Νέα

Εθνική Ελλάδος μπάσκετ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα geman30
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 138K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Σπανουλης

• Να μεινει

Ψήφοι: 51 70,8%
  • Επομενος

Ψήφοι: 21 29,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    72

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Με Παταβουκα και Γαλακτερο να κανουν επισης καλες εμφανισεις.

αυτοί οι 2 έχουν συνδέσει το όνομά τους με την παρολίγο νίκη επί της Αμερικής. Στο 5:00 η επίμαχη φάση. Νομίζω ορθώς δεν μέτρησε για εκατοστό του δευτερολέπτου!

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
πάντως στο μουντομπάσκετ του '86 έχει μείνει στην ιστορία η γκάφα του με το αψυχολόγητο 3ποντο κόντρα στην Ισπανία. Η χειρότερη μπασκετική απόφαση παίχτη τέτοιου βεληνεκούς έβερ
Δεν το θυμάμαι καλά το 86. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχαμε βγει 10οι και πανηγυρίζαμε

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
31.321
Πόντοι
5.506
συνεχισε γελοιε...

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.711
Πόντοι
2.606
αυτοί οι 2 έχουν συνδέσει το όνομά τους με την παρολίγο νίκη επί της Αμερικής. Στο 5:00 η επίμαχη φάση. Νομίζω ορθώς δεν μέτρησε για εκατοστό του δευτερολέπτου!

Tυπε δεν παιζανε με παικτες του ΝΒΑ τοτε ,ετσι κι αλλιως λιγο σημασια εχει γιατι το 2006 τους γαμησαμε με ολους τους σουπερ σταρ στο roster τους :S :S :S

:heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig:

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Τύπε με Όσκαρ αυτοί.Τι πολυβόλο και αυτός...Ο Γκάλης γιατί δεν είχε κατεβει
?
Τραυματισμος. Ο Γκαλης επεστρεψε στο αθλιο για την Εθνικη Ευρωμπασκετ του 1991 στη Ρωμη, Ιταλια.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Δεν το θυμάμαι καλά το 86. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχαμε βγει 10οι και πανηγυρίζαμε

τύπε, δεν θυμάσαι την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών στον ημιτελικό Γιουγκοσλαβία - ΕΣΣΔ, ΜΕ 3 3ποντα σε 1 λεπτό;
Η μαλακία του Γιαννάκη με την Ισπανία στο 1:11:00 στο παρακάτω βίντεο. Μέχρι κι ο Συρίγος κατάλαβε τη μαλακία όταν σηκώθηκε ο Γιαννάκης!

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Tυπε δεν παιζανε με παικτες του ΝΒΑ τοτε ,ετσι κι αλλιως λιγο σημασια εχει γιατι το 2006 τους γαμησαμε με ολους τους σουπερ σταρ στο roster τους :S :S :S

:heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig:

σωστός! το 2006 ψωλιάσαμε τον Βασιλιά!!! Το ότι εκείνα τα χρόνια έπαιζαν τα κολεγιόπαιδα και τα ψιλο(χοντρο)κατάφερναν είναι μια ακόμα ένδειξη του πόσο έχει κλείσει η ψαλίδα σήμερα

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
τύπε, δεν θυμάσαι την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών στον ημιτελικό Γιουγκοσλαβία - ΕΣΣΔ, ΜΕ 3 3ποντα σε 1 λεπτό;
Η μαλακία του Γιαννάκη με την Ισπανία στο 1:11:00 στο παρακάτω βίντεο. Μέχρι κι ο Συρίγος κατάλαβε τη μαλακία όταν σηκώθηκε ο Γιαννάκης!

Την ανατροπή του αιώνα την θυμάμαι, το έβλεπα και δεν το πίστευα...αλλά εθνική δεν θυμάμαι καλά τοτες...

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496

Ωραια ομαδα σε Μουντομπασκετ ειχε η Εθνικη στη διοργανωση του 1994 στον Καναδα που βγηκε 4η. Εδω σε ματσαρα εναντιον του Καναδα οπου νικησε. Μετα τον αγωνα ο προπονητης του Καναδα αναρωτιοταν θυμωμενος  γιατι οι ΕλληνοΚαναδοι στις εξεδρες, αν και Καναδοι  πολιτες υποστηριζαν την Εθνικη Ελλαδος και πανηγυριζαν εξαλλα τη νικη της.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
35.599
Πόντοι
6.536

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
35.599
Πόντοι
6.536

Ωραια ομαδα σε Μουντομπασκετ ειχε η Εθνικη στη διοργανωση του 1994 στον Καναδα που βγηκε 4η. Εδω σε ματσαρα εναντιον του Καναδα οπου νικησε. Μετα τον αγωνα ο προπονητης του Καναδα αναρωτιοταν θυμωμενος  γιατι οι ΕλληνοΚαναδοι στις εξεδρες, αν και Καναδοι  πολιτες υποστηριζαν την Εθνικη Ελλαδος και πανηγυριζαν εξαλλα τη νικη της.

Αν ήταν Καναδός θα ήξερε γιατί,δεν θα ρωτούσε...Έλα ρε Τσέκο Τριπολιτσιώτη βοσκέ...Χαχαχα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
χμμμ, οι κακές γλώσσες άλλα είπαν. Παιχταράς ο Γκάλης, αλλά σαν χαρακτήρας...

Η χώρα μας για δεύτερη συνεχόμενη φορά έπαιρνε μέρος στη διοργάνωση. Όχι σαν κομπάρσος αυτή τη φορά αλλά σαν πρωταγωνιστής. Είχαν μεσολαβήσει οι επιτυχίες του ’87 και ’89 και ο στόχος ήταν η τετράδα! Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που θα ταξίδευε η Εθνική μας στο Μπουένος Άιρες. Εκείνη την μέρα ο Νίκος Γκάλης αποφάσισε να μην μπεί στο αεροπλάνο. Είχε μεσολαβήσει ένας τραυματισμός σε μια προπόνηση στη Γλυφάδα και προτίμησε ο γκάνγκστερ (όχι του blog , ο original…) να μην ρισκάρει. Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν τα οποία ακόμη και σήμερα δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Ο Γ.Ραμπότας στο βιβλίο του αναφέρει :ο Γκάλης βρισκόταν στο πιο ψηλό σημείο της καριέρας του . Έβγαζε πρόγραμμα που δεν είχε βγάλει ποτέ, ακολουθούσε ρυθμούς που παλιά δεν άντεχε. Σε ταχύτητες, σε άλματα, σε έκρηξη. «Γιώργο θα πάρουμε μετάλλιο σίγουρα. Θα τους πατήσω!» δήλωνε. Στην προπόνηση τραυματίστηκε στην ποδοκνημική. Είχε πεταχτεί ένα κοκαλάκι και δεν μπορούσε καλά καλά να περπατήσει. Τόσο τρελαμένο δεν τον είχα δει ποτέ μου. Είχε πάθει παράκρουση που θα έχανε το τουρνουά! Ανέβηκε άρον άρον στη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει αμέσως θεραπεία μήπως και προλάβει την Αργεντινή. Όταν τον επισκέφτηκε ο Κώστας Παρίσης (διακεκριμένος γιατρός) ο Νίκος του λέει . «Βρε συ Κώστα δεν μπορώ να πατήσω καλά το πόδι μου , που να πάω;» . «Νίκο η Εθνική σε χρειάζεται. Πρέπει να βοηθήσεις». Ο Νίκος του το ξέκοψε. «Κώστα όταν σου λέω δε μπορώ, δε μπορώ. Ξέρεις ότι το μυστικό μου ως μπασκετμπολίστα είναι το δυνατό πάτημα. Δεν πρόκειται να είμαι ο Γκάλης που ξέρετε , άρα δεν ωφελεί να έρθω». Έτσι η Εθνική ταξίδευε χωρίς τον μεγάλο της αστέρα…

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
χμμμ, οι κακές γλώσσες άλλα είπαν. Παιχταράς ο Γκάλης, αλλά σαν χαρακτήρας...
Συγκρουσεις υπηρχαν. Αλλα δε μπορω να φανταστω τον Γκαλη, το 1990, στη καλυτερη φυσικη, σωματικη, αθλητικη κατασταση της καριερας του, να χανει την ευκαιρια να δειξει το ταλεντο του σε ολο τον πλανητη σε ενα Μουντομπασκετ, μονο και μονο απο ενα καπριτσιο η τσακωμο.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
31.321
Πόντοι
5.506
Η χώρα μας για δεύτερη συνεχόμενη φορά έπαιρνε μέρος στη διοργάνωση. Όχι σαν κομπάρσος αυτή τη φορά αλλά σαν πρωταγωνιστής. Είχαν μεσολαβήσει οι επιτυχίες του ’87 και ’89 και ο στόχος ήταν η τετράδα! Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που θα ταξίδευε η Εθνική μας στο Μπουένος Άιρες. Εκείνη την μέρα ο Νίκος Γκάλης αποφάσισε να μην μπεί στο αεροπλάνο. Είχε μεσολαβήσει ένας τραυματισμός σε μια προπόνηση στη Γλυφάδα και προτίμησε ο γκάνγκστερ (όχι του blog , ο original…) να μην ρισκάρει. Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν τα οποία ακόμη και σήμερα δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Ο Γ.Ραμπότας στο βιβλίο του αναφέρει :ο Γκάλης βρισκόταν στο πιο ψηλό σημείο της καριέρας του . Έβγαζε πρόγραμμα που δεν είχε βγάλει ποτέ, ακολουθούσε ρυθμούς που παλιά δεν άντεχε. Σε ταχύτητες, σε άλματα, σε έκρηξη. «Γιώργο θα πάρουμε μετάλλιο σίγουρα. Θα τους πατήσω!» δήλωνε. Στην προπόνηση τραυματίστηκε στην ποδοκνημική. Είχε πεταχτεί ένα κοκαλάκι και δεν μπορούσε καλά καλά να περπατήσει. Τόσο τρελαμένο δεν τον είχα δει ποτέ μου. Είχε πάθει παράκρουση που θα έχανε το τουρνουά! Ανέβηκε άρον άρον στη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει αμέσως θεραπεία μήπως και προλάβει την Αργεντινή. Όταν τον επισκέφτηκε ο Κώστας Παρίσης (διακεκριμένος γιατρός) ο Νίκος του λέει . «Βρε συ Κώστα δεν μπορώ να πατήσω καλά το πόδι μου , που να πάω;» . «Νίκο η Εθνική σε χρειάζεται. Πρέπει να βοηθήσεις». Ο Νίκος του το ξέκοψε. «Κώστα όταν σου λέω δε μπορώ, δε μπορώ. Ξέρεις ότι το μυστικό μου ως μπασκετμπολίστα είναι το δυνατό πάτημα. Δεν πρόκειται να είμαι ο Γκάλης που ξέρετε , άρα δεν ωφελεί να έρθω». Έτσι η Εθνική ταξίδευε χωρίς τον μεγάλο της αστέρα…
μπραβο αλεξ

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
31.321
Πόντοι
5.506
κλαψομουνηδες φιλαθλοι...οτι χειροτερο

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Συγκρουσεις υπηρχαν. Αλλα δε μπορω να φανταστω τον Γκαλη, το 1990, στη καλυτερη φυσικη, σωματικη, αθλητικη κατασταση της καριερας του, να χανει την ευκαιρια να δειξει το ταλεντο του σε ολο τον πλανητη σε ενα Μουντομπασκετ, μονο και μονο απο ενα καπριτσιο η τσακωμο.

πού να ξέρουμε εμείς ρε τύπε; Είχαν γραφτεί κι άλλα για το χαρακτήρα του Γκάλη εκείνη την εποχή, δεν είναι μόνο αυτό

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
35.599
Πόντοι
6.536

:hi:

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
35.599
Πόντοι
6.536
πού να ξέρουμε εμείς ρε τύπε; Είχαν γραφτεί κι άλλα για το χαρακτήρα του Γκάλη εκείνη την εποχή, δεν είναι μόνο αυτό

Τύπε πρόκειται για τον νο1 επαγγελματία αθλητή στο συγκεκριμένο άθλημα που έχει βγάλει η χώρα μας και από τους κορυφαίους Ευρωπαίους όλων των εποχών!!!Ποιοι είμαστε εμείς που θα τον κρίνουμε?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom