Νέα

ερωτηση για τραπεζικες επιταγες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sex volcano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 23
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.321
Πόντοι
22.266
εχω ρωτησει 2 διευθηντες διαφορετικων τραπεζων στην περιοχη μυ πριν 1 μηνα αλλαμκαι τραπεζικο διευθηντη σε ξενη χωρα και κανεις δεν ξερει να μου απαντησει σε μια απλξ ερωτηση

εχω μια τραπεζικη επιταγη 10 χιλιαδων ευρω παραδειγμα---οχι ιδιωτικη προσωπικη εταιρρικη επιταγη αλλα ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ---και την δινω σε ενα προμυθευτη και αυτος καπου αλλου και αυτος ο τριτος την κραταει στο συρταρει για προσωπικους λογους διοτι να την εξαργυρωσει αμεσα και στο διαστημα αυτ ακολουθει ξαφνικο hair cut καταθεσεων!!!τι γινεται με την τραπεζικη επιταγη αν θα παει να την εξαργυρωσει και ενω εχει γινει hair cut καταθεσεων?
Αφου η τραπεζικη επιταγη αντικατοπριζει τη στιγμιαια εικονα του λογαριασμου κ με την εκδοση της αμεσα αφαιρειτε το πσο απο το λογαριασμο μου

ελπιζω να ειναι κανενα καλο τσακαλι τραπεζικος οικονομολογος που να μου εξηγησει τι γινεται σε αυτη την περιπτωση

babinos077

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
6
εχω ρωτησει 2 διευθηντες διαφορετικων τραπεζων στην περιοχη μυ πριν 1 μηνα αλλαμκαι τραπεζικο διευθηντη σε ξενη χωρα και κανεις δεν ξερει να μου απαντησει σε μια απλξ ερωτηση

εχω μια τραπεζικη επιταγη 10 χιλιαδων ευρω παραδειγμα---οχι ιδιωτικη προσωπικη εταιρρικη επιταγη αλλα ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ---και την δινω σε ενα προμυθευτη και αυτος καπου αλλου και αυτος ο τριτος την κραταει στο συρταρει για προσωπικους λογους διοτι να την εξαργυρωσει αμεσα και στο διαστημα αυτ ακολουθει ξαφνικο hair cut καταθεσεων!!!τι γινεται με την τραπεζικη επιταγη αν θα παει να την εξαργυρωσει και ενω εχει γινει hair cut καταθεσεων?
Αφου η τραπεζικη επιταγη αντικατοπριζει τη στιγμιαια εικονα του λογαριασμου κ με την εκδοση της αμεσα αφαιρειτε το πσο απο το λογαριασμο μου

ελπιζω να ειναι κανενα καλο τσακαλι τραπεζικος οικονομολογος που να μου εξηγησει τι γινεται σε αυτη την περιπτωση
όταν η τράπεζα δίνει την επιταγή, δεσμεύει τα 10,000 από τον λογαριασμό εκείνη την στιγμή...δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχει το haircut με την επιταγή. Στην τραπεζική επιταγή η τράπεζα έχει την ευθύνη για την πληρωμή της επιταγής, αφού χρεώνει τον λογαριασμό σου εκείνη την στιγμή. Ο μόνος κίνδυνος για να χάσει τα λεφτά του ο δικαιούχος της επιταγής θα είναι αν καταρεύσει η τράπεζα.
Αν εννοείς την κλασική επιταγή και όχι τραπεζική, αυτή εκδίδεται από τον καταθέτη, εσένα πχ σε βάρος του τραπεζικού σου λογαριασμού και η τράπεζα δε φέρει καμία ευθύνη αν υπάρχει επαρκές κεφάλαιο στον λογαριασμό σου για την κάλυψη της επιταγής...Αν έχεις ακριβώς 10,000 και γίνει κούρεμα θα πρέπει να βάλεις άλλα 5,000 από την τσέπη σου για να την καλύψεις...
Άρα στην τραπεζική χρεώνεσαι επιτόπου το ποσό απο τον λογαριασμό σου, για την ακρίβεια σου δεσμεύει το ποσό. Στην κλασική θα χρεωθείς μόνο όταν γίνει έιπσραξη του ποσού απο τον δικαιούχο.
Γενικά η επιταγή δεν αντικατοπτρίζει τη στιγμιαία εικόνα του λογαριασμού όπως είπες και δεν έχει σχέση αν γίνει haircut καταθέσεων, πρέπει να εισπραχθεί το συγκεκριμένο ποσό. Αφού η επιταγή περνάει και  στα λογιστικά βιβλία, με το ποσό που αναγράφεται πάνω, άσχετα με το πότε θα εισπραχθεί.

OP
OP
sex volcano

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.321
Πόντοι
22.266
όταν η τράπεζα δίνει την επιταγή, δεσμεύει τα 10,000 από τον λογαριασμό εκείνη την στιγμή...δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχει το haircut με την επιταγή. Στην τραπεζική επιταγή η τράπεζα έχει την ευθύνη για την πληρωμή της επιταγής, αφού χρεώνει τον λογαριασμό σου εκείνη την στιγμή. Ο μόνος κίνδυνος για να χάσει τα λεφτά του ο δικαιούχος της επιταγής θα είναι αν καταρεύσει η τράπεζα.
Αν εννοείς την κλασική επιταγή και όχι τραπεζική, αυτή εκδίδεται από τον καταθέτη, εσένα πχ σε βάρος του τραπεζικού σου λογαριασμού και η τράπεζα δε φέρει καμία ευθύνη αν υπάρχει επαρκές κεφάλαιο στον λογαριασμό σου για την κάλυψη της επιταγής...Αν έχεις ακριβώς 10,000 και γίνει κούρεμα θα πρέπει να βάλεις άλλα 5,000 από την τσέπη σου για να την καλύψεις...
Άρα στην τραπεζική χρεώνεσαι επιτόπου το ποσό απο τον λογαριασμό σου, για την ακρίβεια σου δεσμεύει το ποσό. Στην κλασική θα χρεωθείς μόνο όταν γίνει έιπσραξη του ποσού απο τον δικαιούχο.
Γενικά η επιταγή δεν αντικατοπτρίζει τη στιγμιαία εικόνα του λογαριασμού όπως είπες και δεν έχει σχέση αν γίνει haircut καταθέσεων, πρέπει να εισπραχθεί το συγκεκριμένο ποσό. Αφού η επιταγή περνάει και  στα λογιστικά βιβλία, με το ποσό που αναγράφεται πάνω, άσχετα με το πότε θα εισπραχθεί.
δηλαδη εγω σπθ δινω μια τραπεζικη επιταγη 10 χιλιαδες ευρω σημερα και αυτοματος ο λογαριασμος μου μειωνεται κατο δεκα χιλιαδες και εσυ εχεις το δικαιωμα να την εξαργυρωσεις εντος 180 ημερων και αν αυριο γινει haircut 30% καταθεσεων εσυ θα την εισπαραξειμεθαυριο ολοκληρο το ποσο ή -30% του ποσου

μιλαω παντα για τραπεζικη επιταγη που εκδιδεται απο την τραπεζα στο ονομα μου αφαιρωντας αυτοματως το ποσο απο το λογαριασμο μου

SWR

Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2015
Like
1
Πόντοι
1
Αφου εχεις εσυ μια τραπεζικη επιταγη 10 χιλιαδων,αυτο σημαινει οτι αυτος που στη εδωσε πληρωσε 10 χιλιαδες στην τραπεζα για να την εκδωσει(αλλος τροπος δεν υπαρχει).Συνεπως η αγαπητη τραπεζα εχει την υποχρεωση να σου πληρωσει τα 10 χιλιαρικακια(τα οποια εχει ηδη εισπαξει) οποτε εσυ αποφασισεις να τα εισπραξεις(νομιζω αυτο θα πρεπει να γινει το πολυ σε 6 μηνες απο την εκδοση της) και ασχετα με το αν εχει γινει στο μεταξυ κουρεμα ή τριτος παγκοσμιος πολεμος.

babinos077

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
6
Ναι, αφού εσύ πας στην τράπεζα για να σου εκδόσει την επιταγή, η τράπεζα εκείνη την στιγμή σου δεσμέυει τα 10 χιλιάρικα από τον λογαριασμό σου.. Αφού στην ουσία πλήρωσες στην τράπεζα τα 10 χιλιάρικα την στιγμή της έκδοσης της επιταγης, γιατί να δώσει στον δικαιούχο  πιο λίγα. ότι και να γίνει 10 χιλιάρικα θα εισπράξει ο δικαιούχος. Για τραπεζική επιταγή μιλάμε πάντα.

haistas

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2013
Like
3
Πόντοι
1
Στις ιδιωτικες επιταγες ΕΚΔΟΤΗΣ της επιταγης είναι ο εάστοτε ΙΔΙΩΤΗΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ κάτοχος του μπλοκ επιταγών και άρα υπέυθυνος για την πληρωμή είναι ο ίδιος
Στις τραπεζικές επιταγές ΕΚΔΟΤΗΣ της επιταγής  είναι η εκάστοτε ΤΡΑΠΕΖΑ και υπέυθυνη για την πληρωμή είναι η εκάστοτε τράπεζα και άρα υπευθυνη από τοννόμο

Ας υποθέσουμε ότι γίνετια κούρεμα καταθέσεων και πχ όλοι οι λογαριασμοί χάνουν το 30% των καταθέσεων τους.Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρείς ότι έχει μείνει όρθια η ιδια η τράπεζα?καμία περίπτωση...Εννοείται ότι με βάσει το δίκαιο εσύ έχεις νόμιμο δικαίωμα να εισπράξεις το 100% της τραπεζικής επιταγής, το οποίο όμως δεν πρόκειται να σου το δώσουν και θα σου πούνε στο 30% κούρεμα και αν θέλεις.Τότε εσύ μπορείς να σφραγίσεις την επιταγή αφού δεν υφίσταται το επαρκές υπόλοιπο(αφού δεν στο δίνουν) , και να ακολουθήσεις τγν διαδικασία πε΄ρι απλήρωτων ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ επιταγών (πολυ σοβαρότερο αδίκημα) .Παρόλαυτα, τα λεφτά σου δεν θα τα έχεις πάρει , ούτε θα τα πάρεις , οι τράπεζες θα εχουν μπει σε φάση εξυγίανσης και προστασία από τους πιστωτές της ...θα μπεις σε σειρά προτεραιότητας μετά το Δημόσιο,ΙΚΑ ,ομολογιουχους κτλ....ζησε Μάη μου...

alekos26

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2005
Like
210
Πόντοι
21
Ναι, αφού εσύ πας στην τράπεζα για να σου εκδόσει την επιταγή, η τράπεζα εκείνη την στιγμή σου δεσμέυει τα 10 χιλιάρικα από τον λογαριασμό σου.. Αφού στην ουσία πλήρωσες στην τράπεζα τα 10 χιλιάρικα την στιγμή της έκδοσης της επιταγης, γιατί να δώσει στον δικαιούχο  πιο λίγα. ότι και να γίνει 10 χιλιάρικα θα εισπράξει ο δικαιούχος. Για τραπεζική επιταγή μιλάμε πάντα.
δεν στα δεσμευει από τον λογαριασμο σου τα κανει αναληψη από τον λογαριασμο σου, η δινεις 10000 ευρω μετρητα και παιρνεις ισοποση τραπεζικη επιταγή.δεσμευση γινεται αν καταθεσεις ιδιωτικη επιταγή και τα λεφτα είναι δεσμευμενα για λιγες μερες.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Δεν μπορει να την εξαργυρωσει,πολυ απλα γιατι πριν το haircut υπαρχουν ενεργα capital controls.Η αξια της επιταγης δεν αλλαζει...

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Λογικά, ο νηματοθέτης θέλει να μετατρέψει τις καταθέσεις του σε επιταγές, να γλιτώσει πιθανό haircut και να ρευστοποιήσει αφού περάσει η καταιγίδα.

Νομίζω "βολκάνε" κανείς δεν μπορεί ν' απαντήσει στις ερωτήσεις σου. Αυτά θ' αποφασιστούν όταν έρθει η ώρα (ώ μη γένοιτο).

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16

θα προσπαθήσω να στο πω όσο πιο απλά γίνεται: όποιος κρατάει επιταγή στα χέρια του, θα σκουπίζει τον κώλο του με αυτό μετά το haircut!

όποιος έχει μετρητό ζεστο στο χέρι θα είναι άρχοντας - προσοχή όμως, πλησιάζει η ώρα που το ευρώ σαν νόμισμα θα καταρρεύσει!

εγώ προσωπικά συνιστώ σε όσους θέλουν να έχουν φυσικό χρήμα στα χέρια τους, να διαλέξουν νομίσματα αγγλοσαξωνικών χωρών που έχουν εθνικό νόμισμα (δολάριο, αγγλική λίρα κτλ) κι αυτό σαν μια από τις επιλογές του χαρτοφυλακίου τους κι όχι περισσότερο από 15-20% του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων.

Γενικά μην βασίζεστε σε χαρτί (χαρτονομισμα, επιταγη, ομολογα , μετοχες κτλ) για μεσομακροπρόθεσμες τοποθετήσεις. Το ευρω έχει ξεπερασει κατά πολύ τον κύκλο ζωής του κι εχει πάρει την κατηφόρα. Όταν γίνει το μπραφ, όλα τα νομισματα θα φανε γερή κατραπακιά και δε  θα μεινει κανεις αλώβητος.

digit_ten

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
70
Πόντοι
16
Λυπάμαι αλλα είστε εκτός θέματος όλοι...

1. Η τράπεζες πλέον δεν εκδίδουν τραπεζικές επιταγές άνω του ποσού των Capital control. Άρα το ερώτημα του φίλου είναι χωρίς νόημα.

2. Αν δεν υπήρχαν τα cc και ο καταθέτης είχε κανει ανάληψη απο τον λσμο του πχ. 10.000€ , την επόμενη ημέρα γινόταν κούρεμα, την Τρίτη ημέρα η τράπεζα θα υποχρεούται να του αποδώσει το ισόποσο της τραπεζικής επιταγής.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Λυπάμαι αλλα είστε εκτός θέματος όλοι...

1. Η τράπεζες πλέον δεν εκδίδουν τραπεζικές επιταγές άνω του ποσού των Capital control. Άρα το ερώτημα του φίλου είναι χωρίς νόημα.

2. Αν δεν υπήρχαν τα cc και ο καταθέτης είχε κανει ανάληψη απο τον λσμο του πχ. 10.000€ , την επόμενη ημέρα γινόταν κούρεμα, την Τρίτη ημέρα η τράπεζα θα υποχρεούται να του αποδώσει το ισόποσο της τραπεζικής επιταγής.

1. κανεις λάθος. εχω παρει προσωπικά επιταγή με 5 ψηφία και μόνο που δε μου δώσανε κώλο στην τράπεζα για να μην πάρω το κασέρι και φύγω. Τους χαιρετισα ευγενικά με το μεσαίο δάχτυλο...

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
θα προσπαθήσω να στο πω όσο πιο απλά γίνεται: όποιος κρατάει επιταγή στα χέρια του, θα σκουπίζει τον κώλο του με αυτό μετά το haircut!

όποιος έχει μετρητό ζεστο στο χέρι θα είναι άρχοντας - προσοχή όμως, πλησιάζει η ώρα που το ευρώ σαν νόμισμα θα καταρρεύσει!

εγώ προσωπικά συνιστώ σε όσους θέλουν να έχουν φυσικό χρήμα στα χέρια τους, να διαλέξουν νομίσματα αγγλοσαξωνικών χωρών που έχουν εθνικό νόμισμα (δολάριο, αγγλική λίρα κτλ) κι αυτό σαν μια από τις επιλογές του χαρτοφυλακίου τους κι όχι περισσότερο από 15-20% του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων.

Γενικά μην βασίζεστε σε χαρτί (χαρτονομισμα, επιταγη, ομολογα , μετοχες κτλ) για μεσομακροπρόθεσμες τοποθετήσεις. Το ευρω έχει ξεπερασει κατά πολύ τον κύκλο ζωής του κι εχει πάρει την κατηφόρα. Όταν γίνει το μπραφ, όλα τα νομισματα θα φανε γερή κατραπακιά και δε  θα μεινει κανεις αλώβητος.
Σωστός.
Να σε προχωρήσω ακόμα λίγο περισσότερο:

an-untidy-pile-of-gold-coins-including-sovereigns-krugerrands-maples-BHGCKD.jpg

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Σωστός.
Να σε προχωρήσω ακόμα λίγο περισσότερο:

an-untidy-pile-of-gold-coins-including-sovereigns-krugerrands-maples-BHGCKD.jpg

Τύπε, δε νομίζω να είσαι ο Πλεύρης;!

4000 λίρες του βρήκανε στο σπίτι οι μπάτσοι,μεταξύ άλλων, πρόσφατα!

Η πλάκα με τους φασίστες είναι ότι είναι τελείως ηλίθιοι!

Τα ...30 αργύρια, από όλες τις βρωμοδουλειές που έκανε, τα είχε κρύψει κάτω από το στρώμα... :uglystupid:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Τύπε, δε νομίζω να είσαι ο Πλεύρης;!
4000 λίρες του βρήκανε στο σπίτι οι μπάτσοι,μεταξύ άλλων, πρόσφατα!
Η πλάκα με τους φασίστες είναι ότι είναι τελείως ηλίθιοι!
Τα ...30 αργύρια, από όλες τις βρωμοδουλειές που έκανε, τα είχε κρύψει κάτω από το στρώμα... :uglystupid:

Σε ποιανού Πλεύρη βρήκανε λίρες? Του πατρός ή του υιού?
Και γιατί πήγαν να ψάξουν?  Ξέρεις?
(Δεν την έχω δει την είδηση, όποτε δημοσιεύτηκε - υπάρχει λινκ?)

igand2

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2006
Κριτικές
7
Like
121
Πόντοι
1
η τραπεζικη επιταγη ειναι υποσχεση της τραπεζας οτι θα πληρωσει

ενω η απλη επιταγη ειναι υποσχεση του εκδοτη (δηλαδη αυτουνου που την κοβει)

αν φουνταρει η τραπεζα οι υποσχεσεις αυτές πανε περιπατο (κουρεμα 100%)

οι λογαριασμοι καταθεσεων προστατευονται με όρους

originalred

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2012
Κριτικές
2
Like
17
Πόντοι
1
Οταν κοβεις μια τραπεζικη επιταγη, δεν σου δεσμευουν τα χρηματα απο τον λογαριασμο, στα αφαιρουν.Παω εγω πχ να βγαλω μια επιταγη 1000 ευρω στο ονομα μου.ε , ο ταμιας θα κανει και 1000 ευρω αναληψη απο τον λογαριασμο για την εκδοση τξς επιταγης. Η τραπεζικη ειναι ΣΑΝ Μετρητα. Μονο αν φουνταρει η τραπεζα δεν θα εχει αξια.

originalred

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2012
Κριτικές
2
Like
17
Πόντοι
1
Καποιος πιο πανω λεει οτι δεν εκδιδουν τραπεζικες επιταγες οι τραπεζες πανω απο το οριο των cc  και κατι τετοιες μπουρδες....λοιπον εγω σημερα εκοψα 4 πανω απο 2000 η καθεμια . Απλα οσοι δεν το γνωριζετε το θεμα ή κατι εχει παρει το αυτι σας, μην λετε οτι να ναι γτ τρομαζετε τον κοσμο.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Σε ποιανού Πλεύρη βρήκανε λίρες? Του πατρός ή του υιού?
Και γιατί πήγαν να ψάξουν?  Ξέρεις?
(Δεν την έχω δει την είδηση, όποτε δημοσιεύτηκε - υπάρχει λινκ?)

Ο Θανασάκης δε φημίζεται για την ευστροφία του.

Ο γέρος είχε τον παρά.

Το βίντεο λέει για θυρίδα, εγώ ειχα ακουσει στο ραδιόφωνο για ερευνα στο σπίτι του

OP
OP
sex volcano

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.321
Πόντοι
22.266
καλα τοσους επιστημονες του τραπεζικου-οικονομικου κλαδου εχουμε στο μπυ καθως και δικηγορους κ κανενας δεν ξερει να μου απαντησει θετικα ή αρνητικα σε περιπτωση κουρεματος τι γινεται με τις τραπεζικες επιταγης ??ή τουλαχιστιν να μου πει οτι δεν υπαρχει προβλεψη νομοθεσια προς το παρον

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom