Νέα

Εθνική Ελλάδος μπάσκετ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα geman30
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 134K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Σπανουλης

• Να μεινει

Ψήφοι: 50 70,4%
  • Επομενος

Ψήφοι: 21 29,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    71

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
6.854
Πόντοι
1.406
Οι Σέρβοι είναι οι αγαπημένοι μου μπράδερ και τους έχω πάιξει κιόλας. Τους Ισπανούς τους σιχαίνομαι κυρίως γιατί μας έχουν ανοίξει όλες τις τρύπες.

Προχωράμε.
Είχαμε μια σκασιλα τι έπαιξες...περί του θέματος,άδικο σύστημα που απέκλεισε τους μισητούς σε εσένα Ισπανούς Αβαβα...
Προχωραμε

thelastpm

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2009
Κριτικές
1
Like
3.390
Πόντοι
456
Φιλε πασσιον θα ήθελα την άποψη σου για το ματς με την Γερμανία .Πιστευω ότι ο Καναδάς θα περάσει την Γαλλία δύσκολα η εύκολα .Τους Γερμανούς εγώ βλέπω στον τελικό με την Αμερική .(από ότι έχω δει οι Γερμανοί δεν έχουν κατακτήσει ποτέ Ολυμπιακό μετάλλιο .Ειναι η ευκαιρία αυτής της ομάδας να γράψει ιστορία ).Επίσης το Ολυμπιακό μετάλλιο στο μπάσκετ έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και από ευρωπαϊκό και παγκόσμιο !Για να δούμε.
Εν συντομία φίλε έκαναν ένα τέλειο αμυντικά παιχνίδι κρατώντας τους Γερμανούς κάτω από τους 80 πόντους, επιθετικά όμως δεν είχαν ούτε τη min απόδοση των προηγούμενων αγώνων. Τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (ο ένας ήταν ο Γουόκαπ!) κι αν δεν κάνω λάθος είμαστε η χειρότερη ομάδα στα τρίποντα και στον αγώνα αυτό και συνολικά. Οπότε τους δίνεις τη δυνατότητα να παίζουν με τρεις παίκτες πάνω στον Γιάννη (που ήταν συγκινητικός και σ' αυτόν τον αγώνα αλλά απελπιστικά μόνος στην επίθεση).

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
6.854
Πόντοι
1.406
Τον Γιάννη τον βλέπω σε 2-3 χρόνια μαξ, Ευρώπη...
Μετά τα 35 κ αυτό αν πάρει άλλα πρωταθλήματα στο ΝΒΑ κ βαρεθεί,σωματικά είναι βιονικος μπορεί να παίζει ως τα 40 αλά λεμπρον

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.387
Πόντοι
1.196
Δεν θέλω και δεν θα μπω σε αντιπαράθεση δεν έχει νόημα, αλλά το να μην αποκαλούμε τους Ισπανούς ''μπαμπαδες'' που εδώ και 15 χρόνια μας τρυπάνε είτε σε Ευρωπαικό, είτε σε Παγκόσμιο είτε σε Ολυμπιάδα είναι ακραίο. Όπως εμείς τους πελατιάζουμε σε επίπεδο ομάδων ΠΑΟ/Ολυμπιακός - Ρεάλ/Μπαρτσελόνα, το αντίθετο γίνεται στις Εθνικές. Αποψη μου βέβαια...
Αδελφέ, δεν τους πελατιάζουμε σε επίπεδο ομάδων, αυτό γινόταν από το τέλος των 90s μέχρι το 2012-3 και ξαναέγινε μια φορά φέτος που κέρδισε έναν τελικό ο ΠΑΟ. Επίσης, το επίπεδο του ΠΑΟ ή του ΟΣΦΠ δε δείχνουν τη δυναμική του ελληνικού μπάσκετ σε επίπεδο παραγωγής Ελλήνων παικτών, όλοι οι τοπ παίκτες τους είναι ξένοι με εξαίρεση Σλούκα και άντε και Παπανικολάου που σε 2-3 χρόνια θα είναι συνταξιούχοι. Πιο γενικά, δε ξέρω αν έχει πολύ νόημα να προσπαθούμε να συγκριθούμε με την Ισπανία γιατί έχει 5πλάσιο πληθυσμό, οπότε είναι λογικό να βγάλει περισσότερους τοπ παίκτες.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.165
Πόντοι
3.846
Αυτά για φέτος, του χρόνου πάλι.

Κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Δε μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την άμυνα των Γερμανών, στο πρώτο ημίχρονο κρατήσαμε όσο μπορούσαμε, αλλά κουράστηκε η ομάδα και παραδόθηκε. Στην τελευταία περίοδο δε μπορούσαμε να βγάλουμε ένα σύστημα. Οι Γερμανοί επίσης με 7-8 παίκτες έπαιξαν ,και αυτοί δεν πήγαν και πολύ καλά στην επίθεση αλλά έχουν παίκτες που θα το πάρουν πάνω τους στα δύσκολα. Ο Γερμανος Ογκουνσότο από τον πάγκο έδωσε λύσεις στα ζόρικα καθώς ο Ομπστ δεν τράβηξε. Η Γερμανία είναι σίγουρα το φαβορί για το ασημένιο αν και με τον Καναδά θα γίνει ντέρμπι.

Ο Σπανούλης όπως σωστά έκανε με Αυστραλία πήγε το παιχνίδι κοντά στο καλάθι και περιόρισε το τρίποντο. Κράτησε έξω Λαρεντζάκη και Παπαγιάννη όπως με Αυστραλία και προσάρμοσε την άμυνα στο Σρέντερ. Αλλά ο μαυρούκος ξέρει πολύ μπάσκετ και μας τη φύλαγε για το τέλος.

Αντετοκούμπο: Τι να πει κανείς για αυτό τον παίκτη, για άλλη μια φορά μόνος του έπαιζε.
Καλάθης: Σε κάθε ματς γινόταν χειρότερος ,σήμερα προσπάθησε αλλά ήταν για 10-15'. Γενικά τα playmaker δεν πήγαν καλά στο δεύτερο ημίχρονο για αυτό τα καλάθια έμπαιναν τόσο δύσκολα.
Γουόκαπ, Παπανικολάου: Και πάλι καλοί, έκαναν ό,τι μπορούσαν.
Μήτογλου: Αθόρυβη δουλειά στην άμυνα ,πολύ σημαντικός, περιμένω όμως να ανέβει στο σκοράρισμα.
Καλαϊτζάκης, Τολιόπουλος: Δυσκολεύτηκαν με τόσο καλούς αντιπάλους, δεν είναι έτοιμοι ακόμα για τόσο μεγάλα ματς.

Όπως και με Καναδά πέσαμε ηρωικώς μαχόμενοι. Παλέψαμε ένα παιχνίδι που μας είχαν για χαμένους. Για μένα η Εθνική έδειξε στα τελευταία 4 παιχνίδια το ταβάνι της. Μέχρι εκεί είμαστε. Και πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει το ρόστερ για να πάμε ψηλότερα.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.387
Πόντοι
1.196
Έχει συμβόλαιο ως το 2028 με 45Μτο χρόνο + 40Μ από δραστηριότητες εκτός γηπέδου στις οποίες το να παίζει NBA δίνει τεράστιο boost. ΟΚ, αν τρελαθεί ο DPG, πουλήσει τη Βιανέξ και του δώσει 80Μ net το χρόνο μπορεί να έρθει.

• Ουάου
Αντιδράσεις: geoMan

Elampra

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2024
Κριτικές
5
Like
536
Πόντοι
300
Αδελφέ, δεν τους πελατιάζουμε σε επίπεδο ομάδων, αυτό γινόταν από το τέλος των 90s μέχρι το 2012-3 και ξαναέγινε μια φορά φέτος που κέρδισε έναν τελικό ο ΠΑΟ. Επίσης, το επίπεδο του ΠΑΟ ή του ΟΣΦΠ δε δείχνουν τη δυναμική του ελληνικού μπάσκετ σε επίπεδο παραγωγής Ελλήνων παικτών, όλοι οι τοπ παίκτες τους είναι ξένοι με εξαίρεση Σλούκα και άντε και Παπανικολάου που σε 2-3 χρόνια θα είναι συνταξιούχοι. Πιο γενικά, δε ξέρω αν έχει πολύ νόημα να προσπαθούμε να συγκριθούμε με την Ισπανία γιατί έχει 5πλάσιο πληθυσμό, οπότε είναι λογικό να βγάλει περισσότερους τοπ παίκτες.
Σωστότατος - είναι και ο πληθυσμιακός παράγοντας στην μέση. Βέβαια πιο πολύ αναφερόμουν και στο γεγονός ότι δεν είμαστε (έτσι νομίζω) πλέον ''μπασκετομάνα''..Και η Σερβία 6.6 εκατομμύρια είναι και έχουν 10 ταλέντα πρώτη γραμμή.

Elampra

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2024
Κριτικές
5
Like
536
Πόντοι
300
Πιθανότερο να έρθει σε 5-6 χρόνια με κανα 300αρι εκατ. net worth και να αγοράσει καμιά ομάδα της Α2 να κάνει τον προπονητή και να περνάει την ώρα του.

• Χαχα
Αντιδράσεις: Nubic

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.387
Πόντοι
1.196
Σωστότατος - είναι και ο πληθυσμιακός παράγοντας στην μέση. Βέβαια πιο πολύ αναφερόμουν και στο γεγονός ότι δεν είμαστε (έτσι νομίζω) πλέον ''μπασκετομάνα''..Και η Σερβία 6.6 εκατομμύρια είναι και έχουν 10 ταλέντα πρώτη γραμμή.
Βασικός λόγος που δε βγάζουμε ταλέντα είναι ότι έχει χαθεί η καλή οικονομική προοπτική για τους Έλληνες παίκτες εκτός από αυτούς που παίζουν ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, δηλαδή 7-8 άτομα. Όταν παίκτες σε ομάδες A1 παίρνουν συμβόλαια πείνας γιατί τα μπάτζετ είναι μικρά και τα λεφτά πάνε στους ξένους, δε θα ασχοληθεί εύκολα ένας νέος σοβαρά με το μπάσκετ. H Σερβία είναι λίγο εξαίρεση νομίζω γιατί και έχει τεράστια παράδοση στο άθλημα και την κουλτούρα να αναδείξουν ταλέντα και να τα στείλουν στο εξωτερικό, οπότε οι συνθήκες ευνοούν τον ταλαντούχο πιτσιρικά να αναδειχθεί από μικρή ηλικία, να πάρει εμπειρίες και να το δει πιο σοβαρά. Στην Ελλάδα παίκτες 22-23 χρονών όπως ο Τανούλης τους λέμε ταλέντα, τον Χαραλαμπόπουλο τον λέγαμε ταλέντο μέχρι πρόπερσι.

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.155
Πόντοι
506
Σε λιγο ξεκιναει το Σερβια-Αυστραλια

Για να δουμε τι ψαρια πιανει τελικα η Αυστραλια

passionfruit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2022
Κριτικές
5
Like
1.352
Πόντοι
481
Αυτά για φέτος, του χρόνου πάλι.

Κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Δε μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την άμυνα των Γερμανών, στο πρώτο ημίχρονο κρατήσαμε όσο μπορούσαμε, αλλά κουράστηκε η ομάδα και παραδόθηκε. Στην τελευταία περίοδο δε μπορούσαμε να βγάλουμε ένα σύστημα. Οι Γερμανοί επίσης με 7-8 παίκτες έπαιξαν ,και αυτοί δεν πήγαν και πολύ καλά στην επίθεση αλλά έχουν παίκτες που θα το πάρουν πάνω τους στα δύσκολα. Ο Γερμανος Ογκουνσότο από τον πάγκο έδωσε λύσεις στα ζόρικα καθώς ο Ομπστ δεν τράβηξε. Η Γερμανία είναι σίγουρα το φαβορί για το ασημένιο αν και με τον Καναδά θα γίνει ντέρμπι.

Ο Σπανούλης όπως σωστά έκανε με Αυστραλία πήγε το παιχνίδι κοντά στο καλάθι και περιόρισε το τρίποντο. Κράτησε έξω Λαρεντζάκη και Παπαγιάννη όπως με Αυστραλία και προσάρμοσε την άμυνα στο Σρέντερ. Αλλά ο μαυρούκος ξέρει πολύ μπάσκετ και μας τη φύλαγε για το τέλος.

Αντετοκούμπο: Τι να πει κανείς για αυτό τον παίκτη, για άλλη μια φορά μόνος του έπαιζε.
Καλάθης: Σε κάθε ματς γινόταν χειρότερος ,σήμερα προσπάθησε αλλά ήταν για 10-15'. Γενικά τα playmaker δεν πήγαν καλά στο δεύτερο ημίχρονο για αυτό τα καλάθια έμπαιναν τόσο δύσκολα.
Γουόκαπ, Παπανικολάου: Και πάλι καλοί, έκαναν ό,τι μπορούσαν.
Μήτογλου: Αθόρυβη δουλειά στην άμυνα ,πολύ σημαντικός, περιμένω όμως να ανέβει στο σκοράρισμα.
Καλαϊτζάκης, Τολιόπουλος: Δυσκολεύτηκαν με τόσο καλούς αντιπάλους, δεν είναι έτοιμοι ακόμα για τόσο μεγάλα ματς.

Όπως και με Καναδά πέσαμε ηρωικώς μαχόμενοι. Παλέψαμε ένα παιχνίδι που μας είχαν για χαμένους. Για μένα η Εθνική έδειξε στα τελευταία 4 παιχνίδια το ταβάνι της. Μέχρι εκεί είμαστε. Και πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει το ρόστερ για να πάμε ψηλότερα.
Για άλλη μια φορά συμφωνούμε, αλλά έχω ένσταση για Μήτογλου. Νομίζω ότι είναι πολύ κακός στην άμυνα. Πολλές φορές χάνεται, μπερδεύεται, έχει μάθει να λειτουργεί αυτόματα χωρίς να βλέπει καν που είναι ο αντίπαλος. Φάγαμε κάνα-δυο εύκολα καλάθια εξαιτίας του. Επίσης στην επίθεση περίμενα περισσότερα. Σε κάθε ματς να έχει 10-15 ποντάκια χαλαρά.

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.155
Πόντοι
506
giddey τον εβγαλε και τον τριβει στα μουτρα των σερβων

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.387
Πόντοι
1.196
Πιθανότερο να έρθει σε 5-6 χρόνια με κανα 300αρι εκατ. net worth και να αγοράσει καμιά ομάδα της Α2 να κάνει τον προπονητή και να περνάει την ώρα του.
Μπίζνεσμαν θα γίνει σαν τον Σακίλ, έχει αρχίσει ήδη. Καμιά ομάδα Α2 μπορεί να αγοράσει ο Θανάσης που είναι τοπ στην εμψύχωση. :grin:

passionfruit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2022
Κριτικές
5
Like
1.352
Πόντοι
481
Φιλε πασσιον θα ήθελα την άποψη σου για το ματς με την Γερμανία .Πιστευω ότι ο Καναδάς θα περάσει την Γαλλία δύσκολα η εύκολα .Τους Γερμανούς εγώ βλέπω στον τελικό με την Αμερική .(από ότι έχω δει οι Γερμανοί δεν έχουν κατακτήσει ποτέ Ολυμπιακό μετάλλιο .Ειναι η ευκαιρία αυτής της ομάδας να γράψει ιστορία ).Επίσης το Ολυμπιακό μετάλλιο στο μπάσκετ έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και από ευρωπαϊκό και παγκόσμιο !Για να δούμε.
Γεια σου παιχταρά FARAW!!!!!!
Το ματς δεν επιδέχεται και μεγάλης ανάλυσης. Ο Σπανούλης έκανε ότι καλύτερο μπορούσε από πλευράς τακτικής, ειδικά στην άμυνα και μετά περίμενε μπας και έρθει καμία υπέρβαση από κάποιον παίχτη επιθετικά. Το έβλεπα στα μάτια του ότι περίμενε μήπως ο Καλάθης κάνει κάνα ανέλπιστο ματς, μήπως βγουν τα σουτ του Τολιόπουλου ή του Παπαγιάννη, μήπως ο Μήτογλου πάρει καμιά πρωτοβουλία, αλλά για άλλη μια φορά τα παιδιά δεν τράβηξαν μπροστά. Πάντως είμαι ευχαριστημένος γιατί τα έδωσαν όλα απέναντι σε έναν σαφώς ανώτερο αντίπαλο, αλλά μείναμε από.... καύσιμα. Λογικό ήταν. Το κατάλαβα όταν είδα το πολύ καλό ξεκίνημα. Ήξερα ότι δε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό. Πάντως πρώτη φορά η Γερμανία φάνηκε τρωτή και ανθρώπινη ομάδα, χάρις στην άμυνα και το πλάνο του Σπανούλη και βέβαια την σωστή του εκτέλεση στο πρώτο ημίχρονο κυρίως, αλλά και τον αιφνιδιασμό των Γερμανών που δεν περίμεναν τέτοια πίεση.
Δεν πειράζει. Όλη η αποστολή έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Ψηλά το κεφάλι και περηφάνια.

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.155
Πόντοι
506
γιοκιτς καθεται στον παγκο

δωστε στο παιδι μια φιαλη οξυγονου

Anderssen_

Ενεργό Μέλος