Νέα

Ερωτηση για οικονομολογους/ εφοριακους

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 53
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475

Για τους πολιτικους υπαρχει ενα (υποτυπωδες εστω) ποθεν εσχες
Για τους πολιτες ομως, οχι
Η ερωτησή μου:
Εστω οτι εγω πουλαω κοκαϊνη, και εχω δεκα βιλες με μηδενικη φορολογικη δηλωση
Μην μου πειτε για ξεπλυματα κλπ... Εστω οτι ΘΕΛΩ να εχω φορολογικη δηλωση μηδεν!
Πληρωνω τα τεκμηριά μου κανονικα.
Απο 'κει κι επειτα, τι μπορουν να μου κανουν?? (περα απο τους μπατσους, φυσικα)
Το ΣΔΟΕ κι η εφορια, εχουν τη δυνατοτητα να με κλεισουν σε ενα δωματιακι και να με ανακρινουν πού βρηκα τα λεφτα? Αμα τους πω "μου πεσανε απο τον ουρανο", τι μπορουν να κανουν απο κει κι επειτα?
Υπαρχει πχ προστιμο...?

(Σορρυ για το off topic- ειμαι φοιτητης οικονομικων αλλα αυτο το θεμα δεν το ξερω καθολου, κι ουτε μπορεσα στο Google να βρω κατι σχετικο. Μιας που τα λεμε εδω ολα, σκεφτηκα να το βαλω κι αυτο στο τραπεζι)

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
Απτεται της νομικης το ζητημα για το τι μπορει να σου απαγγειλουν...το θεμα ειναι το εξης:Ακομα και εδω χωρις αλλων πλατες δεν γινεται να εχεις ολα αυτα και να μην εχει χτυπησει καποιο καμπανακι στο Σδοε...προφανως αν δηλωνεις 0 και πληρωνεις τεκμηρια 100000 ευρω αρα φορολογεισαι για 100κ θα εξεταστεις...
Πιθανες κατηγοριες:

Ξεπλυμα μαυρου χρηματος(μεσω ολων αυτων των ακινητων)
Απατες κατα παντων

κτλ

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475
Το θεμα ειναι... Αμα δεν μπορουν να βρουν κανενα στοιχειο εναντιον μου (επειδη εγω ρε παιδι μου δεν εχω ναρκωτικα πανω μου, ουτε κανω κατι αλλο παρανομο), πώς θα με στριμωξουν??
Και, για να το γενικευσω: Ειναι θεμα της εφοριας, ή αποκλειστικα της αστυνομιας να βρει την παρανομια?
Καποια ποινη/ προστιμο προβλεπεται αποκλειστικα και ΜΟΝΟ για την αδυναμια αιτιολογησης περιουσιακων στοιχειων? (δηλ. των πορων για την αγορα τους)

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
Ρε πουλακι μου θα εχεις 10 σπιτια και θα παρουσιαζεις Ε9 με δεκα ακινητα και 0 φορολογικη δηλωση?Αυτο δεν γινεται!Το επιβαρυντικο στοιχειο ειναι το οτι δεν θα εχεις καθολου στοιχεια για το πως εχεις ολη αυτη την περιουσια...Δεν εχει σχεση η αστυνομια...θα επεμβει το σδοε και απο εκει δικαστηρια και παει λεγοντας...

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Φιλε εχεις πμ.
Παντως στο λεω παραπανω απο 70 για κοκα δεν δινω.  :coffee:

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475
Ρε πουλακι μου θα εχεις 10 σπιτια και θα παρουσιαζεις Ε9 με δεκα ακινητα και 0 φορολογικη δηλωση?Αυτο δεν γινεται!Το επιβαρυντικο στοιχειο ειναι το οτι δεν θα εχεις καθολου στοιχεια για το πως εχεις ολη αυτη την περιουσια...Δεν εχει σχεση η αστυνομια...θα επεμβει το σδοε και απο εκει δικαστηρια και παει λεγοντας...

Ναι, θα με πανε στα δικαστηρια, και μετα τι θα γινει?
Θα μου παρουν τα σπιτια?
Θα παω φυλακη?
ΜΕ ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ??
Αφου ισχυει το τεκμηριο της αθωοτητας μεχρι αποδειξεως του αντιθετου

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475
Φιλε εχεις πμ.
Παντως στο λεω παραπανω απο 70 για κοκα δεν δινω.  :coffee:

5g για 3 κατοσταρικα
Το καλυτερο που μπορω να κανω
Δε βγαινω παρακατω λεμε...!
Τι θες? Να μαστουρωσεις απο την τσεπη μου?
Εχουμε και παιδια να θρεψουμε

(Κλεφτες θα γινουμε δηλαδη...?)

zidane68

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2011
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
1
Ναι, θα με πανε στα δικαστηρια, και μετα τι θα γινει?
Θα μου παρουν τα σπιτια?
Θα παω φυλακη?
ΜΕ ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ??
Αφου ισχυει το τεκμηριο της αθωοτητας μεχρι αποδειξεως του αντιθετου
Αν όλες οι συναλλαγές σου είναι μετρητά,και έχεις να πληρώσεις όλους τους βεβαιωμένους φόρους,προστίματα,κ.τ.λ σε μετρητά,δεν θα αντιμετωπίσεις μεγάλο πρόβλημα.
Η πηγή εσόδων δεν μπορεί να προσδιοριστεί εάν δεν εμπλέκονται τραπεζικές συναλλαγές,ωστόσο είναι λίγο δύσκολο σαν έμπορος ναρκοτικών,να μην έχεις.
Ας υποθέσουμε ότι πουλάς ναρκωτικά,πληρώνεσαι και στη συνέχεια καταθέτεις τα λεφτά σε τραπεζικό λογαριασμό.....η κρατάς τα χρήματα σπίτι σου....μέχρι εδώ καλά.
Οταν θα μετατρέψεις τις καταθέσεις σου η τα χρηματά σου σε περουσιακά στοιχεία δηλ.θα αρχίσεις να επενδύεις,εκεί υπάρχει πρόβλημα,γιατί το ουρανοκατέβατο εισόδημα δεν εντάσεται πουθενά σε καμία κατηγορία εσόδων και το κυριότερο δεν είναι τεκμήριο αθωότητας.
Απέδειξε εσύ ότι δεν είσαι ελέφαντας. 

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475
Κατσε
Η αδυναμια αποδειξεως της πηγης πλουτισμου θεωρειται αδικημα δηλαδη?
Θα το καταλαβαινα για μια επιχειρηση, που εχει ισολογισμο, κι αρα αμα δεν ταιριαζει ενεργητικο- παθητικο ειναι αυτοματως ψευδης δηλωση
Αλλα σε μια φορολογικη δηλωση, δεν υπαρχει τετοιο συστημα
Αρα, οταν δηλωσεις 10 βιλες, και μηδεν εισοδηματα, ΠΡΑΚΤΙΚΑ δεν εχεις διατελεσει κανενα αδικημα, και δεν εχεις πει ψεματα για κατι.
Αρα, για τι να σε κατηγορησουν?

ΥΓ Ας μας πει κι ο Αλεξ αμα ξερει
Τι εγινε, επεσε για υπνο?

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475

Αν μπορειτε καντε τον τιτλο "ερωτηση για οικονομολογους/ εφοριακους/ δικηγορους"

zidane68

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2011
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
1
Κατσε
Θα το καταλαβαινα για μια επιχειρηση, που εχει ισολογισμο, κι αρα αμα δεν ταιριαζει ενεργητικο- παθητικο ειναι αυτοματως ψευδης δηλωση
Αρα, οταν δηλωσεις 10 βιλες, και μηδεν εισοδηματα, ΠΡΑΚΤΙΚΑ δεν εχεις διατελεσει κανενα αδικημα, και δεν εχεις πει ψεματα για κατι.

Η αδυναμία αποδείξεως της πηγής πλουτισμού θεωρείται αδίκημα τόσο για τα νομικά πρόσωπα όσο και για τα φυσικά.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475
ΘΑ ΣΟΥ ΚΛΑΣΟΥΝ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ
ΘΑ ΣΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
ΘΑ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΚ (ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ)
ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ
ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΜ

Δεν ρωταω απο προσωπικο ενδιαφερον
Ειμαι αιωνιος φοιτητης οικονομικων, κι ο πατερας μου εχει την ταση να με αμφισβητει συνεχως (χωρις να εχει ο ιδιος την παραμικρη γνωση περι οικονομικων κλπ)
Οποτε, ειχαμε αρπαχτει το απογευμα και γινοταν σοου

Εγω του ελεγα πως δεν υπαρχει κατηγορια εις βαρος σου λογω ελλειψης τεκμηριωσης των περιουσιακων στοιχειων στη φορολογικη δηλωση, αυτος μου ελεγε οτι υπαρχει

Εγω παντως ΞΑΝΑεψαξα στο Google, και πραγματικα δεν βρηκα τιποτα

Αυτο που αναφερει ο αλλος φιλος ως "αδικαιολογητο πλουτισμο", ειναι οταν πας να κατηγορησεις καποιον πως σε εκλεψε
Δεν ειναι μεταξυ φορολογουμενου- κρατους (εφοριας)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Κατσε

Το ερωτημα ειναι αν η αδυναμια αποδειξης της πηγης των εισοδηματων, αποτελει ποινικο αδικημα?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Η αδυναμία αποδείξεως της πηγής πλουτισμού θεωρείται αδίκημα τόσο για τα νομικά πρόσωπα όσο και για τα φυσικά.
Από πού κι ως πού?
Και πώς λεγεται αυτο το αδικημα?
Ειπαμε ηδη οτι ΔΕΝ μιλαμε για απατη ή για ξεπλυμα.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475
Το ερωτημα ειναι αν η αδυναμια αποδειξης της πηγης των εισοδηματων, αποτελει ποινικο αδικημα?

Kαλως τον!
Ναι, ακριβως. Αυτο ειναι το ερωτημα

Και δευτερευοντως (αν δεν μπορουν να σε δικασουν), ποια ειναι η "ποινη" (πχ χρηματικο προστιμο), απο πλευρας εφοριας, για την μη-αποδειξη της πηγης
(και παλι...ΑΝ υπαρχει προστιμο)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Kαλως τον!
Ναι, ακριβως. Αυτο ειναι το ερωτημα

Και δευτερευοντως (αν δεν μπορουν να σε δικασουν), ποια ειναι η "ποινη" (πχ χρηματικο προστιμο), απο πλευρας εφοριας, για την μη-αποδειξη της πηγης
(και παλι...ΑΝ υπαρχει προστιμο)
Μόνη η αδυναμία απόδειξης (για την ακριβεια, η αδυναμια δικαιολογησης των αποκτηματων με βαση τα εισοδηματα) της πηγης των εισοδηματων, ειναι μονο φορολογικη (διοικητικη) παραβαση και επισυρει πρόστιμο απο την εφορία. Ποινική παραβαση δεν ειναι.
Ειναι ομως εξαιρετικα δυσκολο να μην συντρέχει παραλληλα και το θεμα του ξεπλυματος μαυρου χρηματος. Το οποίο ειναι ποινικό αδικημα, και ΔΕΝ εχει να κανει αμιγως με την φορολογικη παραβαση. Εχει να κανει με την αποκτηση περιουσιακού στοιχείου με εισόδημα το οποίο προερχεται απο παρανομη (και όχι απλως μη φορολογηθείσα) πράξη.
Παραδειγμα.
Το να σου δωρισει ο πατερας σου 1 εκατομμυριο ευρω στο χερι, για να αγορασεις μετα ενα σπιτι, κι εσυ ΔΕΝ δηλωσεις τη δωρεα, ειναι φορολογικη παραβαση και θα πληρωσεις προστιμο, αφού δεν θα δικαιολογείται η αποκτηση του ακινητου.
Ομως το να σου δωσει λεφτα ο πατερας σου, δεν ειναι αξιοποινη πραξη και δεν μπορουμε να μιλησουμε για ξεπλυμα.
Αρα καμια ποινική ευθύνη δεν υπαρχει.
Ομως αν μιλαμε για λεφτα απο εμποριο ναρκωτικων, εκει η πραξη ειναι παρανομη και (εφόσον προκύψει) διώκεσαι γι αυτό ποινικά, αφού επιχείρησες να νομιμοποιήσεις τα χρήματα αυτά με την απόκτηση ακινήτου.
Διώκεσαι δηλαδή ΟΧΙ επειδή επιχείρησες να μην πληρωσεις φόρο, αλλά επειδή επιχείρησες να νομιμοποιήσεις τα λεφτα.
Ελπιζω να σε καλυψα. 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Επισης, ειναι εντελως διαφορετικο το ζητημα οτι ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, η οφειλή προς το δημόσιο αυτή καθ εαυτή, αποτελεί ποινικό αδίκημα για ποσά άνω των 5.000 ευρω...
Αρα ειναι λιγο συνθετη η απαντηση...

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475
Μόνη η αδυναμία απόδειξης (για την ακριβεια, η αδυναμια δικαιολογησης των αποκτηματων με βαση τα εισοδηματα) της πηγης των εισοδηματων, ειναι μονο φορολογικη (διοικητικη) παραβαση και επισυρει πρόστιμο απο την εφορία. Ποινική παραβαση δεν ειναι.
Ειναι ομως εξαιρετικα δυσκολο να μην συντρέχει παραλληλα και το θεμα του ξεπλυματος μαυρου χρηματος. Το οποίο ειναι ποινικό αδικημα, και ΔΕΝ εχει να κανει αμιγως με την φορολογικη παραβαση. Εχει να κανει με την αποκτηση περιουσιακού στοιχείου με εισόδημα το οποίο προερχεται απο παρανομη (και όχι απλως μη φορολογηθείσα) πράξη.
Παραδειγμα.
Το να σου δωρισει ο πατερας σου 1 εκατομμυριο ευρω στο χερι, για να αγορασεις μετα ενα σπιτι, κι εσυ ΔΕΝ δηλωσεις τη δωρεα, ειναι φορολογικη παραβαση και θα πληρωσεις προστιμο, αφού δεν θα δικαιολογείται η αποκτηση του ακινητου.
Ομως το να σου δωσει λεφτα ο πατερας σου, δεν ειναι αξιοποινη πραξη και δεν μπορουμε να μιλησουμε για ξεπλυμα.
Αρα καμια ποινική ευθύνη δεν υπαρχει.
Ομως αν μιλαμε για λεφτα απο εμποριο ναρκωτικων, εκει η πραξη ειναι παρανομη και (εφόσον προκύψει) διώκεσαι γι αυτό ποινικά, αφού επιχείρησες να νομιμοποιήσεις τα χρήματα αυτά με την απόκτηση ακινήτου.
Διώκεσαι δηλαδή ΟΧΙ επειδή επιχείρησες να μην πληρωσεις φόρο, αλλά επειδή επιχείρησες να νομιμοποιήσεις τα λεφτα.
Ελπιζω να σε καλυψα. 

Εστω οτι δεν σε πιανουν με ναρκωτικα
Απλα σε πιανουν να κατεχεις μη-τεκμηριωμενο χρημα
Και εσυ δεν επιθυμεις να δωσεις καμια εξηγηση πού το βρηκες
Θα πληρωσεις προστιμο και τελος?

Προστιμο πληρωνεις σιγουρα?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Εστω οτι δεν σε πιανουν με ναρκωτικα
Απλα σε πιανουν να κατεχεις μη-τεκμηριωμενο χρημα
Και εσυ δεν επιθυμεις να δωσεις καμια εξηγηση πού το βρηκες
Θα πληρωσεις προστιμο και τελος?

Προστιμο πληρωνεις σιγουρα?
Ναι. Αλλά μην θεωρεις οτι θα ειναι τοσο μικρο.
Αντιθετως, το προστιμο θα ειναι πολλαπλασιο του φορου που θα πληρωνες, αν τα εκανες ολα νομιμα.
Αρα τι νοημα εχει να πληρωσεις προστιμο και οχι τον κανονικο φορο???
:think: :think: :think: :think:

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475
Ναι. Αλλά μην θεωρεις οτι θα ειναι τοσο μικρο.
Αντιθετως, το προστιμο θα ειναι πολλαπλασιο του φορου που θα πληρωνες, αν τα εκανες ολα νομιμα.
Αρα τι νοημα εχει να πληρωσεις προστιμο και οχι τον κανονικο φορο???
:think: :think: :think: :think:

Μα, φορο πληρωσες- βασει τεκμηριων
Απο κει κι επειτα, δεν πληρωνεις για τα πραγματικα εισοδηματα, επειδη δεν μπορεις να γραψεις στη δηλωση "εσοδα απο ομορρυθμη εμποριας κοκας"...
Βεβαια, με το ξεπλυμα θα πληρωσεις φορο (αφου θα τα δηλωσεις ως νομιμα εσοδα), αλλα και παλι, πώς θα δικαιολογησεις την αγορα της επιχειρησης-πλυντηριο? Δηλαδη, παλι δημιουργειται "τρυπα"

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom