Νέα

Ερωτηση για Ο.Α.Ε.Δ.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 49
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Μιλαγα με ενα γνωστο μου ο οποιος ηταν ελευθερος επαγγελματιας ασφαλισμενος στο Τ.Ε.Β.Ε. και μου ειπε οτι εχει μπει στο ταμειο ανεργειας και παιρνει επιδομα,μαλιστα μου ειπε οτι δικαιουτε 480 ευρω για 12  μηνες.
Ειμαι και εγω στην ιδια φαση,πρωην ελ,επαγγελματιας ασφαλισμενος μεχρι τον Ιουνιο του 2012 με ενσημα 14 χρονια.
Εχει ακουσει κατι αναλογο?
Ισχυει η παπαδες λεει ο τυπος?

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
δεν ξερω για αυτα που λεει ο γνωστος σου,αλλα το επιδομα ανεργειας εχει μειωθει κ ειναι περιπου στα 360 ευρω...κ νομιζω οτι θα μειωθει κ αλλο...480 απο οαεδ αποκλειεται...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Μιλαγα με ενα γνωστο μου ο οποιος ηταν ελευθερος επαγγελματιας ασφαλισμενος στο Τ.Ε.Β.Ε. και μου ειπε οτι εχει μπει στο ταμειο ανεργειας και παιρνει επιδομα,μαλιστα μου ειπε οτι δικαιουτε 480 ευρω για 12  μηνες.
Ειμαι και εγω στην ιδια φαση,πρωην ελ,επαγγελματιας ασφαλισμενος μεχρι τον Ιουνιο του 2012 με ενσημα 14 χρονια.
Εχει ακουσει κατι αναλογο?
Ισχυει η παπαδες λεει ο τυπος?

από ότι ξέρω ισχύει..
πρέπει βεβαια να έχουν καταβληθεί εισφορές σε ένα ταμείο ανεργίας

δες εδώ

Επισκέπτης
δεν ξερω για αυτα που λεει ο γνωστος σου,αλλα το επιδομα ανεργειας εχει μειωθει κ ειναι περιπου στα 360 ευρω...κ νομιζω οτι θα μειωθει κ αλλο...480 απο οαεδ αποκλειεται...
Εγω ηξερα οτι μονο ασφαλισμενοι στο Ι.Κ.Α. ειχαν το δικαιωμα του επιδοματος εργασιας,αν εχει αλλαξει κατι δεν το γνωριζω.

θάνατος

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Like
5
Πόντοι
6
Aν έχεις κλείσει το μαγαζί ή τη δουλειά που έκανες ως επιτηδευματίας, έχεις πλέον το δικαίωμα να εγγραφείς στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και σε ορισμένες περιπτώσεις να λαμβάνεις και επίδομα ανεργίας βάση κάποιων προϋποθέσεων,

για περισσότερες πληροφορίες ρωτά στον ΟΑΕΔ της γειτονιάς σου.

Επισκέπτης
Πηγα σημερα στον ΟΑΕΔ για να κανω εγγραφη,η κοπελα μου ειπε οτι δεν εχει σταλει η εγκύκλιος για τους ελλ.επαγγελματιες και δεν δικαιουμαι επιδομα.
Μαλλον νομιζουν αυτοι οι φωστηρες οτι καποιος που δουλευε με μπλοκακι η ειχε μια μικρη επιχειρηση (οπως εγω) ειναι πλουσιοι και δεν χρειαζοντε επιδομα.
Υπερ αλληλεγγυης μου στελναν και τα πληρωνα ο μαλακας :huh:

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Πηγα σημερα στον ΟΑΕΔ για να κανω εγγραφη,η κοπελα μου ειπε οτι δεν εχει σταλει η εγκύκλιος για τους ελλ.επαγγελματιες και δεν δικαιουμαι επιδομα.
Μαλλον νομιζουν αυτοι οι φωστηρες οτι καποιος που δουλευε με μπλοκακι η ειχε μια μικρη επιχειρηση (οπως εγω) ειναι πλουσιοι και δεν χρειαζοντε επιδομα.
Υπερ αλληλεγγυης μου στελναν και τα πληρωνα ο μαλακας :huh:
Κι αυτοί κόσμο διώχνουν αντί να εξυπηρετούν...  
Αυτός ο νόμος έχει ψηφιστεί από προηγούμενη κυβέρνηση, με τι διάολο πάει η εγκύκλιος;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Κι αυτοί κόσμο διώχνουν αντί να εξυπηρετούν... 
Αυτός ο νόμος έχει ψηφιστεί από προηγούμενη κυβέρνηση, με τι διάολο πάει η εγγύκλυος;

με τα πόδια μέσω Ουγκάντας φαντάζομαι...

πάντως ο σχετικός νόμος είναι ο ν. 3986/2011

περισσότερα εδώ...

Επισκέπτης
Προφανως και θα το ψαξω το θεμα γιατι πλεον εχω απλετο χρονο να αλωνιζω σε δημοσιες υπηρεσιες :cheesy:

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.436
Πόντοι
5.006
Προφανως και θα το ψαξω το θεμα γιατι πλεον εχω απλετο χρονο να αλωνιζω σε δημοσιες υπηρεσιες :cheesy:
Φιλική συμβουλή 2 πράγματα (διαζευτικά)θα πρέπει να να έχεις για τις συνδιαλεγές σου με το δημόσιο.

images
[size=20pt]Η[/size]
images

Επισκέπτης
Μια επισκεψη στον ΟΑΕΔ της γειτονια σας μπορει να πεισει και τον πλεον δυσπιστο οτι η χωρα Ελλαδα εχει τελειωσει :(

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
πάντως γνωστός μου που δούλευε 5 χρόνια στον Δήμο Αθηνών ως συμβασιούχος απολύθηκε μαζί με άλλα 272 άτομα και δεν βγήκε στο ταμείο.

οι περισσότεροι από αυτούς αν όχι όλοι πλήρωναν ΤΕΒΕ και ήταν διορισμένοι ως "εργολάβοι"

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom