Νέα

Εθελοντική ακτοφυλακή και πυροσβεστική. Γνώμες και συμπεράσματα.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα θάνατος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 117
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
μα ειναι δυνατον να πας ψαροντουφεκο χωρις σημαδουρα.που θα βαλεις τα σπεαρ σου και τα πραγματα σου.αλλο ψαροντουφεκας και αλλο παιρρνω ενα ψαροντουφεκο και παω για γλωσσες.οι αυτοδυτες δε ειναι πιο οργανωμενοι.ειμαι ψαροντουφεκας αυτοδυτης και κατοχος σκαφους.μου εχει τυχει να συναντησω καποιον που κολυμπουσε στο αναθεμα .σταματησα τον εβρισα και του ειπα να παει να αναψει μια λαμπαδα

εννοεις δεν ειχε σημαδουρα και ηταν στο πουθενα? μια φορα σου ετυχε τετοιος υπερ μαλακας και καλα του ειπες. για πες ομως και ποσες φορες συναντησες τσομπανηδες με σκαφος που ηρθανε κοντα ή περασανε στα 5 μετρα? απειρες. και η πλειοψηφια δε γνωριζει καν το οριο αποστασης απο το νομο.
ο τραμου αναφερεται σε ψαροτουφεκαδες με σημαδουρες. ξερεις καλα οτι οι χταποδακηδες του γυαλου και οι ασχετοι δεν ασχολουνται να φερουν σημαδουρες.

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
εννοεις δεν ειχε σημαδουρα και ηταν στο πουθενα? μια φορα σου ετυχε τετοιος υπερ μαλακας και καλα του ειπες. για πες ομως και ποσες φορες συναντησες τσομπανηδες με σκαφος που ηρθανε κοντα ή περασανε στα 5 μετρα? απειρες. και η πλειοψηφια δε γνωριζει καν το οριο αποστασης απο το νομο.
ο τραμου αναφερεται σε ψαροτουφεκαδες με σημαδουρες. ξερεις καλα οτι οι χταποδακηδες του γυαλου και οι ασχετοι δεν ασχολουνται να φερουν σημαδουρες.
το ιδιο πραγμα λεμε

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
μπορει να επαιζες στο γαβρονημα ή μπορει να εψαχνες στο γουγλη. το θεμα μου ειναι οτι περα απο τις συμπαθειες μου χτυπαει το νευρο σε αυτο το ζητημα γιατι εχω γραψει σαν αυτοδυτης μπορει και ιδιες ωρες που εχεις εσυ με πουτανες. και σου λεω πρωτον οτι δεν ειναι λιγες οι φορες που εχουν παει να με κουρεψουν τσομπαναραιοι 'καπεταναιοι' και δευτερον οτι ειναι ΑΝΙΔΕΟΙ και ΑΣΧΕΤΟΙ στο 99,9%. ασε τις εξυπναδες λοιπον και μη δινεις και ηλιθια παραδειγματα. οι ψαροτουφεκαδες δε ψαρευουν καν σε παραλιες με λουομενους γιατι η βαβουρα στο νερο διωχνει τα ψαρια. ασε τις παπαριες για σημαδουρες στις παραλιες.
δε το συνεχιζω γιατι δε εχω καμια διαθεση ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ουτε να κανω αστεια καλαμπουρακια καν.

τραβα σε κάτι παραλίες που δεν  πάνε τουρίστες να δείς κάτι γκασμάδες που βουτάνε μέσα στον κόσμο.. και μετά βγαίνουν έξω παρατάνε το ψαροτούφεκο στην πετσέτα και πάνε στην καντίνα για τσίπουρα...

τράβα στις Ράχες Στυλίδας να δείς τι γίνεται γαμώ το φελέκι μου...

και κάτι "καπεταναίους" με την χρυσή αλυσίδα στο ηλιοκαμένο στήθος να βγαίνουν με το φουσκωτό στην παραλί;α δίπλα στα παιδιά που κολυμπάνε...

και κάτι μαλακιστήρια με τα τζετ σκι που κάνουν φιγούρες μέσα στον κόσμο (εκεί που πατάνε φυσικα γιατί πιό βαθειά φοβούνται)...

με το βαρκάκι δεν πλησιάζω σημαδούρα ούτε στα 100 μέτρα.. την βλέπω και αλλάζω ρότα... (αν και πολλοί μαλάκες δεν βάζουν σημαδούρα γιατι λενε ότι είναι κοντα στην παραλία).. ακόμα και ψαροντουφεκάς να μην είναι μπορεί να είναι παραγάδι και να το κόψεις .. και αντε το έκοψες (αν καταφέρεις και βρεις ποιανού είναι του το πληρώνεις) αμα σου μπλεχτεί το γαμίδι στην προπέλα μπορεί να βλαστημήσεις να την καθαρίσεις (αν είναι μέρα) ή να σου φύγει ο τάκος στο κουπί για να βγείς παραλία...

οι κανονισμοί φτιαχτήκανε για καποιο λόγο.. μπορεί μερικοί να είναι υπερβολικοί αλλά υπάρχουν για κάποιο λόγο και προστατεύουν.. όσο θυμάμαι τον Δοσούλα (αυτόν με το παιδάκι που κόπηκαν πόδια και χέρι) που ψάρευε μέσα στο λιμάνι πάνω στην ρότα του δελφινιού....

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

η αντίρηση μου δεν είναι για ψαροντουφεκάδες με σημαδούρες (που τηρούν ολους τους κανόνες ασφαλείας).. αναφέρομαι στους ψαροντουφεκάδες του γλυκού νερού που πάνε μέχρι εκεί που πατώνουνε και μέσα στον κόσμο για να τους σώσουνε αμα αισθάνονται ότι πνίγονται...

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
Kαι παίζει να είναι τόσο μαλάκας που να μην κατάλαβε και τι του είπες.
Και φυσικά η τύχη δεν κρατάει για πάντα..
ειναι ακριβως οπως  νασου κλεινει ενας παππους το δρομο να εισαι με τη μηχανη και να σε βριζει κιολας.ο αλητης που ετρεχε και τετοια

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
μα ειναι δυνατον να πας ψαροντουφεκο χωρις σημαδουρα.που θα βαλεις τα σπεαρ σου και τα πραγματα σου.αλλο ψαροντουφεκας και αλλο παιρρνω ενα ψαροντουφεκο και παω για γλωσσες.οι αυτοδυτες δε ειναι πιο οργανωμενοι.ειμαι ψαροντουφεκας αυτοδυτης και κατοχος σκαφους.μου εχει τυχει να συναντησω καποιον που κολυμπουσε στο αναθεμα .σταματησα τον εβρισα και του ειπα να παει να αναψει μια λαμπαδα

το ιδιο πραγμα λεμε

εχεις δικιο, διαβασα το δε σαν δεν  :grin:

Επισκέπτης
ειναι ακριβως οπως  νασου κλεινει ενας παππους το δρομο να εισαι με τη μηχανη και να σε βριζει κιολας.ο αλητης που ετρεχε και τετοια

αααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχα
Μου θύμισες ένα γέρο 77χρ που με ξεπλώσει (μ'ένα παπί ήμουν τότε), πετάχτηκε έξω κι άρχισε να φωνάζει τα γνωστά. Όταν του έδειξα το στοπ που παραβίασε άρχισε τα "χτύπησες παιδί μου?"..

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
αααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχα
Μου θύμισες ένα γέρο 77χρ που με ξεπλώσει (μ'ένα παπί ήμουν τότε), πετάχτηκε έξω κι άρχισε να φωνάζει τα γνωστά. Όταν του έδειξα το στοπ που παραβίασε άρχισε τα "χτύπησες παιδί μου?"..

οι γεροι στο τιμονι ειναι χαρος. ΧΑΡΟΣ.

Επισκέπτης
λες εεεεε να μην έχει.. προσφορά το ένα και το άλλο..

και κάτι ακόμη.. από την στιγμή που αποκαλείς μαλάκες αυτούς που δέχονται να προσφέρουν εθελοντικά μου πέφτει λ΄γοος..
Υπαρχει ενα μαγαζι,κρατος το λενε,που:
1)Επικαλειται τα κοστη λειτουργιας του.
2)Επικαλειται τα ελλειματα του.
3)Απολυει υπαλληλους του,προσλαμβανοντας αλλους με χαμηλοτερο κοστος.
4)Κανει outsourcing(παλι για λογους κοστους,εργασιακου κοστους δηλαδη)καποια τμηματα του.
Κλπ.,κλπ.

Το ιδιο μαγαζι ζηταει ανθρωπους να εργαστουν ΤΖΑΜΠΑ σε ενα η περισσοτερα,συγκεκριμενα τμηματα του.

Ερχονται τωρα κατι τυποι που,αναφερομενοι στο εν λογω μαγαζι(και οχι μονο στο εν λογω μαγαζι...)ΔΙΑΡΚΩΣ επικαλουνται τα περι κοστους,ελλειματων και τα ρεστα και ουσιαστικα ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ κοσμο να εργαστει ΤΖΑΜΠΑ στο εν λογω μαγαζι,ξεχνωντας τα περι κοστους κλπ., και μιλωντας για"μαγκια","κοινωνικη προσφορα",κανοντας συγκρισεις με εθελοντες αιμοδοτες και τα ρεστα...

Τελικα εχει δικιο ο τραμουντανας να ενοχλειται επειδη χαρακτηριζω τους εθελοντες(στην καλυτερη)μαλακες,και οι παπατζηδες τσατιζονται αμα βαλεις τις φωνες στους πελατες τους.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Σιγουρα ειναι χωρις μισθο η υποθεση?
Οι <<εθελοντες>> πυροσβεστες μια χαρα πληρωνονται.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Σιγουρα ειναι χωρις μισθο η υποθεση?
Οι <<εθελοντες>> πυροσβεστες μια χαρα πληρωνονται.

οι εθελοντες πυροσβέστες ΔΕΝ πληρώνονται..

πληρώνονται οι εποχικοί δασοπυροσβέστες που προσλαμβάνονται από Μάιο μέχρι Οκτώβρη...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
οι εθελοντες πυροσβέστες ΔΕΝ πληρώνονται..

πληρώνονται οι εποχικοί δασοπυροσβέστες που προσλαμβάνονται από Μάιο μέχρι Οκτώβρη...

Αφού τον χειμώνα δεν έχουμε πυρκαγίες, τι τους θέλουμε τους εθελόντες πυροσβέστες;;;;;;

Και αφού οι εθελόντες ακτοφύλακες δεν θα έχουν το δικαιομα οπλοκατοχής, πως θα φυλάνε τις ακτες από τα πάκια;;;

Αρα ετοιμάζουν "εθελοντικούς" κομματικούς στρατούς καταστολής.

Loykios

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2011
Like
2
Πόντοι
0
Αφού τον χειμώνα δεν έχουμε πυρκαγίες, τι τους θέλουμε τους εθελόντες πυροσβέστες;;;;;;

Και αφού οι εθελόντες ακτοφύλακες δεν θα έχουν το δικαιομα οπλοκατοχής, πως θα φυλάνε τις ακτες από τα πάκια;;;

Αρα ετοιμάζουν "εθελοντικούς" κομματικούς στρατούς καταστολής.
ε για να το λες εσυ κατι θα ξερεις.. ρε φασιστα αποκαλυψου ..

alsomas

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
11
Σάλος με τους "ημέτερους" σε διαγωνισμό της Πυροσβεστικής
Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Μορφή χιονοστιβάδας, ικανής να διασαλεύσει το κύρος της υπηρεσίας, λαμβάνει το σκάνδαλο με το διαγωνισμό για την κατάταξη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Τη στιγμή που η… αξιοκρατία φαίνεται να έχει πάει περίπατο και οι καταγγελίες για παραποιημένα και πλαστογραφημένα δικαιολογητικά δίνουν και παίρνουν, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, δύο εκ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, επιδίδονται σε μάχη εντυπώσεων, ενώ οι συνδικαλιστές του Σώματος κάνουν λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες οι οποίες παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές «βασιλείας» του κομματικού κράτους.

Από την πλευρά τους οι Πυροσβέστες αναγκάζονται να παρακολουθούν σε ρόλο «κομπάρσου» το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται στην πολύπαθη Υπηρεσία η οποία εδώ και ένα περίπου χρόνο έχει ανοικτές «παρτίδες» με την ελληνική Δικαιοσύνη.

Νοθεία

Μια ημέρα πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου νομοσχέδιο-εφεύρημα για τον Εθελοντισμό στο Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα, προέβλεπε την αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης κατόπιν σχετικής απόφασης που είχε εκδώσει ο πρώην Αρχηγός του Σώματος, κ. Στέλιος Στεφανίδης. Συγκεκριμένα καταργούσε το Προεδρικό Διάταγμα 19/2006 που προέβλεπε τους κανόνες μοριοδότησης και ουσιαστικά –όπως καταγγέλλεται- έδινε περισσότερες «αρμοδιότητες» στις επιλογές από την εκάστοτε πολιτική εξουσία.

Στη συνέχεια διαδραματίσθηκαν μια σειρά από τραγελαφικά συμβάντα που αφήνουν σαφείς υπόνοιες περί βολέματος των «ημετέρων», χωρίς να ακολουθηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες αξιοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr, σε αρκετές περιπτώσεις τα δικαιολογητικά των υποψηφίων έχουν παραποιηθεί, σε άλλες έχουν αλλοιωθεί ενώ υπάρχουν και ορισμένοι υποψήφιοι οι οποίοι φέρονται να έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά μαθητών του Γυμνασίου!

Την ίδια στιγμή η τριμελής επιτροπή, καθ’ ύλην αρμόδια για την πρόσληψη του προσωπικού, κατ’ ουσία απλά εξέδωσε τους πίνακες της βαθμολογίας καθώς δεν είχε οριστεί Πρόεδρος και επειδή συγκροτήθηκε δυο μήνες μετά την προκύρηξη του διαγωνισμού.

Κλήθηκε δηλαδή, όπως κατήγγειλε μέσω δελτίου τύπου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Νάκος, «να επικυρώσει προειλημμένες αποφάσεις διενέργειας όρων του διαγωνισμού».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και ο τρόπος με τον οποίο έγινε η μοριοδότηση των κατόχων επαγγελματικών αδειών οδήγησης καθώς παρόλο που οι υποψήφιοι όφειλαν να έχουν το δίπλωμα οδήγησης την ημέρα που ψηφίστηκε ο νόμος, στην Υπουργική Απόφαση προβλέφθηκε ότι μπορούν να μοριοδοτηθούν και όσοι έβγαλαν δίπλωμα οδήγησης και μετά την ψήφιση του Νόμου!

Καταγγελία Νάκου, απάντηση Παπουτσή

Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Νάκος, κάνει λόγο για «βιομηχανία προσλήψεων» εν’ όψει προεκλογικής περιόδου στην οποία «επιστρατεύονται πάγιες μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ στις οποίες, δυστυχώς, ο κ. υπουργός ομνύει πίστη και αφοσίωση με κάθε ευκαιρία».

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής σε απάντησή του αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία επισημαίνοντας ότι σκοπός του κόμματος της συμπολίτευσης είναι η «επιστροφή σε ένα φαύλο καθεστώς που δομήθηκε με αδιαφάνεια, με βάση τις πελατειακές σχέσεις και τα συντεχνιακά συμφέροντα».

«Επιστρέψαμε στο 1998»

Από την πλευρά της η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος παραδέχεται ότι υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις αλλοίωσης των δικαιολογητικών και ενδέχεται να αιτηθεί ακόμα και την ακύρωση του διαγωνισμού. Με δήλωσή του στη zougla.gr ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ, κ. Φίλιππος Παντελεάκος επεσήμανε: «Είναι γεγονός ότι και σε εμάς έχουν περιέλθει στην αντίληψή μας πράξεις και παραλείψεις που έχουν να κάνουν με πολιτικές εντολές. Πιθανότατα με πολιτικές εντολές οδηγούμαστε σε συνθήκες ανάλογες του 1998».

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom