρε τύπε, σε μερικά πράγματα μπορείς να συγκρίνεις. Όπως ο Τζόρνταν καθάριζε παιχνίδια μόνος του, έτσι κι ο Γκάλης το έκανε

liakosartaki

Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2013
Like
0
Πόντοι
1
Ο μπουρούσης δεν πρόκειται να πάρει ποτέ ευρωλίγκα.
Ο λυμπερόπουλος του μπάσκετ.
Με το που έφυγε πήραμε 2 συνεχόμενα
ο μπουρουσης παιζει μονο για τα στατιστικα του.στην επιθεση ειναι αρκετα αξιοπιστος.
σε μας επαιζε λιγο αμυνα.σημερα κοιτουσε τα σεντερ της μακαμπι που καρφωνανε.μεσα στη τραγικη στην αμυνα ρεαλ ξεχωριζε ακομα και απο τους υπολοιπους σε αυτο το κομματι.μεχρι και ο ρουντι που ειναι παραλιας στην αμυνα στο τελος προσπαθουσε λιγο ετσι για το γμτ.ο γιανναρος κοιμοταν ορθιος.ειδικα το καρφωμα που εφαγε 2 λεπτα πριν τελειωσει η παραταση επρεπε ο αλλος ο μαυρος της μακαμπι να τον ευχαριστησει.σε καποια καλαθια που ετρωγε η ρεαλ δεν ξερω πως γινοτανε αλλα εβγαζε τον εαυτο του εκτος φασης.απο ταλεντο ειναι παικταρας.στο μυαλο ειναι το θεμα.ευτυχως εφυγε απο εμας και βρηκανε την υγεια τους η ομαδα και τα αποδυτηρια...ειδικα το δευτερο...

ΚΑΒΛΑΡΧΟΣ

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2012
Κριτικές
7
Like
57
Πόντοι
16
Για  αλλη  μια  φορα  η  ρεαλ  τον ηπιε............ :2on1: :2on1: :2on1: :2on1: :2on1: :2on1:
Κομπλεξικη  ομαδα............με  παιχτες  θεατρινους.............
Μαλακα  Μπουρουση  .............  δε  θα  παρεις την  κουπα  ΠΟΤΕ  τοσο  εσυ  οσο  και  ο  Τεοντοσιτς............εισαστε  καταραμενοι............. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Noah_1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2013
Κριτικές
26
Like
570
Πόντοι
306
Αυτή τη στιγμή ο Μπλατ έδειξε ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη. Το σύνολο των παιχτών που έχει είναι για μικρομεσαία ομάδα, ούτε καν για τους 8 της Euroleague. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πώς τα κατάφερε μιας και παρακολουθώ την Ευρωλίγκα φανατικά από την αρχή της σεζόν. Όλη τη σεζόν σχεδόν έπαιζε με ένα βασικό σέντερ (Σχορτσανίτη) και αυτόν να "υπολειτουργεί" (Σον Τζαμες εκτός λόγω τραυματισμού).

Χωρίς έναν παίχτη πρωταγωνιστή, χωρίς ηγέτη αλλά με πάντα δυνατή άμυνα. Μπράβο του. Έπρεπε να τον είχε τσιμπήσει ο Παναθηναικός νωρίτερα...

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
ο μπλατ παει τσσκα
τους γαμησαν οι εβραιοι :zfuck:

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.066
Πόντοι
42.697

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
ουτε του χρονου θα παρει κουπα στο φαιναλ φορ που θα διεξαχθει στην Μαδριτη η σιχαμενη βασιλισσα! :2on1:
τυπε ακομα ενα χρονο θα κρατησουν αυτοι
δεν θα εχουν μεγαλες αλλαγες του χρονου
η τσσκα θα αλλαξει τελειως
και πολυ πιθανο η μπαρτσελονα
μεσινα,πασκουαλ στην αγορα το καλοκαιρι
καλες περιπτωσεις και οι 2

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom