Νέα

Ερωτηση για οικονομολογους/ εφοριακους

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 53
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

nectar

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
533
Πόντοι
6.065
Ε, ωραια,
Θες 14 ακινητα
Παιρνεις 20 ακινητα (που δεν τα χρειαζεσαι ολα), με προοπτικη να σου κατασχουν τα 5-6
Τι διαφορα θα ειχε με το να τους εδινες κατευθειαν τα μετρητα του προστιμου και να τελιωσει η υποθεση?
Εμενα αυτα μου φαινονται παραλογα
Δηλαδη προστιμο λογω μη τεκμηριωσης, και προστιμο στο προστιμο λογω μη τεκμηριωσης του προστιμου, και προστιμο στο προστιμο στο προστιμο....
Ε, τελοσπαντων, τα λεφτα τους αυτοι τα θελουνε ή οχι?
μαλλον δεν καταλαβες το πνευμα του νομοθετη,απο την στιγμη που δεν δηλωνεις καθολου εισοδημα και εχεις περιουσιακα στοιχεια οπως σπιτια,εξοχικα αυτοκινητα μεχρι ελικοπτερα τα οποια μπορει να τα εχεις κληρονομησει απο καποιον και οχι να τα εχεις αποκτησει παρανομα ,ο νομοθετης αυτα τα θεωρει ως τεκμηριο και πρεπει να δηλωσεις εισοδημα για την συντηρηση τους.Απο την στιγμη που δεν δηλωνεις τιποτα σου ζηταει φορο...αλλο προστιμο κι αλλο φορος.....αυτη ειναι η διαφορα...

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475
μαλλον δεν καταλαβες το πνευμα του νομοθετη,απο την στιγμη που δεν δηλωνεις καθολου εισοδημα και εχεις περιουσιακα στοιχεια οπως σπιτια,εξοχικα αυτοκινητα μεχρι ελικοπτερα τα οποια μπορει να τα εχεις κληρονομησει απο καποιον και οχι να τα εχεις αποκτησει παρανομα ,ο νομοθετης αυτα τα θεωρει ως τεκμηριο και πρεπει να δηλωσεις εισοδημα για την συντηρηση τους.Απο την στιγμη που δεν δηλωνεις τιποτα σου ζηταει φορο...αλλο προστιμο κι αλλο φορος.....αυτη ειναι η διαφορα...

Συνοψιζω:
Εχω καποια λεφτα- μαυρα και αδηλωτα
Δεν ΜΠΟΡΩ να τα δηλωσω, διοτι η δραστηριοτητα απο την οποια προερχονται ειναι παρανομη
Παιρνω καποια περιουσιακα στοιχεια, μεσω των χρηματων αυτων
Φορολογουμαι με τεκμηριο αγορας/ διαβιωσης, και αποδιδω κανονικα το τεκμηριό μου
Ως εδω ολα νομιμα

Η ερωτηση:
Αν κληθω να δικαιολογησω την πηγη των πορων, με τους οποιους αγορασα αυτα τα περιουσιακα στοιχεια, και αρνηθω να δωσω διευκρινισεις σε ΣΔΟΕ/ Εφορια, θα με αναγκασουν να το κανω? Πώς?
Υπαρχει ενα ποσο που αμα το δωσω (ως προστιμο), να μπορω μετα να κανω ο,τι θελω? Εστω και 100% της αξιας της περιουσιας μου. Θα μου βαλουν χερι και για το ποσο του προστιμου- ρωτωντας με πού το βρηκα?? Δηλαδη, θελουν σωνει και καλα να μου ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ τα περιουσιακα στοιχεια??

Αυτα ειναι τα ερωτηματα. Τα τεκμηρια ξερω πώς λειτουργουν και τι νοημα εχουν/ επισης, εννοειται πως τα διαχωριζω απο το προστιμο

Επισκέπτης
Για τους πολιτικους υπαρχει ενα (υποτυπωδες εστω) ποθεν εσχες
Για τους πολιτες ομως, οχι
Η ερωτησή μου:
Εστω οτι εγω πουλαω κοκαϊνη, και εχω δεκα βιλες με μηδενικη φορολογικη δηλωση
Μην μου πειτε για ξεπλυματα κλπ... Εστω οτι ΘΕΛΩ να εχω φορολογικη δηλωση μηδεν!
Πληρωνω τα τεκμηριά μου κανονικα.
Απο 'κει κι επειτα, τι μπορουν να μου κανουν?? (περα απο τους μπατσους, φυσικα)
Το ΣΔΟΕ κι η εφορια, εχουν τη δυνατοτητα να με κλεισουν σε ενα δωματιακι και να με ανακρινουν πού βρηκα τα λεφτα? Αμα τους πω "μου πεσανε απο τον ουρανο", τι μπορουν να κανουν απο κει κι επειτα?
Υπαρχει πχ προστιμο...?

(Σορρυ για το off topic- ειμαι φοιτητης οικονομικων αλλα αυτο το θεμα δεν το ξερω καθολου, κι ουτε μπορεσα στο Google να βρω κατι σχετικο. Μιας που τα λεμε εδω ολα, σκεφτηκα να το βαλω κι αυτο στο τραπεζι)

επειδή είσαι στην Ελλαδασκάρη όλα είναι πιθανά
αν ήσουν σε σοβαρή χώρα και τους έλεγες ότι πέσαν απ τον ουρανό, τη Δευτέρα θα στα είχαν κατασχέσει ΟΛΑ (τα επ ουράνια) και η κωλοτρυπίδα σου θα είχε ήδη διερευνηθεί από τα τρυπάνια 4 Τούρκων και Τσιγγάνων, πίσω απ τα κάγκελα κάποιου ευαγούς ιδρύματος    :rockon:

Επισκέπτης
Συνοψιζω:
Εχω καποια λεφτα- μαυρα και αδηλωτα
Δεν ΜΠΟΡΩ να τα δηλωσω, διοτι η δραστηριοτητα απο την οποια προερχονται ειναι παρανομη
Παιρνω καποια περιουσιακα στοιχεια, μεσω των χρηματων αυτων
Φορολογουμαι με τεκμηριο αγορας/ διαβιωσης, και αποδιδω κανονικα το τεκμηριό μου
Ως εδω ολα νομιμα

Η ερωτηση:
Αν κληθω να δικαιολογησω την πηγη των πορων, με τους οποιους αγορασα αυτα τα περιουσιακα στοιχεια, και αρνηθω να δωσω διευκρινισεις σε ΣΔΟΕ/ Εφορια, θα με αναγκασουν να το κανω? Πώς?
Υπαρχει ενα ποσο που αμα το δωσω (ως προστιμο), να μπορω μετα να κανω ο,τι θελω? Εστω και 100% της αξιας της περιουσιας μου. Θα μου βαλουν χερι και για το ποσο του προστιμου- ρωτωντας με πού το βρηκα?? Δηλαδη, θελουν σωνει και καλα να μου ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ τα περιουσιακα στοιχεια??

Αυτα ειναι τα ερωτηματα. Τα τεκμηρια ξερω πώς λειτουργουν και τι νοημα εχουν/ επισης, εννοειται πως τα διαχωριζω απο το προστιμο

το λάθος που κάνεις είναι ότι ξεκινάς με την απλή λογική του τεκμηρίου της αθωότητας, κλπ

Στο Ξέπλυμα Χρήματος τα πράγματα πανε ανάποδα:
Ξεκινάμε με το ότι είσαι ένοχος και πρέπει ΕΣΥ να αποδείξεις ότι είσαι οκ

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
μάλιστα
το σάιτ παρέχει και δωρεάν νομικές/φορολογικές συμβουλές σε εμπορους ουσιών

τι άλλο θα δούμε

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475
το λάθος που κάνεις είναι ότι ξεκινάς με την απλή λογική του τεκμηρίου της αθωότητας, κλπ

Στο Ξέπλυμα Χρήματος τα πράγματα πανε ανάποδα:
Ξεκινάμε με το ότι είσαι ένοχος και πρέπει ΕΣΥ να αποδείξεις ότι είσαι οκ

Το ξεπλυμα απαιτει υπαρξη εκνομης πραξης
Εδω δεν υπαρχει εκνομη πραξη
Δεν υπαρχει πραξη γενικα
Υπαρχει ελλειψη πραξης

ΥΓ Εχω καλο πραμα. ISO 9002!
  Κοινωνικο εργο επιτελω, λεμε

vendetta88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
16
Like
3
Πόντοι
606
Το ξεπλυμα απαιτει υπαρξη εκνομης πραξης
Εδω δεν υπαρχει εκνομη πραξη
Δεν υπαρχει πραξη γενικα
Υπαρχει ελλειψη πραξης

ΥΓ Εχω καλο πραμα. ISO 9002!
   Κοινωνικο εργο επιτελω, λεμε
Αν θες πραγματικά βοήθεια, μίλα ξεκάθαρα. Αν φοβάσαι, πέσε και κοιμήσου, ή πήγαινε σε μια εταιρία λογιστών-δικηγόρων δώσε ψεύτικα στοιχεία, πες τους την ΑΛΗΘΕΙΑ και θα σου λύσουν τις απορίες. Αυτά που λες κάπου το ένα αντικρούει το άλλο ...
Καλό ξημέρωμα και καλό μήνα.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475
Αν θες πραγματικά βοήθεια, μίλα ξεκάθαρα. Αν φοβάσαι, πέσε και κοιμήσου, ή πήγαινε σε μια εταιρία λογιστών-δικηγόρων δώσε ψεύτικα στοιχεία, πες τους την ΑΛΗΘΕΙΑ και θα σου λύσουν τις απορίες. Αυτά που λες κάπου το ένα αντικρούει το άλλο ...
Καλό ξημέρωμα και καλό μήνα.

Ποσο πιο ξεκαθαρα να μιλησω?
Εχω ΑΑ ποιοτητα κοκας, βγαζω εκατομμυρια Ευρω και ΔΕΝ ΘΕΛΩ να κανω κανενα ξεπλυμα/ καμια ψευδη αιτιολογηση, ωστε να ριξω σταχτη στα ματια της εφοριας
Θελω απλα να αγορασω ο,τι μου καβλωσει και να το γραψω στη φορολογικη δηλωση.
Και ρωταω αν γινεται.
Πηρα καποιες αποψεις, ειπα κι εγω τι πιστευω, αοπ κει και περα δεν νομιζω να υπαρχει καποια αντιφαση στα λεγόμενά μου

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
10
Πόντοι
16
κοσαμφ,

Η υποθετική και ακραία περίπτωση που περιγράφεις (καλή όμως για συζήτηση) δεν παύει να είναι και τμήμα γενικότερης συζήτησης: Έστω π.χ. ότι έχεις 10 βίλες και ΔΕΝ έχεις πρόβλημα "πόθεν έσχες" για την απόκτηση τους, δηλαδή είναι αγορασμένες από δηλωμένα εισοδήματα, ή κληρονομιά, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Καλώς τις έχεις?
Όχι, είσαι μαλάκας, λέω εγώ. Κακώς τις έχεις.
Οι λόγοι είναι πολλοί:
1) Τεκμήρια (διαβίωσης: για από δω και πέρα).
2) Χαράτσια (τύπου ΔΕΗ)
3) ΦΜΑΠ, ΦΑΠ, κλπ φόροι κατοχής ακινήτων
4) Δημοτικά τέλη
5) Ένα σωρό άλλοι φόροι που συνδέονται με τα ακίνητα (26 νομίζω είπε κάποιος ότι είναι συνολικά).
6) Αν ΔΕΝ εκμεταλεύεσαι αυτά τα ακίνητα δεν σου αποφέρουν εισόδημα.
7) Αν τα εκμεταλεύεσαι (νοίκιασμα) το εισόδημα φορολογείται του σκασμού (μέχρι 45%, αν είσαι στην ανώτερη κλίμακα). Τώρα μάλιστα το άλλαξαν, και το έκαναν 20% flat, δηλαδή 20% έστω και αν το ΜΟΝΟ σου εισόδημα είναι ένα ενοίκιο 120 ευρώ το μήνα από μια τρύπα.

Εσύ ρωτάς "Έχω μετρητά, πάω κι αγοράζω ακίνητα, τι μου κάνουν?"
Η απάντηση είναι "Σε γαμάνε", για τους λόγους που πολλοί άλλοι έγραψαν εδώ νωρίτερα, άρα:
-Αγοράζεις ένα σπίτι στο οποίο θα μένεις (για να μην έχεις κανέναν πάν' απ' το κεφάλι σου, και να κάνεις ότι θέλεις από πλευράς μεταβολών και βελτιώσεων πάνω του χωρίς να σκέφτεσαι "Γιατί να το κάνω? Χαμένα θα πάνε αφού δεν είναι δικό μου"), και
-Κρατάς τα υπόλοιπα σε ρευστό, ή χρυσό, ή μετοχές, ή καταθέσεις (έξω), ή ότι άλλο θέλεις, αλλά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ το οποίο θα σε αναγκάσει να αποκαλύψεις την ύπαρξη τους (όπως είναι η αγορά ακινήτων). Αν το κάνεις, έχασες. Μπήκες στο στόχαστρο με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Αυτή είναι η δικιά μου άποψη, και νομίζω ότι θα πρεπε να είναι του καθ' ενός που έχει πέντε δεκάρες στην άκρη, στη χώρα που ζούμε, με τη διοίκηση που εχει, και τις προοπτικές που για την εποχή αυτή διαφαίνονται.
Άσχετα με το πως βρήκε τις δεκάρες.

gourmet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
249
Πόντοι
290
το θέμα όπως το θέτεις έχει εξαρχής πολλές ελλείψεις για αυτό και δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση

έστω οτι έχεις άπειρα λεφτά αδήλωτα. που τα έχεις? σε τράπεζα????στο σπίτι???? θα μου πείς τι ρωτάς ρε φίλε.

λοιπόν έστω οτι πάς να αγοράσεις μια βιλάρα. χρειάζεσαι Ε1 Ε9 φορολογική ενημερώτητα για να μπορέσεις να κάνεις την αγορά. εσύ με μηδενικό εισόδημα δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα. ο μεσίτης ο δικηγόρος και ο συμβολαιογράφος θα πεθάνουν στα γέλια, ακόμα και ο εφοριακός που θα πρέπει να πληρώσεις ΠΡΙΝ αγοράσεις το σπίτι θα δεί το Ε1 και θα λιποθυμήσει απο το γέλιο

με αυτοκίνητο το ίδιο, χρειάζεται να δώσεις χαρτιά που να αποδεικνύουν το εισόδημα σου. τώρα ας υποθέσουμε οτι βρίσκεις ενα κολλητό λαδώνεις και έναν εφοριακό και τσιμπάς το σπιτάκι. σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να αποδείξεις που βρήκες τα λεφτά της αγοράς ή των καταθέσεων. Αν δεν μπορείς να το αποδείξεις σου γίνεται μήνυση για φοροδιαφυγή και ανάλογα με το ύψος των χρημάτων της τράπεζας μπορεί πλεόν είτε να σου επιβληθεί κάποιο πρόστιμο είτε ακόμα και κατάσχεση. εδώ δεν υπάρχει τεκμήριο αθωότητας, απο την στιγμή που έχεις λεφτά αδήλωτα είσαι παράνομος και άρα ένοχος απευθείας.

για αυτό όλα τα λαμόγια ξεπλένουν χρήμα έτσι ώστε στους ελέγχους να φαίνεται οτι έχουν εισοδήματα και άρα να κάνουν την ζωάρα τους

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475
το θέμα όπως το θέτεις έχει εξαρχής πολλές ελλείψεις για αυτό και δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση

έστω οτι έχεις άπειρα λεφτά αδήλωτα. που τα έχεις? σε τράπεζα????στο σπίτι???? θα μου πείς τι ρωτάς ρε φίλε.

λοιπόν έστω οτι πάς να αγοράσεις μια βιλάρα. χρειάζεσαι Ε1 Ε9 φορολογική ενημερώτητα για να μπορέσεις να κάνεις την αγορά. εσύ με μηδενικό εισόδημα δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα. ο μεσίτης ο δικηγόρος και ο συμβολαιογράφος θα πεθάνουν στα γέλια, ακόμα και ο εφοριακός που θα πρέπει να πληρώσεις ΠΡΙΝ αγοράσεις το σπίτι θα δεί το Ε1 και θα λιποθυμήσει απο το γέλιο

με αυτοκίνητο το ίδιο, χρειάζεται να δώσεις χαρτιά που να αποδεικνύουν το εισόδημα σου. τώρα ας υποθέσουμε οτι βρίσκεις ενα κολλητό λαδώνεις και έναν εφοριακό και τσιμπάς το σπιτάκι. σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να αποδείξεις που βρήκες τα λεφτά της αγοράς ή των καταθέσεων. Αν δεν μπορείς να το αποδείξεις σου γίνεται μήνυση για φοροδιαφυγή και ανάλογα με το ύψος των χρημάτων της τράπεζας μπορεί πλεόν είτε να σου επιβληθεί κάποιο πρόστιμο είτε ακόμα και κατάσχεση. εδώ δεν υπάρχει τεκμήριο αθωότητας, απο την στιγμή που έχεις λεφτά αδήλωτα είσαι παράνομος και άρα ένοχος απευθείας.

για αυτό όλα τα λαμόγια ξεπλένουν χρήμα έτσι ώστε στους ελέγχους να φαίνεται οτι έχουν εισοδήματα και άρα να κάνουν την ζωάρα τους

Δεν το ηξερα αυτο

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Δεν το ηξερα αυτο

και καλά έκανες διότι δεν ισχύει..

μπορείς να αγοράσεις τα πάντα... απλά θα φορολογηθείς τόσο για την αγορά όσο και για το τεκμαρτό εισόδημα που αφορά το κεφάλαιο που χρησιμοποίησες για την αγορά αυτή...

και παράλληλα θα μπείς στο στόχαστρο των πάσης φύσεως διωκτικών αρχών (ελληνικών και πιθανών και ξένων αν πρόκειται για μεγάλα ποσά) και στο στενό μαρκάρισμα των κινήσεων σου...

gourmet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
249
Πόντοι
290
και καλά έκανες διότι δεν ισχύει..

μπορείς να αγοράσεις τα πάντα... απλά θα φορολογηθείς τόσο για την αγορά όσο και για το τεκμαρτό εισόδημα που αφορά το κεφάλαιο που χρησιμοποίησες για την αγορά αυτή...

και παράλληλα θα μπείς στο στόχαστρο των πάσης φύσεως διωκτικών αρχών (ελληνικών και πιθανών και ξένων αν πρόκειται για μεγάλα ποσά) και στο στενό μαρκάρισμα των κινήσεων σου...

γιατί δεν ισχύει δεν κατάλαβα. όταν πας να αγοράσεις σπίτι πρέπει να παρουσάσεις φορολογική ενημερώτητα. επίσης ακόμα και αν η αγορά είναι με μτρητό η εφορία κοιτάει το Ποθεν Εσχες. πριν αγοράσεις το σπίτι πρέπει να πληρώσεις στην εφορία τον αναλογούντα φόρο, πως θα το κάνεις αυτό με μηδενικό εισόδημα???????? ακόμα και π0αλαιότερα που η πρώτη κατοικία ήταν πιο εύκολη και δεν ήθελε ποθεν εσχες , ακόμα και τότε έπρεπε να παρουσιάσεις στοιχεία αποτ το Ε9. τι δεν ισχύει απο αυτά???? φυσικά και μπορείς νβα αγοράσεις τα πάντα αλλά με προυποθέσεις αν ακολουθήσεις την νομιμη οδό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom