Πρώτον ορίστε τι σημαίνει Έλληνας και μετά μας λέτε ποιος είναι και ποιος όχι.
Δεύτερον ο Αντετοκούμπο δεν είναι ελληνικής καταγωγής αυτό δεν αμφισβητείται και από τους πιο φανατικούς θαυμαστές του. Αλλά αυτό δεν σημαίνει και κάτι. Δεν είναι ούτε κάτι σπουδαίο, ούτε κάτι κακο να ανήκεις κάπου.
Τρίτον, ο ίδιος ο Αντετοκούμπο δηλώνει περήφανος Αφρικανός και μάλιστα Νιγηριανός. Και καλά κάνει αν με ρωτάτε. Το δηλώνει παντού στα σοσιαλ ότι κατάγεται από την Νιγηρία.
Προσωπικά δεν τον θεωρώ Έλληνα βάσει καταγωγής αλλά φιλέλληνα. Και δεν μου αρέσει που αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της Ελλάδας, θα χαιρομουν αν τον έβλεπα σε αυτή της Νιγηρίας αλλά με ενοχλεί όταν προσπαθεί να φορτώσει στην εθνική και τα αδέρφια του. Ειδικά η προσθήκη του μικρού που εννοείται πως θα κοπεί βγάζει μάτι ότι έγινε για χάρη του Γιάννη. Θεωρώ πως ο μόνος που θα μπορούσε να ενταχθεί στην αποστολή είναι ο Κώστας ο οποίος ναι μεν δεν θα είχε χρόνο συμμετοχής αλλά στα 5αρια έχουμε έλλειψη οπότε θα καταλάβαινα την επιλογή του. Ο Θανάσης αν και μου είναι ο πιο συμπαθής από τους Αντετοκούμπο πιστεύω ότι δεν έχει θέση στην Εθνική καθώς η θέση 3 είναι πλήρως καλυμμένη και έχει να παίξει σε έναν κρίσιμο αγώνα από τότε που ήταν στον Παναθηναϊκό δηλαδή προ κορωνοιου.
Τώρα όσον αφορά τους Καλάθη και Ντόρσεϊ αμφότεροι είναι ελληνικής καταγωγής ο Νικ από τον πατέρα του και ο Ντόρσεϊ από τον παππού του. Οπότε δεν τίθεται καν θέμα συμμετοχής τους ή μη στην εθνική. Και ναι αν με ρωτάτε θα προτιμούσα να αγωνίζονταν παιδιά στην εθνική που και Έλληνες είναι και εδώ μεγάλωσαν και στους συλλόγους της γειτονιάς μας αγωνίστηκαν, αλλά κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν είναι εφικτό όμως αυτό είναι ένα άλλο θέμα προς συζήτηση.
Αυτά είναι η προσωπική μου γνώμη. Δεν έχω σκοπό να θίξω κάποιον από τα υπόλοιπα μέλη που διαφωνούν με τα όσα αναφέρω ούτε να ανοίξω μια ανούσια συζήτηση περί ελληνικότητας ή μη κάποιου αυτά έχουν αναλυθεί εκτενος και σε άλλα thread και νόημα δεν βγαίνει. Αυτά.
Καλή επιτυχία στην Εθνική και εδώ θα είμαστε κατά την διάρκεια του EuroBasket για να συζητήσουμε και τα υπόλοιπα, τα καθαρά αγωνιστικά.